Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бисери от форума!

Featured Replies

хахах ти ли затвори темата уе ... виж заради тебе на мен почнаха да ми се карат Публикувано изображение

Ааа, сигурно си бил ти...не знам :)
  • Отговори 2,7k
  • Прегледи 257,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Вече имаме и първата българска антивирусна програма:

win32./log.win

Поради това е забавянето.

А този вирус...

Не съм го виждала в такава мощ.Вируса не се открива от нито една програма.Само аз направих една моя win32 mIRC Aтак за да не те атакуват през мИРК но тя не го чисти.Откри го,но тя само предпазва и само в мирк.СоркаПубликувано изображение

Доколкото знам ще има няколко дни докато ще почне най-лошото.

Компютъра в момента е забавяне.Вероятно NOD32 стартира Silient Mode но за него аз чакам под нормален режим половин час,а ти в момента Публикувано изображение не ми се говори.

Не искам да те плаша,но този вирус е компримиран.По този начин антивирусната и да го открие не го премахва.

Просто си имал такъв файл.Те обикновенно се ползват от сиустемата и Windows ги пази като квачка(Не обида,ако сте разбрали квачката пази децата си винаги,закриля ги винаги).Това е негов системен файл и по този начин антивирусната е разбрала,но не е успяла да проникне.Лоша работаПубликувано изображение.

Ами усвен с преинсталация и упгрейд до последна версия(не 3,тя е бета)нод32.

Това е засега! Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Вече имаме и първата българска антивирусна програма:

Някой от нас, по-напредналите, би ли го дешифрирал, ако обича, че аз не можах ;)

Темата е Търся автора на една книга! /защо съобщението е там.... нинам :P /

ako nqkoi znae neshto za imanqra neka mi pishe na [email protected] ako radostin vidi tova suobshtenie molq neka se svurje s men.blagodarq vi predvaritelno

Първо че е в нарушение с правилата за форума .... здраве му кажи НО какви са тези тайни послания ... еййййй Радостинеееее обади се бре / бааа то само един Радостин в България / ;) и второ като гледам e-mail - a и поста предполагам че е момиче ... а сега си представете момиче с метълотърсач Публикувано изображение !

Дисковете независимо от вида им - магнитни, оптични и други се обявяват от производителите им с единицата "бит". Както знаят всички, които имат някакво понятие от информатиката "байт" е символна мерна единица и съдържа 8 бита. Тъй че, ако искаш да узнаеш обема на диска в байтове, трябва да разделиш посочения от производителя обем на числото 8. Впрочем обявяването по този начин ( в битове ), прави обема на дисковете да излежда по-внушителен и е търговски трик.

Накратко - ако на хардът ви пише 320 гб, НЕ, това е трик. Всъщност са 40, да знаете. Ама и тия от Сийгейт как лъжат само, не е истина

Ами искам да попитам дали има програма за шарване на терабайти?

Това доста ми хареса :wors: Заглавието на темата "Програма за DC" ...

• 2 седмици по-късно...

иЗдравеите значи проглема при мен е някаква програма ли и аз не знам точно с име RundlI32.exe значи следното прави докато си работи компа не съм забелязал никакви проглеми но когато рестартирвам компа от СТАРТ-а и се появява това RundlI32 смисал както ако някой друга програма работи като skype почва да зарежда да я затваря дано правилно обеснявам тоз проглем го имам от една седмица сканирах с анти вирусни но нищо не засякоха антивирусните са nod32 i kasperski следващото което направих е да намеря file RundlI32 намерих го във C:\WINDOWS обаче там се оказаха два подобни единия е RundlI32.exe а втория е RundlI32_fix.exe погледнах първия RundlI32.exe на свойства и там намерих надпис че е блокиран заради сигорноста на компа тоз file бил от друг комп и затова е блокиран другия втори file него си го отварям спокойно и там имам настройки за разни неща опитах се следващото нещо да направя е да истрия блокирания file но не ми позволи щото бил защо бил защитен МОЛЯ ВИ КАЖЕТЕ МИ КАКВО Е ТОВА И КАК МОГА ДА ГО ОПРАВЯ

Темата е озаглавена Имам Особен Проглем ПОМОГНЕТЕ МИ!

