Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя защитна стена предпочитате и защо?

Коя защитна стена използвате? 314 гласували потребители

1. 1. Коя е предпочитаната от Вас защитна стена?

• Comodo
      20%
      63
    • ESET (ESS)
      5%
      17
    • Kaspersky (KIS)
      10%
      31
    • Norton (NIS)
      3%
      12
    • Online Armor
      3%
      10
    • Outpost
      7%
      24
    • PC Tools
      7%
      22
    • Windows Firewall
      26%
      81
    • Zone Alarm
      4%
      13
    • Друга
      11%
      36

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Извинявай, кои са другите две ?

• Отговори 747
  • Прегледи 112,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Извинявай, кои са другите две ?

Според тях резултати те са:

Norton Personal Firewall 2006 (v. 9.1.033) failed

Sunbelt Kerio Personal Firewall (v. 4.3.268) failed

Windows XP built-in firewall failed

Zone Alarm Pro (v. 6.5.737.000) failed

Outpost Firewall Pro (v. 4.0.964.6926 (582)) passed

Tiny Personal Firewall 2005 (v. 6.5.126) passed

Само,че това са с настройки по подразбиране,защото на моя компютър със Zone Alarm 4.5 PCFlankleaktest не ми показа нищо,ама съм и зад хардуерна защитна стена на доставчика...

Редактирано от randb (преглед на промените)

Използвам вградената стена на Уиндоус от година и нещо и не е пуснала нищо което ме кара да мисля че съм на прав път.Иначе и Аваст има нещо подобно което хваща по-разпространените гадини в лана.

И аз съм така от аваста като антивирусна програма съм доволен.Особено с допълнителните "екстри" а уиндоус фаируоу също не ми е давала проблеми.Мисля че аваст и тази "огнена стена" вършат полезна работа :yanim::):whist:;)Публикувано изображениеПубликувано изображение;)

Що се отнася до PC Flank Leaktest:

If your text is not shown, you either didn't take the test, your previous IP address was different from your current one or your firewall has successfully prevented the leak of data (i.e. passed this leak test). Currently, only two commercial firewalls pass PCFlank Leaktest. These are Tiny Firewall 2005 and Outpost Firewall Pro.

Ако се вярва на това май основният проблем на болшинството тествани защитни стени е че са били комерсиални. Моята е FreeBSD и за това явно си няма проблеми. Жалко само че загубих толкова време да инсталирам IE под Wine на Debian-а, само и само да им тествам теста... Публикувано изображение

А иначе, сериозно - с правилни настройки на контрола на изпълнението KIS и Core Force също го минават.

Редактирано от asa (преглед на промените)

Ако наистина обичаш да си играеш мога да ти препоръчам вместо Outpost да ползваш Core Force. Това е доста добра свободна програма за контрол на привилегиите, допълваща се отлично с груповите политики на Windows и включваща порт на пакетния филтър на Open BSD (PF). С нея трябва да си поиграеш с правенето на профили за всяка програма, която използваш, описващи какво може и какво не да прави (не само мрежа, но и диск, регистратура и т.н.). Не може да се използва пълноценно съвместно с резидентна антивирусна програма, но от друга страна вирус, успял някак да я заобиколи със сигурност ще заобиколи и антивирусна програма - за контрол се използват едни и същи интерфейси на Windows. Ако компютъра ти работи с един не много голям набор програми отстраняването на ненужната част от опасните компоненти на Windows, настройването му да работи с потребител, който е член на Power Users, а не на Administrators, използването на групови политики плюс Core Force, за да ограничиш пускането на каквото и да е друго и сканирането с нерезидентен антивирус (много от тях са безплатни) на всичко, което сваляш отвън ти дават значително по-високо ниво на защита от добра антивирусна/защитна стена, сложена на незащитен компютър, ползван от "администратор". При това - почти без загуба на процесорно време.

Благодаря ти за отговора ;) ,нямах време да отговоря по-рано. Пробвах Core Force,но има доста да поуча ,за да я настроя както трябва.Разпечатах си и ръководството й за работа с програмата,превеждам от английски и се уча да работя с нея,никак не е лека за настройване,но мисля че си струва.Ползвам само определени програми (около 20-ина). Но имам следните въпроси :

1. Тази програма (въпреки че няма да работи пълноценно) и защитната й стена все пак би ли работила заедно с KAV 6 (все пак си го закупих,а и не искам да го махам,или да спирам резидентния му скенер),без да си пречат?Между другото изобщо не посещавам тъмни сайтове,а програми си свалям или оттук , или директно от съответния им сайт.

