Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Посвещава се на децата от 60-те, 70-те и 80-те години на 20

Featured Replies

И ние го правехме, ставаше весело! Публикувано изображение

Ааа, имаше телефони, които създаваха конферентна връзка и всички си говорехме и си обменяхме номера :)

• Отговори 2k
  • Прегледи 219,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Помните ли това..? -Да отидеш до телевизора и да го включиш от копчето на стабилизатора. -Да поставиш игличката на грамофона точно там, където започва новото парче. -Да върнеш бурканчетата от кис

• Мен ме пращаха с такава мрежичка за пазарене:  

• Така е ,аз се раздвам за детството ,което имах,и искренно съжалявам сегашните лапета ,рястящи във века на хейтърите,всъщност те нямат детство. Ходех на кръжок по фото-дело   А това ми беше ...БА

Публикувани изображения

водните каскади пред НДК

Публикувано изображение

още снимки тук

http://www.socbg.com/2014/08/80-10.html

...вие каква униформичка си имахте

http://www.socbg.com/2014/06/70-80.html

Нашите бяха в синьо-бяло каре, май на него казват "пепит"...

облъчваха ли ви с тъз лампа

мен да, имаше някаква специфична миризма помня

:D

Да, но не си спомням дали е имало миризма. По-скоро проблемите бяха с намирането на правилните потници след сеанса  :lol6:

Даваха ни и някакви таблетки за укрепване на зъбите, които трябваше всеки ден да смучем преди закуската - даскалицата минаваше с един голям зелен буркан (още го помня), раздаваше на всекиго по две и внимаваше да не ги изплюваме.

Даваха ни и някакви таблетки за укрепване на зъбите, които трябваше всеки ден да смучем преди закуската - даскалицата минаваше с един голям зелен буркан (още го помня), раздаваше на всекиго по две и внимаваше да не ги изплюваме.

флуорни таблетки мда, на нас в плик за писмо ни ги слагаха месечната дажба и вкъщи си ги носехме

под родителски контрол ги гълтахме

:)

Ето , и тогава е имало разделение  :) на нас по селата не помня да ни са тавани такива благини  :) А знаете ли зъболекарския стол на какво приличаше  :shock11: едно рамо , което се сгъва да 2/3 части , със външни ремъци и като падне ремъка по време на работа , държиш ръкохватката докато зъболекаря постави обратно ремъка  :D

Ето , и тогава е имало разделение  :) на нас по селата не помня да ни са тавани такива благини  :) А знаете ли зъболекарския стол на какво приличаше  :shock11: едно рамо , което се сгъва да 2/3 части , със външни ремъци и като падне ремъка по време на работа , държиш ръкохватката докато зъболекаря постави обратно ремъка  :D

стола не го помня ама ни викаха по списък които трябваше да ходим на това мъчилище

и като влезе зъболекарката по време на час и залепвахме по чиновете кого ще привика

Смърдеше си  :)

Възможно е, но вероятно сме смятали, че миризмата идва от чорапите на другарчето ни Тодор, който недолюбваше водта и сапуна.

...на нас в плик за писмо ...

Къде ти из провинцията толкова пликове... 

... А знаете ли зъболекарския стол на какво приличаше  :shock11: едно рамо , което се сгъва да 2/3 части , със външни ремъци...

И нашият беше такъв - вероятно бе модел от 20-те години на миналия век. Издаваше и същия звук като на бормашините в часа по трудово...

...и като влезе зъболекарката по време на час и залепвахме по чиновете кого ще привика

Това май всички сме го правили, ама при нас номерът не минаваше - нашата д-р Петрова беше около 2 метра на ръст и все едно ни гледаше от навигационен сателит :D .

Пасти "Витоша" - вкусът на детството ни

Публикувано изображение

малиии тва голяма играчка било

http://hitrinibg.com/%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%BE%D1%88%D0%B0-%D0%B2%D0%BA%D1%83%D1%81%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE/

И всеки квартал си имаше "баба Семка", която продаваше слънчоглед във фунийки от по 10 стотинки... :D Голям кеф беше да се цъка слънчоглед и да се играе на филми или развален телефон...

