Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя защитна стена предпочитате и защо?

Коя защитна стена използвате? 314 гласували потребители

1. 1. Коя е предпочитаната от Вас защитна стена?

• Comodo
      20%
      63
    • ESET (ESS)
      5%
      17
    • Kaspersky (KIS)
      10%
      31
    • Norton (NIS)
      3%
      12
    • Online Armor
      3%
      10
    • Outpost
      7%
      24
    • PC Tools
      7%
      22
    • Windows Firewall
      26%
      81
    • Zone Alarm
      4%
      13
    • Друга
      11%
      36

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Много си ме кефеше Outpost Pro, ама откакто взеха да правят ония простотии със серийните номера минах на Comodo(CIS). Отначало нещо не ме кефеше, но един ден седнах разцъках му опцийките и сега съм много доволен. :lol6:

• Отговори 747
  • Прегледи 112,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Само за информация: стената на F-Secure също отчита сканиране на портовете и от Shields UP! и от PC Flank Stealth test. Изкарва подробно съобщение с информация след всеки 10 атаки...

Аз заради това написах, които съм ползвал. Не съм си инсталирал Ф-Секюър май досега. :)

Аз гласувах "друга". С AVG internet security 2011 съм(едногодишен лиценз-подарък от AVG bulgaria до 07.10.2011). Нямам представа дали е собствена разработка или някаква съвместна с друга компания. П.с.:иначе ме изкефи клипчето на M_polyce:Dokken ws Chicken...Не съм фен на Нортън-преди беше уникално тежка,сега не съм я слагал,но не ми се експериментира.

Редактирано от манол (преглед на промените)

Гласувах за "Друга". Вмомента използвам хардуерна защитна стена, нямам друг инсталиран софтуер. Дори защитната стена на Windows ми е изключена. Замислям се за софтуер с HIPS инструкции и нещо като application контрол, защото UAC на Windows 7 не ми се струва достатъчно добър т.е. няма опция, с която предварително да му задам на кои софтуер се доверявам и на кои не (искам да изпълнявам винаги като администратор). Иначе съм голям фен на Kaspersky Internet Security и го препоръчвам.

Между другото аз специално не мога да преценя добре коя стена ( като чиста стена) е най-добра. Тестовете на matousek са свързани най-вече с HIPS -а. Същестуват ли някъде синтетични тестове на чисти защитни стени. В смисъл, колко добре филтрират трафика, защита от мрежови и хакерски атаки, защита и стелтване на портовете - и пр., също така да са леки и да не ограничават скоростта и качеството на инернета...

• 1 месец по-късно...

:) мен пък точно анимираното шарене ми харесва - взели са го от ZoneAlarm :cool:

Пробвай последната безплатна версия!

Аз специално съм впечатлен!Чиста стена,лека, минимално заемаща ресурси,абе....пробвай я доста подобрения има за разлика от предходните версии,не е този танк който познавам!

Пробвай последната безплатна версия!

Аз специално съм впечатлен!Чиста стена,лека, минимално заемаща ресурси,абе....пробвай я доста подобрения има за разлика от предходните версии,не е този танк който познавам!

Какво да пробвам като съм с нея в момента бре. :)

Какво да пробвам като съм с нея в момента бре. :)

ZoneAlarm Free ?

Искам да питам защо стана така: пост #1041 http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=168648&st=1035 С ПиСи Тулз (мисля 7). Веднъж ме "спаси" (бях включил все пак Шадоу), следващият път се опитах да стартирам файла, НОД пак затрая, но ПиСи Тулз засече движение и ме пита дали да ползва нет, казах му не (но мисля, че не му дадох запомни) и ноод изпищя на умряло, забранявайки достъп до адрес, който предполагам стартираният файл искаше да "посети". Всъщност аз за това направих тая глупост да я сменя. Все пак си вземам бележка и от един инцидент генерален извод няма да правя. С тоя интерфейс и меки цветове и няколко пъти засечи неща дето НОД си нямаше и на идея, че ги има..

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

ZoneAlarm Free ?

