Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя защитна стена предпочитате и защо?

Коя защитна стена използвате? 314 гласували потребители

1. 1. Коя е предпочитаната от Вас защитна стена?

• Comodo
      20%
      63
    • ESET (ESS)
      5%
      17
    • Kaspersky (KIS)
      10%
      31
    • Norton (NIS)
      3%
      12
    • Online Armor
      3%
      10
    • Outpost
      7%
      24
    • PC Tools
      7%
      22
    • Windows Firewall
      26%
      81
    • Zone Alarm
      4%
      13
    • Друга
      11%
      36

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Различно е.На домашният комп по три - четири дневно.На служебният по 10-15 и повече,вече не ги засичам.По адресите ми дава,че повечето са от Китай,Индия,Румъния.В някои сайтове щом вляза просто няма как да не ревне стената.Друг е въпроса че се блокират поне по 20 опита за контакт по HTTPS Web.Server/порт 443 там съм му задал блокаж.Какво те притеснява,че не те атакуват или че стената не реагира?

...аз искам да знам...въпросът бе риторичен.Отговора се знае предварително. ;)

mihnev с каква програма си ?Комодо или Кис?

Как е възможно? Аз като гледам Comodo никъде не очита, че съм бил атакуван толкова време, невидим ли съм, нещо аз ли не правя както трябва или Comodo.. Странна работа.

• Отговори 747
  • Прегледи 112,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

много странно....мен пък за бела никой не ме търси да ме атакува....и мога ли да знам какво означава..."като вляза в някои сайтове и просто свирва стената"....в какви сайтове ходите.....другия въпрос е обаче какво изпуска браузъра ви.....и операционната система....предполагам повечето от вас са с XP и ползват по дефолт IE.То точно в това е мисля целия проблем....

Мрежовите атаки се появяват дори при включен скайп или друг браузър например Мозила и Опера.Дори и след спирането на бразуването или Скайпа продължават.Обикновенно при влизане във някои сайтове и форуми.Дори и в този форум.Това е нормално.

Как е възможно? Аз като гледам Comodo никъде не очита, че съм бил атакуван толкова време, невидим ли съм, нещо аз ли не правя както трябва или Comodo.. Странна работа.

Виж си отчета Fixer ако не ти засича никакви атаки е доста странно...Не си невидим,такова нещо няма.Аз ползвам и прокси и други програми за скриване на IP адреса но винаги получавам заплахи.Дори ESS ги засича непрекъснато.

.

Какво те притеснява,че не те атакуват или че стената не реагира?

...аз искам да знам...въпросът бе риторичен.Отговора се знае предварително. wink.gif

mihnev с каква програма си ?Комодо или Кис?

И двете ги ползвам на два компа разделени с рутер в локална мрежа,на единия Comodo на другия Kis7.

Кога ще вникнете в идеите за обединеното славянство- дори да е след 10-15 години - за мен е нещо значимо и реално !!! Как ти звучи- около 10 000 атаки на седмица .... Скромен човек съм - свободен в световната мрежа -какво мога - да докарам доста пирати да се чувстват като жалки крадци.....

Не се надценявай.Влез във форумът на xaker.ru напиши там,че искаш да те пробват и ще видиш шоу.Правил съм го.Там има хора дето това и е заниманието .При мене са десетки за по три дни.Вече не и обръщам и внимание но и проверявам IP адресите,обикновенно са фалшиви.Дори едно момченце от Верея кабел засякох на 18 години ;) Познай какво му се случи ;)

Пояснявам IP то ми е динамично.Атаките са случайни не планирани.Ако ти си със статичен адрес е обяснимо това.

Аз съм позволил разни такива връзки със skype и браузърите. Броят на атаките ги изписва срещу "The firewall has blocked .... intrusion attempt(s) so far." т.е. на точките се намира броя, като моя е нула. После на Firewall Tab -> View firewall events и там няма нищо.

.

И двете ги ползвам на два компа разделени с рутер в локална мрежа,на единия Comodo на другия Kis7.

Това донякъде е обяснимо.Зависи от рутера.Ползвам само суич и за трите компа.На двата Кис 7 на основният комп Кис8 следобен оттам ще ви пратя ,у дома на двата компа Кис 7.Ето от компа който ползваме в къщи.През цялото време на него е бил синът ми 10 годишен е.

Аз съм позволил разни такива връзки със skype и браузърите. Броят на атаките ги изписва срещу "The firewall has blocked .... intrusion attempt(s) so far." т.е. на точките се намира броя, като моя е нула. После на Firewall Tab -> View firewall events и там няма нищо.

Не е добре според мене.Разхождаш ли се из някои хакерски форуми?Виждам,че много не си падаш по руските сайтове,но там например за Нод 32 доста ще прочетеш.Ще ти е интересно.Различни мнения има.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

По препоръка на B-boy[styLe] Виж пипане тук там и постигане на доста добро ниво на защитеност ;)

"""Не се надценявай.Влез във форумът на xaker.ru напиши там,че искаш да те пробват и ще видиш шоу"""" Какво надценяване - пред очите ми са разгромявали десетки защитни конфигурации - при реални тестове.... А ако ги раздразниш с нещо иронично - ядосват се като всички хора и тогава и най-умните "кълват като шарани" - който е самоуверен в защитата си нека я тества така - методът работи при всички националности .... Поздрави

По препоръка на B-boy[styLe] Виж пипане тук там и постигане на доста добро ниво на защитеност :P

Направено е но атаките са си ежедневие ;) Ама,а се скапа компа ще Ви изръся с едно черпене :)

Шегувам се.Някога може и да се видим и пием по едно нали ;)

Поздрави Публикувано изображение

"""Не се надценявай.Влез във форумът на xaker.ru напиши там,че искаш да те пробват и ще видиш шоу"""" Какво надценяване - пред очите ми са разгромявали десетки защитни конфигурации - при реални тестове.... А ако ги раздразниш с нещо иронично - ядосват се като всички хора и тогава и най-умните "кълват като шарани" - който е самоуверен в защитата си нека я тества така - методът работи при всички националности .... Поздрави

Знам това,знам.Повярвай ми ;)
  • 2 седмици по-късно...

