Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя защитна стена предпочитате и защо?

Коя защитна стена използвате? 314 гласували потребители

1. 1. Коя е предпочитаната от Вас защитна стена?

• Comodo
      20%
      63
    • ESET (ESS)
      5%
      17
    • Kaspersky (KIS)
      10%
      31
    • Norton (NIS)
      3%
      12
    • Online Armor
      3%
      10
    • Outpost
      7%
      24
    • PC Tools
      7%
      22
    • Windows Firewall
      26%
      81
    • Zone Alarm
      4%
      13
    • Друга
      11%
      36

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Изключително и само Windows Firewall (Vista/7). Другите параноират при движения по IIS/MS SQL. Иначе за суперпараноици които пазят дейта на НАСА и ЦРУ им препоръчвам без да се замислят да си спрат нета.

Редактирано от Progres (преглед на промените)

• Отговори 747
  • Прегледи 112,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Изключително и само Windows Firewall (Vista/7).

И аз така, поради простата причина, че повечето стени или имат някакви недоизчистени бъгове или имат несъвместимост със защитите използвани от интернет доставчика.

Когато сложа, която и да е стена...с правилни настройки и "зейвам" като швейцарско сирене...откъм отворени портове...като ги махна...всичко си става пак затворено и скрито.

Поне според онлайн тестовете. Позамислям се само за някой добър HIPS, но за съжаление, Malware Defender, не става за x64 версии и още не съм си харесал някой друг след многократно тестване...

Както каза Progres - Изключително и само Windows Firewall (Vista/7). Другите параноират при движения по IIS/MS SQL.

• 2 седмици по-късно...

Тук, няма да кажа кой Firewall ми харесва, а ще кажа кой не ми харесва:

==========================================================================

Windows Firewall

Tоя firewall, не го бива за нищо, може да се изключи с една команда.

Който вирус иска да проникне през него, няма да има нужда да го Leak-ва,

просто ще го изключи!

Outpost Firewall

Това също не става за нищо, пълен буламач!

F-Secure Firewall

Това няма HIPS, нито те пита ако програма отваря порт, нито пази от нещо.

Kaspersky Firewall

Под Windows 7, изисква да имаш активиран Service от Windows Firewall, а той самия го изключва!

Norton Firewall

Няма Behavior-но анализиране на процесите.

ZoneAlarm Firewall

Меко казано "фалшив" firewall. Опростена форма на Outpost Firewall, не предпазва, но умазва!

PC Tools Firewall

--------------------------------------------------------

Последните 6-7 коментара са преместени в съответната тема,моля продължете дискусията си в : Windows firewall - въпроси, мнения, препоръки

mihnev_sz

Privatefirewall 7.0 http://www.privacyware.com/PF_support.html Тази защитна стена е най-лека и лесна за средния потребител, а същевременно контролира и охранява достатъчно надеждно всичко.Седмата версия е от няколко дни. Настроена навсякъде на ниво HIGN, функционира автоматизирано и рядко пита.Окомплектована е с впечатляващ HIPS. Невероятното е, че е и безплатна,а е по-добра от доста от платените.След като всички останали стени съм ги инсталирал по незная колко пъти, засега това ми е мнението. Поздрави

Тук, няма да кажа кой Firewall ми харесва, а ще кажа кой не ми харесва:

Windows Firewall

Tоя firewall, не го бива за нищо, може да се изключи с една команда.

Който вирус иска да проникне през него, няма да има нужда да го Leak-ва,

просто ще го изключи!

Outpost Firewall

Това също не става за нищо, пълен буламач!

F-Secure Firewall

Това няма HIPS, нито те пита ако програма отваря порт, нито пази от нещо.

Kaspersky Firewall

Под Windows 7, изисква да имаш активиран Service от Windows Firewall, а той самия го изключва!

Norton Firewall

ZoneAlarm Firewall

Меко казано "фалшив" firewall. Опростена форма на Outpost Firewall, не предпазва, но умазва!

PC Tools Firewall

--------------------------------------------------------

Последните 6-7 коментара са преместени в съответната тема,моля продължете дискусията си в : Windows firewall - въпроси, мнения, препоръки

mihnev_sz

Ей човек ти знаеш ли кво пишеш бе ?

Пробвал ли си тия защитни стени за да говориш така за тях?

Особено за Outpost,PC-Tools Kaspersky Anti-Hacker а не Firewall,Zone Alarm.