Оффф мислех, че говориш за PC Tools-a. :)

Временно сложих нея, докато не оправят Private-a.

В сравнение с предходните и версии засега нямам крашове, забавяне при сърфиране и забавяне при натрупване на много правила и т.н. (поне засега).

А иначе ZA не бих сложил повече...бях доволен от версия 3x Classic-a...преди няколко месеца пробвах една от 9-ките и беше яко бъгава и я махнах.

Скоро пак може да я тествам щом според теб са я подобрили...

Временно сложих нея, докато не оправят Private-a.

Не е ли оправен проблема в последната версия от 3.03 ?

Искам да питам защо стана така: пост #1041 http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=168648&st=1035

С ПиСи Тулз (мисля 7). Веднъж ме "спаси" (бях включил все пак Шадоу), следващият път се опитах да стартирам файла, НОД пак затрая, но ПиСи Тулз засече движение и ме пита дали да ползва нет, казах му не (но мисля, че не му дадох запомни) и ноод изпищя на умряло, забранявайки достъп до адрес, който предполагам стартираният файл искаше да "посети". Всъщност аз за това направих тая глупост да я сменя.

Все пак си вземам бележка и от един инцидент генерален извод няма да правя.

С тоя интерфейс и меки цветове и няколко пъти засечи неща дето НОД си нямаше и на идея, че ги има..

Абе и на мен ми направи веднъж един такъв номер,но не бях сигурен на 100% дали причината беше в нея!Аз все си мисля че има проблем с бутоните на изскачащите прозорци!Понякога от първото натискане не реагират и прозореца замръзва и трябва да повториш и ако случайно мръднеш по настрани и можеш да цъкнеш без да искаш другия бутон,понеже разстоянието м/у тях е малко!

В сравнение с предходните и версии засега нямам крашове, забавяне при сърфиране и забавяне при натрупване на много правила и

Публикувано изображение

Предварително да кажа,че не съм ползвал до сега някакъв Firewall.Прочетох внимателно цялата тази тема,тъй като преди време ми бяха препоръчали да си сложа една защитна стена,но като гледам,вече се съмнявам има ли смисъл изобщо от някаква "допълнителна" защитна стена(освен вградената в Windows).С Windows XP SP3 съм и компютъра ми е зад рутер,а антивирусната ми е Avast и от 5 години съм имал 1-2 пъти незначителни проблеми с "гадини" и ми се е налагало да правя само 1 преинсталация.А знам,че нещо,което работи стабилно-по-добре да не се "бъзика".Все пак,след като прегледах всички мнения и предложения в тази тема,ако реша да слагам някоя,ми се струва,че PC Tools ще "пасне" добре за моята система.

Предварително да кажа,че не съм ползвал до сега някакъв Firewall.Прочетох внимателно цялата тази тема,тъй като преди време ми бяха препоръчали да си сложа една защитна стена,но като гледам,вече се съмнявам има ли смисъл изобщо от някаква "допълнителна" защитна стена(освен вградената в Windows).С Windows XP SP3 съм и компютъра ми е зад рутер,а антивирусната ми е Avast и от 5 години съм имал 1-2 пъти незначителни проблеми с "гадини" и ми се е налагало да правя само 1 преинсталация.А знам,че нещо,което работи стабилно-по-добре да не се "бъзика".Все пак,след като прегледах всички мнения и предложения в тази тема,ако реша да слагам някоя,ми се струва,че PC Tools ще "пасне" добре за моята система.

Щом си зад рутер не ти трябва друга софтуерна защитна стена, даже тази на уиндоуса не ти трябва. Рутера трябва да има вградена хардуерна защитна стена, която е в пъти по-добра от всяка софтуерна (поне в повечето класически случаи)

С Windows XP SP3 съм и компютъра ми е зад рутер....

То и аз съм зад рутер,но моя е стар модел(на 3 години) има много малко опции за конфигуриране и не е обновяван и доста неща пропускам даже и MAC заявки Публикувано изображение!

Без защитна стена често ме изхвърля и се налага ръчно да го правя!

