Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя защитна стена предпочитате и защо?

Коя защитна стена използвате? 314 гласували потребители

1. 1. Коя е предпочитаната от Вас защитна стена?

• Comodo
      20%
      63
    • ESET (ESS)
      5%
      17
    • Kaspersky (KIS)
      10%
      31
    • Norton (NIS)
      3%
      12
    • Online Armor
      3%
      10
    • Outpost
      7%
      24
    • PC Tools
      7%
      22
    • Windows Firewall
      26%
      81
    • Zone Alarm
      4%
      13
    • Друга
      11%
      36

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

В-boy мерси много!Инсталирах си Kerio Personal Firewall Pro и всичко е ОК =)

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 747
  • Прегледи 112,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте! Искам съвет относно COMODO - защитна стена, конкретно ме интересува при евентуална инсталация на стената, дали има опастност да се получи конфликт с: 1. Аваст и неговия мрежов щит (или друг компонент) ; 2. GeSWall, който не е точно "огнена стена", поне доколкото Аз зная; 3. конфликт с реалновременният щит на Anti-Spyware програма; 4. правилна настройка на програмата ( COMODO) или или да оставя настроиките които са по-подразбиране при самото стартиране на стената ! ?

Аваст няма нужда от защитна стена,има си мрежов щит което е същото.Комодо е възможно най тежката стена.

На първо мясо слагам Outpost Firewall Pro 4.Има куп настройки и зашитни модули.В някои случаи е уникална,има си и антиспай.което я прави доста надеждна.Не съм тествал всички зашитни продукти,но най недоволен оставам от Zone Alarm.Kaspresky KIS малко са се замотали и прекалено много спират трафика,дори блокират браузера ми от сигурни сайтове. Сега съм с COMODO firewall Pro и намирам програмата за перфектна !!!Защитата е висока,малко изнервя с постоянни съобщения и въпроси ,но определено си върши работата чудесно.Лесен и разбираем интерфейс и добър форум на сайта.заема сравнително малко ресурси и по нищо не отстъпва на високо платените си конкуренти.Няма много от комерсиалните модули за блокиране на ads или блок на сайтове по ключова дума,но ако се браузва с акъл, няма да имате грижи с този приятел

Аваст няма нужда от защитна стена,има си мрежов щит което е същото.Комодо е възможно най тежката стена.

Мрежовият щит е така да се каже е "защитна (огнена) стена" и не върши кой знае каква работа.

Редактирано от stu (преглед на промените)

...,но най недоволен оставам от Zone Alarm...

И кое точно те кара да си недоволен от ZA?!? Като гледам тя е и с най-широка популярност. Публикувано изображение

Според мен трябва защото ще има конфликти. Иначе по темата- моята антивирусна си има всичко в нея, включително и защитна стена/Avira Antivir/

Той се изключва автоматично.
  • 1 месец по-късно...

Според мен Comodo няма конкурент по отношение на firewall-ите - хем е безплатна, хем е свръхмощна и сигурна.

Мрежовият щит е така да се каже е "защитна (огнена) стена" и не върши кой знае каква работа.

Мрежовият щит на Аваст не е огнена стена и няма такива функции. Той съответства на HTTP/Р2Р скенерите при някои други антивируси - сканира мрежовия трафик, като следи за проникване на инфектирани файлове. Тоест, ако браузърът се опитва да изтегли вирус от някой заразен сайт, мрежовият щит на Аваст ще го засече. Функцията на една огнена стена (firewall) е да следи и контролира входящите и изходящи комуникации, като преценява кои да позволи и кои да блокира, на базата на предварително зададени правила. Тя е тази, която защитава от хакерски атаки и блокира комуникацията на троянци и други подобни, докато мрежовият щит на Аваст просто следи за проникването на вирус.

Редактирано от bluesprite (преглед на промените)

спрял съм се на COMODO PRO версията и съм много доволен + Avast =отличен резултат.

Понеже използвам рутер Repotec,се оповавам на неговата стена,не бих казал,че е надеждна,но ми стига,все пак след нея има и други бдители.

• 2 месеца по-късно...

Здравейте.Имам един проблем-когато си инсталирах Outpost firewall интернета ми спря,а когато е я деионсталирах се оправи.Някой може ли да ми каже защо и как да се справя с проблема?

