Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя защитна стена предпочитате и защо?

Коя защитна стена използвате? 314 гласували потребители

1. 1. Коя е предпочитаната от Вас защитна стена?

• Comodo
      20%
      63
    • ESET (ESS)
      5%
      17
    • Kaspersky (KIS)
      10%
      31
    • Norton (NIS)
      3%
      12
    • Online Armor
      3%
      10
    • Outpost
      7%
      24
    • PC Tools
      7%
      22
    • Windows Firewall
      26%
      81
    • Zone Alarm
      4%
      13
    • Друга
      11%
      36

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Щом искаш лесничко Касперски антихакер..тук

Има и по добро :hush: Интернет Секюрити на Касперски.
  • Отговори 747
  • Прегледи 112,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тя Claudia още преди няколко месеца си е решила какво ще инсталира, но вие може още да предлагате.

• 3 седмици по-късно...

A да сте чували за Comodo Personal Firewall???? Днес четох една статия за тая стена и много я похвалиха, а между другото е и безплатна!!! Нека който е чувал или я е ползвал да сподели??!?!?!?!?!

Ползвал съм Zone Alarm Pro и Kaspersky Anti Hacker и бях доволен и от двете програмки много. Каspersky е може би по лесна за настройване, но Zone Alarm има доста повече финни настройки.

Comodo Firewall се справя доста добре, ползвах я известно време и немах проблеми, освен един: блокираше ми локалния сървър и не можеше по никакъв начин да го отблокира, дори когато я изклю чих напълно от Services пак не можеше да работи сървърът... та треаше да я махна и веднага щом я махнах се оправи :wors:

вградения в уин хп върши работа,а ако непременно държите на програма-zone alarm про.

Още един глас за Zone Alarm pro.Не смятам,че е много труден за настройване.Поне не толкова,колкото се говори а и за да бъде добра една стена и за да може да работи така,както всеки би желал да работи,т.е. да имаш личен избор за настройки а не да ползваш само дефаулт,то тя трябва да има повечко опций.А отделно от това антиспайя му е страхотен и има adware и spy,които съм засичал само с него.Примерно нещо от рода на: "Perfect Keylogger 1.62".Ето и линк за инсталация и настройка:

http://www.sofianet.net/help/HelpZA.htm

Редактирано от Features (преглед на промените)

за да не правя нова тема реших да ви попитам Касперски анти хакер бива ли я ? Колко товари машината ? колко рам заема и т.н. 10x

• 1 месец по-късно...

Значи от един сайт намерих един много голям списък с защитни стени (може би всички незнам) Ако можете да ми препоръчате една лека и много ефикасна! В момента съм с Outpost Firewall + Avira AntiVir По много теми съм виждал че препоръчват касперски с всичките и компоненти и реших и аз да го пробвам обаче след инстала нямам интернет (пинга към днс сървърите работ) и след махането на касперски се оправи скоро пак имах проблем с интернета и преинстал Та сага мисля да остана с Антивир обаче си мисля за файъруолада го сменям ли? Бих искал перфектен и ЛЕК (256РАМ) Надявам се да ми помогнете с избора с нова или да остана с Outpost Firewall А ето го и списъка за който споменах в началото: Armor2Net, BlackICE, Bullguard, Comodo, CheckIT, Comodo, ConSeal, Deerfield, eSafe Desktop, 8Signs, eTrust EZ, Fireball, Firekeys, Firewall X-treme, Freedom, F-Secure, GuardWall. Hackersmacker/The Shield, Hacker Stopper, HackTracer, InJoy, Internet Firewall 2000, Kaspersky, Kerio, Lavasoft, Look'n'Stop, McAfee, Mindsoft, NeoWatch, Net, NetOpt, Norman, Norton, Omniquad, Outpost, Panda, PC-cillinin, pcInternet Patrol, PC Viper, Preventon, Primedius, PrivateFirewall, R-Firewall, Safety.Net, SecurePoint, SecureUp, SoftPerfect, Sphinx, SphinxWall, Steganos, Surf Secret, Sygate, TermiNet, TheGreenBow, 3b, Tiny, VirusMD, VisNetic, Webroot & ZoneAlarm.

А от какво толкова се пазиш ако не е тайна?На мен не са ми правили атаки в мрежата от месеци.Сложи вградената стена.

След като ми влязоха няколко вируса и 1 гаден malware (през нод и Windows Firewall) се замислих да сменя и антивирусна и всичко За спайовете ползвам Spyware Doctor & XoftSpy Та ако може да ми кажете дали и антивирусната е добра (сегашната Антивир)

Е то на мен през 5-10 мин Аутпоста ме пита за некви работи (а аз като неразбирам се yes)Та за тва бих искал и да е по опростена

Outpost може да е поносима, но ако ползваш версия 2.7. Нагоре става разплута и тежка. Слагаш 2.7 и спираш Enable Logging от меню Tools. Това освобождава малко памет.

