Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой браузър предпочитате (част 2)?

Кой браузър предпочитате? 1021 гласували потребители

1. 1. Кой браузър предпочитате?

• Avant Browser 11х
      1%
      16
    • Internet Explorer 7х
      12%
      112
    • K-Meleon 1х
      1%
      11
    • Konqueror 3х
      0%
      2
    • Maxthon 1х
      1%
      18
    • Mozilla Firefox 2х
      52%
      486
    • Netscape Browser 8х
      0%
      4
    • Opera 9х
      25%
      238
    • SlimBrowser 4х
      0%
      2
    • Друг
      4%
      41

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

nighty Много си далеч от истината :wors:

А как го измисли само " По подразбиране Opera се представя като IE, за да заблуди такива, като теб, които правят сайтовете за IE, а не по стандартите." От какъв зор Твоята Опера ще се представя като ИЕ помисли малко ... те не се ли борят за пазарен дял... името и логото им нищо ли не значат за тях?

чак ме напушва на смях като чета това което си писал Публикувано изображение

И как го измисли че саитовете за ИЕ не били за стандартите. За теб World Wide Web Consortium (W3C) какво е?

Изчакай още малко да излезе новия Уиндос и ще видим кой какво подържа.

Хората предлагат цялостно решение а не отделни времянки ... това да не ти е салам Камчия режеш и ядеш Публикувано изображение

Не правя саитове само за ИЕ ... това просто не е логично .. но имайки в предвид къде са разликите и кой браузар как интерпретира таговете и аргументите и кой от тях какви приложения подържа, кой най-добре показва шеснаисетичните цветове и картинките .... Сам избирам какво да ползвам. Естествено че се съобразявам с най-масовия браузар. И естествено е че не използвам вхрадени фрейнове които се четат от ИЕ само.

Всичко е относителна преценка за това какво правиш и какво използваш вътре.

:whist: Така че MS Internet Explorer

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 136,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

За теб  World Wide Web Consortium (W3C) какво е?

Изчакай още малко да излезе новия Уиндос и ще видим кой какво подържа.

IE не следва плътно W3C!!! Всъщност той не минава даже CSS проверката нормално, че какво остава за всички части на W3C. А не ти трябва новия Windows а новия IE7. Поне обещават, че той ще спазва W3C.

Поздрави на всички.

blackbebo, Active X се дава само на сигурни източници, това, че другите браузери го нямат, си е техен проблем. А за операта - и аз нищо лично, но е факт, че борави много повече с кеша и затова новите версии са като Мозилата.

blackbebo, Active X се дава само на сигурни източници, това, че другите браузери го нямат, си е техен проблем. А за операта - и аз нищо лично, но е факт, че борави много повече с кеша и затова новите версии са като Мозилата.

<{POST_SNAPBACK}>

Има и много НЕсигурни източници с ActiveX. Никога ли не си срещал съобщение че някой сайт (предимно warez) желае да си инсталираш негов AcitveX за да работи?!?!

А за Opera аз съм с 8.53 - последната официална финална версия. Не съм слагал бетата на версия 9. Нямам никакви проблеми с кеша, страничките си зареждат бързо за разлика от ИЕ (интернета ми е кофти).

Не може и без ИЕ, но само за проверени сайтове (електронно банкиране, онлайн сканиране за вируси, ъпдейт на Windows и т.н.) и за такива които са писани за ИЕ и трябва да се посетят по някаква причина.

Мисля че няма какво друго да добавя по темата и спирам да пиша, че вече май се пише ей така за спора. :down: .

Поздрави на всички, а ако съм обидил някой - не е било нарочно (на тях специални извинения :whist::wors::speak: ).

Редактирано от blackbebo (преглед на промените)

Има НЕсигурни и какво? Аз ако преценя ще ги сложа. А за кеша - то на всеки всичко му работи, нали в интернет всеки е прав.

Да кажа аз съм с опера 9 бета версия. Преди като бях с ИЕ и ми трябваше да си сканирам пс-то или пък да влезна в саит за сериали,игри и такива в някои ми искаше да си инсталирам Аctive X но знам че това не трябва да се прави и то от личен опита знам :P . След това разбрах за опера инсталирах си я,и останах мн доволен чудех се дали тези саитове ще тръгнат и се реших да се пробвам влизам и в всеки саит тръгва абсулютно всичко. А знам че не съм инсталирал Аctive X и няма да го инсталирам а те ми тръгват пробвам след това с ИЕ но не става иска Аctive X.

Виждам че се е заформила сериозна тема Публикувано изображение Почвам наред тогава.

djagi, моето дете, не разбрах аналогията, обясни ми я така, че да я разбера :P Ако намекваш, че не ми разбира главата и не заслужавам тази машина, която сам съм подбирал, наистина ще се обидя...

