Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя защитна стена предпочитате и защо?

Коя защитна стена използвате? 314 гласували потребители

1. 1. Коя е предпочитаната от Вас защитна стена?

• Comodo
      20%
      63
    • ESET (ESS)
      5%
      17
    • Kaspersky (KIS)
      10%
      31
    • Norton (NIS)
      3%
      12
    • Online Armor
      3%
      10
    • Outpost
      7%
      24
    • PC Tools
      7%
      22
    • Windows Firewall
      26%
      81
    • Zone Alarm
      4%
      13
    • Друга
      11%
      36

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Sygate Personal Firewall - това ползвам от години :)

И аз. Жалко, че я затриха.
  • Отговори 747
  • Прегледи 112,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Защото от толкова много изброени програми за защита, единствено за AVG Anti-Spyware мога да кажа, че е добра програма! :)

Прочете ми мислите. Всички тея програмки са пародии с изключение на АВГ антиспай. И капака е Авантния броузър.

И според мен комбинацията е с талант подбрана:) Ако не беше написал, че по-добро няма, въобще нямаше да забележа поста на човека :)

И аз. Жалко, че я затриха.

Дам, една причина в повече, заради която да не понасям Symantec.

Аз използвам Comodo, изключително съм доволен, защото е с добри възможности за безплатно решение.

Дам, една причина в повече, заради която да не понасям Symantec.

Това, че са дали пари?

Това, че са дали пари?

Не това, че са дали пари, по-скоро това, че не знаят какво да ги правят :rolleyes:

Поглъщат софтуеарни компании, затриват успешни продукти, като променят уж единствено техните имена...

Единственото забележително сливане на софтуерни компании до момента се явява това на Macromedia с Adobe, но ако Symantec бяха закупили някоя от последните, то аз тотално щях да се откажа да ползвам компютър...Публикувано изображение

И така, не желая да има засегнати - такава е моята лична позиция. Няма нужда да се дискутира точно това в темата....

Пробвай този: (ако искаш)

http://www.firewallleaktester.com/leaktest17.htm

Пробвах го с Run with default security - умря си както искаше да слага някакво dll и да ми бърка в регистъра.

Agnitum Outpost Firewall е програмата която всеки трябва да пробва.Това е мощен инструмент против пъпчиви хлапета със скромни познания в програмирането.Недостатък (ако може така да се нарече) е че програмата е предназначена за по-знаещи потребители,въпреки че и начинещите ще могат да се справят някак си.Притежава изключителни възможности за контрол и наблюдение на портовете и процесите които се зареждат в паметта.Вграден Spyware филтър.При добра настройка,програмата се превръща в непреодолим защитник на вашето ПС.

Аз съм със Zone Alarm Pro в комбинация с Kaspersky Anti Virus 6 и съм доволен.Може и двете програми да са мрънкалници и да питат постоянно това или онова,но така човек поне наистина вижда какво става по системата му.Хората,казали че един истински хакер ще влезне винаги са прави-не ми се разказва пак историята,но ако някой го интересува да погледне анкетата за антивирусите.Там съм обяснил какво ми направи едно момченце при горепосочените програми на максимални настройки само щото се правех на отворен.Това не трябва да значи обаче че програмите са кофти-просто вървят на кофти операционна система.Не забравяйте,че и в затвора с най дебелите и високи стени може да се влезне ако той си има летище за хеликоптери на поляната и влизащия човек си има хеликоптер под ръка Публикувано изображение А колкото до пишман хакерите-тях ги спират без никакви проблеми.А на един нормален потребител повече не му и трябва.

Много хора обаче надценяват възможностите на защитните програми.Запомнете!:И най-великата и правилно конфигурирана защитна стена не струва нищо без поддръжката на добър антивирус отстрани!За пример ще дам току що направеният от мен тест

Пробвай този: (ако искаш)

http://www.firewallleaktester.com/leaktest17.htm

Еми пробвах и аз.В момента седя на компютъра в работата ми,който е с Zone Alarm Free+McAfee VirusScan Enterprise и стои зад фирменият прокси-сървър.Тестът си беше положителен по всички параграфи.Преди малко се обадих на приятелката ми вкъщи да го пусне и на личния ми компютър(зад рутър на FritzBox,модела мисля е 7170,с изключени настройки за сигурност):

1.При опита за сваляне Zone Alarm Pro попита дали да го пусне,защото нещо не му е наред.(тя не е в час с английския така че не знам какво точно е изписала програмата)

2.След изрично потвърждение (2 пъти) Кaspersky направо го хвана и го изтри по време на даунлоуда.

