Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя защитна стена предпочитате и защо?

Коя защитна стена използвате? 314 гласували потребители

1. 1. Коя е предпочитаната от Вас защитна стена?

• Comodo
      20%
      63
    • ESET (ESS)
      5%
      17
    • Kaspersky (KIS)
      10%
      31
    • Norton (NIS)
      3%
      12
    • Online Armor
      3%
      10
    • Outpost
      7%
      24
    • PC Tools
      7%
      22
    • Windows Firewall
      26%
      81
    • Zone Alarm
      4%
      13
    • Друга
      11%
      36

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Може да се види едно доста откровено мнение във форумите на Avira за комбинациите на Avira и защитните стени:

От това,което прочетох останах с впечатлението,че предпочитанията са към:

2. Agnitum Outpost 6.5.2358...- its a good combination (setting detection rate at maximum). but since i'm having "upload issues" when this software is installed, i haven't tried researching on how to manually open ports for me to upload and seed my torrents.. but its one of the best combination i have had..

4. PC Tools Firewall Plus 4.0.0.45 (free)- i'm using this combination now. its working flawlessly and i don't have any problems with it.. but if you don't know how to configure it, just do the normal mode- quiet mode. because if you tried to open full access on programs you're not sure, avire will detect a malware on your network service folder (a hidden folder under documents and settings-current user). i made a thread last few weeks and ask the moderators how to fix it but their advice is simple, just uninstall the firewall SW, and it worked!

Пробвал съм Outpost Pro и Avira наистина тази комбинация и работи перфектно.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 747
  • Прегледи 112,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

На този етап в момента има само две защитни стени - Comodo Firewall Pro и всички останали!

Няма друга защитна стена, която да дава толкова задълбочен контрол над системата, да е толкова лека и при това безплатна като Comodo Firewall Pro!!! Outpost Pro също е добра, но много тежи! Online Armor може би единствена донякъде може да се конкурира с Comodo Firewall, но безплатната версия е много орязана и на практика потребителят е с вързани ръце! Ако усвоите добре Comodo Firewall ще забравите за тежкотоварни анти-вирусни приложения! Лекd, бърза, качествената защита, скрити за останалия свят и невидимият начин, по който Comodo Firewall блокира мрежовите заплахи - хакери, вируси, червеи, шпиони и т. н. - това е Comodo Firewall

На този етап в момента има само две защитни стени - Comodo Firewall Pro и всички останали!

Няма друга защитна стена, която да дава толкова задълбочен контрол над системата, да е толкова лека и при това безплатна като Comodo Firewall Pro!!! Outpost Pro също е добра, но много тежи!

Ползвал ли си последната им версия? Доста по лека е от предишните версии :speak:

Ползвал ли си последната им версия? Доста по лека е от предишните версии :yanim:

Явно колегата не я пробвал....И аз до онзи ден имах това мнение като я бях пробвала преди година....Сега тази нова версия е доста по-добра.

Комодо от както сложиха този Антивирус омазаха стената....стана тежка,Хипс-а блокира Update-тите при Виста(мога да ви покажа в сайт,не се оплаквам само аз)абе....

Online сладка стена,лека сравнение с двата посочени по горе ексемпляра,но все още не е оправена и дава сини екранчета,има и bugg-ове....То има и други стени,но тези са лидерите за сега.

Явно колегата не я пробвал....И аз до онзи ден имах това мнение като я бях пробвала преди година....Сега тази нова версия е доста по-добра.

Комодо от както сложиха този Антивирус омазаха стената....стана тежка,Хипс-а блокира Update-тите при Виста(мога да ви покажа в сайт,не се оплаквам само аз)абе....

Online сладка стена,лека сравнение с двата посочени по горе ексемпляра,но все още не е оправена и дава сини екранчета,има и bugg-ове....То има и други стени,но тези са лидерите за сега.

