Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Слънчево хранене

Featured Replies

Приемам Всяко ново ПОЗНАНИЕ,Маат.Но към щарлатанството имам особено отношение.И знам че сме светлина,но не сме слънчева светлина,и затова не можем да се храним директно с нея.Едно е лечение,друго хранене. cool.gif

Ето го и бенда:

http://www.youtube.com/watch?v=JgiGrXpOhYg

Но има и нашенски вариант.На който се чудя да се смея ли или да плача?

Напротив, не се и опитвай дори да спориш с мен тук точно... защото съвсем научно ще те оборя.

Ние сме слънчева светлина и всичко в нас е изградено с нейното активно участие. Ние извършваме хранене само с нея, нашите процеси в нашия организъм са точно слънчево хранене и нищо друго. Ако човечеството проумее това, ще си спести много усложнения.

Нео, ако мислиш, че да се храниш със слънчева светлина е шарлатанство, то тогава ти шарлатанстваш с всеки твой дъх, с всяко твое вдишване и издишване... погледни дихателната си система - тя е едно дърво, обърнато надолу, като езика и ларинкса са корена, трахеята е стъблото, бронхите са клоните, а алвеолите - листенцата... които поемат Слънце, Нео. Човек не знае толкова много за себе си, но е готов веднага да се опълчва срещу новото, което всъщност, е добре забравено старо. Питам се - кое ли кара човека така да възстава против самия себе си... винаги съм се питала...

Да се храниш само с чиста слънчева светлина директно не е шарлатанство, а постижение.

Мерси за поздрава, аз слушам още по-тежък метал. Поздрав за теб:

http://vbox7.com/play:46b43d1e

• Отговори 74
  • Прегледи 14,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

След като е намерила,излиза че прирората е търсила някакво решение(в което силно се съмнявам).Но междувременно по пътя на това търсене ей-така междудругото ни е снабдила с рецептори за мирис,за вкус,стомах и още някой друг орган,участващ пряко или косвено в преработването на храната.Според мен именно този факт не бива да се пренебрегва.Казват,че храненето започвало няколко минути преди приемането на първата хапка,чрез самата мисъл за храната или доловен мирис.А чрез вкусовите рецептори човек възприема едно безкрайно множество от вкусове,както чрез очите вижда безкрайно много цветове.Лишавайки се от това(доброволно!),бихме се лишили от едно огромно удоволствие,което ни предлага храненето по конвенционалния начин.Освен това докато човек се храни стомахът му отделя ензим,който кара мозъка да "изпитва наслада".А какво да кажем, когато някой гледа един красив пейзаж?Ами секса?Така че, ако един ден бъде изнамерено "хапче",което да замени ежедневното хранене или практикуването на слънчево хранене това ще бъде много жалко.

Всичко това, което казваш е вярно. Но ти говориш за тялото като физика. Говориш за задоволяване на физическите нужди. Всичко това е материално и все още няма как да бъде пренебрегнато. Но когато вече нямаме физическа форма, то всичко това не ни е необходимо. Тогава вече се храним само със слънчева светлина. Говориш за наслада, за секс, но според мен това не е само секс. Когато има и чувства, любов (нематериални неща), тогава насладата е още по-голяма!

А и вече има такива "хапчета", които заменят обичайната храна. ;)

Да, слънчевото хранене е решаващо.

Приемането на петия, огнения етер от Абраксас, Черното слънце, Духовното слънце, Истинското слънце - това е храната /манна, армита/, от която може да се започне изграждането на истинската, безсмъртна душа. Но преди това трябва...много работа да се свърши.

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Напротив, не се и опитвай дори да спориш с мен тук точно... защото съвсем научно ще те оборя.

Ние сме слънчева светлина и всичко в нас е изградено с нейното активно участие. Ние извършваме хранене само с нея, нашите процеси в нашия организъм са точно слънчево хранене и нищо друго. Ако човечеството проумее това, ще си спести много усложнения.

Нео, ако мислиш, че да се храниш със слънчева светлина е шарлатанство, то тогава ти шарлатанстваш с всеки твой дъх, с всяко твое вдишване и издишване... погледни дихателната си система - тя е едно дърво, обърнато надолу, като езика и ларинкса са корена, трахеята е стъблото, бронхите са клоните, а алвеолите - листенцата... които поемат Слънце, Нео. Човек не знае толкова много за себе си, но е готов веднага да се опълчва срещу новото, което всъщност, е добре забравено старо. Питам се - кое ли кара човека така да възстава против самия себе си... винаги съм се питала...