3.До стартиране на теста дори не се и стигна!

Толкова по темата.И без да почвам дискусия не на място само 2 думи към @Optist и постът му:

McAfee Personal Firewall Plus

това е моята стена - основното преимущество за мен е че ми позволява да си тръстна компютрите които искам

и до голяма степен се самообучава кого да пуска и кого не и не ми досажда много с въпроси

за "БЕДЮЗЪРИТЕ" и уиндоуската стена е достатъчна.

А с Касперския и Зоналарма - много ме учудвате. Според мен карате с тях по инерция от препоръката на някой разбирко щото той е чул некъде нещо и сте безкритични. Зоналарма е безобразна боза - на уиндоуса стената е къде по-добра.

Приятел,това с тръстването го могат всички читави стени.Както и това с обучението.За питането - защо не се замислиш,че може би пита малко,защото вижда малко!Колкото до коментара ти за Касперски и Зоналарм - твоето изказване за тях звучи много повече като заучена реплика по съвет на някой "разбирко",както си го нарекъл,отколкото изказванията на хората които ползват програмите.И това не ти го казвам на принципа :"Мойто си е най-хубаво",повярвай ми.И двете програми са доста добри (имал съм и Касперски) и напълно достатъчни за нормални потребители.Конфигурацията им и работата с тях(говоря за правилните такива) изисква средно напреднали познания за начина на функциониране на операционната система и работата в интернет.За някой това може би е недостатък,но както са казали хората:"От нищо(нещо) идва нищо(нещо)!"

Това за стената на уиндоуса просто ще го пропусна.Мисля че няма нужда от коментар Публикувано изображение

Нещата казани горе може да прозвучат като заяждане,но не са.Казвам ги първо,защото изказването ти и неправилно и некоректно едновременно и второ,защото форумъм не се чете само от компютърни специалисти и хората с по-малко познания по темата получават грешна информация,ако никой не коригира изказването ти.

Чао сега от мен и всичко най-хубаво!

Norton Internet Worm Security, който е вграден в Norton Antivirus 2006 и Norton Antivirus 2007. Нищо неможе да прехвръкне Публикувано изображение . Иначе като самостоятелна програма ZoneAlarm Pro !!!

Редактирано от slayerist (преглед на промените)

Само да Ви запозная, че "PC-cillin Internet Security 2007" се справи блестящо на всички горепосочени тестове. За жалост една от любимите ми "Symantec client security" се провали на около половината от тях. С уважение...

Само да Ви запозная, че "PC-cillin Internet Security 2007" се справи блестящо на всички горепосочени тестове. За жалост една от любимите ми "Symantec client security" се провали на около половината от тях. С уважение...

Нищо чудно, ако е с настройки "по подразбиране". Това не важи само за нея :)

Здравейте на всички Публикувано изображение .Изключително се извинявам на модераторите,на автора на тази анкета,както и на всички останали за това че дадох празен глас(признат грях не е грях ,нали :) ),но просто нямам никакъв опит със защитните стени и съответно нямам изградено мнение за всяка една от тях,а против принципите ми е да давам лъжлив глас.Доскоро си седях само с вградената стена на Уина ,без да й пипам настройките,но ще я сменям - пробвах най-различни стени (инсталирах,настройвах доколкото мога,деинсталирах и т.н.) в резултат на което системата ми се омаза тотално та се наложи да преинсталирам. Бих искал да ви питам какво е мнението Ви за Agnitum Outpost Firewall 1.0 (безплатната версия) и Kerio Personal Firewall 4.3.268(след 30 дена става безплатна за домашна употреба), коя от двете си върши по-добре работата?Наясно съм , че ако някой специалист реши да те хаква и 3 стени няма да те спасят, но все пак без защитна стена не става.И още един въпрос - откъде мога да си сваля Super Stealth Plug-in-а за Agnitum Outpost Firewall и става ли за безплатната версия?