Мислех че Проглем е правописна грешка, обаче момчето използва и след това тая дума! Опитвам се да открия значението й! Публикувано изображениеПубликувано изображение

Еврика! Проглем = програмен проблем! Публикувано изображение

То само в проглема да му е проглемът - няма проглеми. Ама я някой да се опита да прочете, преведе и разтълкува тая купчина от думи (не мога да го нарека изречение)...

Благодаря много на всички за съветите и информацията.Явно проблема с рестартите не е бил в температурата,а в смущения в тока.

;) Когато се включи сателита от горе, се получават смущения !Публикувано изображение

Линк към цялата тема!

Ами искам да попитам дали има програма за шарване на терабайти?

ХахАХАхаХа Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Искам да ме приемат медицина,но за това ми трябва висока диплума.Аз същто мисля че ще я взема,но ако оценката е ниска много (запетая) малък ми е шанса,защото ми пада диплумата ,а тя ми влиза като балообразуваща. Публикувано изображение Ето това ме притеснява,дори и една стотна може да не ми стигне за да вляза.Отделям много време за учене и се подготвям вече втора година и ако матурата ми провали нещата...........губя една година.Това е гадно (тире или запетая) да знае (запетая) че си полагал огромни усилия (запетая)и накрая всичко да се провали за една стотна примерно. :)

Има за какво да се притеснява момичето.... с тая "диплУма" няма да я приемат-сигОрен сАм Публикувано изображение

p.s.Ясно ли вие е защо трябва задължително да има матури :ph34r:

Аз вече си казах мнението по въпроса - ако това момиче го приемат медицина, официално се отказвам от образованието в България и напускам страната (и континента) Публикувано изображение .

П.П: Абе док, много скромно. То това е един от хубавите постове с малко грешки - ти да видиш тези писани на латиница...уеуе мауее..

Има за какво да се притеснява момичето.... с тая "диплУма" няма да я приемат-сигОрен сАм Публикувано изображение

p.s.Ясно ли вие е защо трябва задължително да има матури ;)

Даже и още грешки има.

Като сме започнали да вадим бисерите на тема правопис, нека ви покажа постовете на въпросната потребителка с успех Отл. 5.50 ;)

Молете се да не се вземе решение до края на седмицатар защото може да ни отложат матурите

Матурите са пална глупост!!!Защто ``УВАЖАЕМИЯ`` Г-н министъ не се опита да се постави на наше място и той да седне да ми научи материала за кадидатстуденските и едновременно с това материала за матурите.Не мисля че има ученик кото си спомня ученото през последните 3 години по предметите които ще избере.

Айде правописа както и да, ама твърдението подчертано с червено... Публикувано изображение . То че има такива - има, ама все пак. То по тази логика аз от къде на къде да си спомнам колко е 7х8, при положение, че това чак във втори клас сме го учили - ми че това са си 10 години Публикувано изображение .

Незнам вече какво да правя, да се радвам ли или да не се радвам.Знам само че нивото на управляващтите ни е тчно ``0``.Дори сигурно и те незнаят какво правят.Точно няколко дни преди изборите наваршвам 18,но няма да гласувам за никого защтото никой не заслува моя глс (доверие).Нищто не сам получила от никого,за да получават и те от мен нещо в случая глас (доверие).И нека баде ясно на двамата министри (запетайка) че втори след учителите щте (това "т" какво прави там и аз не знам) бадем ние със стачка ПРОТИВ МАТУРИТЕ!!!!

Така - някой трябва да обясни на момичето значението на буквата "щ" в българския език. Трябва да се наблегне на несъвместимостта им с буквата "т" Публикувано изображение .

Не знам на каква въэраст си и не ме и интересува.Аз сам редовна ученичка и несам заваршвала с по малко от 5.50 но не е в това въпроса.Не можеш да ме накараш да повярвам че дори и пълен отличник учил редовно само с по едно минаване на материала през 3-те години ще успее да се подготви задоволително добре за матурата.В ТОВА НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МЕ ОБЕДИ!!!!Явно по ваше време не е било сащото каквото е убочението сег.За това никои не ни разбира нас учениците.Много добре сам запозната с всчко сварзано с матурите защтото ме интерессува и засяга.Когато учебниците се уеднаквят навсякъде тогава мисля че щте баде уметно да се въведатрно сега-не мисля.Ако ти беше на мое място и от това ти зависеше приема във ВУЗ мисля че и ти щтеше да си настроен/а така!!!Ако се примиряваш да те тапчат и мачкат и никои не чува гласа тирсажалявам аз не мога!!!Нали сме ДЪРЖАВА и всички имат равни права????Ето сега се видя кой какво право имо-НИКАКВО!!!!