• 2 седмици по-късно...

Глас за Kaspersky AntiHacker

Напоследък нещо ме пробва и ми спира интернета.

След като му задам Allow all и тръгва Публикувано изображение някакви идей?

Публикувано изображение

Редактирано от ALEXONE™ (преглед на промените)

Публикувано изображение

Това е стара версия. Препоръчвам ти Kaspersky Internet Security.

Ползвам вградения , Windows FireWall , еми предпазва ама не е като някои други защитни стени

Публикувано изображение

Ами провери дали позволява достъп до интернет на C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

Също така провери и дали не познава трафика от сървъра, който ти пуска нета, като атаки и да ги блокира.

• 1 месец по-късно...

Миналият месец инсталирах паралелно с Kaspersky Internet Security 7.0.0125 и Outpost Firewall Pro 2008 Build 6.0.2284.253.0485 Публикувано изображение Просто за проба какво ще се получи...След малко мъки и прочитане на материалите в руският форум на Касперски Лаб успях да ги конфигурирам да не си пречат и се получи.В общи линии добавям в доверената зона Кис и така нататък....Но не си струва толкова мъки за конфигурация.Нос Касперски Антивирус 7 + Outpost Firewall Pro 2008 Build 6.0.2284.253.0485 няма никакъв проблем.

• 1 месец по-късно...

Сякаш,че версиите са малко старички ;)

Comodo Firewall Pro 2.4.16.174FREE

Jetico Personal Firewall 2.0.0.28 beta

ZoneAlarm Pro 7.0.337.000 8600

System Safety Monitor 2.4.0.617 beta

Kaspersky Internet Security 6.0.2.614

Особенно Касперски сега се говори за версия 8 тук 6?

Неоспорвам качествата на Комодо.Напротив знам за тях,но този линк е стар

Поздрави

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

:P Въпросът ми беше поскоро,във връзка с теста тогава.Мина повече от година и Комодо се задържа на върха.Доста добре говори това за нея.

Ще споделя тук първи впечатления от ESET Smart Security 3.0.650.Сканира не толкова бързо,колкото я хвалят отне ми повече два часа сканирането на диск от 160 Гига на максимална защита.Кис 7.0.0.125 го правеше за същото време,Кис2009 за час.Нищо не намери,а бях оставил някои неща като патчове нарочно свалени които и двете програми на Касперски с голям зор ги пуснаха.Конфигура се лесно,сякаш работя с Кис 6 :) В тестовете се провали с сравнение с Кис и Комодо правени преди това при настройки по подразбиране.Нета не ми се забави.Толкова за няколко дни.

Тестовете на версиите са правени с временен триален лиценз.

НЕ ХУЛЯ или РЕКЛАМИРАМ някоя програма споделям видяното с очите си на служебният ми комп.

Поздрави

Имаш грешка. Аз сканирам за не повече от 12 минути 149 гб. хард, най-много ми е сканирало за 19 минути и то когато бях с бета версиите. Никой до сега не се е оплакал, че му сканира за 2 часа, да бе 15 часа. Оправи си компютъра.

Имаш грешка. Аз сканирам за не повече от 12 минути 149 гб. хард, най-много ми е сканирало за 19 минути и то когато бях с бета версиите. Никой до сега не се е оплакал, че му сканира за 2 часа, да бе 15 часа. Оправи си компютъра.

да бе 15 часа. Оправи си компютъра...

..Оправи си компютъра... Нали си спец ще ме светнеш ли мене недоучилия?

Стига бе момче.Как ти сканира?Колко файлове?И какво толкова писах,че пак се заяждаш?

140 Гига диск значи ли пълен догоре?Да мене диск D ми е пълен догоре,все пак работя не играя.Знаеш ли какво означава работен комп?Файловете са ми стотици хиляди :speak: Оправи си компютъра?Я бе ти сега ще ме учиш и на това ли? Аз преинсталация правя на година и то от скука,а непрекъснато се копират и трият файлове,ползва се от различни хора ако се сещаш какво е това.Говоря за работна машина тестването на такава за мене е повече от това къде на колко му прави това или онова.Да ти дам и тел.на шефа да му препоръчаш компютър?

Защитната стена е нула ти казвам.Ако искаш вярвай.И рибарският сайт още си грее само дето Есет не вижда това.

Поздрави

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.