Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя защитна стена предпочитате и защо?

Коя защитна стена използвате? 314 гласували потребители

1. 1. Коя е предпочитаната от Вас защитна стена?

• Comodo
      20%
      63
    • ESET (ESS)
      5%
      17
    • Kaspersky (KIS)
      10%
      31
    • Norton (NIS)
      3%
      12
    • Online Armor
      3%
      10
    • Outpost
      7%
      24
    • PC Tools
      7%
      22
    • Windows Firewall
      26%
      81
    • Zone Alarm
      4%
      13
    • Друга
      11%
      36

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Аве ама инсталирах си пктолс и сега компа много бавно отработва като влезна в моя компютър 3 минути търси там нещо и най накрая отвори да не би тва да се дължи на firewall-la

Публикувано изображение

Е така си седи вече 5 мин

А ето деинсталирах си фиревалла и се оправи но защо някви настройки ли трябват на фиревалла или

Не се притеснявай. Наистина този Firewall натоварва компютъра много. И при мен беше така. Даже забиваше за 2-3 секунди. Сложи си друг Firewall. :grimace:

• Отговори 747
  • Прегледи 112,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

И защо не пробваш Outpost Free?

Не поддържа Windows 7 за съжаление!

Хм,по-горе четох за стандартната стена на Уиндоус,която отдавна е бубопропусклива!Та откакто съм PC Tools-Firewall plus фрий версията антивирусът ми няма работа и да...лека без почти нищо за настройване!Последно знам е номер 1 при безплатните...явно бие доста от платените си конкуренти!И препоръчвам за система ХР! :grimace:

Добре кажете коя firewall да си сложа Ех да мусе невиди пак почна тъй при положение че не съм си сложил firewall

Добре кажете коя firewall да си сложа

Ех да мусе невиди пак почна тъй

при положение че не съм си сложил firewall

Е, търси причината другаде,PC Tools ти била виновна! :grimace:

Виж си процесите,някой здраво натоварва процесора!

Добре кажете коя firewall да си сложа

Ех да мусе невиди пак почна тъй

при положение че не съм си сложил firewall

Я пусни една проверка, да видим какво си инсталирал за защита на твоя Windows:

Следвайте следната инструкция за работа с Security Check:

• Изтеглете Security Check (автор: screen317) от тук или от тук и го запишете на десктопа.
  • Кликнете два пъти върху SecurityCheck.exe и следвайте инструкциите.
  • Когато програмата завърши работата си, ще се отвори един текстов документ: checkup.txt.
  • Копирайте съдържанието с Копирай (Copy) на checkup.txt и с Постави (Paste) го поставете в следващия си коментар.

Ту се оправя ту се разваля сега ще проверя

Results of screen317's Security Check version 0.99.5

Windows 7 (UAC is enabled)

Internet Explorer 8

``````````````````````````````

Antivirus/Firewall Check:

avast! Free Antivirus

WMI entry may not exist for antivirus; attempting automatic update.

```````````````````````````````

Anti-malware/Other Utilities Check:

DH Driver Cleaner Professional Edition

Java 6 Update 20

Out of date Java installed!

Adobe Flash Player 10.0.45.2

Mozilla Firefox (3.6.8)

````````````````````````````````

Process Check:

objlist.exe by Laurent

Alwil Software Avast5 AvastSvc.exe

Alwil Software Avast5 AvastUI.exe

````````````````````````````````

DNS Vulnerability Check:

nslookup.exe missing!