Иначе ако искаш лека и добра защитна стена и не те бърка да е по-сложна за настройка, то мога да ти препоръчам Look 'n' Stop. По-лека от нея няма да намериш. Заема максимум 3-4MB.

Е то на мен през 5-10 мин Аутпоста ме пита за некви работи (а аз като неразбирам се yes)Та за тва бих искал и да е по опростена

Ако искаш или вградената или тая на Касперски.Иначе от разните настройки трябва да окажеш на програмата да не те уведомява за всяка глупост.

Night_Raven в момента ползвам 4 и некоя си А с какво е по различна 2.4 от тази А и нали има същите защитни работи (ако така се казва въобще) А и тази Look 'n' Stop по добра ли е от Outpost

Редактирано от MC_New_York (преглед на промените)

Иначе от разните настройки трябва да окажеш на програмата да не те уведомява за всяка глупост.

Не знам ,но това,което човекът има впредвид под питане за "yes" или "no" не е loging. т.е. просто защитната стена пита ,кои програми и приложения да се допускат до интернет и кой не.

Съхраняването на всяко действие във log файл може да бъде наистина много тромаво,но пък често е и доста полезно.

Ако ще слагаш защитна стена прочети малко от FAQ на тази защитна стена(не случайно хората са го написали) и чак тогава вече започваш серизното конфигуриране :yanim:

И накрая какво с тази ли стена да остана да я сменя ли с версия 2.4 или каква друга ? За настройки на стените мисля в гуъл ма незнам сигурно нова тема в форума

Night_Raven в момента ползвам 4 и некоя си А с какво е по различна 2.4 от тази А и нали има същите защитни работи (ако така се казва въобще)

А и тази Look 'n' Stop по добра ли е от Outpost

4 сигурно е неофициална. Не съм я ползвал. Версия 2.7 (не 2.4) е по-лека от 3.0 и 3.5. В 3.0 и 3.5 са премахнати някои опциики и е добавен филтър за adware в реално време. Като цяло стената е доста по-тежка. Дори и с изключен Logging. Като ефективност е същата.

Look 'n' Stop е наравно с Outpost. И двете са отлични защитни стени. Look 'n' Stop няма някои опции за по-напреднали и е най-леката стена, която можеш да си инсталираш, но настройването й е доста сложно. Интерфейсът й е доста неинтуитивен. Аз предпочитам Outpost, защото е лесна за настройка и съм готов да жертвам около 10-ина мегабайта заради лесния интерфейс.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Т.е. да я сменя ли с 2.4 или с тази да остана в нея има и такъ антиспай ? Аз сега до колкото виждам в таскмениджъра Оутпост 8000К Но това ли са реалните МБ заемани от програмата А имам един въпрос за Оутпост На какво Policy да го дам На Block Most с какво е по различно от Rules Wizard (аз мисля че това ме пита за повечето работи)

Т.е. да я сменя ли с 2.4 или с тази да остана в нея има и такъ антиспай ? Аз сега до колкото виждам в таскмениджъра Оутпост 8000К Но това ли са реалните МБ заемани от програмата

А имам един въпрос за Оутпост На какво Policy да го дам На Block Most с какво е по различно от Rules Wizard (аз мисля че това ме пита за повечето работи)

Не знам с коя версия си в момента, но съветът ми е да си инсталираш версия 2.7 ако реалновремеви скенер за adware и spyware не ти е от критична важност. Ако вече си с 2.7, си остани с нея. Това в случай, че мислиш да останеш с тази стена. Ако мислиш да пробваш други, го направи, но не забравяй да рестартираш след деинсталацията на предходната, че да не стане каша.

В раздел Application е списъкът с всички програми. Той е разделен на Blocked applications (винаги блокирани), Partially allowed applications (такива, със зададени правила, на базата на които се определя дали да се даде достъп на програмата или не) и Trusted applications (винаги им се разреашва достъп).

Режимът Block Most блокира първите две групи и дава достъп само на тези, които изричино си задал да им се дава достъп (третата група). По същата логика Allow Most пък блокира само тези, които са изрично забранени (първата група).

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

След като ми влязоха няколко вируса и 1 гаден malware (през нод и Windows Firewall) се замислих да сменя и антивирусна и всичко За спайовете ползвам Spyware Doctor & XoftSpy Та ако може да ми кажете дали и антивирусната е добра (сегашната Антивир)

Какво е вашето мнение за AntiVir?

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=27583

Вече е безплатно ровенето из архивите...е няма снимки ,но чети :yanim:

http://pcworld.bg/?call=USE~home;&page=paper&n=705

както и не напълно обективните оценки тук:

http://personal-firewall-software-review.toptenreviews.com/

За защита прочети тези две статии също:

Мрежова и интернет защита на Windows/XP/2003:

http://www.akula3a.hit.bg/windows.zashtita.html

Mетоди за откриване на подозрителна активност в компютъра!

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=27960

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.