Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя защитна стена предпочитате и защо?

Коя защитна стена използвате? 314 гласували потребители

1. 1. Коя е предпочитаната от Вас защитна стена?

• Comodo
      20%
      63
    • ESET (ESS)
      5%
      17
    • Kaspersky (KIS)
      10%
      31
    • Norton (NIS)
      3%
      12
    • Online Armor
      3%
      10
    • Outpost
      7%
      24
    • PC Tools
      7%
      22
    • Windows Firewall
      26%
      81
    • Zone Alarm
      4%
      13
    • Друга
      11%
      36

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

2.17 Желателно е да се въздържате от обширни цитати на друг език, освен българския. Ако смятате, че информацията, съдържаща се в чуждоезичен цитат е ценна за потребителите на форума, добре е да го преведете.

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

• Отговори 747
  • Прегледи 112,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
2.17 Желателно е да се въздържате от обширни цитати на друг език, освен българския. Ако смятате, че информацията, съдържаща се в чуждоезичен цитат е ценна за потребителите на форума, добре е да го преведете.

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Дамата е водещ програмист в страната си и на достъпен език препоръчва да се ползват по-малко познати защитни стени - права е - самият аз го виждам с корейската стена - затруднява атакуващите - то и Авира като другите пропуска вредоносен код... Не зная докога ще продължава тази ситуация - въпрос на време е да я разучат и нея .... Дано корейците продължат да я подобряват - нищо ,че става по-сложна ... Поздрави

Миналата година и аз имах затруднения от подобно естество с корейската стена - отпаднаха след като установих, че тя трябва да се инсталира първа на свеж-чист Win - така тя постига пълен контрол без "нещо" да я възпрепятствува ...

Може би това е разковничето на провала ми, защото откакто ползвам пакетна защита, всъщност вече не знам откога, но са най-малко 4 години, винаги инсталирам защитата последна, особено пък при употребата на KIS и от година и половина вече на F-Secure. Така е най-лесно за мен, защото е трудно да убедиш KIS и F-Secure, че инсталираш поредната програма, без да те засипят със съобщения за промени и т.н. Не че е проблем да се изключат тия модули и да се работи нормално, но пък повечето програми изискват рестарт след инсталирането си, та кой ще чака при всеки рестарт F-Secure да хуква да си търси ъпдейтите, което е приоритет № 1 в системата. Затова - пакета накрая. А и никъде не прочетох, че Comodo трябва да се инсталира на "чисто", ако пък е наистина така, но съвсем ще ме загубят.

А и никъде не прочетох, че Comodo трябва да се инсталира на "чисто", ако пък е наистина така, но съвсем ще ме загубят.

Ами то по-принцип всяка инсталирана програма на нов уин ,ше даде на max. За Comodo няма такова нещо и във официалния им сайт също не споменават.За интегрираните пакети може и да важи това "правило" ако така бих го нарекъл. Съвсем на скоро,бях свидетел при инсталация на Comodo непосредствено след Avast 4.8 на единия комп и Avira Antivir Personal Free 8 на другия и до колкото поддържаме връзка, за сега има добра съвместимост.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

...За Comodo няма такова нещо и във официалния им сайт също не споменават.За интегрираните пакети може и да важи това "правило" ако така бих го нарекъл...

Знам, че няма, но не съм се и надявал, това звучи несериозно. Не се съмнявам в опита на TNN, но не мисля, че първо трябва да инсталирам стената поради някаква измислена специфика.

Както и да е, пожелавам успех на ползващите я.

Винаги инсталирам Антивируса и стената преди връзка с интернет.Другите програми преди това.Не съм имал проблем никакъв.Все пак идеята е да се засекат тези програми,които ползват интернет и се улесни потребителят със създаването на правила за приложенията.Естествено става вътрос за програми които се познават достатъчно добре,например като Фотошоп,Офис пакета.Останалото просто е излишно.Слагал съм първо Кис,конфигурацията чака и после се почва един безкраен тест и резултата е същият.Може и да греша нека някой обясни какво се цели с това инсталиране първо на защитната стена. Привет и :wors:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Винаги инсталирам Антивируса и стената преди връзка с интернет.Другите програми преди това.Не съм имал проблем никакъв.Все пак идеята е да се засекат тези програми,които ползват интернет и се улесни потребителят със създаването на правила за приложенията.Естествено става вътрос за програми които се познават достатъчно добре,например като Фотошоп,Офис пакета.Останалото просто е излишно.Слагал съм първо Кис,конфигурацията чака и после се почва един безкраен тест и резултата е същият.Може и да греша нека някой обясни какво се цели с това инсталиране първо на защитната стена.

Привет и :wors:

Цели се да обучиш стената така,че да пуска в Интернет само това,което си разрешил, а останалото-не.