PC Tools Firewall е добро решение,почти изцяло автоматизирана изисква минимална намеса от страна на потребителя!Правилата на евро програмите са добре изпипани,за разлика от Comodo Firewall например!

Мда...PC Tools пак се появи при мен с BSOD.

Use !analyze -v to get detailed debugging information.

BugCheck D1, {0, 2, 0, fffff88003b372cc}

Unable to load image \Device\Harddisk1\Partition2\Windows\system32\drivers\PctWfpFilter64.sys, Win32 error 0n2

*** WARNING: Unable to verify timestamp for PctWfpFilter64.sys

*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for PctWfpFilter64.sys

Probably caused by : wanarp.sys ( wanarp! ?? ::MFEHPKNE::`string'+1b0 )

Followup: MachineOwner

---------

и май е прясно, прясно...

http://www.pctools.com/forum/showthread.php?68839-PCTFP-7.0.0.111-pctwfpFilter64.sys-File-Cause-a-SYSTEM-Crash.

Мда...PC Tools пак се появи при мен с BSOD.

Използвай момента да пробваш ZoneAlarm Free

Използвай момента да пробваш ZoneAlarm Free

Толкова лесно няма да се дам...като ми активират акаунта ще им пиша за проблема и ще им пратя dump файла. :yanim:

А иначе ZA за мен откакто мина при CheckPoint съм разочарован като цяло, но по-нататък може и да пробвам 9-ката.

Препоръчайте ми за Avira Free защитна стена ,която да не е супер сложна за конфигуриране и няма конфликт с Avira-ta.Аз се чудя м-ду ,Zone Alarm Free и Comodo.С WIN-7 съм.Нямам мания за сигурност ,но не ми се преинсталира често. Моля да споделите опита си ,който имате.

Препоръчайте ми за Avira Free защитна стена ,която да не е супер сложна за конфигуриране и няма конфликт с Avira-ta.Аз се чудя м-ду ,Zone Alarm Free и Comodo.С WIN-7 съм.Нямам мания за сигурност ,но не ми се преинсталира често.

Моля да споделите опита си ,който имате.

Online Armor Free - в новата версия има и онлайн модул. Пробвах преди няколко месеца тази комбинация, и останах доста впечатлен от препокриването на модулите м/у двете програми в предния смисъл. Не съм забелязвал конфликти. Даже вместо доверено приложение Авирата я сложих "под крилото" на ОА - да и пази процесите от неоторизиран достъп и изключване.....

Потвърждавам, че няма конфликти на Avira с PC Tools Firewall Plus.

Отделно я намирам най-лесна за използване, конфигуриране + това е и лекичка.

Друг отличен избор е PrivateFirewall, която временно аз лично махнах, защото се натъкнах на леки бъгчета в правилата.

PC Tools

Лека, ненатрапчива, с удобен и симпатичен интерфейс и като и кажеш да запомни нещо, го запомня наистина, не те пита 15 пъти после пак. :whist: И с дефолт настройки си е ок, ако обаче искаш да конфигурираш, то ти предлага супер тънки настройки.

Така че е от типа "за всекиго по нещо".

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Лека, ненатрапчива, с удобен и симпатичен интерфейс и като и кажеш да запомни нещо не те пита 15 пъти после пак. :whist: И с дефолт настройки си е ок, ако обаче искаш да конфигурираш, то ти предлага супер тънки настройки.

Мда...само съпорта обаче явно е само за платени клиенти и нямат желание да оправят бъга, който им репортнах...тц-тц-тц, за какво да им плащам, като програмчето си е free, а бъговете са си тяхни...аз не съм виновен...Все пак като ми активират акаунта (ако го активират изобщо) ще постна краш рапортите и във форумс им...пълна атака.

Thank you for contacting PC Tools.

I understand that you are requesting technical assistance for PC Tools Firewall Plus.

PC Tools offers free Premium Support for all our paid customers and not for free programs.

If you do decide to purchase a subscription, reply to this message once the order is complete and I will be happy to assist you further.

If you require further assistance on this specific request, please reply to this email.

No Comment !!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.