2. Какво мислиш за Kerio Winroute Firewall?Все питам за тая стена ,но никой нищо не казва.Надеждна ли е,ще работи ли с Касперски,изобщо бива ли я?По-лесна ли е за настройка от Core Force?

Поздрави .

Редактирано от kristo (преглед на промените)

1. Тази програма (въпреки че няма да работи пълноценно) и защитната й стена все пак би ли работила заедно с KAV 6 (все пак си го закупих,а и не искам да го махам,или да спирам резидентния му скенер),без да си пречат?Между другото изобщо не посещавам тъмни сайтове,а програми си свалям или оттук , или директно от съответния им сайт.

Проблеми има понякога ако ползваш едновременно Proactive защитата на KAV и Access Control функциите на Core Force. Най-често това са фалшиви аларми - безопасни, но доста досадни. Ако само сканираш за вируси с KAV или ползваш CoreForce само като защитна стена няма проблеми. Първото ми се вижда по-удачно като решение, още повече че ако си настроил правилно системата е напълно безсмислено да сканираш за вируси всичко - местата, от където може да се появи нова заплаха са ограничени.

Защитните стени разбира се не могат да се комбинират.

2. Какво мислиш за Kerio Winroute Firewall?Все питам за тая стена ,но никой нищо не казва.Надеждна ли е,ще работи ли с Касперски,изобщо бива ли я?По-лесна ли е за настройка от Core Force?

Поздрави .

По-лесна е за настройка от Core Force, съвсем определено, но това важи за 99% от известните ми защитни стени за Windows. Пред Outpost Firewall Pro има предимството че поддържа споделяне на връзката. Определено обаче отстъпва във всяко едно отношение на Outpost Network Security. Прокси сървърите й са с доста ограничени възможности, особено по отношение на филтриране и анонимизация, така че не бих ги нарекъл предимство. С KAV не се кара, но с KIS разбира се не може да се комбинира безпроблемно.

Редактирано от asa (преглед на промените)

Гласувах за "други" понеже никъе не видях Sygate Personal Firewall , това е един наистина добър firewall, който oсигурява добра защита на компютъра ви и предотвратява нежелани нахлувания през мрежата. Показва нагледно целия мрежови (TCP/IP) трафик. Позволява блокиране на трафик в случай на нужда. Ползвах го докато Бях с Windows XP , сега не ми трябва...

• 5 седмици по-късно...

Comodo Firewall

Много добра. Използвам я от няколко месеца.

Аз съм за ZoneAlarm. Ползвам я от както имам интернет, около 5-6 години ако не се лъжа. Харесва ми това, че има лесен интерфейс и много лесно се управляват настройките за всяка програма, която борави с мрежата. Има си вграден Spyware, който работи доста добре. Е, не чак както специално създадените за тази цел програми, но върши работа. Единственото, което не ми харесва е, че няма версия поддържаща 64 битов Windows. За Vista също все още няма поддръжка. Другото нещо, което не ми харесва е, че в новата версия 7 има един бъг, който пречи на някои деинсталатори да се стартират (Mozilla Thuderbird например).

• 4 седмици по-късно...

Що се отнася до PC Flank Leaktest:

Ако се вярва на това май основният проблем на болшинството тествани защитни стени е че са били комерсиални. Моята е FreeBSD и за това явно си няма проблеми. Жалко само че загубих толкова време да инсталирам IE под Wine на Debian-а, само и само да им тествам теста... Публикувано изображение

А иначе, сериозно - с правилни настройки на контрола на изпълнението KIS и Core Force също го минават.

PCflanck показва само уж колко е ненадежден Internet Explorer,защото при затворен IE теста се дъни.От друга страна на мен лично ми показа колко полезна функция е Proactive defence като част антивирусния енджин на KIS.При стартиран Application Actyvity Analyzer PCflanck пак се дъни,а KIS изкарва съобщение :

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe Attempt to run browser with command line parameters

C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE -Embedding.

Естествено това на човек поне малко разбиращ му е ясно,че такава активност не трябва да има :)

• 2 седмици по-късно...

Колеги и колежки. Малко "тъп" въпрос- Но защо като искам да изключвам компа, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва първо да изключа Sygnate Personal Firewall и чак тогава "уж" се изключва. Ако не трябва от ново да натисна Shut Down? Благодаря предварително!

