Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя защитна стена предпочитате и защо?

Коя защитна стена използвате? 314 гласували потребители

1. 1. Коя е предпочитаната от Вас защитна стена?

• Comodo
      20%
      63
    • ESET (ESS)
      5%
      17
    • Kaspersky (KIS)
      10%
      31
    • Norton (NIS)
      3%
      12
    • Online Armor
      3%
      10
    • Outpost
      7%
      24
    • PC Tools
      7%
      22
    • Windows Firewall
      26%
      81
    • Zone Alarm
      4%
      13
    • Друга
      11%
      36

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

NOD32 Look'n'Stop ProtoWall Правите следното: Първо - ИП-адресите, от които се опитват да ви пробият, засечени от Look'n'Stop ги добавяйте в ProtoWall. Второ - ако искате, може да спрете IMON на NOD, ако искате не. Аз не съм го спрял. Трето - само за XP... неговата вградена огнена стена... или я оставете включена, или я спрете. Ако я оставите, добавете в списъка й с програми NOD32, Look'n'Stop и ProtoWall като разрешени да правят трафик. Инсталирате Spybot Search and Destroy 1.4 (това е последната версия), правите му ъпдейт и го пускате да сканира. След като свърши, дайте на Immunize. Дърпате си YAPS - Yet Another Port Scanner. Проверявате се за отворени портове, като въвеждате в неговия прозорец (в полето Start) вашият ИП. Запишете резултата някъде. Това е... при всяко инсталиране на нов софтуер, който има Automatic Updates или нещо такова, добавяте ИП адресите на ъпдейт сървъра му в Look'n'Stop като ИП с разрешен достъп. И направете едно пълно сканиране на машината ви (особено ако е с реален статичен ИП) с NMAP от друг компютър в локалната мрежа (при реален статичен ИП от компютър на друг доставчик - ако нямате възможност, намерете си дружка по форумите на другите доставчици... има и разбрани хора). Запишете резултата някъде. Накрая с програми като PortMonster или ProPort затваряте ненужните отворени портове, които са открити с YAPS и NMAP

Редактирано от smelkomar (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 747
  • Прегледи 112,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Според мен най-добре си свали Kaspersky Anti-Hacker.Доста добра и лесна за използванел

Предполагам, че ще подразня някого, ама все пак. По-добра защитна стена за windows машина от rooter with iptables няма. За някои услуги се слага port forwarding със стриктни правила и готово. Машината ви няма излишно да се товари, можете да разклонявате интернета на повече от една машини и е сигурно. хардуера може да е някое PC на старо до 20-на лева. Но не е за всеки.

• 2 седмици по-късно...

Попринцип Outpost е много-добра защитна стена. Но все пак аз си купих маршрутизатор и вече не ползвам стени .

Sygate Personal Firewall Pro - повече от добър, неангажиращ, стабилен и сигурен начин за защита!!!

ииииии...NOD32; Spybot 1.4; Adware Pro. Не споменавам SP2 - той е в менюто.

The Best choice configurate!!!

Не забравяй за настройките. Всички програми се инсталират с настройки по подразбиране - ще рече "Ела Вълчо, хапни ме".

Ако не можеш да ги направиш сам - питай!

:bye: :bye: :bye: :):yanim::yanim:

Не съм много сигурен и затова искам да попитам:

Има ли по- специални настроики за

Sygate Personal Firewall Pro и ако има

би ли ги споделил, моля?!

Публикувано изображение

Виж статиите на сайта.

Ако имаш добро комютърче предлагам BlackICE ,за нея лично аз няма да кажа никога нещо лошо.Ако искаш пак програма за средно добър компютър,която ще натоварва доста по малко наистина ти трябва Zone Alarm...Толкова от мен,но незабравяйте,това са лични мнения!!

наистинa zone alarm и още някой антивирус са много добра комбинация за защита :bye1:

Аз бих се спрял на Outpost Firewall Pro ,както доста хора преди мене изказаха това мнение или другият вариянт е Kerio Personal Firewall. Първият няма смисал да го коментирам тъй като преди мене доста хора поясниха плюсовете и минусите му.А за вторият ще подчертая ,че е перфектният мързелив вариянт ако нежелаеш да се занимаваш със стената "в смисал,че има non-popup mod" И само едно две пипания в опцйите са достатъчни за да имаш защита.Без да влагаш никакви усилия!!!

• 2 седмици по-късно...

Много нещо се е изписало за Firewall-s във най-великия форум :) , но аз искам да питам за Firewall за Windows 2003. Има много малко такива за него. BlackIce, Tiny Persola(Server), и май всичко стига до там. И двете са добри, и то много, коя от коя по-добра, но няма ли вариант за нещо по-леко...Не всички раполагаме със свободни пари... Look `n` Stop(надявам се да не бъркам) е перфектно, но не работи на Windows 2003.

