Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии: Любовни романи Част 1

Featured Replies

Ооо, страхотно biggrin.gifbiggrin.gif А дали книжката ще бъде сканирана или ще трябва да ходя до любимото ми пазарче, за да я издиря sad.gif

.....

Ами имам "Необуздана страст" на Карен Робъртс (продължението на "Пирати на любовта") и мога да я сканирам, но чак събота или неделя. cool.gif

• Отговори 8,4k
  • Прегледи 1,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Категорично - НЕ! Като я искаш - можеш да си я закупиш било от книжарниците, било чрез директна поръчка! При положение, че този форум вдъхнови собственичките на издателството да я преведат и пусна

• Ясно,разбрах че тук няма да стане,ама аз ще си я намеря някъде,все някой ще я сканира!!! А мислех че тук всичко има ,и се изпълняват заявките

• От Розмари съм чела "Игра на любов" и "Среднощна красавица" - и двете ми харесаха. Вчера си изтеглих и останалите 6 нейни книжки, и, напук на всеобщото мнение, че били гадни, мисля да ги прочета вси

Публикувани изображения

Ами имам "Необуздана страст" на Карен Робъртс (продължението на "Пирати на любовта") и мога да я сканирам, но чак събота или неделя. cool.gif

Да,страхотно,ако не е проблем давай,започав да става интересно cool.gif:cant believe:

Да,страхотно,ако не е проблем давай,започав да става интересно cool.gif:cant believe:

Аз съм чела само "Неубоздана страст" от двете книги, защото не знаех, че има първа, чак по-късно се просветлих по въпроса и даже си ги купих и двете. Книжката е много хубава, поне такива са ми спомените. cool.gif

Някой знае ли дали скоро ще се издаде 3-та книга от поредицвата на Джоана Линдзи за Reid family?Прочетох първата и почнах втората,а третата изглежда многообещаваща.Ето какво открих за нея:

Lady Rebecca Marshall fulfills her mother's fondest wish when she becomes a maid of honor at the court of Queen Victoria. Having been disappointed two years ago when the Duke of Norford's heir Raphael Locke married another woman, Rebecca's mother sees this court appointment as a golden opportunity for Rebecca. At court, Rebecca meets the charming marquis Rupert St. John, whom Rebecca knows as the devastatingly handsome n'er-do-well cousin of Raphael Locke, the man she was once infatuated with. What Rebecca doesn't know is that Rupert is a secret agent of the crown who leads a double life.

Rebecca strikes up a lively flirtation with Rupert, but when Rupert realizes she's spying on him he seduces her. He hardly suspects that she's an innocent and he's horrified when she reveals she is pregnant! Forced to the altar by their families, Rupert believes that Rebecca has set a trap of the worst sort in order to marry into the powerful Locke family. And her vows that theirs will not simply be a marriage in name only; he plans to enjoy many passionate nights with his beautiful, scheming wife.

Заповядай, Тихи 42. Романтично предложение - Made in USA - http://account-co.net/torrents-details.php?id=2179

Още вчера щях да я пускам, но я забравих вкъщи и много ме беше яд sad.gif

Надявам се да ти хареса и сега, както преди cool.gif

Поздрави!

И аз се присъединявам към молбата! Не, че съм чела първата част, но ми стана интересно от коментарите :huh:

И аз се присъединявам към молбата! Не, че съм чела първата част, но ми стана интересно от коментарите :)

прочети я много е интересна cool.gif

Да,страхотно,ако не е проблем давай,започав да става интересно cool.gif:)

И аз се присъединявам към молбата! Не, че съм чела първата част, но ми стана интересно от коментарите ;)

Разбира се, че ще я сканирам, милички. Само да имате малко търпение до събота, че през работната седмица съм от 8 до 8 на работа всеки ден. cool.gif

Някой чел ли е нещо на Луиз Бегшоу?Че често се среща по книжарниците,но то от анотацията на една книга рядко добиваш пълна и точна представа.

