Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - дискусии, проблеми, мнения...

Featured Replies

Благодаря много за съвета. Сега имам следното питане, т.к. лаптопа е съвместим с Виста, дали няма да има проблем с разпознаването на някой от компонентите ако сложа Windows XP, т.е да не стане така, че някой драйвер да го няма в ХР и след това да си бласкам главата от каде да го тарся ?!? Ето това е въпросната конфигурация, кажете моля дали всичко ще тръгне под ХР и дали няма да се налага допълнително инсталиране на драйвери :

Щом дадения драйвер се предлага за Vista, значи ще го има и за XP- поне засега е така. Ако случайно при XP нещо не бъде разпознато, то без проблем можеш да си изтегли всичко от сайна на производителя- в дадения случай DELL- ето линк - драйвери за Inspiron 6400/E1505. Тук можеш да теглиш драйвери за лаптопа за каквато ОС искаш :speak:

Здравейте!!!Не знам дали в правилният раздел на форума пускам темата,но ще ви бъда благодарен,ако ми отговорите!!!!!

Разполагам с видеокарта GeForce6200 128 mb.Ще работи ли компютъра без проблемно под УИНДОУС ВИСТА,като рама ми е 1250 mb.,а процесора е 1800 mhz????Благодаря ви предварително!!!!!!

Какво разбираш под безпроблемна работа? За работа с какъв софтуер става на въпрос? Тези 1.8 Ghz на CPU са доста относителни :)

Редактирано от Conroe (преглед на промените)

• Отговори 1k
  • Прегледи 225,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Разполагам с видеокарта GeForce6200 128 mb.Ще работи ли компютъра без проблемно под УИНДОУС ВИСТА,като рама ми е 1250 mb.,а процесора е 1800 mhz????Благодаря ви предварително!!!!!!

Ще работи с тази карта защото на кутията й си пише че е ГОТОВА за Виста т.е. потържа хардуерно DirectX 9 и Aero-то работи с нея. Аз съм със същата + само 512 MB RAM + 1700 Mega Hertz-a процесор и си работи.

Само че си продължавам да си ползвам двърдия диск с инсталираното XP, а оня на който съм сложил Вистата го ползвам само за тестове.

Редактирано от Gizmo на български (преглед на промените)

Здравейте.

Интересува ме, каква е разликата между този Home Premium и онзи от 550лв., който се предлага на някои места.

(какво ще рече "1pk DSP OEI DVD"?)

MS Win Vista Home Premium 32-bit English 1pk DSP OEI, DVD 260.19 лв.

MS Win Vista Home Premium 64-bit English 1pk DSP OEI, DVD 260.19 лв.

Редактирано от andig (преглед на промените)

SDP - за нов компютър, който не е задължително да е купен от фирмата от която купуваш Windows Vista.

OEM - купева се само с нов компютър от фирмата от която купуваш Windows Vista.

Retail - по-скъп и от горните версий, но не е нужно да си купуваш компютър. Може да си го купиш даже и да нямаш компютър.

За сега в България можеш да си купиш само Windows Vista Business Retail. Никоя друга версия.

Редактирано от Bfaf (преглед на промените)

Защо Виста понякога забравя размера на някои папки и избрания им View режим? Нагласям го, помни дори след рестарт, и в един момент забравя. Случва ми се както с обикновени папки, така и системните папки от старт менюто Games и Search например. Кофти е, защото за определени папки си слагам едни настройки и големина на прозореца, на други - други, и трябва като цяло често да поватрям едно и също което ме дразни, особено тази папка от старт менюто Games, нея съм я нагласял сигурно 50 пъти, помни, помни и в един момент я забрави и хайде отначало... (сега се сещам също и размера на прозореца на Recycle bin-a)

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

И при мене е така само, че още по-зле изобщо не помни, след като затворя прозореца и отворя отново папката след 1 минута примерно си забравя всичко, което съм настройвал изчезва...не можах да разбера на какво се дължи и се примирих за известно време, но после ми излязаха много по-големи проблеми с Вистата и сега съм XP.

Проблема при теб е по-друг според мен. Надявам се да излезе нещо по въпроса?

Здравейте,

Как да си настроя интеренета на виста ултимейт?

Аз съм с лан карта и в ХР си го настройвам като напиша IP,DNS,gateway и маска.

Благодаря.

Control Panel\Network and Internet\Network and Sharing Center-manage Network Connections

Много благодаря.

@ Bfaf

С извинение, но мисля че не си прав.

В България може да си купиш всичките налични версии на Windows Vista.

Това, че ги няма по всички места е съсвсем различно нещо.

Ние сме на Volume Licensing Program и ни дадоха даже и тестово копие на 4-те вида Vista (32 bit Edition) и аз естествено си взех Ultimate :rolleyes:

Лично мнение: Не ми хареса, много от хардуера все още не работи, идеите са доста революционни, но има какво да се желае. Грешката (exploit) с гласовите команди е валидна ;)

Ако си направите труда да проверите в магазинната мрежа и/или даже в магазините на Plesio или Multirama ще забележите наличието на 4-те вида Vista, а именно:

Home Basic, Home Premium, Business и Ultimate

Коя е за Вас изберете от тук:

http://www.microsoft.com/windows/products/...mp;mg_id=20361b

Относно ориентировъчните цени на Windows Vista за Българският пазар:

http://plesio.bg/catalog.php?section_id=1270

Някой може ли да ми каже как да му пусна аерото на това чудо.