Тези са лидерите? Опитвала ли си Outpost? Това е стената! Само, че все още е малко тежка и няма възможност за изключване на логове, иначе ще е трепач.

Тези са лидерите? Опитвала ли си Outpost? Това е стената! Само, че все още е малко тежка и няма възможност за изключване на логове, иначе ще е трепач.

Да Fix...пробвала съм я... от два дни съм с новата версия 2009!!!

Горе съм написала....

Outpost може малко да са я олекотили, но в никакъв случай не може да я направят да бъде по-лека от стената на "Комодо"!

И за коя версия на Outpost става въпрос - за платената или за безплатната?!

Lady Androcure доколкото знам ти си с Виста, нали?! Да те пита човек защо, след като ХР е много по-лека, по-бърза и по-безпроблемна от Вистата!

Виста все още има много бъгове и специалистите на чичо Бил продължават усилено да я поизпипват...пак да се чуди човек защо, след като ще пускат очертаващият се като по-сполучлив Уйндоус 7. Вероятно Cоmodo Firewall не се я поизпипали за Виста, така е и с много програми разработени за нея.При ХР-то няма никакви проблеми!Уникален е начинът, по който Cоmodo Firewall блокира заплахите по-мрежата, без дори и юзерът да разбере.А така, както Cоmodo Firewall скрива машината за чужди очи, никоя друга стена не може да го направи!Много е писано за Cоmodo Firewall, каквото и да се каже за нея, все няма да е достатъчно!

Редактирано от IMG (преглед на промените)

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1092085

Отговорил съм ти тук

Публикувано изображение

Може и без защитна стена - кой какво е разбрал или не е разбрал е без значение.Кога това такива като Fixer ще го осмислят е съвсем друг въпрос. Пример- Rising Antivirus 21 Free с настройки на максимум + вградената стена на Win XP SP3. Не ме интересува дали те са съгласни - имам го на една ОС и впечатлява. EES 4 барабар със защитната си стена е с по-малко модули... Хайде да им спретнем директна съпоставка -аз зная резултата - австралийскокитайският продукт ще разгроми словашкото ниво при резултатите и не ми е интересно... Поздрави

Може и без защитна стена - кой какво е разбрал или не е разбрал е без значение.Кога това такива като Fixer ще го осмислят е съвсем друг въпрос. Пример- Rising Antivirus 21 Free с настройки на максимум + вградената стена на Win XP SP3. Не ме интересува дали те са съгласни - имам го на една ОС и впечатлява. EES 4 барабар със защитната си стена е с по-малко модули... Хайде да им спретнем директна съпоставка -аз зная резултата - австралийскокитайският продукт ще разгроми словашкото ниво при резултатите и не ми е интересно... Поздрави

Сигурен ли си? Да взема да пробвам пак с Дефендера и с двете програми да видим какво ще стане Публикувано изображение

Outpost може малко да са я олекотили, но в никакъв случай не може да я направят да бъде по-лека от стената на "Комодо"!

И за коя версия на Outpost става въпрос - за платената или за безплатната?!

Lady Androcure доколкото знам ти си с Виста, нали?! Да те пита човек защо, след като ХР е много по-лека, по-бърза и по-безпроблемна от Вистата!

Виста все още има много бъгове и специалистите на чичо Бил продължават усилено да я поизпипват...пак да се чуди човек защо, след като ще пускат очертаващият се като по-сполучлив Уйндоус 7. Вероятно Cоmodo Firewall не се я поизпипали за Виста, така е и с много програми разработени за нея.При ХР-то няма никакви проблеми!Уникален е начинът, по който Cоmodo Firewall блокира заплахите по-мрежата, без дори и юзерът да разбере.А така, както Cоmodo Firewall скрива машината за чужди очи, никоя друга стена не може да го направи!Много е писано за Cоmodo Firewall, каквото и да се каже за нея, все няма да е достатъчно!