• 1 месец по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Благодаря ти за отговора ;) ,нямах време да отговоря по-рано. Пробвах Core Force,но има доста да поуча ,за да я настроя както трябва.Разпечатах си и ръководството й за работа с програмата,превеждам от английски и се уча да работя с нея,никак не е лека за настройване,но мисля че си струва.Ползвам само определени програми (около 20-ина). Но имам следните въпроси :

Поздрави .

Като сте заговорили за CoreForce - та да попитам и аз - тази програма платена ли е или не ако не не съвместима ли е с КИС? Има ли смисъл да я съчетая с КИС щото КИС-стената ми бави Локалният трафик през ЮТоррент независимо че програмата е тръстед листа и съм сложил отметки Касперсккият да не сканира трафика който програмата генерерира както и активността и. Питам за да знам ако работи нормално с КИС да си я инсталирам...

използвам го защото перфектно е интегриран и е част от windows работи отлично и е достатчно лек.

Напълно подкрепям това мнение , то се отнася за Windows Firewall в Windows XP SP2

Windows Firewall Напълно достатъчна е . Всичко друго според мен е излишно .

Публикувано изображение

Тествах Coreforce - много интересна и лека стена - настройките се правят като се изчете подробно графата перманенни настройки без проблемно. Стената се срабтова перфектно с Касперски Интернет Сикюрити и разботи с нея без да бави и спира трафика. Веднъж зададени правила за филтриране програмата просто става незабележима. В началото е леко досадна но като се направят перманентни правила няма проблеми...

Като сме се заговорили за яки стени вижте какво показва една страница която е тествала доста от стените

http://www.matousec.com/projects/windows-p...sts-results.php

Много интересни резултати дава тази страница...

Здравейте! Искам съвет относно COMODO - защитна стена, конкретно ме интересува при евентуална инсталация на стената, дали има опастност да се получи конфликт с: 1. Аваст и неговия мрежов щит (или друг компонент) ; 2. GeSWall, който не е точно "огнена стена", поне доколкото Аз зная; 3. конфликт с реалновременният щит на Anti-Spyware програма; 4. правилна настройка на програмата ( COMODO) или или да оставя настроиките които са по-подразбиране при самото стартиране на стената ! ?

Редактирано от tigertron
Пиши на кирилица! (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

От тук изброените най-добрите според мен са: Black ICE Firewall и Sygate Personal Firewall !!!.И се пак всичко си зависи от настройките ;)

Редактирано от Nikolai1990 (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Уиндоуската. Не ми е правила проблем просто :)

Използвам windows firewall но мисля да я сменям защото разбрах че не е много надеждна.Спрях се на три защитни стени Sygnate Personal Firewall Unix Based Router Agnitum Outpost Firewall Мислите ли че са удачни и надеждни?Ако не бихте ли ми препоръчали нещо сигурно?Ако може и упътване за настройка? Надявам се да ми помогнете защото нямам големи познания! Ползвам nod32 и windows xp ако е от значение...

Използвам windows firewall но мисля да я сменям защото разбрах че не е много надеждна.Спрях се на три защитни стени

Sygnate Personal Firewall

Unix Based Router

Agnitum Outpost Firewall

Мислите ли че са удачни и надеждни?Ако не бихте ли ми препоръчали нещо сигурно?Ако може и упътване за настройка?

Надявам се да ми помогнете защото нямам големи познания!

Ползвам nod32 и windows xp ако е от значение...

Приятно четене...Sygate Personal Firewall (но откакто Symantec я купиха и спряха нейната подръжка не е много актуална на новите заплахи)...Agnitum outpost firewall наистина е добро решение...Алтернативния вариант е да използваш пакет за защита който съдържа и защитна стена...

Zone Alarm - инсталиране и конфигуриране

http://www.kaldata.com/articles.php?action...;showarticle=75

Kerio Personal Firewall Pro - отлично решение за защита на компютъра

http://www.kaldata.com/articles.php?action...;showarticle=54

Sygate Personal Firewall - настройки

http://www.kaldata.com/articles.php?action...;showarticle=17

Ползвам BlackICE, без да съм изключил Windows Firewall.Не зная дали трябва да я изключа - бях попитал във форума, но не получих точен отговор.

Според мен трябва защото ще има конфликти. Иначе по темата- моята антивирусна си има всичко в нея, включително и защитна стена/Avira Antivir/

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.