""""Цели се да обучиш стената така,че да пуска в Интернет само това,което си разрешил, а останалото-не."""" Абсолютно точно - честно казано - някой път от бързане и аз съм пропускал тази логика - и после - повторение на упражнението- заради забравено основно правило.... Поздрави

""""Цели се да обучиш стената така,че да пуска в Интернет само това,което си разрешил, а останалото-не."""" Абсолютно точно - честно казано - някой път от бързане и аз съм пропускал тази логика - и после - повторение на упражнението- заради забравено основно правило.... Поздрави

Това го прави и при обучаващ режим.Първо създавам правилата аз,кое искам да излиза и кое не.После правилата на пакетите.След това просто всичко си идва на мястото и ако някоя програма направи опит за излаз в нета излиза съобщение за избор на действие.При самото инсталиране Кис - сканира мрежовите карти предлага ти избор,сканира приложенията а тези които не са попаднали в списъка си ги конфигурирам лично.Няма излаз навън просто няма шанс. :clap: Ако пък и съм активирал всички компоненти на проактивната защита,като контрол на цялоста на приложенията,наблюдение на системният регистър,всяка промяна дори на картинката на декстопа е подозрителна и пита какво да предприеме.Доколкото знам при Комодо е така,поне при версия 2.Въпросът беше защо на чисто преди инсталирането на приложения се инсталира защитната стена?Това означава ли,че при инсталиране след време не е ефективна и има някакви конфликти?

Сигурен съм,че няма значение кога се инсталира,стига компа да ти е чист.

Това е мнението ми - греша ли?

Незнам за вас,но аз използвам ESET Smart Security той има вграден Firewall и съм много доволен. До сега не е пуснал нищо нежелано. :clap:;):P

Последователността на инсталирането на програмите е строго индивидуална, всеки сам си решава кое и как. Затова и ще изложа моето си мнение, макар и да го загатнах вече по-горе. За мен е много по-удачно инсталирането на защитните програми да останат последни и причината е в ъпдейтването на софтуера. Принципно компютърът ми не е претрупан с излишни програми, та процесът е сравнително бърз. Използвам пакетна защита - F-Secure AVCS. Програмата е настроена заводски успоредно с всеки старт/рестарт на системата да се свързва със сървъра и да търси нови дефиниции. А изискващите рестарт програми не са никак малко, т.е. почти всички. И ако след всяка от тях F-Secure тръгне да търси дефиниции, то ще си удължа значително времето за окомплектоване, защото програмата изисква доста ресурси по време на първоначалното ъпдейтване, целта в случая е ясна. Следващите връзки със сървъра са на всеки час, но тогава е друго - системата вече е активирана и процесът едва-едва се забелязва. Стената от пакета работи в обучаващ режим, не бих приел друг, защото аз решавам на коя програма да дам връзка с мрежата и на коя - не, но това става много лесно и бързо, след като всички програми са активирани. В масовия случай активирам една по една програмите, които имат вземане-даване с мрежата и създавам правилата, става за няколко минути, при това без да са ми нужни рестарти, ъпдейти и т.н. Та затова предпочитам защитата да е последна и спестявам немалко време по този начин.

Знам, че няма, но не съм се и надявал, това звучи несериозно. Не се съмнявам в опита на TNN, но не мисля, че първо трябва да инсталирам стената поради някаква измислена специфика.

Както и да е, пожелавам успех на ползващите я.

Не ме разбирай погрешно,нямах това в предвид.Явно TNN го е дал като съвет/препоръка . ;)

Поздрави !

"""Няма излаз навън просто няма шанс. """ Май и ти си мечтател като мен - в добрия смисъл ...... Понякога превключвам на петорен трафик-контрол с различни и независими програми - и познай пак дали съм 100% сигурен !? Ама изобщо нямам интерес да преувеличавам възможностите на вредоносния код - реалности са ме убедили да се съмнявам .... Някой път преосмислям и собствените си преценки - повечето грешки все са заради бързане- да ме пита човек закъде съм хукнал!?И на практика всичко по-бавно става - ако не ми е ясно -може би и аз да бях отхвърлил стената на Комодо- и щях да пропусна емоции при ползването и ....E -който иска-нека си мисли дали не рекламирам азиатския продукт - и за какво ми е подобна странна реклама - дано продължава да си е безплатен .... Просто трябва да мислим повече .... Поздрави

""""Незнам за вас,но аз използвам ESET Smart Security той има вграден Firewall и съм много доволен. До сега не е пуснал нищо нежелано"""" Не зная дали сте наясно какви са възможностите на пълнофункционалната защитна стена - но нека Fixer сподели впечатленията си.... Поздрави

Това го прави и при обучаващ режим.Първо създавам правилата аз,кое искам да излиза и кое не.

Сигурен съм,че няма значение кога се инсталира,стига компа да ти е чист.

Това е мнението ми - греша ли?

Не ,не грешиш, ама си отдели един следобед да си кликаш това-да, това -не.