Казах ти че съм с легална Виста...тоест kyпен комп с нея...даже ме е яд,че не я избрах 64 бyt..

+това като спрат подружката на XP какво ще правиш?

Платената на Оutpost...наистина са работили над тази последна версия...аз имам Net 1мб,защото тук ползваме Wifi целия блок а не усещам Оutpost...представи си! .....

Сигурен ли си? Да взема да пробвам пак с Дефендера и с двете програми да видим какво ще стане Публикувано изображение

Знаеш ли - можеш да се сетиш дали ми е интересно какво ще стане. В най-неблагоприятния случай ше има и при мен промени в движение - то си е като естествено развитие.При Rising Antivirus 21 Free са налице модули характерни за най-добрите защитни стени - ефективни са и работят добре. Не зная защо са при антивируса - можеше да са при защитната им стена, но не са. Поздрави.

Абе да ти кажа и аз разсъждавах така, но откакто съм с Виста не бих се върнал на XP. Не само, че е по-стабилна (1 син екран не ми е вадила, а колко я мъча всеки ден) за разлика от XP-то.

Мачка си и 32 битови и 64 битови приложения. (аз съм с 64 битова). След Windows 7 се очаква изцяло преминаване към 64 битови платформи. А 64 битово XP използва ядрото на Server 2003 (до колкото ми е известно) и е доста по-бъгаво от това на Vista. Отделно с новата структура...и изискването на MS за цифров подпис на 64-битовия кернел...почти няма упорити паразити за Vista...(поне засега).

Не е лоша стената (при това безплатна...нито е тежка, нито е с чак толкова объркващ интрефейс), но за мен е излишна...ръгам си малките и мощни тулчета (разните му програми на SysInternals и NirSoft) в Quick Launch-a или Rocket Dock-a и при съмнение за инфекция, удрям проверката. То, ако ще ми трябва система, която да ме пита за всичко, ще си остана с включен UAC. Открих и бъг на COMODO. При преминаване между различните режими на стелт на портовете и стената почва да блокира Windows Operating System...а нет си имам...След това връщам настройките по подразбиране и пак не се оправя...не помня как го оправих...но беше с повторното добавяне на explorer.exe в правилата на доверените приложения.(не ми се нравеше да има достъп до нет-а дори и да е част от IE и го бях махнал оттам)....и след това бях сложил стелт на p2p и след това отново преминах на стелт на TRUSTED мрежата. Може би пак ще я кача и ще изключа HIPS-a (дори и да е най-доброто в COMODO). Писна ми да преминавам в режим на Installation и да връщам в режим на previous. Отделно това, че стартират с kernеl драйвер, хем им дава повече свобода и контрол над системата, но не ги прави недосегаеми.

Едно мнение на Night_raven:

Това, че стените се зареждат на ниво kernel значи, че имат доста голяма власт и възможности и имат (по-)голям шанс да се справят с rootkit-и на ниво kernel. Това обаче не е гаранция разбира се. Дори въобще не е гаранция, че понеже се зареждат на такова ниво, са недосегаеми. Има начини зловреден код да неутрализира HIPS механизми на kernel ниво. Не е лесно да се постигне, но не е и невъзможно. Мисля, че го казах вече, че това ще е донякъде бъдещето на зловредния код - ефективен начин за разкачане на т.нар. куки, които се ползват от HIPS програмите, защото ако това стане, HIPS механизмите се оказват абсолютно безпомощни. Да дам пример: все едно да си се оборудвал с най-различна техника (DVD плеър Blu-Ray плеър, Hi-Fi система, LCD телевизор, компютър и всякакви други модерни чудеса) и както си започнал да се радваш, че имаш всичко и изведнъж, БУМ, дръпват ти шалтера и оставаш без електричество.

Затова и казвам, че непробиваема защита няма и дори HIPS програмите могат да бъдат неутрализирани и заобиколени.