Ето едно сайтче, което ясно се вижда при аутоскрол разликата между опре/ие и лисицата:

www.guru3d.com - пускате с равномерна скорост аутоскрола и ще видите за какво говоря. Най-много се забелязва към началото и края при флаш анимациите. Най-плавното скролване имат опера и експлорера.Има и други сайтове, дето е по-зел с повече флашки, но от известно време съм ги позабравил, нали съм с ИЕ.

Не, не, не съм искал да те обидя, просто всеки ден след работа пийвам 2-3 големи, и като се прибера в нас съм заядлив. Просто имах предвид, че конкретно на Опера не си си направил труда да и зададеш всички настройки и т.н. a Операта си ги има всичките тези възможности, които твърдиш че ги имало само в IE.

Не съм мастър на Операта, но не съм и нюби!

Публикувано изображение

<{POST_SNAPBACK}>

Мдамм само Опера самоче ползваите 9-ветката няма нищо че е бета мн по добра е от 8.53

Щом така ще подхождате - добре!!!

Публикувано изображение

Редактирано от Ghostface Killah (преглед на промените)

Публикувано изображение

<{POST_SNAPBACK}>

Макар и голям фен на Opera, апелирам към НЕизползване на такива дискриминиращи послания към който и да е браузър. Макар, че възможностите на Opera са много подценени от върлите фенове на IE и Firefox, нека не се държим като тях пренебрежително към останалите. Полза от това няма, само се разпалват ненужни спорове. Досега съм виждал предимно фенове на IE и Firefox да хвалят (натякват) много браузърите си, а на Opera доста по-малко (говоря по принцип). Нека не ставаме като тях и да ни намразят заради вечното си натякване кой браузър ползваме.

Явно е факт, че колкото и да говорят хвалебствено за любимите си браузъри, НЕ са тествали достатъчно възможностите не другите и по-специално на Opera. След като отказват да приемат съвет, нека не им го даваме насила. Нека правят каквото им душа желае.

EDIT: @Ghostface Killah: вече започна да се излагаш. Извинявай, ама от поста ти излиза, че онези ефекти на сайта на Тунджа са камо ли не много важни. Това е, меко казано, смешно. Да, хубави са, ама това е последният проблем според мен.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

P.S. как може да се направи така, че опера да прехвърля към последния пост в темата, както трябва?

Ха-ха, като не могат го докарат иначе, с сексуални похвати ще го рекламират. :hush:

P.S. как може да се направи така, че опера да прехвърля към последния пост в темата, както трябва?

<{POST_SNAPBACK}>

Нещо не ти разбирам въпроса. Къде искаш да кликнеш и да те прехвърли на последна тема?

Нещо не ти разбирам въпроса. Къде искаш да кликнеш и да те прехвърли на последна тема?

<{POST_SNAPBACK}>

Ами като кликна на последните теми да ме прехвърля към последния пост, както трябва да бъде! ( -getlastpost не разпознава)

Ghostface Killah,ти ми пишеш за некъв саит специално направен за ИЕ :yanim: . аиде отври http://www.webstandards.org/files/acid2/test.html с ИЕ да те вида :) .

<{POST_SNAPBACK}>

Lorenzo, това мен трябва ли да ме засяга?

Редактирано от Ghostface Killah (преглед на промените)

не...

Усещам как фанатизираните фенове на Лисицата потриват ръце. Ще ги изпреваря и ще питам какво може да ти достави IE, което Firefox (или Opera) не могат? Не казвам, че НЯМА такова, просто не се сещам. Ако изтъкнеш нещо, което е вярно, няма да го отрека.

Колкото до фунцкионалност. Лисицата има разширенийца. Взех, че се разтършувах и се оказа, че за Opera също си има допълнителни блага. Досега не са ми трябвали и не съм търсил. Така че Firefox НЕ е кой знае колко по-напред във функционалността спрямо Opera (ако въобще е).

Досега си мислех, че някои върли защитници на Firefox са обективни и приемах много от думите им на доверие, но вече осъзнавам, че не са обективни, щом не са наясно, че за Opera също има допълнителни нещица. Явно видели, че Лисицата има много такива и това автомачино значи: "Файъфокс рулз, другите sux".

<{POST_SNAPBACK}>

Значи мога да кажа само едно - щом Микрософт са избрали ИЕ значи има защо.Само ,че да не забравяме ,че винаги като добавиш нещо то става по-добро .Вярно е ,че Лисицата иман якой екстри повече ,но и ИЕ не е за изхвърляне.За мен винаги нещото което е избрано от такава голяма компания като Микрософт ще е по-добро от някоя друга компания която е направил;а Лисицата,фаерфокс и др.Но да не забравяме ВСЕКИ си има собствено мнение!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.