В Белорусия вече така обучават младите си надежди как да конфигурират настройките на защитните си стени и така да предпочетат коя да ползват- може и да е смешно - но е вярно ...... Всеки може да си го преведе от руски с http://www.google.bg/translate_t """" Возьмем любой файер (outpost, zonealarm, kerio, look'n'stop, любой другой). Уберем все правила и оставим одно единственное, которое запрещает соединения на ВСЕ порты ВСЕХ IP-адресов ВСЕХ протоколов (в zonealarm для этого есть специальная кнопка - Stop All Internet Activity, в look'n'stop - правило, называется All Other Packets). После этого группе "хакеров" предоставляется IP-адрес защищенного таким образом объекта и они начинают атаку. Теоретически даже самый слабый фаер, который можно настроить на такого рода запрет всех видов соединений ДОЛЖЕН выстоять и не пропустить ни одного пакета внутрь системы. Однако практически, в силу некорректной реализации обработчиков (не успевают обработать все приходящие пакеты) или других ошибок программистов часть пакетов так или иначе ПОПАДАЮТ внутрь системы...

Предположим что фаер выстоял (таких немного), только после этого можно переходить на вторую ступень - разрешаем какой-нибудь один внешний порт (например, SMTP) и пытаемся отправить почту (ну и DNS тоже нужно включить). Работает. Проводим атаку. Не падает. Разрешаем следующий порт - POP. Получаем почту. Проводим атаку. Не падает. Идем дальше. И так до тех пор, пока не будут разрешены ВСЕ необходимые нам порты и файер будет стоять при любом типе атаки.

Остаётся сохранить эти настройки и радоваться жизни... """" Браво ! Поздрави

Използвам си Windows Firewall и съм доволна. Бях пробвала Black Ice, но просто ми се стори отвратителна

Използвам си Windows Firewall и съм доволна. Бях пробвала Black Ice, но просто ми се стори отвратителна

Добронамерено - превключете на славянско мислене - то е доказало ниво - използвайте максимума от всички.... Написаното е от Стелс от Белорусия - тя е на 28 години....Права е - макар и млада... Стига посредственост......Поздрави

""""Вывод можно сделать один - нет ничего совершенного!"""" От материала това е абсолютно вярно- за другото рано или късно действията срещат противодействия - е вярно - понякога е нужно доста време....А и други неща ... Стелс е точна-при правилни настройки най-добрите стени са почти непреодолими .... Поздрави

• 1 месец по-късно...

Става въпрос за Kaspersky Internet Security и ESET Smart Security. Кой е по-добър? Направило ми е впечатление, че KIS е по-масивен, но другият също е добър. Ориентирам се към вградени Firewalls, защото са по-леки. Ползвам Core 2 Duo e4400 2.2 GHz & 2 GB RAM & Vista x32 Ultimate. Ако сложа отделен Firewall, ще почне да забива, а и освен това е излишен, защото тези два са достатъчно добри. Кой от двата е по-добър - някой може ли да даде адаптивен отговор?

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

KIS! но отделен с отделна стена няма да забива той ти го бива компа...

Ориентирам се към вградени firewalls защото са по-леки,

И аз съм на това мнение,че като цяло защитата е по-лека, препоръчвам интегрираните пакети за защита и двете са на ниво.Така,че няма значение кой пакет ще избереш ,все ще си добре защитен. :)

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Уважами съфорумници. Имам официално регистирана "Eset NOD32 Antivirus RC", no e bez za]itna stena. Моля, да ми препоръчате някоя защитна стена, която да се сработва добре с антивирусната ми програма.Предварително благодаря на всички участници, изказали своето мнение по въпроса.

Преди години съм ползвал за известно време двете най-препоръчвани - Kerio PF и Outpost PF. Харесаха ми и двете, като Outpost-а ми се видя по-лесен и потребителски замислен за конфигуриране. Впоследствие го ползвах няколко месеца. Sunbelt купиха Kerio и сега името му е Sunbelt Personal Firewall.

Редактирано от universum (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

Наскоро четох някъде, че ADSL потребителите почти нямали нужда от защитна стена, но така и не запомних защо. Тъй като аз също съм ADSL потребител(БТК, за което съжалявам) и бих искал да попитам вярно ли е това твърдение? Иначе гласувах за ZoneAlarm, с нея бях и съм най-доволен, макар че вмомента не съм с нея

Online Armor Free е уникална - вижте http://www.matousec.com/projects/firewall-...nge/results.php Поздрави

Тази класация, към която си дал линк е доста странна. Там на първо място е посочена не безплатната, а Online Armor Personal Firewall 3, която е платена версия - 39.95 USD. A Online Armor Free е нещо много по-различно и окастрено...

Справка-страницата, която си дал:

Публикувано изображение

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Забележете, къде е безплатната Comodo!!!

В крайна сметка всичко се заключва до това - Comodo и всички останали!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.