Ползвал съм и Online Armor...но не ми допадна. От Outpost съм недоволен и то много...тя създаваше конфликти със защитата на Internet provider-a ми и се наложи да я разкарам. За x64 Виста няма много HIPS програми които да вървят качествено и засега ще си ги спестя.

Едно мнение на руския експерт EP_XOFF

If you like your computer, especially your hard drives - never use something with Proactive Defense or paranoids hookers such as HIPS.

Със сигурност са полезни (аз съм си харесал и Malware Defender, но ще чакам да изкарат 64 битова версия за да я тествам), но нямам нерви за подобни програми... ;)

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

много стени пробвах.за мен номер 1 си остава outpost.има много възможности които предлага.на второ място за мен е online armor(само че платената)======Comodo .......но има още едно решение което не остъпва много от първите 2 отличника и това е KIS.това е за стените .........................а отностно антивируса то си остава лична преценка на потребителя................

• 3 месеца по-късно...

Отново по желание на engineer. Ако желаете някоя програма да бъде включена за сметка на друга, можете да пишете ;)

Гласувах за PC Tools ,понеже е лека и лесна за настройване.

Правилата се подходящи за повечето потребители.Не конфликтна,не забавя ОС при стартиране.Не съм установил да спъва трафика,а и е безплатна и си върши работата безотказно.Добра съвместимост с Avast!Home .

Аз гласувах за PC Tools ,понеже е лека и лесна за настройване.

Правилата се подходящи за повечето потребители.Не конфликтна,не забавя ОС при стартиране.Не съм установил да спъва трафика,а и е безплатна и си върши работата безотказно.

Абсолютно! подкрепям напълно! И аз гласувах за PC Tools и я ползвам от много време- лека, стабилна, интегрира се перфектно в Центъра за защита, има ако не отличан, то много добър HIPS, напълно достатъчен както за средностатически потребител, така и за по-напреднали потребители. Много добра стена!

Аз гласувах за Outpost Firewall. Доволен съм от това, което предлага и в комбинация с ESET NOD32 Antivirus ми върши страхотна работа. PC Tools не е много за напреднали потребители или такива, които желаят повече контрол.

PC Tools не е много за напреднали потребители или такива, които желаят повече контрол.

Под "напреднали" визирам такива като мен, т.е. хора които все пак са малко по-навътре в нещата, без разбира се да са специалисти. Разбира се за "манияци" и "луди глави" може би е по-подходяща друга стена. Считам обаче, че PC Tools е една от най-балансираните, ако не и най-балансираната от към съотношение простота/ ефективност

нещо липсва look'n'stop - според мен една от най добрите, преди време на тестове беше на равно с outpost, но в момента нея ползвам щото в момента ползвам iptables (не е съвсрем настроен ама шерва нетя и е супер hackproof) освен че паролата на слак-са е супер дълга трудно може да се хакне орязания слакс, койт се зарежда и от цд и хакването е до рестарта, ако някой успее все пак

Гласувах за Windows Firewall. Не че ми е любима, но от както имам компютър нея използвам.

Използвам* стената на KIS 2010 и гласувах за нея. Нямам причини да се жалвам, а и предпочитам пакетната защита, заради максимално сработените модули. Не при всеки пакет е така, но мисля, че руската лаборатория си е свършила за пореден път работата на достатъчно високо ниво.

Като самостоятелен продукт бих отличил безплатната версия на PC Tools, споделяйки изцяло коментарите на mihnev_sz и engineer за нея, само че в комбинация с Avira Premium. Според коментарите и личните ми наблюдения излиза, че PC Toоls си пасва безпроблемно с KAV, Avira и Avast!, като според мен това е оптимален избор, защото на този етап не бих поверил защитата си на друга самостоятелна антивирусна програма. Харесва ми и това, че не се занимава с несвойствени дейности, за мен това е плюс.

---

* ще отбележа, че и вкъщи и в офиса съм зад рутер

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.