Някой може ли да ми каже как да му пусна аерото на това чудо.

Десен бутон-> Personalize-> избери опцията Window Color and Appearance-> тук можеш да активираш Aero Glass Transparency като сложиш отметка на Enable Transparency->ОК

За деактивиране може да избереш също някоя тема от Open classic appearance properties for more color options :)

vistaglassoptionsdq5.th.jpg

Аерото го включиш,а как да пусна 3Д-то за да ми станат прозорците така

Комбинацията е Win бутон (до ctrl с логото на уин) + tab

или оттук

image1pt4.jpg

Имам един проблем. С уиндоус виста съм и ми изчезна таскбара, незнайно как? angry.gif:) . Подозирам че един приятел си е направил майтап с мен и ся не ще да казва как да го оправя. Кажете плс как да го оправя.

Някой може ли да ми каже защо на windows vista като пиша в интернет страниците не ми излизат български букви,а английски и някакви знаци.Такива 0<G:E5DH>2=A.Сега трябва да го пиша в някоя лента от windows-а,да го копирам и да го сложа там където ми трябва.

Ако имаш инсталиран bitcomet или нещо подобно - то ти бърка работата, аз имах същия проблем.

Натисни Alt, за да ти изкара менютата в IE и от Тооls->Manage Add-ons -> Enable or Disable Add-ons, забрани всички хелпъри - особено на бит комет.

Затвори IE и го отвори пак. Пробвай да напишеш нещо. Трябва да е ОК. :gift:

Не съм изчела целия форум, така че може би моя въпрос е повторение на някой предишен, но имам нужда от помощ!

Купих си преносим компютър с инсталиран Vista Home и т.н. Всичко е добре само, че не мога да гледам филми, заради плеарите. Опитах се да си инсталирам Crystal Player 1.97, но не ми позволява да го инсталирам. Помогнете ми и кажете как да се справя с проблема. Благодаря предварително!

Не съм изчела целия форум, така че може би моя въпрос е повторение на някой предишен, но имам нужда от помощ!

Купих си преносим компютър с инсталиран Vista Home и т.н. Всичко е добре само, че не мога да гледам филми, заради плеарите. Опитах се да си инсталирам Crystal Player 1.97, но не ми позволява да го инсталирам. Помогнете ми и кажете как да се справя с проблема. Благодаря предварително!

На нито един плеър ли не тръгват филмите? Какви кодеци са инсталирани? Може да погледнеш тези-

K-Lite Codec Pack 2.88 Full. Деинсталирай други, ако има такива. :ph34r:

Без проблем работят на Windows 98/ME/NT/2000/XP/2003/XP64/Vista.

Благодаря за помоща и честит празник на всички! След като писах във форума, реших да продължа да се ровя и открих друг плеар GOM, изтеглих го и го инсталирах на Вистата, за сега работи и отваря филми, дано да нямам повече проблеми, но мисля да преинсталирам лаптопа, защото честно не ми харесва тази Vista. Без да искам, не знам как се получи, но си изтрих кошчето от десктопа. Исках да го изчистя, а всъшност изтрих него. Сега съм без кошче и не знам какво да правя. Само проблеми с този нов софтуер. Благодаря отново на всеки, който откликва на проблемите ми и ми помага! :clap:

Редактирано от raina (преглед на промените)

... мисля да преинсталирам лаптопа, защото честно не ми харесва тази Vista.

Без да искам, не знам как се получи, но си изтрих кошчето от десктопа. Исках да го изчистя, а всъшност изтрих него. Сега съм без кошче и не знам какво да правя.

И на мен не ми харесва и съм я сложил в едно чекмедже да отлежи година две пък после пак ще я извадя като почнат да изкарват програми работещи само на Виста.

Ако направиш реставрация на ситемата с дата един ден (или повече) преди изчезването на кошчето то ще се завърне живо и здраво. Това в случай че искаш да я оставиш още някои ден на лаптопа.

Здравейте ! :)

Инсталирах си Windows Vista Ultimate X86 , но имам проблем с намирането на драйвер за дъното ( Asus A8N-SLI ,nForce4 ) sad.gif Къде ли не търсих , но не намерих . Моля , ако някой знае откъде да си намеря този драйвер да ми посочи линк :whist: Благодарч ви ! :clap:

Здравейте ! :)

Инсталирах си Windows Vista Ultimate X86 , но имам проблем с намирането на драйвер за дъното ( Asus A8N-SLI ,nForce4 ) sad.gif Къде ли не търсих , но не намерих . Моля , ако някой знае откъде да си намеря този драйвер да ми посочи линк :whist: Благодарч ви ! :)

Подробна информация за дъното- цък

Предполагам, че за чипсета търсиш драйвери- цък (nForce4 Series AMD - Windows Vista 32-Bit)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.