Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На колко градуса ви работи процесора

Featured Replies

На колко градуса ви работи процесора ?Предлагам всеки да напише какъв му е процесора и на колко градуса му работи,на колко оборота му е вентилатора. Ако искате пишете и дъното кво е...

Моя е Pentium Dual Core-2.8GHz - 30*-45*

Дъното ми е- Asrock 4 Core Dual VSTA-26*-40*

Ще слагам на кутията още 2 вентилатора- 1отпред да вкарва студен въздух и 1 отзад,за да изкарва топлия cool.gif и очаквам температурите да спаднат :ph34r:

Дъно: Abit AN7

Процесор: AMD 2500 + Barton/ FSB 333 Mhz

Наскоро изчистих праха от кутията и имам допълнителен вентилатор за изкарване на топлия въздух...Не съм клоквал и пак грее особено лятото...(на последния етаж съм все пак 7-мия)...стига около 57 градуса до максимум 61...Не ми прави никакви проблеми, нито се затормозява с приложенията, но мисля да сменям вентилатора - EverCool 715 с по-добрия модел с медни радиатори EverCool CUD 725

ev1.jpg

... но мисля да сменям вентилатора - EverCool 715 с по-добрия модел с медни радиатори EverCool CUD 725

ev1.jpg

Искаш да си сложиш мани-реактивен самолет в кутията? Имал съм такова дживотно и ти казвам че не съм чувал по-шумно охлаждане. Иначе наистина хлади много добре, ама не се търпи на шум. Препоръчвам ти, aко може да си намериш от някъде TT TR2 M3 SE или Spire WhisperRock IV.

Sempron 2600+64byt+box,дъното е Асрок с вградено видео.Сега в жегата процесора държи 33 градуса,иначе с няколко по-надолу.Като го натоваря скача,виждал съм го най-много на 40.Като компютъра е в покой температурата връща към нормалната след минута/две.Мисля да сменя боксовия охладител с по-тих както наскоро направих със захранването,кутията е Foxconn.

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Дъно Gigabyte GA-K8NF-9

Процесор AMD Athlon 64 [email protected] (9x265)

Охладител Spire - Normal 36 гарадуса@ 0rmp; Full load 42-45 градуса @2000-2300rpm; Global warming + Full load 50 градуса @4000=4200rpm

Селерон 2.7 GHz @ 3.19 GHz Northwood-128 - 27 до 53 градуса на 100 % с отворен капак. Със затворен стига 60 градуса и компа се рестартира при тежки игри :wors: Това ме принуди да махна капака и да видя какво ще стане.

Вентилатор на около 3400 об/мин noname. Интересното е, че има мегдан още за клок, но не съм го пробвал. Отворения капак върши чудеса при мен. Малко шумно, но и с допълнителен вентилатор не вярвам да е по-тихо ;)

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Процесора ми е Pentium 4 на 2.66,

в покой стои на 37 градуса а при продължително натоварване стига до 55.

Вентилатора върти на минимум - около 1300 - 1400 оборота с боксово охлаждане.

Един вентилатор изкарва топлия въздух от кутията.

Пентиум д 940 прескот 47-55 с залман 9500 и още 5 вентила по ламарината.

Дъното го има долу в подписа 35 градуса

Селерон 2.7 GHz @ 3.19 GHz Northwood-128 - 27 до 53 градуса на 100 % с отворен капак. Със затворен стига 60 градуса и компа се рестартира при тежки игри :ph34r: Това ме принуди да махна капака и да видя какво ще стане.

Вентилатор на около 3400 об/мин noname. Интересното е, че има мегдан още за клок, но не съм го пробвал. Отворения капак върши чудеса при мен. Малко шумно, но и с допълнителен вентилатор не вярвам да е по-тихо ;)

И ти си за хубав вентилатор.

Intel celeron D346 3080 GHZ, 42 градуса, температурата в стаята е около 30. охлаждането е с алуминиев радиатор с 90 милиметров вентилатор на cooler master, сега върти с 2800 оборота. Дъното е Asrock 775 dyal - vsta, евереста ми дава 35 градуса за северния мост. кутия Neo някаква големичка с корава ламарина, нямам никакви други вентилатори. с изключение на този на фортрона де, 120 милиметра.

Дънна платка: Gigabyte 945PLM-S2

Процесор: Intel Celeron D-352 3,2 GHz

Кутия: EYEMAX с вграден вентилатор на лицевия панел.

Компютъра е на 5 месеца и в началото процесора беше с вентилатор Cooler Master C15-9HDSC-PL-GP.При 100% натоварване температурата достигна 80 градуса.При рекламацията във фирмата, която го сглоби ми поставиха по-добър вентилатор (за около 48 лв., но не зная типа, защото компютъра е запечатан).

Когато времето беше по-хладно температурата при 5% натоварване беше 42-45 градуса при 2800 оборота, а при 100% - 57-59 градуса при 2900 оборота.

Днес е горещо (на последен етаж съм) и температурите са съответно 51-53 градуса и 62-65 градуса (оборотите на вентилатора както по-горе).