Разбира се, че ще я сканирам, милички. Само да имате малко търпение до събота, че през работната седмица съм от 8 до 8 на работа всеки ден. cool.gif

когато можеш ;)

Заповядай, Тихи 42. Романтично предложение - Made in USA - http://account-co.net/torrents-details.php?id=2179

Още вчера щях да я пускам, но я забравих вкъщи и много ме беше яд sad.gif

Надявам се да ти хареса и сега, както преди cool.gif

Поздрави!

Много благодаря отново, мила! ;) Като нищо ще я заръфам още от сега, че от сумати време се опитвам да се сетя коя е книжката и да я намеря. kiss.gif После ще споделям коментари дали съм останала със същите приятни впечатления като от първото четене. cool.gif

Някой чел ли е нещо на Луиз Бегшоу?Че често се среща по книжарниците,но то от анотацията на една книга рядко добиваш пълна и точна представа.

Аз съм чела "Непокорни момичета" и "Филмът"на Луиз Бегшоу . На мен лично ми направиха добро впечатление. Имат си всичко: любов, интрига, малко отмъщение. Ако харесваш книги в които главните са повечко ти ги препоръчвам. biggrin.gifcool.gif

Блгодаря, Пепинка. Английския ми е на такова ниво, че разбирам смисъла и само това. Но за един роман това не е достатъчно. На руски се справям мнооого по-добре. Преди да открия този сайт и читанка-та, четях само на руски. В http://lib.aldebaran.ru/author/fillips_syuzen/ на Сюзън Филипс има 17 романа. Но предпочитам на български. Аз следя какво излиза в БГ и ако нещо много ми хареса си давам поръчка сина ми да купи и изпрати. Лошото е, че в момента съм малко чергарка. Повечето от багажа и книгите останаха в Охайо, друга част в Тексас. Аз след 4 месеца заминавам за Флорида, където ще бъда 6 месеца, после пак се връщам тук. Съдба. Не си мислете, че се хваля, напротив. Когато минаваш 50-те години и нямаш едно място, където да наречеш свой дом е много тежко. Когато си купувам нещо си, винаги си задавам въпроса, ами когато се наложи да си грабна куфарите ще ми бъде ли жал да го оставя.

Затова така напирам за електронен вариант на книгите. Но благодарна съм и на тези. Наистина много съм благодарна.

И аз съм така с английския.То като четеш книга не е приятно да се спираш и разгадаваш смисъла,затова и не съм почнала нищо на англ или руски.

За съжаление предпочитам книга пред е-книга.Много е приятно да се свиеш и четеш на спокойствие.Ако имаш други любими автори пиши кои са.С.Филипс явно не се издава много на бг.

Хм,тези дни прочетох някои книги(а и имах лични преживявания),които ме наведоха на въпроса за възраста на героите.Исам да ви попитам вие какво мислите за това.Харесват ли ви възрастовите разлики или не?Какви са границите,каква разлика е нормална и каква не ви харесва?Естествено мнението ви за книгите които четете и реалността може да са две различни неща.

И аз съм така с английския.То като четеш книга не е приятно да се спираш и разгадаваш смисъла,затова и не съм почнала нищо на англ или руски.

За съжаление предпочитам книга пред е-книга.Много е приятно да се свиеш и четеш на спокойствие.Ако имаш други любими автори пиши кои са.С.Филипс явно не се издава много на бг.

Хм,тези дни прочетох някои книги(а и имах лични преживявания),които ме наведоха на въпроса за възраста на героите.Исам да ви попитам вие какво мислите за това.Харесват ли ви възрастовите разлики или не?Какви са границите,каква разлика е нормална и каква не ви харесва?Естествено мнението ви за книгите които четете и реалността може да са две различни неща.

