Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя защитна стена предпочитате и защо?

Коя защитна стена използвате? 314 гласували потребители

1. 1. Коя е предпочитаната от Вас защитна стена?

• Comodo
      20%
      63
    • ESET (ESS)
      5%
      17
    • Kaspersky (KIS)
      10%
      31
    • Norton (NIS)
      3%
      12
    • Online Armor
      3%
      10
    • Outpost
      7%
      24
    • PC Tools
      7%
      22
    • Windows Firewall
      26%
      81
    • Zone Alarm
      4%
      13
    • Друга
      11%
      36

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Outpost Pro 2009 в упомрачителна комбинация с KAV 6 WKS си ми е любимката,естествено с инсталиран само антивирусният модул на корпоративният пакет ;) Иначе в къщи ползвам Kaspersky Internet Security 2009 и се чуствам доста спокоен PC Tools и OA(платената) според мене леко му отстъпват откъм настройки,последните две се сработват чудесно с KAV 2009 :rolleyes:

• Отговори 747
  • Прегледи 112,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз пък използвам и засега* пробвам, както и вече предпочитам за домашни нужди за Windows 7 защитната стена на операционната система, подсилена от Microsoft Security Essentials като допълнение към сигурността на системата. Настройките са доста опростени, но този вариант не може да се сравнява в никакъв случай с професионалните защитни стени, споменати по-горе. Снимка:

Публикувано изображение

*Забележка: Windows 7 не е излязъл официално, а Microsoft Security Essentials е все още в бета стадий.

P.S. Ако някой се интересува повече от защитната стена на Windows 7, ето ръководство: Windows Firewall with Advanced Security Getting Started Guide.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

И аз гласувам за PC Tools Firewall Plus Free Edition http://www.pctools.com/firewall/ Притежава всички необходими настройки и за напреднали потребители - твърдящите друго вероятно не са я разучили в подробности като възможности. Не досажда с множество въпроси и не се усеща като ползвани системни ресурси. Досега не съм намерил антивирус, с който да не се сработва добре. Поздрави

Хм....Доста интересна се заформя статистиката след 32-ма гласували. Даже бих казал- изненадваща. Учудващо голям е броят на хората, които не използват стена, т.е. използват Уиндоуската стена. Изненадващо голям е и процента на хората използващи най-сложната и с най-объркващ интерфейс (според мен) стена- Comodo. Другата изненада е , че НИКОЙ (от гласувалите) не ползва лидера в класациите- Online Armor. Публикувано изображение

Бих казал, че windows firewall на windows vista/7 е много подобрена. Мисля, че достатъчно пази за един средностатически потребител.

Редактирано от King_Of_Kings (преглед на промените)

Хм....Доста интересна се заформя статистиката след 32-ма гласували. Даже бих казал- изненадваща. Учудващо голям е броят на хората, които не използват стена, т.е. използват Уиндоуската стена. Изненадващо голям е и процента на хората използващи най-сложната и с най-объркващ интерфейс (според мен) стена- Comodo. Другата изненада е , че НИКОЙ (от гласувалите) не ползва лидера в класациите- Online Armor. Публикувано изображение

Здрасти,engineer.Няма нищо изненадващо.Рекламите са реклами,истината е друга.Давид Матошек не е и никога няма да бъде фактор,по който да се ориентирам.Гласувах за друга стена,дето е към Интернет сигурноста на Панда.Пази върло добре и има само пет настройки.Какво да искам повече?

Пуснах празен глас - т.е. само да видя резултатите. Comodo сложих само за проба, но от момента в който съм с него, искам да го махна. Просто съм малко мързелив. Две неща ме изненадват - колко хора разчитат само на уиндоуската защита и колко непопулярна е най-добрата защитна стена (според мен) - Zone Alarm. Kaspersky също, но до коклкото знам използват защитната стена на Zone Alarm, както и Zone Alarm използват антивируса на Kaspersky

Пуснах празен глас - т.е. само да видя резултатите. Comodo сложих само за проба, но от момента в който съм с него, искам да го махна. Просто съм малко мързелив. Две неща ме изненадват - колко хора разчитат само на уиндоуската защита и колко непопулярна е най-добрата защитна стена (според мен) - Zone Alarm. Kaspersky също, но до коклкото знам използват защитната стена на Zone Alarm, както и Zone Alarm използват антивируса на Kaspersky

Здрасти,джаджи.Думна ме хакер точно когато имах стена от Касперския пакет 2009.Още пазя в карантината на Панда хакерския запис Psexec.A.Четох за Касперски тук и намерих още пострадали.Няма гаранция,има предпочитания и доста заблудени,които още не са пострадали.

