Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя защитна стена предпочитате и защо?

Коя защитна стена използвате? 314 гласували потребители

1. 1. Коя е предпочитаната от Вас защитна стена?

• Comodo
      20%
      63
    • ESET (ESS)
      5%
      17
    • Kaspersky (KIS)
      10%
      31
    • Norton (NIS)
      3%
      12
    • Online Armor
      3%
      10
    • Outpost
      7%
      24
    • PC Tools
      7%
      22
    • Windows Firewall
      26%
      81
    • Zone Alarm
      4%
      13
    • Друга
      11%
      36

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

разбрах че касперски антивирус8.0.0.506 няма защитна стена коя да инсталирам за да не си прецакам уина ,а и освен това на winrar àðõèâ ni izliza towa da ne bi da e nqkakwa ataka .Моля ако някой знае каквод а правя моля за помощ

Която си харесаш.Безпроблемно работи с Comodo при обаче трябва първо да се инсталира стената

Online-Armor Free също се сработва със Kaspersky Anti-Virus и смятам,че е засега след Outpost най доброто решение за съвместимост между двете.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=94157

Outpost Pro

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=89746

Особенностите на инсталация на KAV/KIS и Outpost Pro може да намериш във връзката

http://www.kaldata.com/forums/index.php?ac...ost&id=6744

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 747
  • Прегледи 112,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Реших да сменя тотално защитата си на Win XP SP3 ( след 2-3 месеца скука). Махнах Comodo Firewall (with Defence+) и Avira Premium (6 месечната промоция). Сложих PC Tools Firewall Free заедно с Norton Antivirus 2009 (също от промоциите). Добро сработване..., забелязвам и добра пъргавина на системата, но не мога да направя съществена разлика с предната конфигурация. Инсталирах и Treat Fire, и забелязвам че ползва процесор даже повече от Norton. Не мога да реша още дали да ползвам пламъчето или да го махна. Чуствам се орязан (по-сляп) с PCTools, отколкото с Comodo, но това можве би се дължи на привикване.

Която си харесаш.Безпроблемно работи с Comodo при обаче трябва първо да се инсталира стената

Online-Armor Free също се сработва със Kaspersky Anti-Virus и смятам,че е засега след Outpost най доброто решение за съвместимост между двете.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=94157

Outpost Pro

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=89746

Особенностите на инсталация на KAV/KIS и Outpost Pro може да намериш във връзката

http://www.kaldata.com/forums/index.php?ac...ost&id=6744

аз съм с Каав 8.0.0.506

Да сравняваш ThreatFire Free с Comodo Firewall Free е като джудже с великан няма база за сравнение.Комодо мога да го сравнявам само с платената Online Armor резултатите на "matousec" не са случайни.

tanganika разбрахме мнението ти по въпроса. Не е нужно да повтаряш минимум по 20 пъти на ден едно и също във всеки свой пост. Това Comodo на пъпа ни порасна от теб! Предупреждавам те още веднъж публично - писна ми всеки ден да получавам едни и същи доклади от поне 10 различни потребителя, че ги болят вече очите да четат едно и също. Вчера някой те нарече спамър с право - това е чиста проба спам. Ако не намалиш оборотите и не се ограничиш в спама, ще ти бъдат отнети отново правата за публикуване, този път обаче няма да е само за 3 дена!

Здравейте... искам само някой да ми каже коя е НАЙ-ЛЕКАТА и същевременно надеждна защитна стена .Особено важно ми е да не товари процесора !

Здравейте... искам само някой да ми каже коя е НАЙ-ЛЕКАТА и същевременно надеждна защитна стена .Особено важно ми е да не товари процесора !

Лека е ,за голяма изненада от продуктите на PC Tools ,които не се славят с лекота, заема и малко ресурси,правилата са почти автоматизирани има разбира се и опции за промяна и е безплатна.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...p;#entry1311233

http://www.pctools.com/firewall/

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Това самоинициативно чудо

http://66.29.31.3/~rivux/PIC2009-02-15-JPG.exe

което при рестарт на ОС създава задна врата за създателя си няма шанс и при Online Armor Free блокира го.Изключителна програма сега охранява домашния компютър съвсем сама,Ikarus беше деинсталиран.