Това обръщение е към мен, след забележката ми по онтошение на латиница и други подобни.

Парадоска е, че сме на една възраст...ама то нали по моето време не е сАщото УбОчението като сега. Публикувано изображение Остарях и аз.

Аз пъ не мога да се похваля , че уча в най елитната гимназия и ето точно за това се паля,защото тези от езиковити и прочие ще изкарат на матура висока оценка.Много ясно тяхната подготовка е много добра,защото примерно те имат 10-15 часа в седмицата математика ( Публикувано изображение ) или английски,аз от обикновенната гимназия имам 4 часал.За какво говорим????Плюс това те учат по учубници за профилирана паралелка,а аз за непрофилирана.В този случай аз трябва да си давам пари за допълнителни часове по избрания от мен предмет.Ето каде се разминават нещата.Не се притеснявам за нищо друго освен за това че аз трябва да започна уроци по 3 предмета(1.БЕЛ за задължителната матура,2.Математика-Избраната от мен и 3.Биология-за кандидатстуденските),а тези от профилираните и елитни училищта излизат подготвени.Не обвинявам никой просто мисля че нивото на основните предмети по които трябва да се държи матурата трябва да е еднакво във всички училищта,а то за сега не е така.Ето за това се се ядоосвм.

Къде ги тези 10-15 часа в седмицата?! Публикувано изображение

Искам да ме приемат медицина,но за това ми трябва висока диплума.Аз същто мисля че ще я взема,но ако оценката е ниска много малък ми е шанса,защото ми пада диплумата ,а тя ми влиза като балообразуваща. Ето това ме притеснява,дори и една стотна може да не ми стигне за да вляза.Отделям много време за учене и се подготвям вече втора година и ако матурата ми провали нещата...........губя една година.Това е гадно да знае че си полагал огромни усилия и накрая всичко да се провали за една стотна примерно.

Да бе, медицина. С този правопис ще обърка диагнозата на пациента.

Ето това е младежта - това един ден ще ми стане доктор, адвокат, министър (примерно).

Не знам доколко смешното се застъпва с трагичното.

П.П: Не съм оправяла всички правописни грешки.

П.П.2: На това момиче някой трябва да й спре miRC-то.

Не знам на каква въэраст си и не ме и интересува.Аз сам редовна ученичка и несам заваршвала с по малко от 5.50 но не е в това въпроса.Не можеш да ме накараш да повярвам че дори и пълен отличник учил редовно само с по едно минаване на материала през 3-те години ще успее да се подготви задоволително добре за матурата.В ТОВА НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МЕ ОБЕДИ!!!!Явно по ваше време не е било сащото каквото е убочението сег.За това никои не ни разбира нас учениците.Много добре сам запозната с всчко сварзано с матурите защтото ме интерессува и засяга.Когато учебниците се уеднаквят навсякъде тогава мисля че щте баде уметно да се въведатрно сега-не мисля.Ако ти беше на мое място и от това ти зависеше приема във ВУЗ мисля че и ти щтеше да си настроен/а така!!!Ако се примиряваш да те тапчат и мачкат и никои не чува гласа тирсажалявам аз не мога!!!Нали сме ДЪРЖАВА и всички имат равни права????Ето сега се видя кой какво право имо-НИКАКВО!!!!

Еба си мамата и правопис!

Така - някой трябва да обясни на момичето значението на буквата "щ" в българския език. Трябва да се наблегне на несъвместимостта им с буквата "т" Публикувано изображение .

И аз правя много правописни грешки, но искам само да допълня, че когато някоя дума е членувана, в женски род и завършва на `щ` се получава `щт` като например `нощта`

Ето туй е.....

Тук просто се мълчи.

Коментарите са излишни.

Единственият коментар е, че явлението е масово и все по-масово става.

