Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ситуацията сложна-какво правим?

Featured Replies

Ситуацията сложна - проблема трудно решим ;)

Как бихте постъпили,приятели?

Към кого ще се обърнете за помощ,за съвет :beer:

Можем да си помогнем взаимно с тази тема,защото всеки опит ще е от полза.

Ще напиша моята ситуация-следващият нека ми помогне.

След това нека той да напише нещо,което иска да разреши,или просто за ситуация,в която не знае как да постъпи sad.gif

И т.н. ;)

Та ето и моята сложна ситуация:

хазяина каза че ако не се изнеса веднага от квартирата,ще дойде да разбие вратата и ще ме убие :clap:

Ами пробвай да поговориш с него и да разбереш защо е това отношение. Може би има някакви недоразумения,които биха могли да бъдат изгладени с един спокоен разговор. А ако съответният хазяин не иска и да чуе,и се държи като неандерталец,единственото решение е нова квартира...

Имаш ли договор за наем ?

При наличие на договор,не може да те пипне,защото има кауза за срок на наемане на жилището и срок в който да бъдеш уведомена преди да напуснеш.

Съдействие трябва да ти се окаже от РПУ,при наличие на такъв договор.

• Автор

Нанесох се 19 юли 2006,уговорката ни беше за една година-юни да се изнасям.

Не ме устройваше,но за една година поне викам няма да съм без покрив.

Нямаме договор-той ми каза че ако имаме ще бъде по-висок наема.

Интелигентен се държа в началото 1 месец,ама то дяволът имал много лица sad.gif

Сега иска да си влиза в имота посред зима,синът му да живее,ремонтче ще правя-махай се.

Нагуши се с пари и айде...

Сама жена съм,без мъж и подкрепа и това него го прави силен - и давай да си правим гавра...

Проблема е че аз имам обзавеждане,това не е сак,два,трудно се намират необзаведени квартири.

Към полунощ ми се обади преди 3 дни и това беше най-страшното нещо което съм чувала:

"Махай ми се от имота,ще дойда,ще разбия вратата и ще те убия,бедна кучко,на полето ще те фърля там ти е мястото,селянко,тъпанарко..."

За обидите не говоря,за първи път някой ме заплаши с убийство,никой никога не е искал да ме убие :wors:

А той един път ми се нахвърли - посегна да ме убие.Едвам го успокоих.

Страх ме е много,полицията не може да ми помогне-трябвала жалба

Е като я подам тая жалба нали ще го привикат офффф.......

Може да попиташ във форума на www.lex.bg ,какви права имаш,но щом си само на устна уговорка,може и той да се обърне към Полицията,като обвиненията му срещу теб ще са доста убедителни.

Заплахите за саморазправа с теб са несериозни/ако е нормален/,защото посегателството срещу личността се наказва от закона !

Редактирано от dimd (преглед на промените)

"Махай ми се от имота,ще дойда,ще разбия вратата и ще те убия,бедна кучко,на полето ще те фърля там ти е мястото,селянко,тъпанарко..."

За обидите не говоря,за първи път някой ме заплаши с убийство,никой никога не е искал да ме убие sobbing.gif

А той един път ми се нахвърли - посегна да ме убие.Едвам го успокоих.

На твое място щях да съм се изнесъл отдавна, ако имах вземане-даване с толкова "мил" човек. Нямаш договор, което те поставя в много неблагоприятно положение. Не можеш да си търсиш правата по отношение на квартирата - това е тъжната истина. Това, което следва да направиш сега, е да започнеш да търсиш нова квартира и да помолиш своите приятели и познати да ти съдействат по един или друг начин.

Да, и аз бих те посъветвала да се преместиш от там.В крайна сметка ако в жилището си не сме спокойни...къде... :yanim:

Предполагам че и тук във форума може да се помогне за намиране на нова квартира...в София ли живееш?

Ти работиш за "Труд" доколкото помня, обърни се към редакцията, ако могат да ти намерят по спешност жилище без обзавеждане. После, ако се наложи и аз мога да намеря приятели ще ти помогнем да се изнесеш, само казваш къде си и кога да дойдем.

Има законни срокове за напускане на жилище. Мисля че през зимата е 2 пъти по дълъг. Колко е точно попитай юрист.

Колкото до заплахите и непристойното държане - оплакване до полицията и прокуратурата. Ще го викнат да подпише предупредителен протокол и ще му разяснят какво може и какво не може да си позволява.

