Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя защитна стена предпочитате и защо?

Коя защитна стена използвате? 314 гласували потребители

1. 1. Коя е предпочитаната от Вас защитна стена?

• Comodo
      20%
      63
    • ESET (ESS)
      5%
      17
    • Kaspersky (KIS)
      10%
      31
    • Norton (NIS)
      3%
      12
    • Online Armor
      3%
      10
    • Outpost
      7%
      24
    • PC Tools
      7%
      22
    • Windows Firewall
      26%
      81
    • Zone Alarm
      4%
      13
    • Друга
      11%
      36

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Забележете, къде е безплатната Comodo!!!

В крайна сметка всичко се заключва до това - Comodo и всички останали!

Бих го казал иначе - има и Online Armor FREE - други не ми трябват за комбиниране с множеството антивируси... Поздрави
  • Отговори 747
  • Прегледи 112,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Бих го казал иначе - има и Online Armor FREE - други не ми трябват за комбиниране с множеството антивируси... Поздрави

При инсталирана Online Armor 2 или 3 Free и при анализирането с HiJackThis не се разпознава,като защитна стена,така както и Windows Firewall на Microsoft,до като при Comodo Firewall не е така . Липсват компоненти на Online Armor Free за да се определи,като такава.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Ето колко възможности са орязани на Free версията, в сравнение с платената:

Публикувано изображение

Тук и дума не може да става за сравнение с Comodo Firewall. Освен това Online Armor не ще да работи с 64 битова Vista - справка. Обаче Comodo поддържа 32 и 64 битовите Windows XP и Vista:

Публикувано изображение

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Съгласен съм с Вас - но многокомпонентният безплатен Rising за XP SP3 повече харесва Online Armor FREE и аз се съобразявам с това. Поздрави

Съгласен съм с Вас - но многокомпонентният безплатен Rising за XP SP3 повече харесва Online Armor FREE и аз се съобразявам с това. Поздрави

Ами щом се искат и харесват да се вземат,няма да ги спираш я.

Насрочвай дата,там сме! :go ahead:

По-добра охрана от COMODO Internet Security Free още не съм ползвал такова нещо не бях виждал.Открих че дори когато Defens e в режим Safe Mode деинсталирането на програми е невъзможно показа ми това :

Публикувано изображение

А какво ли остава за посегателства над ОС ?

Стигам до извода че мога и без антивирусна програма ако ползвам стената на Comodo,то заради това и техния антивирус лови толкова малко.Как ще се инжектира вирус от нета след като преди това трябва да мине през стената Comodo просто не може да се вмъкне по никакъв начин.Когато Defens-а е в режим Safe Mode всичко е блокирано не се разрешават никакви промени блокира и си трае за случващото се.Няма филм като „този ми е в доверена зона,а този не ми е” всичко е спряно нито,навън нито навътре изключения няма за никого дори и за Microsoft .На дял „С” е поставен катинар за който имам само аз ключа.Хакери от нивото които ползват готов софтуер за сканиране на портовете(аматьори)не могат да минат през COMODO Internet Security Free когато е настроен правилно,а на професионалист ще му коства страшно много време за да мине само през едно ниво.

По-добра охрана от COMODO Internet Security Free още не съм ползвал такова нещо не бях виждал.................

Aко искаш виж класацията в тази анкета. Вече някои от защитните стени за Microsoft Windows или няма, или са се внедрили в пакет от типа "Internet Security". Това е резултат от действията на Microsoft и развитието на Vista. Там защитната стена вече е по-добра, в сравнение с Windows XP. Comodo имат според мен най-добрата поддръжка за HIPS, защото си взеха си един спец (май беше китаец) и нещата като че ли се получиха, но на само на пръв поглед. За съжаление все още продуктите на Comodo са в процес на развитие. За да ги използваш, трябва доста борба и пробване. Нали споменах, че ако не се четат предупрежденията от Comodo Firewall и се натиска "О.К." ти е спукана работата? Ти май си разбрал наистина за какво става дума - браво!