Е,конкретно аз не бих се притеснявала толкова много от възрастовата граница,но е хубаво да има,незнам защо е прието мъжът винаги да е по голям,звучи ми като подценяване на жената :wors:

за някой хора не е пролем и мъж с около 15 години по голям,щом хората се разбират,годините не са проблем,от друга страна мен би ме притеснявало мъж,повече от 1,2 години по малък от мен,незнам и аз защо така се получава,но както вече казах важно е хората да се обичата,да са честни и искрени,годините лесно се приемат cool.gif

По принцип в любовните романи разликата е 9-10 години, жената е на 18 години, а мъжът- на 27 или 28 години. Не знам защо авторките избират все тази възраст, но разбира се има и изключения, например тя на 16, а той на 32, тя на 25, той на 24, дори зряла жена с деца се обвързва със значително по-млад мъж, разбира се понякога млади момичета се женят за мъже, които са с двайсетина години по-възрастни от тях и т.н. въобще случаи много. Но обикновено мъже наближаващи 30 години се влюбват в хлапачки. Това малко ме дразни, защото мъжът го представят като много зрял, опитен, самоуверен и преживял всякакви приключения, а тя се изчервява за щяло и нещяло, неуверена и съвсем невинна е, да се чудиш какво толкова е видял в нея. А в Безрасъдното ангелче главната /май беше Хенриета/ дори беше само на 15 години, омъжи се за по-възрастен мъж с деца, който непрекъснато я упрекваше, че не е добра съпруга, опитна домакиня и отговорна майка, че не дава добър пример на децата му и само върши лудории. Че какво друго да прави, че тя си беше почти дете! Не знам, понякога малко ми омръзва по-значителната разлика във възрастта, предпочитам и двамата да са на 19-24 години или там някъде.

Но обикновено мъже наближаващи 30 години се влюбват в хлапачки. Това малко ме дразни, защото мъжът го представят като много зрял, опитен, самоуверен и преживял всякакви приключения, а тя се изчервява за щяло и нещяло, неуверена и съвсем невинна е, да се чудиш какво толкова е видял в нея.

Това е много интересн въпрос. От романите които съм чела, определено възрастовата разлика между героите е около 10 години, и понякога и към 15 стигат и то винаги в полза на мъжа, това е практиката според мен, за да може да се покаже главния като първо по-препатил от живота и второ по-опитен във всички аспекти. Колкото до възрастта на героините, направо се стресирам. Когато аз бях на 17 и четях за седемнайсет годишната Хедър от "Пламъкът и цветето", и направо се чудех как може на тези години да се занимаваш с гледане на бебе и ръководството на дома, при това да ти е кеф. Но не бива да забравяме времената в които се развива действието, за онази епоха явно тези неща са били нормални, нищо че на нас ни се струва смешно или пък даже обидно като наричат някоя г-ца на 22-23 години "стара мома"! Нямам някакви предпочитания към възрастта на героите, но се дразня като г-цата е на 17-18 а главния е на 35, вдовец и има цяло домочадие, което натриса на главната (например Катон и Фийби от "Неочакваната годеница",) и мисля, че мога да се съглася с Ayase - 19-24 или някъде там е най-добрия вариант. Това е мнението ми за книгите, за реалността, мога да кажа че имам опит с голямата разлика, бях на 14 когато се хванах с един батко на 25 и откарахме 4 години, факт е че ми беше добре, с него буквално се наживях, угаждаше ми във всичко, водеше ме навсякъде, носеше ме на ръце, а моята роля беше да съм влюбена в него. Но точно разликата в годините, беше главния фактор за раздялата ни, сега 3 години след като се разделихме, аз все още се чувствам малка и незряла,а бившия стяга сватба и създава семейство. Предпочитам момчетата в живота ми, да са на моята възраст, така и така вървим в една посока, но поне се движим успоредно, с еднаква скорост, ако мога да се изразя така, демек и в реалния живот диапазона от романите ме устройва перфектно!Съжелявам за личното отклонение, дано не съм била досадна!

pepinka а твоето мнение какво е, за да задаваш този въпрос, значи имаш нещо предвид? ;)

Даа, и аз така.Жена под 18години(това е минимума)ме притснява.А и разлика над 15 години също.Не заради друго,ами поради това,че е тъпо мъж с опит и зрялост да се заинтересува от наивно момиче.Това не ми хареса в "Твоята магия".Тя нямаше 17,а той бе на 36 години.Обаче Ейми се държа мъжки и това спаси положението.Което пък според мен показва,че въпроса опира до "според зависи".