TNN има ли смисъл от антивирусна след като и HIPS-а на Online Armor Free вижда повече от антивирусните програми ?

За сега Комодо си ми е фаворитът плътно следван от Online Armor Free.

Предпочитам да редувам най-добрите защитни стени и засега нямам личен фаворит - а и е по-интересно така. Поздрави

Редактирано от TNN (преглед на промените)

Чета различни неща за различни защитни стени , но бих са радвал някои с повече опит и познания да каже нещо и за стената на Vista: доколко е добра и доколко си струва да се изкл. и да се инсталира друга.Благодаря.

Чета различни неща за различни защитни стени , но бих са радвал някои с повече опит и познания да каже нещо и за стената на Vista: доколко е добра и доколко си струва да се изкл. и да се инсталира друга.Благодаря.

Защитната стена на Windows Vista ,вече следи за изходящите и входящите файлове. За домашно ползване и за начинаещи е абсолютно достатъчна,според мен.

Допълнителните настройки на защитната стена на Windows Vista са скрити.

За да се достигне до тях трябва да въведете : Start-->Run-->пишете в полето "wf.msc" и потвърждавате ОК.Тук вече имате пълен контрол и достъп върху настройките на защитната стена. :speak:,но по- добре я оставете по-подразбиране.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

mihnev_sz

Ако не знаеш ,че е заплаха кое ще предприемеш и на кое ще дадеш достъп?

Google знае всичко,въпреки че още не ми се е налагало аз да блокирам каквото и да било,а за инсталационните файлове има антивирусни лаборатории това го препоръчва Ilya Rabinovich създателя на DefenseWall HIPS.

mihnev_sz

Повечето програми с HIPS, извършват автоматично повечето от действията на базата на дефиниции,като:

=Стартиране на процеси=

=Модификация/промяна на определен процес или файл=

=Инсталация на драйвъри=

=Опасно поведение=

=Пълен достъп до паметта=

=Приложения без цифров подпис=

=Приложения с определен рисков фактор и мн. др.

Бъркаш behaviour blocker елементи в антивирусните със HIPS-а разликата е като между деня и ноща.За пръв път чувам че HIPS се нуждае от дефениции за да информира за каквито и да било нови процеси.

Специално при Комодо на режим „Paranoid Mode” няма автоматично вземане на решения.

Параноик Режим: Това е най-високото ниво на сигурност и отбрана + означава, че ще наблюдават и контролират всички изпълними файлове, освен тези, които сте считат безопасни.Също така, Comodo Internet Security няма автоматично да се създаде "Разреши" правила за изпълнимите - въпреки че все още има възможност за лечение на заявление като "доверени" в отбраната Сигнал +.

При Online Armor още няма случай да е взела автоматично сама решения за какъвто и да било процес дори на доверени приложения.Например когато на GOM Player му се налага да ползва други кодеци които преди това не е ползвал.

Чета последните страници на темата, посветени почти изцяло на HIPS и изпадам в тотално отчаяние, защото съм доста далеч от тази масова психоза, обхванала двама-трима от пишещите през 10 минути тук. Как да е, аз поназнайвам едно-друго и със сигурност ще мина криво-ляво и с наличната ми защита, но си мисля си и за стотиците милиони ползватели, които и хабер си нямат от темата. Уважаеми, дали не преекспонирате малко темата за HIPS?

Чета последните страници на темата, посветени почти изцяло на HIPS и изпадам в тотално отчаяние, защото съм доста далеч от тази масова психоза, обхванала двама-трима от пишещите през 10 минути тук.

Как да е, аз поназнайвам едно-друго и със сигурност ще мина криво-ляво и с наличната ми защита, но си мисля си и за стотиците милиони ползватели, които и хабер си нямат от темата.

Уважаеми, дали не преекспонирате малко темата за HIPS?