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Не е така,tanganika! При мен настройките на защита са на най-високо ниво и позволява да се деинсталират и инсталират всякакви програми! При по-старите версии на стената, когато съм я поставял на Safe Mode не ми позволяваше да инсталирам приложения, и тогава бях далеч по-спокоен, но сега с тези промени при последните версии на програмата, не мога да кажа, че спя по-спокойно отпреди! Даже старата версия не ми позволяваше да пускам пинг по-голям от 1450 bytes, а сега си пускам спокойно пинг с 65 000 bytes!

Редактирано от IMG (преглед на промените)

Не е така,tanganika!

При мен настройките на защита са на най-високо ниво и позволява да се деинсталират и инсталират всякакви програми!

При по-старите версии на стената, когато съм я поставял на Safe Mode не ми позволяваше да инсталирам приложения, и тогава бях далеч по-спокоен, но сега с тези промени при последните версии на програмата, не мога да кажа, че спя по-спокойно отпреди!

Даже старата версия не ми позволяваше да пускам пинг по-голям от 1450 bytes, а сега си пускам спокойно пинг с 65 000 bytes!

Защо мислиш че лъжа вероятно съм направил по-добри настройки.На снимката се вижда че не разрешава деинсталиране.Влизам където си пожелая отварям каквото си пожелая без никакви страхове и предпазливост но зарази няма катинара е поставен и няма мърдане.Сегашната версия ми харесва много повече и не мисля че е по-малко сигурна от старата.

Може и да съм писал в темата, но в момента съм с тази на Kasperski Lab - KIS 2009. :P

Защо мислиш че лъжа вероятно съм направил по-добри настройки.

Не съм казал, че лъжеш, а че грешиш!

При всяко действие стената те пита, ти ако не го разрешиш много ясно, че няма да позволи следващо действие!

При по-старите версии, обаче не те и пита, а директно не позволяваше инсталация при Safe Mode!

Новите версии на Comodo позволяват да се деинсталират и инсталират програми, и аз нагледно съм го показал със скрийншот!

Деинсталацията е направeна при възможно най-строги настройки, какви по-добри настройки си направил от мен, би ли ги споделил, може и аз да науча някога нещичко от теб, човек никога не знае!

• 2 седмици по-късно...

Здравейте,

чудя се кой firewall да изберя от тези:

Zonealarm Pro

Comodo firewall pro

Outpost Firewall

В моменета съм с Kaspersky Internet Security 8.0.0.506 знам, че в нея си има вграден firewall Публикувано изображение Коя от тези ще работи най-добре с КИС и трябва ли да изключвам firewall-a на KIS?

Редактирано от teodor192 (преглед на промените)

Здравейте,

чудя се кой firewall да изберя от тези:

Zonealarm Pro

Comodo firewall pro

Outpost Firewall

В моменета съм с Kaspersky Internet Security 8.0.0.506 знам, че в нея си има вграден firewall Публикувано изображение Коя от тези ще работи най-добре с КИС и трябва ли да изключвам firewall-a на KIS?

Публикувано изображение

Публикувано изображение

E значи ще изключа вградения на КИС, а от горе посочените кой да избера?

E значи ще изключа вградения на КИС, а от горе посочените кой да избера?

Comodo последната версия,изтеглена от filehippo.com,с изключена Proaktive defense при инсталацията
  • 4 седмици по-късно...

Дайте някоя друга алтернатива на Comodo, като почнаха тея релийзи с антивирусна програма. Забравиха само за firewall и да поддържа 64 битова система (Windows 7).