Видеокартата ми е Gigabyte GV-NX73G256D (GF7300GS) и няма вентилатор, а само голям радиатор - в момента показва 69 градуса???

• Автор
Дънна платка: Gigabyte 945PLM-S2

Процесор: Intel Celeron D-352 3,2 GHz

Кутия: EYEMAX с вграден вентилатор на лицевия панел.

Компютъра е на 5 месеца и в началото процесора беше с вентилатор Cooler Master C15-9HDSC-PL-GP.При 100% натоварване температурата достигна 80 градуса.При рекламацията във фирмата, която го сглоби ми поставиха по-добър вентилатор (за около 48 лв., но не зная типа, защото компютъра е запечатан).

Когато времето беше по-хладно температурата при 5% натоварване беше 42-45 градуса при 2800 оборота, а при 100% - 57-59 градуса при 2900 оборота.

Днес е горещо (на последен етаж съм) и температурите са съответно 51-53 градуса и 62-65 градуса (оборотите на вентилатора както по-горе).

Видеокартата ми е Gigabyte GV-NX73G256D (GF7300GS) и няма вентилатор, а само голям радиатор - в момента показва 69 градуса???

Ще трябва да си слагаш допълнителен/ни/ вентилатори и всичко ще стане ОК...както писах по-горе аз ще си слагам-точно поради тази причина-висока температура,пък и малко за украса(светещи в синьо) прозрачен капак cool.gif ... кат си сложа ще ви пиша,за да ви кажа температурата на компонентите с колко градуса ми е паднала! :)

CPU-AMD Sempron 2400+BOX --MB-ASUS-A7V600-X-56 градуса,но вчера стигна 62 градуса при пускане на играта Far Cry от сина. Дъното се разпищя,и играта прекъсна/в смисъл,че се намесих аз/!

Редактирано от dimd (преглед на промените)

Athlon 64 4000+ (2400 MHz @ 3108 MHz) на s939. Охлаждам го със сравнително евтиния Artic Cooling Freezer 64 Pro. При натоварване стига до 43-44, в спокоен режим е на 27-28°.

Дъно Asus A8N-E Ultra

Процесор AMD64 +3500, охладител -Кулър Мастер

Видео карта - 7600 GT

Тв.дискове - Seagate SATA2

вентилатор на задната част на кутията - Залман, 92 мм

Температури:

на дъното - 31*

на проца - 33*, обороти - около 700

на граф.проц - 46*

на тв.дискове - 40*

на кутията ветилатора е през резистор, почти не се чува

Практически машината е много тиха.

През лятото температурите са с около 5-6 единици по-високи (през големите жеги)

Дъно Asus P5B- Deluxe + CPU E6400 ( без клок ) - охлаждане Thermaltake Sonic Tower ( без вент ) + 2х120 мм NoiseBlocker на кутията - температура 31-32 гр. idle и 39-40 гр. full load .

Дъно Asus P5B E-Plus + CPU E4400 ( без клок ) - охлаждане Thermaltake Sonic Tower ( без вент ) + 2х120 мм NoiseBlocker на кутията - температура 29-31 гр. idle и 39-40 гр. full load .

Дъно Asus P5LD2 + CPU P4 630 3 GHz ( 3.6 GHz ) - охлаждане Cooler Master Hyper 48 + 2х120 мм NoiseBlocker на кутията - idle 32 гр. - full load 47-50 гр.

Дъно Gigabyte GA-P35 -DS4 + CPU E6420/2.13 GHz - ( 3.2 GHz ) - охлаждане Thermaltake Big Typhoon + 2x120 мм NoiseBlocker на кутията - idle 28-30 гр. - full load - 47-48 гр.

AMD Sempron 3000+ c ASRock K8NF6G-VSTA м/у 33 и 44 гр. в зависимост от натоварването.

И ти си за хубав вентилатор.

Аз съм за хубав процесор, че с тоя малко нанагорнище ми идат игричките :wors:

Сигурно ще има ефект, ако вдигна честотата до 3.6 GHz, ама дали ще си заслужава хубавия вентилатор?

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

gigabyte M51GM - S2G дъно с вградено видео... Sempron 3200+ (1,8) неклокван... 31 при десктоп режим.. най-много 42 съм го хващал да вдигне... с бокса си е още и нямам смисъл (за сега) от друг вентил...

C2D E6400 - (modded) scythe ninja + 2x97CFM Spire на нея + 2x47CFM 80мм отзад + още един спайър отпред и лек мод за охлажадането на дъното - 1.017V - 24Ц idle - при пълни обороти на всички перки :)

3200 - 1.19V - 34C idle 45 load (orthos 12h) - в момента ми е така и сички перски са на silent :yanim:

• 10 месеца по-късно...

38 градуса при нормална работа.48-51 градуса при игри.

• 2 седмици по-късно...

Intel Celeron D 775 на 3.2 ghZ на 36-37 кат играя игрички 38 .... със едно вентилаторче Cooler Master .... :wors: малко шумно животно е ама пък за 4200 rpm ко искате ;)

Редактирано от bobotashev (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.