Подкрепям! И изобщо в последно време ми прави впечатление, че във почти всички теми, нещата се свеждат до обсъждане на HPIS и Комодо...нещо, което според мен не е от полза за редови потребител, особено по начина по който се поднася и обсъжда, ако изобщо може да се говори за "обсъждане"....

Чета последните страници на темата, посветени почти изцяло на HIPS и изпадам в тотално отчаяние, защото съм доста далеч от тази масова психоза, обхванала двама-трима от пишещите през 10 минути тук.

Как да е, аз поназнайвам едно-друго и със сигурност ще мина криво-ляво и с наличната ми защита, но си мисля си и за стотиците милиони ползватели, които и хабер си нямат от темата.

Уважаеми, дали не преекспонирате малко темата за HIPS?

Ако за тебе развитието в нова посока е = на психоза може.Въпроса е принципен и със сигурност на много читатели им е интересно да научат повече за HIPS.

Ти да не си модератор че да казваш кой къде да пише и през колко време ?

Ти може без много неща да минеш и сега какво целия свят да те взема за мерило ли,света не се върти само около тебе и „инженера”Ами напишете вие нещо ново което заслужава внимание.Нека всеки сам да преценява кое си струва и кое не.

Джедай,ако имаш нещо конкретно против мен го напиши ясно и точно вместо да трупаш комплексарски и кухи постове.

Ако за тебе развитието в нова посока е = на психоза може.Въпроса е принципен и със сигурност на много читатели им е интересно да научат повече за HIPS.

Ти да не си модератор че да казваш кой къде да пише и през колко време ?

Ти може без много неща да минеш и сега какво целия свят да те взема за мерило ли,света не се върти само около тебе и „инженера”Ами напишете вие нещо ново което заслужава внимание.Нека всеки сам да преценява кое си струва и кое не.

Джедай,ако имаш нещо конкретно против мен го напиши ясно и точно вместо да трупаш комплексарски и кухи постове.

Никой не говори, че не би приел нещо ново. разликата е обаче е в това, че това за което говориш ти, е по-скоро един вид "показване и демонстрация" на това, което правиш, но това по никакъв начин /според мен/ не може да бъде от полза на обикновен потребител. начина по който е поднесена информацията не дава нищо. До колкото си спомням, лично аз на два пъти те подканях да направиш едно ревю, отразяващо стъпка по стъпка настройките които правиш, като в същото време всяка картинка е подкрепеня и от някакво обяснение- "защо така се прави". Ако го направиш, съм сигурен, че никой, даже и противниците на теориятат ти, няма да кажат нищо. Иначе с нищо не си от полза на останалите, а само се "джавкаш" с двама-трима, доказвайки колко си защитен. Разбра ли ми основната мисъл! Винаги приветствам неща, които са поднесени, така, че да са разбираеми и практико-приложни за по-широк кръг хора. Другото е себеизтъкване!

tanganika, разбирам, но съвсем не споделям примитивизма ти. Ние, скромните читатели почти оглушахме тук от тона, с който пееш хвалебствия за Comodo и чутовните й възможности; в последните си постове вкара и Online Armor в класацията си, нищо лошо, разбира се. Ама хайде вместо да викаме през глас „Ура!” и „Долу!” да бъдем малко по-практични и в полза на останалите.

Инжинерът е прав, ти специално нищо не направи, за да ни убедиш с кое точно Comodo е по-добро от останалите, ами поясни и онагледи несведущите по въпроса, благодарни ще ти бъдем.

Сега масово прокламираш HIPS, не съм против, разбира се, но май отново четеш през ред и ти убягва едно-друго. Тук се постват цитати от други форуми, поне да бе прочел по-внимателно написаното в тях, а не само да ги повтаряш механично. Ако пък наистина си толкова навътре в нещата, поясни популярно тънкостите, имаш наличен цял списък с HIPS програми, обясни кое и как.

Че то иначе какво се получава – рекламираш и убеждаваш аудиторията в предимствата на продукти, които 99% от четящите не познават, ами популяризирай ги.