Малка поправка, Ейми беше почти на 18, но и мен, честно казано, ме дразнеше голямата разлика в годините на героите. Добре, че книгата беше толкова вълнуваща и интересна, та бързо забравих този факт.

Според мен любовните романи с жени по-млади от 17-18 са си... кофти, не мисля, че на тези години, което и да е момиче, е достатъчно наясно с чувствата си, а все пак говорим за любов за цял живот едва ли не... а това не се връзва с 15-16 годишната възраст като че ли.

Напълно съм съгласна с коментарите на Ayase и hol_back_girl. Четете ми мислите, момичета, що се отнася за книгите, а и не само. Не остана какво да коментирам просто. Лично аз мисля, че 4-5 години разлика във възраста са приемливи, ако са повече и различията се увеличават, като мислене, като начин на живот и възпитание. Разбира се всичко си зависи от съответните хора и замесените чувства, но моето мнение е такова.

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

Имам молба :help:  Ако някои намери поредицата на Leigh Greenwood - Cowboys на англ. много ще съм благодарна. Наистина ми харесва този автор, а на бълг. трудно се намира , затова мисля да се помъча с англ. Много благодаря :wors:

pepinka а твоето мнение какво е, за да задаваш този въпрос, значи имаш нещо предвид? :help:

Да,наистина.И аз ще направя лично отклонение,но няма да ви отегчавам с подробности.Всъщност аз самата имам 10 год разлика със съпруга ми.За наша изненада изживяхме истински любовен роман.Все още се чудим на късмета си.Разликата ни никога не е била проблем.В началото се чуствахме достатъчно глупаво,че да мислим за нея.А после я забравехме.

Допускам,че ако не се стекъл така живота ми нямаше да съм толкова толерантна angry.gif .Но ми се струва,че повече от 15 години е проблем.Просто единия вероятно ще умре доста по-рано,за съжаление.От друга страна като става дума за България, смъртта си е чист хазарт.И пенсионната и здравната система се стараят да те прецакат.При това успяват в повечето случаи. :wors:

А в романите ме притесняват изключително младостта на жените.Да сигурно преди 1000 години са ги омъжвали на по 13.Но романите се пишат сега и като изключим извратените представи на някои мъже за младо момиче и възрастен мъж,те се четат предимно от жени,на които това не им е по вкуса.А на мен и 17 години са ми ужасно далече.А и голямата любов преди да достигнеш някаква зрялост ми се вижда непостижима.

Е,като бях на седемнайсет трийсет ми се виждаха като 100.

Повода да питам е "Гореща кръв" на Е.Лоуел,а и навикът й да пише за изкл.наивни и невинни момичета.Романа не е лош,но ме наведе на едни мисли..А скоро на една приятелка(29 годишна) й казали,че понеже е стара не може да учи и тя нали е зряла ,и над тези неща се стегнала и кара шестици след шестици. ;)

Гане, малко закаснях, но намерих резюмето на 35. Днес не ми е до любов- Лайза Хел (Made in USA):

Темпераментната зеленоока красавица Бланш е на път да постигне своята заветна мечта- да стане най-младата сенаторка в САЩ. В името на тази кауза тя се обрича на аскетизъм и е готова да пожертва всичко лично. Но в нея заедно с талантливия политик съжителства чувствената и страстна жена.

А за любовта една предизборна кампания не представлява особено препядствие.

Ето и оцеляването-специално за Savagejo .Благодаря ти за всички качени романи и по-специално от серията "В смъртта".