Не знам,може да ти се стори глупаво,но карай с вградената защитна стена.Все пак е Windows 2003 Server и е обърнато внимание на сигурността(ако може Майкрософт и сигурност да се сложат под един знаменател).Трябва ти една свястна антивирусна програма,ограничен акаунт и NTFS файлова система и малко да се поровиш в Gpedit.msc и си готов.Ако искаш вече пълен контрол и забрана на достъп на определени програми,забрана на ип-та,контрол над трафик(повечето от тези неща обикновения потребител не знае какво означават,камо ли да прави пълни настройки на защитна стена)аз веднага ще ти кажа Zone Alarm,другия вариант Norton Internet Security или Outpost,но най-добрия вариант си остава хардуерна защитна стена,но едва ли ти се иска това ;)

Редактирано от randb (преглед на промените)

Използвам НОД 32. Мисля чя е достатъчно стабилен за тази ОС. Относно вградения Firewall...всичко в супер, но немога да си ползвал Apache-a :wors:, незнайно защо го блокира, а не искам да използвам Windows-киа, поради (Windows - Security). Сигурно ли е че Outpust ще работи под Windows 2003. Няколко пъти опитвах с други Firewall-s, и след задължителния рестарт, Windows казва че еди си кой файл е заменен и неможе да тръгне без оригиналния му такъв. Има един изключително добър Firewall, но уви не работи на 2003. Tiny Personal Firewall 2.0.15.a Това нещо работи като iptables, засича дори Nmap i CMD, колкото и невероятно да е. ако някой може да ми каже как да го подкарам под 2003, сувсем наистина ще го черпя.

Ми не знам,но Tiny Server Firewall 2005 поддържа Windows 2003 Server

Firewalls For Server  
Tiny Server Firewall 2005

System Requirements: Windows 2000 Server SP3+(All versions) / Windows 2003 Server (All versions). 

Tiny Server Firewall 2005 Professional

System Requirements: Windows 2000 Server SP3+(All versions) / Windows 2003 Server (All versions). Supports configuration for multiple users on one server. Supports VPN Filtering.

Това е много тежко и тромаво. Изпробвал съм го вече. Мисля че има 2 варианта. единия е да си купя нов PC, а другия е да си сложа едно малко рутерче със едно малко линуксче със едно малко и лека IPtable-че :baby:) хайде със здраве.

Kerio 2.1.5 Малко е старичка и за това не мога да намеря дали върви на 2003. но е много лека.

Предлагам ти стени който вървят на Windows 2003,ти сам си избери коя е по-добра за тебе ! Sygate Personal Firewall 5.6 ,доста е добър помисли над него . Тези няма да ги коментирам ... Jetico Personal Firewall 1.0.1.56 Katana 2.1.7 SolidShare 2.6.11 А това е предложението което бих избрал аз Kerio WinRoute Firewall 5.0.7 Има плъгин за Nod 32

Kaspersky Anti-hacker е идеална. Лека и безболезнена, с всички екстри и защити. Единствения сериозен проблем възниква ако решиш да я деинсталираш. На някои системи под Win2K3 това спира достъпа до Интернет...

Пробвал съм различни защитни стени, според мен най-добрата е Kaspersky Anti-Hacker - лесна за настройка, не товари системата, защитата е на ниво, много удобен инферфейс, полезни настроики за по-напреднали потребители Публикувано изображение

Добре е стената да е съвместиа с антивируса, който използаваш ! Пример давам с БитДефендера, който си има собствена стена и си върши работа безупречно, горещо я препоръчвам ! Същото важи и са Касперски, Анти-Хакера наскоrо съм с него, но имам добри впечатления, също е добро решение ! Sygate Personal Firewall Pro и Outpost, за тези вече може да се говори на дълго и на широко, единственото което мога да кажа по техен адрес е че :)Публикувано изображение Невероятни са !!!

А инъче най-доброто решение за мен е рутерчето Публикувано изображение

аиде и аз да кажа от тия изброените до ся сам ползвал всичко бес битбуклука и блекайса и рутар варианта мога с чиста савес да кажа 4е ако искате не6тата да работят добре ви трябва комплекта касперски(другото или е 6ит или не го бива)

С Касперски 6 забравяте за проблемацията и започвате нова ера на оптимизацията на дейността, или с Касперски серия 6, няма шаш беш, а само еш, еш, еш гаден вирусотроянец! Публикувано изображение

Аз от 2 години си ползвам ZoneAlarmPro и съм много доволен от него.Сложил съм си и Symantec Antivirus Corporate Edition и си работят добре в тандем... Почти нямам проблеми с вируси.Много рядко някой се промъква,а ако това стане - сам се разправям с него! :)

Аз съм за Outpost Firewall Pro - ползвам я от година и не съм имал никакви проблеми (освен малко досадното обучение в началото кое да минава и кое не). От ZoneAlarmPro определено не съм доволен, не че съм имал проблеми с защитата, но понякога като му щукне нещо и спираше абсолютно целия трафик и нета изчезваше докато не се рестартира

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.