Тъжно, мно-о-о-о-го тъжно.

Имам един познат депутат. Преди време ми показа текст, писан и подписан от друг депутат - някакво оплакване или донос, няма значение. Там видях следните думи:

1. депотат

2. даржава

3. чершав

4. отучнявам

5. шевийьор

За тези, които не могат да си преведат: №3 означава чаршаф, №5 - шофьор.

И в този стил размишлявам:

Питамсе каде е нащто място в тази даржава и имали тъкова вопшщте? Или да си дигнем гълабите и да ходим на америка да сменяме чершаве, да мием чений или да ставами шевийьоре.....

Редактирано от Tramway (преглед на промените)

Като заговорихме за правопис .....

Довър ден. Проблема ми е следният. Значи 1во си свалих HL 2 Ep 2 който е 8 GB от ###### , но незнам какво стана като вляза в играта зарежда до надписа HalF Life което след филмчето и изведнъж или забива или сам се рестартира ПСто. Помислих си че е от релайза. Затова свалиь целия The Orange Box от ###### и пуснах пак Half life и пак същият проблем. Пробвах Portala и проработи макар че сичко трябваше да го сложа на Low. Пробвах същата стратегия със Half-а и пак същото. Почна да ми дава някакъв ерор от видеокартата..нещо си "VRU Recover" Моля помогнете, че чакам играта цялагодина и много ще се намразя ако не я подкарам :P :P :P Мерси предварително :speak::wors:;)

ПС. Псто ми е : P4, 2.66 Ghz, 1 GB ram, Sapphire Radeon X1050 256MB

Публикувано изображение

Като заговорихме за правопис .....

Публикувано изображение

Малиииий, ако това беше на лист написано и ако бях хванала червения химикал......

Малиииий, ако това беше на лист написано и ако бях хванала червения химикал......

Не ти трябва червен химикал, а четка и червена боя - направо мажеш целия лист. То една вярна дума няма, камо ли изразяването...

Когато говорим за правопис ...

Абе да знаете защо може да ми лагва компютъра.Аз компютъра съм си го купил преди около повече от половин година и сега преди 3 седмици някъде нещо м исе беше сменил езика и питах един по скайп защото той ми показа как да го оправя и ми прати една програма линдолса да ми стане на български език и като го инсталриах стама и после питах как пак да го върна на английски и ми казаха че трябва да истрия това за българския език и го истрих и се оправи ама от тогава след като го оправих игрите почнаха да ми лагват имах cs.16,fifa 07 и fifa 08 сега имам само фифа 07 и фифа 08 и ми лагват а преди да ми се развали компютъра бях го дал да ми го преинсталират 2 3 седмици пред това знаетли ли от какво може да е дали трябва да се преинсталраи линдолса ако е от това плс кажете как да го преинсталриам ако някой иска да каже.

Иначе компютъра не е лош не разбирам много ама ще кажа това което знам

-512 рампамет

-80 gb памет

Темата : http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...c=63516&hl=

• Автор

Тема: "Търся прогарама с която да запиша видео"

Здр на всички значи търся програма с която да запиша видео без да ползвам камера или каквото и да било друго устройство за снимане.Плс помогнете

Тема: "Търся прогарама с която да запиша видео"

:) Еми да отиде в една лаборатория за най-новите технологии и там да му набухат един чип в главата и да го програмират на мод "Фотогенично снимане" и работата става без камера и фотоапарат...само трябва да свърже себе си с един USB кабел с компа за да ги запаметява (няма да пояснявам как ще се осъществи връзката Публикувано изображение ) лелееее...докаде стигнахме...да праем снимки без камери :speak:

Здр на всички значи търся програма с която да запиша видео без да ползвам камера или каквото и да било друго устройство за снимане.Плс помогнете

Има лесен начин (само малко боли). Значи вадиш си едното око и трябва да го свържеш с компа.Трябва да му прикачиш USB кабел и го свързваш с PC-то. Даже на Виста обаче ще ти трябват драйвъри. Те са ти в мозъка (все пак досега той е използвал очите) и е лесно- вкарваш си кабела през ухото, папката е в лявото полукълбо. После трябва да ги запишеш, рестартираш компа и готово. Качеството на снимките е страшно добро. Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от Max_Payne (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.