Безобразие е изтриване на текст на руски !!!! Засрамете се ..... На кой език да общуват славяни помежду си - на английски - френски-немски-испански или на някой друг!????? С чехи и словаци например предпочитаме руския - можем и на други - друг въпрос е ..... Същото е и с поляци-украинци- белоруси и т. н . Аман от неадекватни преценки - понякога и правилата са странни - нужна е либералност !!!! Срамно е да се превежда от руски - от "македонски" също..... Който не разбира езика - нека го научи - от полза ще му е ! Поздрави

""""Незнам за вас,но аз използвам ESET Smart Security той има вграден Firewall и съм много доволен. До сега не е пуснал нищо нежелано"""" Не зная дали сте наясно какви са възможностите на пълнофункционалната защитна стена - но нека Fixer сподели впечатленията си.... Поздрави

Нещо по-конкретно ли да отговоря или като цяло..? Като цяло бих казал, че се справя доста добре. Вярно е, че има някои проблеми, но както виждаме ESET във всяка нова версия премахва тези проблеми и скоро вече ще е изчистена доста добре, така че, това че изобщо не струва, не е вярно. Страшно лесна е за ползване, така че дори и най-начинаещият потребител да може да се справи с нея. Това са моите впечатления от нея.

Нещо по-конкретно ли да отговоря или като цяло..? Като цяло бих казал, че се справя доста добре. Вярно е, че има някои проблеми, но както виждаме ESET във всяка нова версия премахва тези проблеми и скоро вече ще е изчистена доста добре, така че, това че изобщо не струва, не е вярно. Страшно лесна е за ползване, така че дори и най-начинаещият потребител да може да се справи с нея. Това са моите впечатления от нея.

Не мисля,че още е на ниво защитната стена,Ти сам сподели,че си с Комодо което говори от само себе си достатъчно.Според моите впечатления е лесна за използване,което привлича масовият потребител с приятен интерфейс но за съжаление с доста посредствени все още качества.Надявам се че положението ще се промени все пак за Есет това е първата стъпка и да и го призная доста добра,като начало.Странно, обаче ми прилича по поведение и конфигурация на Кис 6 ;)

Не ,не грешиш, ама си отдели един следобед да си кликаш това-да, това -не.

Да разбира се но времето е не повече от два часа работа по конфигурацията.При повечко рутина с програмата става и за 20 минути.Лошото е,че ми иска непременна проверка на компа,което малко дразни все пак е чиста инсталация.

Безобразие е изтриване на текст на руски !!!! Засрамете се ..... На кой език да общуват славяни помежду си - на английски - френски-немски-испански или на някой друг!????? С чехи и словаци например предпочитаме руския - можем и на други - друг въпрос е ..... Същото е и с поляци-украинци- белоруси и т. н . Аман от неадекватни преценки - понякога и правилата са странни - нужна е либералност !!!! Срамно е да се превежда от руски - от "македонски" също..... Който не разбира езика - нека го научи - от полза ще му е ! Поздрави

Моето беше цитиране на текст, а на колегата беше си чист цитат в оригинал.Според мене цитата трябва да е в оригинал и по възможност преведен.

А защо толкова цитати на английски не се изтриват?

:rolleyes:

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

А защо толкова цитати на английски не се изтриват?

И аз искам да знам,но едва ли ще получиш задоволителен отговор Публикувано изображение

Сега по-темата,колко пъти ви се случва в годината да ви атакуват и FireWall да го засече?На мен за 2 години само веднъж ми изрева стената.Питам се, как при някой от вас, това е просто ежедневие :cheers:съдя по коментарите на някои потрбители

И аз искам да знам,но едва ли ще получиш задоволителен отговор Публикувано изображение

Сега по-темата,колко пъти ви се случва в годината да ви атакуват и FireWall да го засече?На мен за 2 години само веднъж ми изрева стената.Питам се, как при някой от вас, това е просто ежедневие :cheers:съдя по коментарите на някои потрбители

Ами ето ти отговорът. При мен също е ежедневие: 38 атаки за 3 дни:

post-24580-1210278027_thumb.jpg

Различно е.На домашният комп по три - четири дневно.На служебният по 10-15 и повече,вече не ги засичам.По адресите ми дава,че повечето са от Китай,Индия,Румъния.В някои сайтове щом вляза просто няма как да не ревне стената.Друг е въпроса че се блокират поне по 20 опита за контакт по HTTPS Web.Server/порт 443 там съм му задал блокаж.Какво те притеснява,че не те атакуват или че стената не реагира?

...аз искам да знам...въпросът бе риторичен.Отговора се знае предварително. :down:

mihnev с каква програма си ?Комодо или Кис?

Ами ето ти отговорът. При мен също е ежедневие: 38 атаки за 3 дни:

post-24580-1210278027_thumb.jpg

Кога ще вникнете в идеите за обединеното славянство- дори да е след 10-15 години - за мен е нещо значимо и реално !!! Как ти звучи- около 10 000 атаки на седмица .... Скромен човек съм - свободен в световната мрежа -какво мога - да докарам доста пирати да се чувстват като жалки крадци.....

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

много странно....мен пък за бела никой не ме търси да ме атакува....и мога ли да знам какво означава..."като вляза в някои сайтове и просто свирва стената"....в какви сайтове ходите.....другия въпрос е обаче какво изпуска браузъра ви.....и операционната система....предполагам повечето от вас са с XP и ползват по дефолт IE.То точно в това е мисля целия проблем....

Редактирано от den_zuk (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.