Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя защитна стена предпочитате и защо?

Коя защитна стена използвате? 314 гласували потребители

1. 1. Коя е предпочитаната от Вас защитна стена?

• Comodo
      20%
      63
    • ESET (ESS)
      5%
      17
    • Kaspersky (KIS)
      10%
      31
    • Norton (NIS)
      3%
      12
    • Online Armor
      3%
      10
    • Outpost
      7%
      24
    • PC Tools
      7%
      22
    • Windows Firewall
      26%
      81
    • Zone Alarm
      4%
      13
    • Друга
      11%
      36

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

аз гласувах за Windows Firewall защото през годините които използвам Windows се убедих ,че вирусите заразяват компютрите благодарение на хората които работят на тях Публикувано изображение ако пък засегнем така наречените хакери :) мненито ми е,че хората които могат да го направят няма да се занимават с моя компютър и какавто и firewall да сложиш всичко зависи от човека които иска да влезне с две думи нищо не може да те спаси ако отсреща седи човек на нужното ниво.В крайна сметка когато Windows-a ти е update до край пуснал си неговия firewall и pop-up blocker на high и не се проявиш като абсолютен ламер нищо не може да застраши компютъра ти.Никой от така наречените "хакери" които се перчат по форумите не е в състояние да разбие Windows firewall защото тези които могат да го напарвят не го пишат тук и няма да се занимават с глупости да ти хакват точно твоя комп ,че да ти откраднат скапоценните мп3 или филмчета :).използвам го защото перфектно е интегриран и е част от windows работи отлично и е достатчно лек.

• Отговори 747
  • Прегледи 112,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Глас за Kaspersky AntiHacker - притежава всичко нужно за една стена: максимално възможна сигурност, простота, лекота и ненатрапчивост.

Ползвам на avast само Network Shield, останалото е изключено и нямам проблеми.

Използвам вградената стена на Уиндоус от година и нещо и не е пуснала нищо което ме кара да мисля че съм на прав път.Иначе и Аваст има нещо подобно което хваща по-разпространените гадини в лана.

Аз и тук гласувам за Касперски :help:

След като пробвах доста комбинации на стени с АВ-програми,се спрях на Kaspersky Internet Security 6 и съм напълно доволен от лекотата и ефективността,която осигурява.

Windows Firewall, главно защото ми е омръзнало да ми напомня периодически за необходимостта от такова нещо. Изкарвал съм месеци без антивирусна и без защитна стена и без анти-спам програмки, всичко зависи от човека зад компа. Инсталацията ми в офиса на служебната машина е ХП от май 2001 година, посещавам редовно всички "warez" приятелски сайтове. Освен това така съм орязал сървизите и процесите на домашния си комп, че на самия мен ми е трудно да се логна от време на време, какво остава за друг :help: Това беше тъпичък опит за шега. Изтеглил съм и всички видове ъпдейти и изобщо имам Microsft Update за ОС, офиса и дефендера (това не е Windows Update ). Разбира се, когато се налага, използвам най-често ЗонеАларм, няколко години качвах здраво по мнителните клиенти НИС... И за последно в рамките на тъпите шеги - NVidia е много добра защитна стена, блокира здраво компа отвън-навътре и отвътре-навън - никога не я слагам ! А когато преди имах и разни лайнукси - не съм слагал подобни неща, тогава линукс-секса беше все още безопасен :help: Честита Нова година на всички, здраве и късмет ! :help:

От две години използвам продуктите на Zone Labs- с изключение на free версията всички съм изпробвал. Не мога да си представя, че някога ще използвам друга стена-не че не съм пробвал. Един мой приятел казва, че не може да я понася защото превръщала времето пред компа в кошмар.Е, току що му дадох диска с XP за поредната преинсталация...

На първо място CoreForce - порта за Windows на PF-то от OpenBSD.

На второ (примерно за домашни усери, където е мързеливо да се правят профили за всяка програма) - Outpost 1 с Super Stealth плъгина, настроен да блокира всички MAC адреси освен този на рутера.

Windows Firewall, главно защото ми е омръзнало да ми напомня периодически за необходимостта от такова нещо.

Не е ли по-лесно просто да спреш Security Center от Manage/Services?

McAfee Personal Firewall Plus това е моята стена - основното преимущество за мен е че ми позволява да си тръстна компютрите които искам и до голяма степен се самообучава кого да пуска и кого не и не ми досажда много с въпроси за "БЕДЮЗЪРИТЕ" и уиндоуската стена е достатъчна. А с Касперския и Зоналарма - много ме учудвате. Според мен карате с тях по инерция от препоръката на някой разбирко щото той е чул некъде нещо и сте безкритични. Зоналарма е безобразна боза - на уиндоуса стената е къде по-добра. За касперския ще кажа, че ако си си купил за 1000 лева комп то 800 работят само за касперския - по-добре си карай без нищо! Никой от вас няма нужда да харчи толкова много средства за защита - ВИЕ НЕ СТЕ БАНКА - голяма работа че ще се преинсталирате, а ако не го можете вече ... и въпреки това няма кой да ви вземе 800 лева за преинсталация Изобщо харчовете трябва да са пресметнати разумно - вкл. и за сигурността от която имате нужда. Лапетата за домашни гейм нужди е по-добре да са без защити - ще се научат да се преинсталират а и игрите им ще бачкат по-бързо. Ако ли обаче некоя шушумига ги плаши с ножче и гледа да им продаде нов комп та да спечели, а те са тъпи ....