Здравейте! Аз ползвам пакета на МакАфий от типа всичко в едно. За сега работи добре, имам лиценз за 1.а година и смятам да си продължа с нея. След като изтече лиценза, ще пробвам някой друга Поздрави, А3

Ползвам тази на рутера, а съм спрял тази на компютъра. Би трябвало да го добавите като опция в анкетата.

Kaspersky също, но до коклкото знам използват защитната стена на Zone Alarm, както и Zone Alarm използват антивируса на Kaspersky

Не,Kaspersky си използват тяхната Kaspersky Anti-Hacker ,а това ,че ZoneAlarm Security Suite използват енджина на Kaspersky e така.

Здрасти,джаджи.Думна ме хакер точно когато имах стена от Касперския пакет 2009.Още пазя в карантината на Панда хакерския запис Psexec.A.Четох за Касперски тук и намерих още пострадали.Няма гаранция,има предпочитания и доста заблудени,които още не са пострадали.

Би ли се аргументирал в съответната тема.

В коя тема да се аргументирам?Писах преди малко в темата за Панда и поисках да ми помогнете.

• 1 месец по-късно...

Здравей!Аз лично ползвам Symantec.Много е добра.Открива вирусите на 100%.

Никой не открива вирусите на 100%. Online Armor е на най-добро ниво от всички останали. Преди да казвате, че някой Firewall е добър, направете няколко теста.

Редактирано от fuckoff (преглед на промените)

Никой не открива вирусите на 100%.

Online Armor е на най-добро ниво от всички останали.

Преди да казвате, че някой Firewall е добър, направете няколко теста.

Май никой от вас двамата не прави разлика м/у Firewall и Antivirus ,обърнете внимание на заглавието на анкетата.Коментарите ви са без нито един аргумент,т.е.безсъдържателни!

Май никой от вас двамата не прави разлика м/у Firewall и Antivirus ,обърнете внимание на заглавието на анкетата.Коментарите ви са без нито един аргумент,т.е.безсъдържателни!

Мисля, че пича говори за засичане което предотвратява Leak, т.е за Anti Leak засичане. Ако знаеш какво е това.

Редактирано от K3LXC (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Пробвал съм ги всичките заради любопитство. През последния месец предпочитам PrivateFirewall 6.1 - защото функционира най-леко от всички и осигурява повече от прилична защитеност, а от известно време е и безплатна. Поздрави

Здравейте и от мен. Реших и аз да се включа и да пусна моя глас. Истината е,че повечето хора гледат класациите на Matousec и веднага решават да си инсталират стената примерно която заема 1-то място. Дрyгата истина е ,че повечето и хабер си нямат,че болшинството от тези стени имат HIPS механизми и много малка част от тиях могат да настроят стената да работи както трябва! В този им случаи веднага започват да пишат,че стена X е ужасна защото задавала въпроси или им спирала Системата! Гласyвах за Comodo Firewall, защото смятам,че е най-добрата стена в момента(като се има предвид бързите връзки които прави,прецизната работа,и добрия Hips механизъм). Ако можех бих гласyвала и за Оutpost,Online Аrmor(въпреки проблемите които фирмата все още не успява да оправи) и не на последно място PrivateFirewall- като възможно най-непретенциозната от всички стени с HIPS механизми. И за последно искам да добавя,че единствен Интегриран Пакет(Internet Security)за мен това е Kaspersky! Единственната програма която заслужава вниманието от пакетите!

• 2 седмици по-късно...

Ползвам добра клавиатура... Публикувано изображение

Нещо не зацепвам какво искаш да кажеш.....тук хората се обосновават,твоето си е чист спам....!Публикувано изображениеПубликувано изображение

Още повече към тази тема има прикрепена и анкета.....!Публикувано изображение

Редактирано от icotonev (преглед на промените)

Аз ползвам Windows Firewall и винаги ще ползвам Публикувано изображение Защото това е единствения firewall, който не ми блокира целия софтуер и почти никога не се обажда...Ако от M$ направят и такава анти-вирусна, цена няма да имат! Публикувано изображение

Преди бях гласувал за KIS, но сега гласувам за Oupost защото е лека и лесно се настройва.Даже блокира повечето опасни сайтове преди касперски :)

Windows Firewall, защото е прост и ефективен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.