Ако мислите че въпроса ми не е за тук,просто го преместете.Просто четох форуми , мнения и т.н. ,но съм объркан и моля за помощ,но не исках да пълня форума с нова и излишна тема.

Отново Ви се извинявам и предварително Ви благодаря за вниманието :wors:;) ;) .

Поздрави.

Здравейте на всички Публикувано изображение .Изключително се извинявам на модераторите,на автора на тази анкета,както и на всички останали за това че дадох празен глас(признат грях не е грях ,нали :) ),но просто нямам никакъв опит със защитните стени и съответно нямам изградено мнение за всяка една от тях,а против принципите ми е да давам лъжлив глас.Доскоро си седях само с вградената стена на Уина ,без да й пипам настройките,но ще я сменям - пробвах най-различни стени (инсталирах,настройвах доколкото мога,деинсталирах и т.н.) в резултат на което системата ми се омаза тотално та се наложи да преинсталирам. Бих искал да ви питам какво е мнението Ви за Agnitum Outpost Firewall 1.0 (безплатната версия) и Kerio Personal Firewall 4.3.268(след 30 дена става безплатна за домашна употреба), коя от двете си върши по-добре работата?Наясно съм , че ако някой специалист реши да те хаква и 3 стени няма да те спасят, но все пак без защитна стена не става.И още един въпрос - откъде мога да си сваля Super Stealth Plug-in-а за Agnitum Outpost Firewall и става ли за безплатната версия?

Ако мислите че въпроса ми не е за тук,просто го преместете.Просто четох форуми , мнения и т.н. ,но съм объркан и моля за помощ,но не исках да пълня форума с нова и излишна тема.

Отново Ви се извинявам и предварително Ви благодаря за вниманието :wors::);) .

Поздрави.

Мнения и предложения ще има много,но аз да те попитам:Какво не ти хареса на уиндоуската стена?Аз за сега се отказах от другите защитни стени.Не казвам че са лоши,все пак е въпрос на избор.

Не че не я харесвам,много много от защитни стени не отбирам,просто като че ли е трудна за настройка,а и не знам точно как да я настроя ,за да е ефективна и да пази.Освен това мисля че не филтрира изходящия трафик и не поддържа стелт режим.А и мои познати ми казват че уж не пазела и трябва да се сложи нещо по-стабилно от нея.Това е - просто съм тотално объркан вече и затова помолих за съвет.

и не поддържа стелт режим

Напротив ;)

Не е трудна за настройка, защото настройки няма :wors:

Наясно съм , че ако някой специалист реши да те хаква и 3 стени няма да те спасят, но все пак без защитна стена не става.И още един въпрос - откъде мога да си сваля Super Stealth Plug-in-а за Agnitum Outpost Firewall и става ли за безплатната версия?

Super Stealth за безплатния Outpost може да свалиш ето от тук. Според личното ми мнение това много добро ниво на защита при уникално ниски системни изисквания. За да го ползваш обаче е важно да разбираш какво прави и да виждаш кои са MAC адресите на машините, които трябва да разрешиш. В противен случай ще се окаже, че защитата е точно толкова добра, колкото когато извадиш мрежовия кабел. Публикувано изображение

И още нещо. Понеже си споменал ползване на няколко защитни стени, имай предвид, че програмният интерфейс, осигуряващ филтрирането на трафика от външна програма в NT базираните версии на Windows е реализиран по начин, който прави едновременното слагане на няколко филтриращи програми крайно неудачна идея. Същото се отнася и до някои съчетания на антивирус и защитна стена.

Благодаря Ви за своевременните отговори. ;)

prwvu : А откъде се пуска стелт режима на стената на Уина,търсих ама нещо не намерих.

asa : Благодаря за линка.Вече си инсталирах Agnitum Outpost Firewall,настроих я доколкото разбирам,но не знам откъде да видя MAC адресите,с кабелен интернет съм,как мога да видя тия адреси,искам да блокирам адресите от локалната мрежа(постоянно получавам някакви пакети по мрежата , макар че съм чист от вируси и шпиони,и съм спрял NetBios и разните Remote неща) и да разреша само този на сървъра на доставчика , за да имам VPN т.е. интернет.