Редактирано от Optist (преглед на промените)

за "БЕДЮЗЪРИТЕ" и уиндоуската стена е достатъчна.

Само да ти кажа че втора година съм чист с нея....макар и елементарна.Просто нямам нужда от повече след като никой в мрежата не ме вижда.Колкото до Касперски и лакомията му ще ти кажа че тя остана във версия 5,за съжаление го нямам инсталиран под ръка да ти покажа че не е по-лаком от всяка друга програма.Някой ако го има нека постне колко процесор и рам хаби.

Само да ти кажа че втора година съм чист с нея....макар и елементарна.Просто нямам нужда от повече след като никой в мрежата не ме вижда.Колкото до Касперски и лакомията му ще ти кажа че тя остана във версия 5,за съжаление го нямам инсталиран под ръка да ти покажа че не е по-лаком от всяка друга програма.Някой ако го има нека постне колко процесор и рам хаби.

Ето използваната памет от КИС 6.0.1.411:

Публикувано изображение

Mem Usage - използваната памет докато програмата е в покой;

Peak Mem Usage - максимално използваната памет при пълно сканиране;

VM Size - използваната памет при работа на програмата!

Разбира се, Peak Mem Usage може да бъде доста повече, когато на компютърът има много и големи архиви, които се сканират от Касперски. При нормална работа на компютъра използваната памет е в тези граници. А използваната памет от версия 6.0.0.303 е доста по-малка! :grimace:

Аз пък се доверявам на Comodo Personal Firewall. Засега имам само добри впечатления, лекичка с приятен интерфейс а и най-важното безплатен ;) Ако някой е ползвал програмката нека да сподели впечатленията си от нея, и дали наистина мога да и се доверя?

Редактирано от musi1980 (преглед на промените)

Не съм привърженик на многото програмчета в комота си.

Доверявам се изцяло на Мicrosoft и на опита си натрупан през годините.

Използвам предимно Windows Firewall, Windows Defender, Symantec AntiVirus и на 100% всички ъпдеити които са почукали на порта ми.

За последните 2 години само два - три троянци се появиха и то по моя вина, но бяха веднага вкарани в карантина.

Така че най-големия враг в нета сме си ние самите.

Препоръчвам Ви да опитате новата услуга на Microsoft отнема малко време докато сканира но мисля, че е оправдано.

Windows Live™ OneCare

Редактирано от virtual.phantom (преглед на промените)

За касперския ще кажа, че ако си си купил за 1000 лева комп то 800 работят само за касперския - по-добре си карай без нищо! Никой от вас няма нужда да харчи толкова много средства за защита - ВИЕ НЕ СТЕ БАНКА - голяма работа че ще се преинсталирате, а ако не го можете вече ... и въпреки това няма кой да ви вземе 800 лева за преинсталация

Като начало - темата е за защитни стени. Тоест off topic си, защото говориш за бавеща антивирусна програма.

Иначе разбира се че ще бави повече - все пак Kaspersky проверява, а не преглежда набързо както примерно NOD или Panda. За това има смисъл да го слагаш именно ако имаш нужда от защита. Твоето "ако бави е по-добре да го няма" обаче е много по-разумен подход от популярното "щом тази бави ще сложим някоя по-бърза" - така поне имаш едно на ум да внимаваш, вместо да се самозалъгваш с видимост за защита. А внимателната работа по правило не е по-малко ефикасна от антивирусите, правещи прекалено много компромиси за да увеличат скоростта.

Още нещо. По подразбиране Kaspersky проверява абсолютно всичко. Това е правилно за хора, които не знаят какво и защо да настроят. На практика обаче местата, които трябва да се проверяват далеч не са толкова многo - практически само тези устройства/директории, където има вероятност да се появи нещо непроверено.

Също много важно е ако си със 6 да пуснеш пълното сканиране на диска. Именно при него се генерират контролните суми на файловете. Проверката на контролната сума отнема много по-малко време от проверката на съдържанието, така че работата ти значително че се ускори.

Sygnate Personal Firewall. Всеки по-напреднал юзер ще каже,че защитните стени само много занимавки-във вмисъл за всичко да се подвърждава и отменя и т.н. . Не искам да правя реклама, но прекарено много хакери дебнат във всеки сайт дори и в калдата... естествено е, че сега хората от калдата ще се сърдят, но е така. Решението дали да използвате огнена стена е изцяло ваше.