Сто пъти вече ти писах на български, че нямам нищо лично против теб, а срещу популизма ти. Ако имаш да казваш нещо на хората - кажи го, ако ли не, поне не им досаждай с безкрайни повторения на едно и също. Не сме чак толкова закъсали по еволюционната стълба, обикновено схващаме от първия или втория път.

Androcure06, смея да те уверя, че много старателно и внимателно чета написаното в целия раздел, но от безкрайно повтарящи се постове едва ли има особена полза, дори тъкмо напротив. И не смятам, че пусналият най-много теми или постове във форума трябва да бъде обявен за най-активен, в никакъв случай количеството не е синоним на качество.

Темата е прекалено важна, че да я цапаме с лични обяснения, но ще ми се все пак да има малко ред и смисъл в писанията по нея.

Като модератор на раздела и човек, който е на мнение, че тук цари анархия, но не за дълго, казвам на последните няколко човека следното: темата е със статут "важна", следователно тя трябва да се третира от участващите в нея като такава. Тя не е място за писане на празни приказки, мерене на пишки и обсъждане на недоказуеми теории. До няколко дена ще намеря време да я разчистя и ще оставя в нея само постовете, които носят ценна информация за нормалните потребители. От там нататък ще има поносимост само към такива постове и всяка празна приказка ще бъде трита, а авторът и наказван. Не приканвам никой да пише стойностно, това е право на собствено решение. Ако обаче не умеете да пишете така, не го правете. А последните дискусии водете по-добре на ЛС.

Лек ден на всички!

P.S. Поради обида на модератор на ЛС, авторът на цветните приказки tanganika ще си почине 30 дена!

Попаднах на нова /поне за мен/ защитна стена с интерфейс на руски и англ. Ако някой се заинтересува да я пробва и да сподели впечатления...

JFireWall

В стила на Tanganika бих споделил - никаква стена не ми е нужна при ползване на Rising Antivirus 2009 21 Free Edition. Толкова модули са накачулили при антивируса - за какво ми е стена ? Е - да си стои там с вградената във Win XP- колкото да не е без хич... Поздрави

от известно време ползвам комодо и съм доволен от нея, но като гледам в тестовете на matousec, версията 3.0.25, с която съм в момента, няма да има развитие. но съм и фен на авира и бих искал да я запазя като антивирус и не искам да слагам комодо антивирус, та въпросът ми е следния: има ли начин след 3.5 версиите да се сложи само стената без антивирус или ми препоръчайте някоя безплатна и що годе добра стена. (привърженик съм на безплатния софтуер и не искам да пиратствам)

от известно време ползвам комодо и съм доволен от нея, но като гледам в тестовете на matousec, версията 3.0.25, с която съм в момента, няма да има развитие. но съм и фен на авира и бих искал да я запазя като антивирус и не искам да слагам комодо антивирус, та въпросът ми е следния: има ли начин след 3.5 версиите да се сложи само стената без антивирус или ми препоръчайте някоя безплатна и що годе добра стена. (привърженик съм на безплатния софтуер и не искам да пиратствам)

Да разбира се,че има начин.

отиваш в Сит-а на Комодо и сваляш Комодо Интернет Security.3.8......

При инсталиране те пита дали искаш само стената или стената с АВируса.Съответно демаркирай АВ и се инсталира само стената.

p.s.Разгледай в темата за Комодо,там сме писали доста

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Taкава глупост не бях чел отдавна. Става дума за желание за инсталация само на защитна стена без антивирус. Във форума има един спамер, който ни наду главата с паранични настройки на Comodo, като използваше стената без антивирус. До такава степен се беше блокирал, че беше повредил операционната си система...

Освен ако ти не си самият tanganika, драги The Graverobber. С друг просто няма как да те сбъркам...

не, драги нолого, не съм този за когото ме смяташ. аз съм просто потребител на форума и исках съвет. забелязвам тенденцията всички файъруоли да пускат и антивирус, както и всички антивирусни да си слагат стени. аз съм на принципа стената да е различна от антивируса. като четох коментарите общо взето съм се спрял на пц туулс и онлайн армор. но като гледам втората безплатната и версия е доста орязана. така че,най-вероятно ще се ориентирам към първата.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.