Да се храниш само с чиста слънчева светлина директно не е шарлатанство, а постижение.

Мерси за поздрава, аз слушам още по-тежък метал. Поздрав за теб:

http://vbox7.com/play:46b43d1e

Скъпа ,Маат!С удоволствие ще споря с теб!Но първо приеми поздравленията ми по случай празника!Извинявам се че се сетих късно! :)

Пак ти казвам-не сме слънчева светлина.Колкото и да не ми се иска,но това е факт.Ние сме деца на Слънцето и Земята.И понеже можем да живеем само тук на Земята в биологична форма/И то само при определени условия/,е много самонадеяно да се каже че сме слънчева светлина.

Слънчевата светлина -погледнато от страна на безпристрастната физика е просто електромагнитното излъчване отделяно при сливането на водородните атоми в хелиеви.При гигантско налягане и температури от порядъка на няколко стотици хиляди градуси.6000 градуса е само температурата на повърхността на слънцето.

Ние сме светлина от друг тип.41 градуса по целзий са предела на нашите възможности и 30 и няколко долна граница-предполагам че няма да го оспорваш?Говоря за телесната ни температура.Няма същество на планетата ни ,което се храни през очите.

И последно ще ти разкажа един анекдот:

"Ако оставиш един професор по химия достатъчно дълго на слънце,той скоро ще се разложи на съставните си химически елементи,сравнително бързо.Но обратния процес не е толкова лесен."

Да, слънчевото хранене е решаващо.

Приемането на петия, огнения етер от Абраксас, Черното слънце, Духовното слънце, Истинското слънце - това е храната /манна, армита/, от която може да се започне изграждането на истинската, безсмъртна душа. Но преди това трябва...много работа да се свърши.

Може ли да кажеш нещо повече за това, моля!

Всичко това, което казваш е вярно. Но ти говориш за тялото като физика. Говориш за задоволяване на физическите нужди. Всичко това е материално и все още няма как да бъде пренебрегнато. Но когато вече нямаме физическа форма, то всичко това не ни е необходимо. Тогава вече се храним само със слънчева светлина. Говориш за наслада, за секс, но според мен това не е само секс. Когато има и чувства, любов (нематериални неща), тогава насладата е още по-голяма!

А и вече има такива "хапчета", които заменят обичайната храна. ;)

Да,знам,че има такива хапчета.Именно!И когато човечеството умишлено се стреми към създаването им,то вече е проблем и добре е,че все още тройка кебапчета с една биричка излиза по-евтино от споменатите хапове,кремове и подобни"изобретения".Тук се изказаха мнения от сорта,че едва ли не слънчевото хранене ще разреши проблемите на хората,които ежедневно гладуват по земята.Мисля че би било по-добре да бъдат попитани самите гладуващи кой от начините на хранене биха предпочели.Отговора е очевиден,но заслужава внимание нещо друго-към днешна дата умиращите от глад са повече от 80 милиона годишно,а в страните от "третия свят" 10 % от децата не доживяват до 5-тата си годишнина-умирайки от глад!

Мисълта ми е следната-тези неща са противоестествени!Вървят срещу природата,срещу нашето натурално естество.Както е например живеенето в космоса,хомосексуализма,слънчево хранене и подобни практики.Както каза-не сме устроени така,за такъв начин на живот.

Но когато вече нямаме физическа форма, то всичко това не ни е необходимо.

И кога ще бъде това?Източник?Инфо,маля!

Когато има и чувства, любов (нематериални неща), тогава насладата е още по-голяма!
Брей!И как го експерементира това?Да не би да си бил някога нематериален?Или повечето наслада е за нас материалните?
Да,знам,че има такива хапчета.Именно!И когато човечеството умишлено се стреми към създаването им,то вече е проблем и добре е,че все още тройка кебапчета с една биричка излиза по-евтино от споменатите хапове,кремове и подобни"изобретения".Тук се изказаха мнения от сорта,че едва ли не слънчевото хранене ще разреши проблемите на хората,които ежедневно гладуват по земята.Мисля че би било по-добре да бъдат попитани самите гладуващи кой от начините на хранене биха предпочели.Отговора е очевиден,но заслужава внимание нещо друго-към днешна дата умиращите от глад са повече от 80 милиона годишно,а в страните от "третия свят" 10 % от децата не доживяват до 5-тата си годишнина-умирайки от глад!

