Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя защитна стена предпочитате и защо?

Коя защитна стена използвате? 314 гласували потребители

1. 1. Коя е предпочитаната от Вас защитна стена?

• Comodo
      20%
      63
    • ESET (ESS)
      5%
      17
    • Kaspersky (KIS)
      10%
      31
    • Norton (NIS)
      3%
      12
    • Online Armor
      3%
      10
    • Outpost
      7%
      24
    • PC Tools
      7%
      22
    • Windows Firewall
      26%
      81
    • Zone Alarm
      4%
      13
    • Друга
      11%
      36

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Никси, не е проблема в разпознаването. Не можем да следим за всеки пост и всяка изцепка на въпросните потребители. Затова писах, ако забележите нещо нередно да използвате бутона докладвай. Въпросния коментар, не е от раздел за "Сигурност и антивирусна защита". Прав ли съм ?

• Отговори 747
  • Прегледи 112,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Никси, не е проблема в разпознаването. Не можем да следим за всеки пост и всяка изцепка на въпросните потребители.

Затова писах, ако забележите нещо нередно да използвате бутона докладвай. Въпросния коментар, не е от раздел за "Сигурност и антивирусна защита".

Прав ли съм ?

ЛС

И не си прав. Знаете го тоя измислен вожд. И го виждате - сигурен съм.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Ами аз лично не....забил съм се главно в нашите си раздели. Коментара на въпросния потребител от снимката на Пламен, не е от нашия раздел и съм на 100% убеден. Така че съм прав. Поне аз гледам да правя по-смислени неща като чистя системи, доклавам за нови бацили и прочие. Нямам време да се правя на Шерлок Холмс и да си играя на стражари и апаши. Все пак не смятам, че трябва да се превърщаме в детска градина. Докладваме, той си получава заслуженото, до следващия клонинг и следващото сгазване на лука и т.н. Звучи ли познато ?

Е това вече ще бъде докладвано за нарушение.

Всяко нажежаване на обстановката с обиди ще бъде санкционирано.

Ще снимам коментара ти и ще го изтрия Кире...

Здравейте

Снимката и коментара на Пламен, относно Кирето

който казва че тук всички сме с птичи мозъци

е манипулативен.

Не споря че Кирето не е написал това, то се вижда, но Пламен е извадил нещо от контекста и се опитва да го представи за друго.

Който и чел цялата публикация и коментара под нея на Кирето ще разбере, че не се отнася за потребители те, както се опитва да го изкара Пламен, а за екип.

Редактирано от nicicom (преглед на промените)

• 7 месеца по-късно...

Трябва ми за домашни условия,защото държа няколко сървъра спрял съм се на Kerio и Comodo,но все пак ми трябва професионално мнение!

Интересно ми е защо сте избрали Kerio. В темата с тестовете преди малко посочих линк с руски изводи и резултати. Лично аз с години ползвам стените на Симантек и Комодо - в общи линии съм доволен.

Редактирано от NEY (преглед на промените)

Керио му мина славата според мен.

на Comodo има ли начин да се настрои да блокират атаките от дадено IP защото не намерих такова нещо или не съм търсил достатъчно :speak:

Я да се върнем в началото ! Стена за каква ОС - Сървърна или декстоп ?!

Задават се глобални правила - не е нужно да блокирам поединично IP адреси. Другото е по-важно - антивирусът с реалновремева охрана е добре да е същият като стената - ползвам Symantec EP 12 и Comodo IS Premium Free, за да няма риск за сложни сработвания. Такъв риск винаги е възможен при инсталиране на програми на различни производители.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте ! Скоро имах серизна вирусна атака и така ми се бъгна системата ( Windows Xp ), че се наложи да я преинсталирам изцяло и беше голяма играчка и нерви ! Бях с Avira Антивирус ! Сега искам по-добра защита и надявам се да ме посъветвате ! В момента съм пробно с Vipre ! Но думата ми е за защитната стена и затова пиша в тази тема ! Досега винаги съм се доверявал на Windows firewall и дори нямах идея , че имало други стени ....мислех , че антивирусната програма е достатъчна ! Какво ще ме посъветвате ? Лек ден на сянка с бира ! ;)