И не знам защо ,но ми се случи на два пъти докато си ровя по сайтовете (само надеждни) да ми се рестартира компа сам,дали е от защитната стена , дали е от LAN-картата не знам.

Благодаря Ви за своевременните отговори. :ph34r:

prwvu : А откъде се пуска стелт режима на стената на Уина,търсих ама нещо не намерих.

asa : Благодаря за линка.Вече си инсталирах Agnitum Outpost Firewall,настроих я доколкото разбирам,но не знам откъде да видя MAC адресите,с кабелен интернет съм,как мога да видя тия адреси,искам да блокирам адресите от локалната мрежа(постоянно получавам някакви пакети по мрежата , макар че съм чист от вируси и шпиони,и съм спрял NetBios и разните Remote неща) и да разреша само този на сървъра на доставчика , за да имам VPN т.е. интернет.

И не знам защо ,но ми се случи на два пъти докато си ровя по сайтовете (само надеждни) да ми се рестартира компа сам,дали е от защитната стена , дали е от LAN-картата не знам.

Той си е пуснат. АКо не си сигурен, пусни един скан и ще видиш.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=414908

asa : не знам откъде да видя MAC адресите

• Изключваш Super Stealth (мака че в момента той явно не ти е пуснат, щом пишеш съобщения - по подразбиране всичко е забранено)
  • Пингваш адреса, който ти е даден за рутер и други локални адреси, които искаш да разрешиш (файлов сървър например).
  • С "arp -a" виждаш MAC адресите им.
  • Добавяш ги в настройките на Super Stealth.
  • Вадиш мрежовия кабел, изключваш Outpost от менюто му или от иконката в трея и го пускаш наново. Това е нужно за да е сигурно, че ще запомни промените в настройките на плъгина (бъг в програмата).
Съответно ако нета ти изведнъж изчезне първата ти работа трябва да стане проверката дали доставчика ти не си е сменил мрежовата карта :wors:

Ако наистина обичаш да си играеш мога да ти препоръчам вместо Outpost да ползваш Core Force. Това е доста добра свободна програма за контрол на привилегиите, допълваща се отлично с груповите политики на Windows и включваща порт на пакетния филтър на Open BSD (PF). С нея трябва да си поиграеш с правенето на профили за всяка програма, която използваш, описващи какво може и какво не да прави (не само мрежа, но и диск, регистратура и т.н.). Не може да се използва пълноценно съвместно с резидентна антивирусна програма, но от друга страна вирус, успял някак да я заобиколи със сигурност ще заобиколи и антивирусна програма - за контрол се използват едни и същи интерфейси на Windows. Ако компютъра ти работи с един не много голям набор програми отстраняването на ненужната част от опасните компоненти на Windows, настройването му да работи с потребител, който е член на Power Users, а не на Administrators, използването на групови политики плюс Core Force, за да ограничиш пускането на каквото и да е друго и сканирането с нерезидентен антивирус (много от тях са безплатни) на всичко, което сваляш отвън ти дават значително по-високо ниво на защита от добра антивирусна/защитна стена, сложена на незащитен компютър, ползван от "администратор". При това - почти без загуба на процесорно време.

Разбира се това е приложимо само когато работиш с конкретни програми. Ако често сменяш разни програми и игри най-добрата защита е Paragon Disk Manager Публикувано изображение

Какво не ти хареса на уиндоуската стена?Аз за сега се отказах от другите защитни стени.

Не че не я харесвам,много много от защитни стени не отбирам,просто като че ли е трудна за настройка,а и не знам точно как да я настроя ,за да е ефективна и да пази.

Това ме разби. Просто ме разби!!!

Едва ли бих могъл да го формулирам толкова кратко и ясно. Правилно си казват хората - че само страничният поглед може да бъде непредубеден.

:baby:

Редактирано от asa (преглед на промените)

Sygate Personal Firewall - От много години. без никакви ядове. Иначе съм пробвал какво ли не. Публикувано изображение

Наскоро пробвах Ashampoo Firewall Pro 1.14 и останах с добри впечатления - лесна за настройка, не е тежка, интерфейсът е красив и удобен, просто идеална за обикновенни домашни потребители :P

Интересно,новият Comodo 2.4.16.174 beta се справи и на PCFlankleaktest.exe-ще рече,третият в света,който го е издържал,

според тях Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.