А можеше и със чашката направо в джоба  :)

И слънчогледа беше хубав , не като тоя днес където го продават , мирише на нафта и на какво ли не  :D

И слънчогледа беше хубав , не като тоя днес където го продават , мирише на нафта и на какво ли не  :D

готовия опечен да, верно удря на нещо такова нафтено, и аз не купувам такъв

па и солта спестили

аз си ходя долу на пазара Ситняково, от павилиончето за ядки си купувам суров и си го пека

и се връщам в едно време, еле като замирише фурната

:P

С чашката беше най-удобно, кой да ти мъкне и пакетчетата...

Люпиш семки, докато езикът ти стане като асфалтиран и загубиш всякакви вкусови рецептори, та за няколко часа ти е все едно какво ще ядеш след това.

И всеки квартал си имаше "баба Семка", която продаваше слънчоглед във фунийки от по 10 стотинки... :D Голям кеф беше да се цъка слънчоглед и да се играе на филми или развален телефон...

А ако е циганин или циганка от такива не купувахме защото се носеха слухове че ги препикават.

Във фунийка беше убиец слънчогледа :D 

А ако е циганин или циганка от такива не купувахме защото се носеха слухове че ги препикават.

аха така се говореше

да не дават пари за сол

:lol6:

ай стига сте чоплили семки, да запалим по едно Ротмансче плочка

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ха,с тези се научих да пуша.Любими ми бяха

10612603_777327978998241_210865246958776

Е, къде ти... Добавяш и една запалка Ronson от Кореком (3-5 $) в зависимост от модела

klz1409310397x.png

та седнеш на кафе и кола и светът изглеждаше в краката ти...

Като оставим настрана,че всичко написано по темата е носталгия и копнеж по отдавна отминалото ни детство/младост,наистина всичко  беше така.Били сме малки,безстрашни изследователи на един невероятно "красив" свят пълен с чудеса(бонбони"Амфора","фин млечен","Кума лиса",Пинко в неделя вечер,"Студио Х" събота вечер,Светая-светих "Кореком" за Богопомозаните и всички други крайни на брой чудесии.)

Помня добре и предизвикателствата да вляза в училище покрай проверяващата другарка за дължината на косата и ноктите.Физарядките преди часовете на неизменната "Раз два три четьри" на Висотски.Макар да бях тих и малко свит,поведението ми постоянно се колебаеше между задоволително и незадоволително.Така и не ме приеха "Комсомолец",голяма загуба за "Партиятта" ха,ха.Милиционерите бяха разкошни(това сериозно),днешните полицайчета(с някои изключения) са направо жалки карикатури.Сигорно е "нормално",предвид "управляващите" ни.Направо се отклоних от темата(нещо ме смущава в това изречение).

Както казват някои даскали:да обобщим изводите

1-во аз съм дете на 70-те и средата на 80-те години-игрите бяха разкош,училището беше очен кофти.Нямах почти никакъв "социален"(много модерна дума)живот:от училище на тренировки(волейбол),а от там на занималня.В къщи още учене и ,ако имах късмет час-два  игра на вън. 

2-ро от 87-ма нататък става много интересно......

3-то абсолютно сигурен съм,че повечето неща,които съм преживял сте ги преживели и вие.И хубавите и лошите. 

Иска ми се хубавите да са повече,вярвам че е така!

Като оставим настрана,че всичко написано по темата е носталгия и копнеж по отдавна отминалото ни детство/младост,наистина всичко  беше така...

Как да я оставим, след като тя е основното... Имаше си и хубави моменти битието ни, имаше и откровени тъпотии, но тогава не знаехме, че има и друг начин на живот, а което чувахме от разкази на тоя или оня, си оставаше дори не мечта, а маловажна информация, която захвърляхме като ненужен стар пантоф в някой съвсем отдалечен край на съзнанието, защото яко ни държеше идеологията.

Тъгата е по необратимо отминалата младост, а спомените за семки, бонбонки, прашки, кукли и какво ли още не, са незаличима част от време, което няма как да се върне. 

И ще си позволя да провокирам мненията ви с един такъв въпрос - ако пред вас застане фея/дявол/златна рибка или каквото там си изберете, все едно, и ви предложи да си изберете дали да останете в настоящето или да ви върне в миналото, в детските и юношеските години, какъв би бил изборът ви?

И понеже е редно питащият другите пръв да отговори на въпроса, без замисляне бих отказал предложението. А вие?

аз искам да се върна

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.