POOR! (Vulnerable to DNS cache poisoning!!-- Consider OPENDNS)

``````````End of Log````````````

Хм, трябва да инсталираш последната версия на Java 6 Update 21.

След това Start -> напиши cmd и натисни ENTER -> постави с Copy/Paste в конзолата:

ipconfig /flushdns

и натисни ENTER

С рутер ли си?

Хм, трябва да инсталираш последната версия на Java 6 Update 21.

След това Start -> напиши cmd и натисни ENTER -> постави с Copy/Paste в конзолата:

ipconfig /flushdns

и натисни ENTER

С рутер ли си?

Не не съм с рутер с реално ip съм бес рутер

В момента COMODO_3.13. Причина: лекичка

Ако някой има и по-стара версия, може да ми я прати за да я сложа.

Публикувано изображение

Редактирано от nicicom (преглед на промените)

В момента COMODO_3.13. Причина: лекичка

Ако някой има и по-стара версия, може да ми я прати за да я сложа.

COMODO Firewall 3.0.25.378

http://www.box.net/shared/q5bg34u0r2

Доскоро ползвах Zone Alarm, но се оказа, че често дава проблем при деинсталация, иначе за мен е читава програмка. Обаче като си инсталнах CA Antivirus, сложих и тяхната стена - CA Personal firewall. Справя се доста добре :yanim:

• 3 месеца по-късно...

Малко от навтълина я изваждаме тази тема,но искам да кажа,че стената на FortiClient си е супер по всички показатели може да се инсталира само тя ,а не целия антивирусен пакет и нещата заспиват пробвах я и съм много доволен в комбинация с Имунити Протект и Панда облачната 1.3 стават отлична защитаПубликувано изображение

• 1 месец по-късно...

Реших да пробвам стената на Comodo заедно с MS Security Essentials - според вас добра комбинация ли са? Преди ползвах Eset Smart Security и като цяло бях доволен, но реших да видя дали няма и по-лек вариант за антивирус и кадърна стена и стигнах до това.

Не казваш с какъв уиндоус си, ако си с 7 MSE си е добра комбинация с вградената стена на уиндоус,е и Комодо не е лоша,но според мен Privatefirewall или PC Tools е по-добре.

Kaspersky Anti-Hacker (не KIS)Публикувано изображение

Kaspersky Anti-Hacker (не KIS)Публикувано изображение

Вече не сме ли 2011.....

Вече не сме ли 2011.....

Антихакера като стена има още много хляб. Говоря за Kaspersky Anti-hacker 1.9.37 ако става въпрос за него, но доколкото знам е несъвместим с например с KAV с друг антивирус скоро не съм го пробвал.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Само Антихакер май, поне от тези, които съм пробвал отчита сканиране на портовете от сайтове като Shields Up!, когато правиш проверка за отворени портове.

[offtopic]И въобще стените в продуктите на Касперски са много добри, според мен стената на Касперски в 2011/010/КАВ6 е по-добра от Комодо и много други и я сравнявам само с тази, която бе в Панда 2008.

П.С. Само да не дращеше така по диска ми :rolleyes: кис[/offtopic]

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Не казваш с какъв уиндоус си, ако си с 7 MSE си е добра комбинация с вградената стена на уиндоус,е и Комодо не е лоша,но според мен Privatefirewall или PC Tools е по-добре.

С XP Pro SP3 съм, компютърът е стар.

Антихакера като стена има още много хляб. Говоря за Kaspersky Anti-hacker 1.9.37 ако става въпрос за него, но доколкото знам е несъвместим с например с KAV с друг антивирус скоро не съм го пробвал.

За абсолютно същия става въпрос,и работи безпроблемно с KAV 6.0 SOS

Публикувано изображение

С XP Pro SP3 съм, компютърът е стар.

Звучи хубава комбинация, особено за старичка машинка. Лично аз бих се доверил на ПиСи Тулз с оглед на това, че няма какво да и донастройваш и да те притеснява с 1000-и въпроси и риск за сбой с други програми. От друга страна ПиСи Тулз може да я настройваш много прецизно, просто на дефолт настройки си е ок. А МСЕ няма стена, така ли? Комодо си е също хубав. Но все пак мисля, че ПиСи Тулз ще се разбира по-добре с компютъра.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

MSE е само антивирусна и антиспайуер, да, а колкото до стената - много ми харесваше как работи тази в ESS, просто исках да пробвам нещо друго, а Comodo работи по сходен начин. По-добре ми е, когато ме пита за всичко, въпреки че има предварително готови основни правила, не е съвсем 'гола' като ESS. P.S. Не, че не ползвах ESS безплатно допреди, но сегашната комбинация наистина е безплатна (свободна).

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

Само Антихакер май, поне от тези, които съм пробвал отчита сканиране на портовете от сайтове като Shields Up!, когато правиш проверка за отворени портове.

Само за информация: стената на F-Secure също отчита сканиране на портовете и от Shields UP! и от PC Flank Stealth test. Изкарва подробно съобщение с информация след всеки 10 атаки...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.