Мисълта ми е следната-тези неща са противоестествени!Вървят срещу природата,срещу нашето натурално естество.Както е например живеенето в космоса,хомосексуализма,слънчево хранене и подобни практики.Както каза-не сме устроени така,за такъв начин на живот.

И кога ще бъде това?Източник?Инфо,маля!

Брей!И как го експерементира това?Да не би да си бил някога нематериален?Или повечето наслада е за нас материалните?

Забелязвам нещо странно.Напоследък уважаемите съфорумци/В случая съфорумки/ ,проявяват избирателно недовиждане,пропускат същественото и се ловят за някакви думички които им са по симпатични,Не смяташ ли така и ти,Аренас?Затова поудебелих буквичките -белким ги видят.Но това всъщност може да е вторичен ефект от слънчрвото хранене! :)cool.gif

ето и моят пропуснат пост:

Пак ти казвам-не сме слънчева светлина.Колкото и да не ми се иска,но това е факт.Ние сме деца на Слънцето и Земята.И понеже можем да живеем само тук на Земята в биологична форма/И то само при определени условия/,е много самонадеяно да се каже че сме слънчева светлина.

Слънчевата светлина -погледнато от страна на безпристрастната физика е просто електромагнитното излъчване отделяно при сливането на водородните атоми в хелиеви.При гигантско налягане и температури от порядъка на няколко стотици хиляди градуси.6000 градуса е само температурата на повърхността на слънцето.

Ние сме светлина от друг тип.41 градуса по целзий са предела на нашите възможности и 30 и няколко долна граница-предполагам че няма да го оспорваш?Говоря за телесната ни температура.Няма същество на планетата ни ,което се храни през очите.

"Ако оставиш един професор по химия достатъчно дълго на слънце,той скоро ще се разложи на съставните си химически елементи,сравнително бързо.Но обратния процес не е толкова лесен."

Редактирано от N e o (преглед на промените)

Забелязвам нещо странно.Напоследък уважаемите съфорумци/В случая съфорумки/ ,проявяват избирателно недовиждане,пропускат същественото и се ловят за някакви думички които им са по симпатични,Не смяташ ли така и ти,Аренас?Затова поудебелих буквичките -белким ги видят.Но това всъщност може да е вторичен ефект от слънчрвото хранене! :angry:cool.gif

ето и моят пропуснат пост:

NEO, много си ми симпатичен, вярно, но съвсем безспристрастно ще ти дам една идея - сложи едно растение, животно или човек на тъмно за един месец само... дай му всякакви други условия за живот - почва, храна, води, но го остави без слънчева светлина и наблюдавай ефекта от това след месец...

NEO, много си ми симпатичен, вярно, но съвсем безспристрастно ще ти дам една идея - сложи едно растение, животно или човек на тъмно за един месец само... дай му всякакви други условия за живот - почва, храна, води, но го остави без слънчева светлина и наблюдавай ефекта от това след месец...

Благодаря за идеята ,Маат!Само да бе помислила малко по сериозно преди да я дадеш,щеше да ми спестиш писането на този пост.Защо подхождаш толкова разсеяно към въпроса?Има няколко хиляди/най-малко/ животински вида които никога през живота си не виждат слънчева светлина .Някои даже живеят в условия смъртоносни за повечето същества на планетата-на няколко хиляди метра под водата ,при пълна тъмнина и страшно налягане.За тях по скоро слънчевата светлина би била смъртоносна.Тя и за нас е ,ако прекалим с количеството.Да не говоря за реалната опасност от загуба на зрението при така нареченото слънчево хранене... cool.gif

Guardian Of The Universe...

365 небеса и само едно слънце...

...