Та това са едни от най-добрите защитни стени, а ти ги изкара, че са пълен боклук :D

Privatefirewall 7.0 http://www.privacyware.com/PF_support.html Тази защитна стена е най-лека и лесна за средния потребител, а същевременно контролира и охранява достатъчно надеждно всичко.Седмата версия е от няколко дни. Настроена навсякъде на ниво HIGN, функционира автоматизирано и рядко пита.Окомплектована е с впечатляващ HIPS. Невероятното е, че е и безплатна,а е по-добра от доста от платените.След като всички останали стени съм ги инсталирал по незная колко пъти, засега това ми е мнението. Поздрави

6-а версия не се справяше с Leak-теста на PCFlank- проверено лично! 7-а справя ли се? Другото неприятно (за мен) е липсата на многоезиков интерфейс в 6-а версия. 7-а има ли руски език? (за бг. е ясно, че няма да има)

Редактирано от engineer (преглед на промените)

6-а версия не се справяше с Leak-теста на PCFlank- проверено лично! 7-а справя ли се? Другото неприятно (за мен) е липсата на многоезиков интерфейс в 6-а версия. 7-а има ли руски език? (за бг. е ясно, че няма да има)

И шеста и седма версии са безпроблемни на тестовете на PCFlank. Също ги проверявах.За несправянето на 6-та версия при теб е имало друга причина. Не, няма руски език, но е лесно да се ползва и на английски. Доста добре е подредена като интерфейс.Предпочел съм я с ThreatFire 4.6 - за да са налице и програми от различни производители. Спазването на това условие осигурява предимство пред вредоносния код!Все повече се убеждавам в това.Може и с Mamutu 2.0- но програмата не е безплатна. Защото едва ли някой творец ще "тренира" точно подобни конфигурации да преодолява. Поздрави

Аз използвам комбинирания продукт на Comodo. Дава ми достаъчно възможност да си настроя програмата напълно както желая, върши ми добра работа, сканирам системата и с онлайн скенери от време на време и по това съдя, че сравнително запознато с PC-тата задклавиатурно устройство и Comodo Firewall са нелоша комбинация :(

• 4 месеца по-късно...

"""The Graverobber отиваме твърде далеч от темата, но все пак представи си следната ситуация: ползваш апаче и ти пускат ДоС. не ти ли е необходим лог за това кой те атакува ? не е ли критерий именно доброто количество информация която ти предоставя приложението. аутпост също има лог, но не е така подробен като на сайгейт. прекалено сте свикнали с тая мода стената да има хипс, а не си спомняте когато ХР нямаше вградена стена и всички ползваха Black Ice.""" И ти като видиш кой те атакува ще му направиш домашно посещение ли ? Моя критерий е колко и на какво ще устои преди да бъде преодоляна отвън.Но все още няма такива тестове за да се добие представа коя на какво ниво е. И пак да те попитам защо ползваш Outpost Firewall Pro след като не желаеш ХИПС,за Sygate също се намират ключове да се ползва безплатно а е и доста по-лека от Outpost Firewall Pro ?

Използвам хардуерна защитна стена(тази на рутера ми) На този етап мисля, че е безсмислено инсталирането и конфигурирането и на софтуерна защитна стена. Така че гласувам "друга"...

Аз използвам стената на NIS 2010,но не на автоматичен режим-включвам и Program Control и Advanced Events Monitoring и съм доволен :)

Program Control се изключва при ползване на Advanced Events Monitoring хаха :)

Allow to Deny

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=iOsgqG5OOlM

Използвам хардуерна защитна стена(тази на рутера ми) На този етап мисля, че е безсмислено инсталирането и конфигурирането и на софтуерна защитна стена.

Така че гласувам "друга"...

Мнението ми е по-различно - защото през рутера ми преминаваха разни нещица. Ползвам същото плюс Online Armor с настройки по подразбиране. Май само тази стена успешно преминава всички тестове без никакво допълнително конфигуриране.Работи леко и неусетно, без да досажда - валидно е за безплатната версия,както и за платените версии на програмата.Лесното и удобно приложение е добро предимство.

Program Control се изключва при ползване на Advanced Events Monitoring хаха :)

Allow to Deny

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=iOsgqG5OOlM

Изключваш автоматичния режим и така се включва-ръчния Program Control-ти си създаваш правилата :)

Ползващите минусови оценки-преценки поне да кажат какво са "оценили" - Online Armor,рутера ми или моя извод? Не, че очаквам нещо кой знае какво от подобни хора - но все пак ми е интересно.Доколко експериментирате на практика?

Ползвам PC Tools лесно я разбирам и мога да си я настроя,по лесна за настройка е от другите с които съм бил,за мен със средни компютърни знания е перфектна.

WIPFW - едно невероятно леко и изящно решение. Порт на IPFW от FreeBSD. Много лесна за настройване, макар че не се препоръчва за любители на накликването.

Само пакетен филтър е. Ако някой иска много кликане и контрол на достъпа може да ползва Core Force (порт на PF от OpenBSD) вместо това.

И аз ползвам тази на рутера откакто се сдобих с такъв. Открай време чаках да се отърва и от последното нещо, което работи с цел да ме "пази" от “лоши човечета“.

Публикувано изображение

Е, оставих и единия DEP, но е хардуерно базиран и активиран по подразбиране, иначе никакъв шанс.

Аз използвам вградената в операционната система - Windows Firewall.

Не чувствам необходимост да си инсталирам друга, защото и тази ми върши работа.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте! Трябва ми програма, забраняваща инсталиране на програми, игри и др. Ако някой ми помогне, благодаря ви предварително.

Здравейте! Трябва ми програма, забраняваща инсталиране на програми, игри и др. Ако някой ми помогне, благодаря ви предварително.

Искаме Програми

Успех!

Вече използвам Online Armor защото и по подразбиране осигурява максимална защита-а това е целта нали :cool:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.