Търси си нова квартира и не се занимавай с глупости.... :P

Ако се оплачеш в полицията,може и да му стане тежко по закона за укриване на данъци!!!Едва ли е декларирал този доход,но можеш да му направиш и сечено като се изнесеш пак да го натопиш.Нямаш ли някой приятел кой да му се обади и на него и да му обясни ситуацията по мъжки?

ivo23 е прав - и аз знам, че получаването на доходи от наем трябва да се декларират, но аз лично те съветвам да не се занимаваш. Обърни се към приятели, колеги, редакцията (както те посъветва DeadSmurf) и наистина се изнеси, по-добре не си създавай излишни проблеми и главоболия. Най-малкото ако се оплачеш, ще има да трепериш цяла нощ да не вземе да нахлуе и наистина да ти направи нещо. Нали знаеш какви са ни законите в България и как държавата се грижи за гражданите си. Моят съвет е наистина възможно по-скоро да си намериш необзаведена квартира. Ако с нещо мога да ти помогна, обади се!

Пожелавам ти бързо решаване на проблема!

АЗ няма как да ти помогна понеже не съм от София sad.gif Но все пак ще те посъветвам да се изнесеш възможно най-бързо! ПОмоли приятел да ти помогне да си намериш празна квартира но не се занимавай мн с полицията че оня ще се ядоса още повече sad.gif Успех ти желая и спокойно!!! Ще се справиш и с тази ситуация

Миличка, не отдавна се разправях с бившата си хазяйка чрез полицията (не беше по моя инициатива). Единственият резултат е хабенето на много нерви и време, а аз нямам в излишък и от двете. Спести си го, не си заслужава. Не е невъзможно да си намериш квартира, има и надеждни агенции, ако не ти хрумва нищо друго (аз по друг начин не успях да си реша проблема). Преди да направиш каквото и да е, просто помисли за себе си, тегли една майна на този човечец и се махни от там.

И знаеш ли, непосредствено след смяната на квартирата, ми се случиха и други хубави неща (съвсем незапланувани :) ), от сърце ти го желая и на теб! Късмет!

Няма да мога да реагирам толкова бързо колкото налага ситуацията,иначе можеше да има едно място при мен в моята квартира.Съквартирантката ми си купи апартамент,но се забавя изнасянето.

Кажи,намери ли нещо,ако трябва да помагаме някак си....За временно може да се измисли нещо....

Вероятно най-доброто решение в конкретната ситуация е да се преместиш, за съжаление не съм в София и не мога да включа. Хазяина не го мисли, такива хора обикновено си падат сами на носа. Все пак ако е агресивен, не се колебай да потърси помощ от полиция или приятели.

пп

Готовността да помогнеш на човек в нужда е нещо наистина велико.

Щастлив съм, че има много такива хора.

Браво!

• Автор
Няма да мога да реагирам толкова бързо колкото налага ситуацията,иначе можеше да има едно място при мен в моята квартира.Съквартирантката ми си купи апартамент,но се забавя изнасянето.

Кажи,намери ли нещо,ако трябва да помагаме някак си....За временно може да се измисли нещо....

Още нищо не съм намерила :)

Проблема е че имам обзавеждане-то секция,то холова гарнитура,печка,хладилник...

Не знам да плача ли да се смея ли-Хари Мата Хари вчера,28 февруари,роди 4 ангорчета - децата на Хайдук Пикасо,да са живи и здрави.

Та се *обзаведох* още повече...

Ама си и ситуацията :ph34r: омотах се като пиле в кълчища sad.gif

Довечера ще идва да оправяме консумативите,извиках един приятел да е при мен,трябва да скрия котенцата някъде че тогава вече наистина ще ме убие ако ги види.

Само да ме изчака да си намеря,да спре да ме заплашва и да ме притеснява че съвсем се стресирах.

Трябват ми 20-25 квадрата празни,ако ще за ремонт,на замазка да е,важното е да имам покрив,вече ми е все тая.

Благодаря ви,че ми подавате ръка,приятели,благодаря ви :clap:

Нямаме договор-той ми каза че ако имаме ще бъде по-висок наема.

Ето това е била тънката уловка.

НИКОГА не е трябвало да се съгласяваш, в днешно време без договор нищо не става по законов ред. Ами нали като няма договор ще може да си те върти както си иска на принципа "По-силния печели" ?!

Просто... бягай оттам, намери някой да ти помогне да се изнесеш. После го осъди за морални щети и за заплахи и нападение!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.