ПП:колега dragozow въобще щях да падна от стола. или аз съм си наред и казвам,че Уиндолската стена седи за украса, или си много напред и се справяш и с нея. Гледох статистика на защитните стени в един немски сайт и там пишеш:Windows Firewall ist nicht firewall. Sie kannst nicht stop viruses, trojans...(да ти имам и цитата)Sie had 0 geschanke...- Windows Firewall дефакто не е защитна стена. тя нито спира вируси, троянци... тя има 0 точки от теста... сега точно не мога да си спомня. Сорка. Ти може да си по-предпазлив юзер и да не се навираш навсякъде. незнам просто

Редактирано от Rommel42 (преглед на промените)

Препоръчвам Ви да опитате новата услуга на Microsoft отнема малко време докато сканира но мисля, че е оправдано.

Windows Live™ OneCare

Сига де, значи MS все пак се решиха да го пуснат. Дано сега ги съдят до дупка, както заплашваха.

Вярно е че именно Microsoft създадоха антивирусната индустрия и имат практически пълен монопол в производството на софтуер, и програмни интерфейси за поддръжка на вируси. Едва ли обаче ще успеят просто така да монополизират и защитата от тях - прекалено дълго се бавиха, и компаниите, заели тази ниша вече са достатъчно сериозни противници. Надявам се че и този път ще ги спрат, и тази "услуга" ще последва съдбата на Microsoft Antivirus. Иначе ще стигнем до ситуация, при която и проблемът, и решението му трябва да се купуват от една и съща компания.

Редактирано от asa (преглед на промените)

Искам да напомня на юзърите, които използват Уйндоуската защитна стена, че тя НЕ филтрира изходящия трафик и НЕ следи за отворени портове, така че, вие си решавате, доколко мислите, че ще сте защитени с нея! :help:

Искам да напомня на юзърите, които използват Уйндоуската защитна стена, че тя НЕ филтрира изходящия трафик и НЕ следи за отворени портове,

така че, вие си решавате, доколко мислите, че ще сте защитени с нея! :ph34r:

Самия факт че ме пази повече от година и половина е достатъчен мисля.При това има хора които са доста навити да ме "хакнат".Вярно че е с елементарни функции ама те са достатъчни на обикновения потребител.Майкрософт имат ресурс да разработят или купят някоя от големите компании ама след като не го правят значи няма защо.В никакъв случай не е опасна стената на Уиндоус.Ако иска някой може да ме пробва :help:

Естествено, че следи за отворени портове. Иначе няма смисъл от нея.

Мел, мила моя, вградената стена държи всички портове на стелт. Спрява се не по-зле от Касперски, Нортън, зоналарм и така нататък. Има много тестове, които доказват това.

В своя защита:

http://www.hackerwatch.org/probe/

http://www.pcflank.com/index.htm

Публикувано изображение Тъй като не ми е приятно да трия постове, ще помоля всички ви да се придържате към предмета на темата! Има доста други начини за водене на странични и лични спорове!

Здравейте :P

Близо три години бях върл почитател на Zone Alarm и бях много доволен, лесен интерфейс и добра защита, но отскоро минах на БТК-АДСЛ и проблемите ми започнаха. Забелязах, че на моменти зонето ми блокира браузера и някои страници отказват да се зареждат. Пробвах с различни браузери, но проблема се запази. Ее, казах си значи е време за промяна :whist:

Първо прообвах с Ashampoo FireWall и ... компютъра ми започна да се рестартира :)Публикувано изображение дали проблема беше във програмата или бях лепнал нещо докато сменях FireWall а не знам, но компютъра ми спря да се рестартира след като махнах Ashampoo FireWall и сложих Agnitum Outpost Firewall Pro. Много добър FireWall, но малко сложен и подходящ според мен за по напреднали и педантични потребители. ПОразрових се малко по форумите и прочетох добри препоръки за Comodo Firewall. Програмката е лека /около 8-10 МБ РАМ/, безплатна :), с опростен интерфейс и доста надеждна според ревютата за нея. Препоръчвам я на всички геймъри, и по непретенциозни от към настройки, но не и от към сигурност потребители сред които съм и аз :)

със Здраве :)

пу, не мога да си нацеля паролката най-добър firewall - Unix Based Router :P По принцип слагам Sygate , никфи ядове с него

или аз съм си наред и казвам,че Уиндолската стена седи за украса, или си много напред и се справяш и с нея. Гледох статистика на защитните стени в един немски сайт и там пишеш:Windows Firewall ist nicht firewall. Sie kannst nicht stop viruses, trojans...(да ти имам и цитата)Sie had 0 geschanke...- Windows Firewall дефакто не е защитна стена. тя нито спира вируси, троянци... тя има 0 точки от теста... сега точно не мога да си спомня. Сорка. Ти може да си по-предпазлив юзер и да не се навираш навсякъде. незнам просто

дефакто не съществуват хардуерни стени за теб...незнам просто.

За мен това е отделен маршрутизатор с вградена защитна стена. Все пак не е хубаво някакъв софтуер да ти товари процесора. Има си специални устройства, които наистина си струват

най-добър firewall - Unix Based Router :)

Абсолютно вярно. Дори Microsoft го знаят - всичките им Интернет сървъри са зад FreeBSD защитни стени и Linux HTTP акселератори.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.