Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя защитна стена предпочитате и защо?

Коя защитна стена използвате? 314 гласували потребители

1. 1. Коя е предпочитаната от Вас защитна стена?

• Comodo
      20%
      63
    • ESET (ESS)
      5%
      17
    • Kaspersky (KIS)
      10%
      31
    • Norton (NIS)
      3%
      12
    • Online Armor
      3%
      10
    • Outpost
      7%
      24
    • PC Tools
      7%
      22
    • Windows Firewall
      26%
      81
    • Zone Alarm
      4%
      13
    • Друга
      11%
      36

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

А ако ..., може да се случи и със SEP 12.

• Отговори 747
  • Прегледи 112,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Може. Но си имам и DW 2.56 - от една промоция със стогодишен ключ от края на 2009 г. "DefenseWall - это 1-ый в мире индивидуальный файервол-песочница."На практика съм с две защитни стени и нямам грижи докато системата лети. Напоследък дори съвсем спрях да им разглеждам логовете. Преди време бях пробвал и с три едновременно инсталирани защитни стени, но се усещаше забавяне на системата. А някои и с 4 са пробвали - въпреки, че си е маниакално...

Може. Но си имам и DW 2.56 - от една промоция със стогодишен ключ от края на 2009 г. "DefenseWall - это 1-ый в мире индивидуальный файервол-песочница."На практика съм с две защитни стени и нямам грижи докато системата лети. Напоследък дори съвсем спрях да им разглеждам логовете. Преди време бях пробвал и с три едновременно инсталирани защитни стени, но се усещаше забавяне на системата. А някои и с 4 са пробвали - въпреки, че си е маниакално...

А тая версия на DW която ползваш не е ли старичка вече.

А тая версия на DW която ползваш не е ли старичка вече.

При моите настройки абсолютно всичко е недоверено. Не се интересувам от актуaлизираните към 2012 г. списъци на Иля Рабинович. Програмката си работи добре и не съм установил конфликтност със SEP 12.

При моите настройки абсолютно всичко е недоверено. Не се интересувам от актуaлизираните към 2012 г. списъци на Иля Рабинович. Програмката си работи добре и не съм установил конфликтност със SEP 12.

Аз те съветвам да не се доверяваш сляпо на версия 2.56, защото имаше един експлойт,с който не се справяше както трябва, а и много бъгове са фикснати Та вземи да ъпгрейднеш.

И след месец трябва да си я купя или да си търся ключ-сериал... Възможни са и сложни сработвания със SEP 12. Сега си работи като сандбокс в режим Advanced. С подобни експлойти следва да се справя стената на SEP 12 - тя е със зададени настройки за защита на браузъра от външни прониквания. Браузърът се блокира при подобни "срещи".

• 2 седмици по-късно...

Новата версия не е тежка...все пак, ако компа ти е с 256 МВ Рам, т.е. праисторически- не я слагай! ;)

Не си казал, че търсиш безплатно решение! Ако търсиш стабилно безплатно решение, вкючващо и стена, то имаш само един избор- Комодо! По-голям "бетон" /като стена/ от това решение- няма!! недостатъка е- липса на уеб-скенер...но това се преодолява с добавка на безплатния Bitdefender Traffic Light!

Успех!

Здравейте ! Сложих си едно Comodo Firewall като стена и Avast Antivirus Pro последна версия като антивирусна . Породи ми се едно въпросче - когато сложих Comodo Firewall , то ми изключи Windows Firewall , но аз пак си го включих ! Това значи ли , че имама две стени ? Не забелязвам да се оплакват и да си пречат ! Но да не се окаже , че всяка стена чака на другата и щайгата ми да е разграден двор ?! ;) Е то и Аваста има някаква стена ! и какъв е този пясъчник ? не съм го включил , защото така е по дефолт при инсталиране ! ;)

И моля , моля ...компютъра ми не е праисторически ! С два процесора Интел и Рам - 1 гиг. и много други екстри ! Дори 2 мрежови платки ( сам си ги слагах ;) ) !

Редактирано от ilv323 (преглед на промените)

Здравейте ! Сложих си едно Comodo Firewall като стена и Avast Antivirus Pro последна версия като антивирусна . Породи ми се едно въпросче - когато сложих Comodo Firewall , то ми изключи Windows Firewall , но аз пак си го включих ! Това значи ли , че имама две стени ? Не забелязвам да се оплакват и да си пречат ! Но да не се окаже , че всяка стена чака на другата и щайгата ми да е разграден двор ?! ;) Е то и Аваста има някаква стена ! и какъв е този пясъчник ? не съм го включил , защото така е по дефолт при инсталиране ! ;)

И моля , моля ...компютъра ми не е праисторически ! С два процесора Интел и Рам - 1 гиг. и много други екстри ! Дори 2 мрежови платки ( сам си ги слагах ;) ) !