"Известно е, че първоначалното човешко същество се състои от елементите въздух, вода и земя, които съставляват неговото физическо земно тяло. Етерния свят започва от огнения етер след което следва светлинния, звуковия етер и накрая е същинския жизнен етер. Духовните състояния се отпечатват в етерното тяло. Така волята се проявява в огъня, а физически се проявява в движението на кръвта. Чувствата пък се проектират в светлинния етер. Мисленето се облича в думи и звуковия етер пренася техните трептения. Същината на мисленето обаче – смисълът, идеята са част от жизнения етер. При грехопадението на човека са отнети горните два етера – идеята и мисълта, и са му оставени само двете долни форми – чувствата и волята. Ето защо те стават индивидуално притежание на всеки човек и се отличават с неизмеримо разнообразие. Чрез идеите и мислите обаче, човеците достигат до нещо общовалидно. Една голяма илюзия е че ние имаме собствени мисли. Те са изтръгнати от човешката индивидуалност и са запазени в духовната сфера, за да бъдат предоставени по-късно във вид на Божественото слово – логоса. Затова обаче трябва да се изградят органи на логическото мислене, чрез което да се изразява словото...

...

Великото Тринадесето Слънчево същество е центърът на космическия кръг от дванадесетте, субстанциалната реалност на мъдростта и любовта. Дванадесетте черпят от тази тринадесета същност, след което отдават на света и на човечеството. Древните Риши са наричали това тринадесето същество Вишва Карман. Заратустра го нарича Аура Маздао, Хермес го нарича Свято Слово (логос) и това е, което ние наричаме Христос. Всеки един от дванадесетте Велики Духа слязъл на Земята като Велик посветен и Учител също може да се нарече Христос, защото той е бил пропит от същността на Тринадесетото същество. Затова мисля че няма да сбъркам, ако нарека Рама, Буда, Кришна, Заратустра, Хермес с името Христос.

Брат Савор/масонство/"

благодаря и се извинявам, че се наложи Инфи да свърши част от моята работа в обяснението на поста си. Ето и другата част

Абраксас е символ в езотериката, с който се назовава вечното духовно слънце, невидимо за нас /затова се нарича още и черното слънце/, което е извор на сили и енергии, които захранват нашият космос / под космос се разбира нашата планета във всичките и аспекти и сфери - нещо неизмеримо повече и по-сложно, отколкото можем да си представим. Само за пояснение - живеем и познаваме само една малка част от седма сфера на планитарния ни космос, и то в опорочената и, пропаднала част/. Тези енергии навлизат от северния полюс и се изливат на юг с въртеливо спираловидно движение от изток на запад, а отработените, ненужни енергии изтичат в пространството от южния полюс. Освен обикновените, привични сили и енергии до плавнетарният ни космос достигат енергии от по-висш порядък. Някои техни аспекти наричаме Гносис, Логос, божествени етери и т.н. - много сложна и разнообразна гама. Възприемането и използването им в собствените ни системи /наречени микрокосмоси по подобие на космоса и макрокосмоса/ е възможно при определени обстоятелства и след съответната подготовка. Най-напред става възможно приемането на 5-я, огнения етер /от 7 етера в момента можем да приемем и използваме 4 -химичен /земя, въглерод, физич. тяло/, жизнен /вода, кислород, етерно тяло/, светлинен /въздух, водород, астрално тяло/ и отразяващ /огън, азот, ментално- мисловно- тяло/

Петият, огненият етер е необходим за изграждането на петото ни тяло - душевното.

извинявам се за подробностите

Слънчевото хранене по същество представлява приемането на етерни субстанции чрез чакровата система в размер достатъчна, за поддържане на живота без използване на НЯКОИ от другите източници. Например - без храна /това не е абсолютно, защото с вдишвания въздух например попадат доста микроорганизми, спори и мин. вещества, водни пари и заедно с тях - етерни сили. Също през порите на кожата/. Не си представяйте, че кандидата стои на слънце и фотосинтезира. Нарича се слънчево по първоизточника си - Слънцето в различните му аспекти.

:)

Сега е по-лесно да разберем кръщението с огън.

:help wanted3:

Но то задължително се предшества от подобно с вода, което е свързано с четирите земни етера и тяхното образно "измиване".

:)

Та свещеният хляб се дарява на всички, но храносмилателните ни системи са далеч от асимилацията му. sad.gif

Редактирано от венци (преглед на промените)

И от света на низшите вибрации

поглеждам - горе там богоизбран

събира лаври,

почести,

оваци...

без его, докачливост

и без свян.

И свивам пръстите си

кални и неверни

под дрипите на жалката си вяра.

Да го докосна? - не!

Неосквернен е...

Та аз съм само пепелта

в олтара...

...

А Бог каза „НЕ”

Помолих Бог да вземе моята гордост,

а Той ми отговори: „Не”.