Здравейте ! Скоро имах серизна вирусна атака и така ми се бъгна системата ( Windows Xp ), че се наложи да я преинсталирам изцяло и беше голяма играчка и нерви ! Бях с Avira Антивирус ! Сега искам по-добра защита и надявам се да ме посъветвате ! В момента съм пробно с Vipre ! Но думата ми е за защитната стена и затова пиша в тази тема ! Досега винаги съм се доверявал на Windows firewall и дори нямах идея , че имало други стени ....мислех , че антивирусната програма е достатъчна ! Какво ще ме посъветвате ? Лек ден на сянка с бира ! ;)

Ако искаш да имаш солидна защита, като при това НЕ искаш да те занимава с излишни въпроси, съобщения и не искаш да се натрапва с присъствието си, слагай пакета Нортон Интернет секюрити 2012. Програмата е пълен автомат и е най-доброто решение /според мен/ за стандартен домашен ппотребител! няма да имаш никакви грижи с нея!

http://www.techsupportalert.com/best-free-firewall.htm

Наздраве и дано разбираш английски!

Благодаря на Проектанта и URIEL за мненията ! Преди време бях ползвал за малко Нортон , но ми се видя много тежка ...., , а и безплатна ли е ? Относно защитната стена , може би не се изразих достатъчно добре ...! Въпроса ми е - След като си има фабрична стена на системата , тя не е ли достатъчна , че трябва да се инсталира допълнителна ? Лека вечер ! ;)

Преди време бях ползвал за малко Нортон , но ми се видя много тежка ...., ,

Новата версия не е тежка...все пак, ако компа ти е с 256 МВ Рам, т.е. праисторически- не я слагай! ;)

... а и безплатна ли е ?

Не си казал, че търсиш безплатно решение! Ако търсиш стабилно безплатно решение, вкючващо и стена, то имаш само един избор- Комодо! По-голям "бетон" /като стена/ от това решение- няма!! недостатъка е- липса на уеб-скенер...но това се преодолява с добавка на безплатния Bitdefender Traffic Light!

Успех!

Досега винаги съм се доверявал на Windows firewall

И не си сгрешил. Windows firewall такъв лог води, че другите стени пасти да ядът.

мислех , че антивирусната програма е достатъчна !

И тук си досто близо до истината, просто бъди по-внимателен, може да гледаш и в TCPView

Редактирано от nikval (преглед на промените)

Nikval, защо така го съветваш? Windows firewall все едно липсва при вътрешни атаки и съответно никакви логове няма... Нека като за начало човекът си инсталира Comodo IS Premium Free. Той е на родния ни език, а после сам да си преценява.

Аз съм с Zone Alarm и съм горе-долу доволен.Много по-лека е от ужасно тежката версия отпреди 3-4 години.Върши работа и е безплатна.... :shy11:

Странна хвалба http://www.zonealarm.com/security/es/zonealarm-pc-security-free-firewall.htm И ...дa издирвам аз пореден безплатен аутсайдър... Ами - засега на никои свои приятели нямам основания да го препоръчвам... С нещо доказал ли се е?

Nikval, защо така го съветваш? Windows firewall все едно липсва при вътрешни атаки и съответно никакви логове няма... Нека като за начало човекът си инсталира Comodo IS Premium Free. Той е на родния ни език, а после сам да си преценява.

Вътрешните атаки могат да се предотвартят с антивирусна и внимателно ползване на системата, а логове си има, но трябва да се пуснат.

Вътрешните атаки могат да се предотвартят с антивирусна и внимателно ползване на системата, а логове си има, но трябва да се пуснат.

А какво би станало при невнимателно ползване на системата? Защото повечето хора не са специалисти в материята. Настроил съм стената на SEP 12 да пита за разрешение за свързване за всяко променило се приложение, ползвам и маскировката на ОС. И пак няма на практика стопроцентова сигурност.А ако атаката е допусната след пропуск на антивируса - той вече е бил преодолян и няма как да предоврати следващото развитие.В подобни условия си е доста важен изборът на защитна стена с възможности. В общи линии съм доволен само от стените на SEP 12 и Comodo IS Free. Преди около 2 години донякъде ми бе харесал платеният пакет на Zone Alarm, но той не е на тяхното ниво. Вече спрях да сменям програми - защото считам споменатите засега за най-добри. Много ми харесва и възможността за безплатното им ползване у дома.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.