Логично е да се замислите защо Comodo спира стената на Windows :D .

Защо всички пакети включващи защитна стена спират тази на Windows ?

И ще стигнете до елементарния извод, че две работещи стени е " Много баби хилаво бебе" .

Постъпили сте грешно кaто сте включили стената на Windows.

Защо да е грешно ? А как ли ще се получи едновременно с два пясъчника-сандбокс? Има ги и при Аваст и при Комодо...

Мисля, че търсиш вечната си изява :) вземи си сложи две антивирусни ... аналогичен е въпроса, с дървени философи няма да изпадам в спорове.

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

И през ум не ми е минало да споря. Ползване на няколко стени от различни производители не е необичайна практика. Зависи какво се охранява.

Панагюрското златно съкровище

Пак се шегуваш - точно него, коя пък буболечка ще се пробва да го краде...

Зависи какво се охранява.

щайгата ми

:D :D :D

Какво да каже човек :D

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 10 месеца по-късно...

Привет, предварително се извинявам ако има вече такава тема, просто не съм я намерил!

Трябва да инсталирам защитна стена на познат, който не е много на 'Ти' с тях и най-вече иска да е на български език!!!

Освен вградената, сещам се единствено за Comodo и FortKnox.

Ще съм благодарен на всички, които ми предложат и други такива на български!

П.С. Качих му Форд-а на лаптопа, но започнаха да се появяват BSD и я разкарах, затова се допитвам за други защитни стени.

Редактирано от Van Doich (преглед на промените)

Благодаря ти, защото за след около 24 часа си единствения, който ми помага!

Както виждаш, писал съм за Comodo, демек, знам я!!!

Моят въпрос е, кои други освен тези, които съм изброил, имат БГ меню (както казваш)!

Колкото до търсачката, пробвах я по ключови думи, но не намерих това, което ме интересува, иначе не бих отварял нова тема.

Ако знаеш как по-точно да търся в онази не мръсна дума, ще се радвам да ми покажеш! ;)

Лека вечер!

Редактирано от Van Doich (преглед на промените)

Van Doich, коя операционна система искате да пазите? В момента положението със защитните стени (third party) за Windows хич не розово, с редки изключения. Та в този смисъл локализациите са доста ограничени. В началото на темата зададохте риторичен въпрос за две програми. :)

Трябва да инсталирам защитна стена на познат, който не е много на 'Ти' с тях и най-вече иска да е на български език!!!

Освен вградената, сещам се единствено за Comodo и FortKnox.

Ще съм благодарен на всички, които ми предложат и други такива на български!

Трябва ли да има HIPS ?

Редактирано от Мохикан. (преглед на промените)

Както виждаш, писал съм за Comodo, демек, знам я!!!

Какво знаеш за нея?

Здравейте отново!

Да, извинявам се моя грешка, че не съм споменал операционната система, затова ще уточня малко.

Въпростния лаптоп е на моя позната, който е малко старичък вече, но тя желае да и кача Windows 7, въпреки че аз самия я уверявам, че по-добре ще е с XP.

Ще отговоря избирателно:

lost in - не ме разбирай погрешно, като казах че я знам, това означаваше, знам че е с BG интерфейс, аз самия  ползвам Comodo Firewall(не целия пакет) и на компютъра си и на лаптопа си, затова я познавам и от съществената и част, но предполагам че въпросния човек няма да се справя с нея.

Мохикан4е - Здрасти, да видя една позната личност и тук. ;) Не, ноже и да е без Hips, тъй като ще я вкара в паника.

URIEL - Не се бях сетил за Defense-a, лично не съм я ползвал, тъй като съм със 64-bit ОС, а доколкото си спомням мисля, че беше само за 32-bit системи, но, може да греша!

Колкото до файъруола на Сапунисаните. . . Хе-хе, хвана ме :D , Да, превода е мой, и ако успея да я убедя да сложа XP, може би ще й сложа тази стена! 

Всъщност идеята ми е, да е лека, да е с БГ меню и като премахна това, че въпреки моите уговорки, да си кара с вградената стена с допълнителнo приложение за контрол, нещо от рода на http://www.sphinx-soft.com/Vista/order.html, но спира я езиковата бариера! :)

Знам, че смешно звучи и правилния избор е вградената стена, но тъй като не тествам постоянно защитни стени и не знам коя е на български, затова и се допитвам в този форум, та барем и угодя. :P

• 11 месеца по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.