Каза ми, че гордостта не може да се отнеме,

от нея се отказват.

Помолих Бог да излекува дъщеря ми,

прикована в леглото от своя недъг,

а Той ми отговори „Не”.

Каза ми, че душата й е невредима,

а тялото й е само временно.

Помолих Бог да ми даде търпение,

Каза ми, че търпението е резултат от изпитания

и не се дава, а трябва да се заслужи.

Помолих Бог да ми дари щастие,

а Той ми отговори „Не”

Каза, че ми дава благословение,

а дали ще бъда щастлив, зависи от мен.

Помолих Бог да ме предпази от болката,

Каза ми, че страданието отделя човека

от житейските грижи и го приближава до Него.

Помолих Бог да ми даде духовен ръст,

Каза ми, че духът трябва да израсне сам,

а Той само ще го подрязва,

за да го накара да даде плод.

Помолих Бог да ми даде всички неща,

за да мога да се радвам на живота,

Каза, че ми дава живот,

за да се радвам на всички неща.

Помолих Бог да ми помогне да обичам другите,

така, както Той ме обича.

И Бог каза: „Ти най-накрая разбра

за какво трябва да се молиш...”

Щеше да е хубаво да можем да го приложим на практика, нямаше да има толокова гладуващи ...

Посоката на мислите ти ме радва...

O,колко хубаво би било това за нашата съвест.Ние ще си кльопаме бифтеците а тях ще научим да се хранят със слънце.Поне няма да гладуват ,горките!

Сещам се за оня с магарето,дето го учил да неяде,(а може би му е предложил слънце,не знам)та тъкмо го научил и то зело че умряло.

Аз като бях беден студент,колко съм го практикувал това слънчево хранене... laugh.gif Когато останех без пари(а това беше доста често),лягах на покрива на квартирата,и събирах слънчева енергия...И понякога малки бонуси от прелитащите над мен чайки biggrin.gif

Аз като бях беден студент,колко съм го практикувал това слънчево хранене... laugh.gif Когато останех без пари(а това беше доста често),лягах на покрива на квартирата,и събирах слънчева енергия...И понякога малки бонуси от прелитащите над мен чайки biggrin.gif

И аз, но в Търново нямаше тогава чайки /живеех в таванска стаичка на покрива на пощенски клон №2 до пазара/, но пък имах голяма тераса. После в София беше по-зле. Нямах голяма тераса, та и със слънчевото хранене закъсах...

O,колко хубаво би било това за нашата съвест.Ние ще си кльопаме бифтеците а тях ще научим да се хранят със слънце.Поне няма да гладуват ,горките!

Сещам се за оня с магарето,дето го учил да неяде,(а може би му е предложил слънце,не знам)та тъкмо го научил и то зело че умряло.

Много оригинално се изказа , браво! Просто нямам думи , как хора като теб умеят да изопачават думите и мислите на другите... :help wanted:

'WhiteHart' то това слънчево хранене като студенти , май доста сме тези, които сме го практикували :P

А ако се направи обратното, какъв ще е ефекта? ;)

А ако се направи обратното, какъв ще е ефекта? :huh:

Ефекта за човека и животните ще е като с професора химик!Растенията са тези които практикуват слънчевото хранене.Вчера в един вестник писаха за 50 индийци ослепели защото гледали слънцето за да видят Дева Мария на него!Не знам колко е достоверна информацията и затова ще почакам с изводите. cool.gif

Растенията са тези които практикуват слънчевото хранене.

Съвсем ли си сигурен в това?

Защо са им корените?

Това, за което е нужна светлината на растенията не е много (не казвам съвсем) по-различно при хората. Така този ти постинг малко ще противоречи на предходната ти позиция.

та както казах,

Това, за което е нужна светлината на растенията не е много (не казвам съвсем) по-различно при хората.
Съвсем ли си сигурен в това?

Защо са им корените?

Това, за което е нужна светлината на растенията не е много (не казвам съвсем) по-различно при хората. Така този ти постинг малко ще противоречи на предходната ти позиция.

Да донякъде си прав.Но ние трябва да приемаме слънчевата светлина чрез кожата,а не през очите!Говоря за директно слънчево лъчение,а не за отразена светлина.Пак ще повторя-Слънчевото хранене за което се говори в темата е опасно шарлатанство!Въпросните индийци които са ослепели са гледали слънцето директно. cool.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.