Мастерс-Оцеляване в смъртта-Нора Робъртс

Завърших Обичай само веднъж на Джоана Линдзи. Не че беше лоша, но главния герой изобщо не можа да ме грабне. Начи той гонел фусти из Лондон щото изобщо не искал да се жени и да обремени евентуалната си жена с историята за произхода си. Щеше ми се да не е такъв бъзльо, ами просто да не иска да се жени, защото мисли всички момиченца, които му предлагат за ограничени с празни глави мислещи само за женитба. Щеше да ми бъде по-интересно. А като среща жена, за която незаконният му произход няма значение, защото има братовчед, който е незаконороден, той ще се страхува от реакцията й и ще избяга на друг континент да се цупи и аз незнам по каква причина. Въх! angry.gif

Иначе в книгата имаше много смешни моменти, макар на места да ми беше скучна с диалозите с прислужницата на главната героиня. Като че ли там още е могло да бе барне историята или да се скъси.

Главната героиня ми хареса с реакцията си, когато Никълъс я отвлече по погрешка. Не ми хареса обаче как бързо-бързо си оправиха отношенята накрая. Аз да бях, щях да го измъчвам. Би било по-логично.

Вуйчовците бяха много приятни с вечните спорове, истинско забавление.

Гане, малко закаснях, но намерих резюмето на 35. Днес не ми е до любов- Лайза Хел (Made in USA):

Темпераментната зеленоока красавица Бланш е на път да постигне своята заветна мечта- да стане най-младата сенаторка в САЩ. В името на тази кауза тя се обрича на аскетизъм и е готова да пожертва всичко лично. Но в нея заедно с талантливия политик съжителства чувствената и страстна жена.

А за любовта една предизборна кампания не представлява особено препядствие.

Мерси, мила. И не се притеснявай, то срок на това няма. Кой когато и колкото може. Просто за някои поредици инфото в нета е доста оскъдно и остават личните ни колекции. Но пък от друга страна точно защото трудно се намират като инфо, затова искам да ги събера в блога. Ама лека-полека и това ще стане. cool.gif

Това ме подсети да попитам някой знае ли до кой номер са излизали поредиците на Слово: Made in Usa, Екзотика, С имена на жени, С имена на мъже, За двама и Колекция Любов? :)

Ето и оцеляването-специално за Savagejo .Благодаря ти за всички качени романи и по-специално от серията "В смъртта".

Мастерс-Оцеляване в смъртта-Нора Робъртс

Благодарности, Пепи. :wors: Не останаха много от поредицата за сканиране. Дано се появи някой, който има останалите. :help:

Гане, и аз се включвам с 001 "Аз съм най-добрата в "Ранчото на мустангите" - Норма Дж. Смит (Made in USA):

"Аз съм най-добрата в "Ранчото намустангите" е разказ за красивата банкова чиновничка Мириъм. Тя предприема твърде рисковано самостоятелно издирване на изчезналата си сестра Джини. Необичайни обстоятелства я срещат със силния, интелигентен и неотразимо очарователен частен детектив Робърт. Любов от пръв поглед, трудно сдържани страсти, динамична криминална интрига, впечатляващи еротични сцени...

и с 017. Остани завинаги - Серита Стивънс (Made in USA):

Да си дъщеря на известен политик е досадно бреме. То става двойно по-тежко, ако си и горчиво разочарована от близък човек.

Красавицата Клер напуска шумния и суетен Чикаго, за да се усамоти сред девствените северни лесове.

Тя дори не подозира, че е обречена на любов...

А ако не са сканирани мога и аз да я свърша тая работа. cool.gif

И като съм на тая вълна да ви попитам - прегледах списъците за сканиране и не видях никой да е поел "Бялата роза" на Джесика Сен Клер, ИК Бард. Искате ли да я кача, ако не променям нечии планове?

А книгата си заслужава да се прочете. Ако искате нещо по-различно от балните салони на Лондон и разни там дебютантки, то тази история ще ви хареса. :):help:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.