Редактирано от MaRCHiaNo (преглед на промените)

Както и при антивирусните всек има свое и различно от другите мнение, аз лично ползвам Sygate Personal Firewall(иначе казано outpost firewall ) пробвал сам доста огнени стени от както имам пц ( 9години ) и тази според мен е наи добрата, просто е трудна за тези които са "нови " в тази сфера, доста добре спира атактите както и скрите фаилове и т.к има си различни опци на които да те защитава.. ако знаеш кое ти трябва просто е перфектна :speak:

• 1 месец по-късно...

nikssi

Танганайка ...за някои неща които изреждаш има си решение LINUX да не мислиш,че някой ще тръгне да плаща току - така от своя си комп и че всичко е толкова просто както го пишеш? Леле ...

В кракерските сайтове с каквата и стена да си ако някой реши ще го стори.Още повече,че там си правиш и регистрация и нататък...Мислиш ли,че не са те прихванали вече например от Русия или Виетнам и какви ги творят незабелязано от COMODO защото той се инсталира с Windows-а ти

В кракерските сайтове се пробват много начинаещи хакери нямат шанс срещу Комодо трябва да сътворят специален вирус за нея,но дали ще си свърши работата докрай е друг въпрос.Колко хора мислиш че могат да сътворят подобен вирус за стената на Комодо,през нета не могат да го излъжат трябва от друго ниво,където въобще няма да се занимават с него тогава е напълно възможно.

Това че са бъгнали стената на Касперски и Outpost не означава че ще успеят при Комодо той е от тежката категория.

В кракерските сайтове се пробват много начинаещи хакери нямат шанс срещу Комодо трябва да сътворят специален вирус за нея,но дали ще си свърши работата докрай е друг въпрос.Колко хора мислиш че могат да сътворят подобен вирус за стената на Комодо,през нета не могат да го излъжат трябва от друго ниво,където въобще няма да се занимават с него тогава е напълно възможно.

Това че са бъгнали стената на Касперски и Outpost не означава че ще успеят при Комодо той е от тежката категория.

Танганика недей само да мислиш,че Оutpost е по зле от Комодо....много често в класацията която гледаш на Матоusec, е преди Комодо!!!

Танганика недей само да мислиш,че Оutpost е по зле от Комодо....много често в класацията която гледаш на Матоusec, е преди Комодо!!!

http://www.matousec.com/projects/firewall-...nge/results.php

В сайта може да прочетеш за какво се отнасят тестовете на ниво 9 и 10 това ме притеснява и ме кара да предпочитам Комодо.

Outpost Security Suite Pro 2009 6.5.2514.381.0685

Level 9

Level up: 50 %

Product's score: 25 %

Test name Result Comment

Crash7 0 % FAILED

Driver Verifier 50 % FAILED – The system was damaged.

Level 10

Level up: 100 %

Product's score: Not reached

Comodo Internet Security 3.5.55810.432

Level 9

Level up: 50 %

Product's score: 50 %

Test name Result Comment

Crash7 0 % FAILED

Driver Verifier 100 % PASSED

Level 10

Level up: 100 %

Product's score: 100 %

Test name Result Comment

BSODhook 100 % PASSED

ShadowHook 100 % PASSED

Относно Driver Verifier виж ТУК

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

Аз лично предпочитам PC Tools и Online Armor Free, като в момента съм с последната. Комодския варан ми е много много сложна нещо....иска прекалено много "специални" познания и определено мога да кажа, че не е за редови средностатистически потребител, за какъвто считам себе си, а е по-скоро за маниаци и еспериментатори.

Аз лично предпочитам PC Tools и Online Armor Free, като в момента съм с последната. Комодския варан ми е много много сложна нещо....иска прекалено много "специални" познания и определено мога да кажа, че не е за редови средностатистически потребител, за какъвто считам себе си, а е по-скоро за маниаци и еспериментатори.

Това не е вярно което казваш...Комодо настройките са почти никакви стига да знаеш какви правила да зададеш,но това е за всеки Hips!!!!

Познания трябва да имаш за всеки Hips които ползваш за да знаеш какво блокира(но това е ролята на hips-а иначе всичко си влиза като y дома си!)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.