Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гласуването става задължително?

Гласуването става задължително? 195 гласували потребители

1. 1. Да бъде ли задължително гласуването?

• Да
      51%
      95
    • Не
      48%
      90

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Хайде да не псувате в раздела.Аз мисля че сме нормални хора все пак.Поздрави!

• Отговори 249
  • Прегледи 27,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Ами, явно не знаеш, че Българите все повече намаляваме...Има ли Българска нация?!?!Има може би, но повечето са: роми, турци и арменци...Като изброените не ги включвам с цел нарицание...Прираста и той е на никакво ниво...Как може да има прираст като в България повечето семейства, ако има такива де ...имат по едно дете?!?!

Изобщо това гласуване нищо не може да промени от каквато и гледна точка да се погледнат нещата...Кой ще управлява или няма да управлява...всички са едни!

Именно заради такава глупава логика, с извинение, сме на това дередже... Как ще се оправим ако всеки си казва "това гласуване нищо не може да промени от каквато и гледна точка да се погледнат нещата", именно гласуването на така наречените малцинства и бездействието от наша страна ни докараха до тук. Нима ще чакаме турци и роми да гласуват вместо нас и после да се сърдим на тях... сърдете се на себе си, защото докато не започнем да избираме ние кой ще ни управлява, ще бъдем управлявани от който изберат другите. Защото няма да пропусна нито едно гласуване без значение дали мога или немога да се завлеча до урната, дали ме е яд или не ме е яд на някой политик, защото после ще знам, че поне съм направил опит да променя нещата.

Явно е,че никой не може да убеди другия,така че няма смисъл от такива безконечни спорове. Всеки си има позиция и държи на нея. Само бъдещето ще покаже кой е крив и кой - прав...Аз съм сигурен за себе си,че никой не може да ме накара да гласувам против волята си,и ще държа на това си мнение. Това е мое право. Ваше право е да мислите по друг начин. :clap:

Явно е,че никой не може да убеди другия,така че няма смисъл от такива безконечни спорове. Всеки си има позиция и държи на нея. Само бъдещето ще покаже кой е крив и кой - прав...Аз съм сигурен за себе си,че никой не може да ме накара да гласувам против волята си,и ще държа на това си мнение. Това е мое право. Ваше право е да мислите по друг начин. ;)

не си прав, всички тука говорят и искат едно и също,но с различни думи,като се разяснят понятията и споровете ще спрат. а замисляли сте се дали ви е нужна партия а не едно гражданско общество което да изисква държавата да работи и не мислите ли че прякото гласуване е по-добро от парламентарното.

За това вече ти отговорих, изказа мнение, че аз не чета мненията ти, но явно не е било така, а обратното...
С интерес чета мненията ти. Ти предположи, че резултата ще е същия. Изказа и притеснения, че така само ще се забавят резултатите поради отсяването на многобройните невалидни бюлетини. Само, че при интернет гласуването едва ли ще има опция "невалидна бюлетина". Малка подробност. :)
За мен изборът е друг - затвор за измамниците и избор на нови хора, а не криене зад депутатски имунитет и преизбирането на същите тези измамници...
Уви, ти и аз нямаме право на този избор. Той се пада на избраните от нас представители в парламента. Невероятно, но факт.
Гласувал съм само на кметски и президентски избори, на парламентарни не смятам скоро да гласувам...Чакам с нетърпение през есента кметските избори, защото там гласът ми е от значение вече...5 години...
Благодаря ти, че този път беше директен. Гласът ни е от значение на всички избори, но в множеството на парламентарните сякаш се губи. Това само изглежда, че е така. Един глас не е от значение, но когато се умножи... ефекта е ясен.

Да обобщя: Смятам, че гласуването трябва да бъде задължително. Така всеки от нас ще е поставен в ситуация да вземе решение, а не да бяга от него. Дори пускането на невалидна (протестна) бюлетина е вид решение. Станал си, отишъл си в избирателната секция, минал си през тъмната стаичка, подписал си се за решението си. Направил си нещо. WhiteHart, съгласна съм с теб. Всеки има право да избере дали ще гласува за този, за онзи или за никой от тях. Важното е да направи избор, а не да се бяга от него. Това е тезата ми.Чувала съм какви ли не извинения за това, че не се гласува и нито едно от тях не го приемам за основателно. Всъщност излъгах, извиненията на хората с физически увреждания ги приемам. Когато няма изградени рампи, липсва специал.транспорт и т.н. инвалидите не могат да гласуват. Ето и някои от извиненията които не само съм прочела тук, но съм ги слушала от кого ли не, във всевъзможни вариации. don_baro™, ще си позволя да използвам част от твоите думи защото ти беше най-деен в отстояването на тезата си, но това всъщност са думите на множеството.

НЕ ИСКАМ ДА МЕ УПРАВЛЯВАТ ТЕЗИ ИЗЕДНИЦИ!!!!
Искате или не, това е положението - трябва да се отсява.

Всички са маскари... един дол дренки!
Дори и да има едно цвете сред тях, дето става за мирисане - няма да има кой да го полее.

НЕГЛАСУВАЛ не значи лежал от мързел на дивана....Някои хора се скапват от работа...
Да, влизаме ви в положението - ние гласуващите сме безработни и гласуваме от скука.

Извини ме, но някои трябва да пътуваме 15 километра...в едната посока...
Тук пак трябва да се съглася. Наистина не е справедливо турците да имат уреден безплатен транспорт, а ние не. Просто не е честно. Наистина трябва в този ден общественият транспорт да е безплатен за всички. Имам колеги които не са си сменяли регистрацията по местоживеене. От над 7 години са във Варна, а се водят още като гласоподаватели в родните си места (отдалечени на стотици километри). Те също могат да гласуват. При желание ще направят необходимото, но нямат такова. Нас все с остена някой трябва да ни ръчка за да се размърдаме. Мотивация ни трябва, а каква по-голяма от това да ти бръкнат в джоба.

Моля, ти и останалите да се придържате към темата: "Гласуването става задължително?" Аз казвам: Нека да проверим, да видим какво ще стане.

И двамата знаем , че не е така, не е нужно да си сменяш мнението за мен...
Не всичко което съм написала е обръщение към теб. Всъщност повечето е насочено към четящите (една част от които са гласоподаватели). :)

ПП: Стоби, и аз искам да гласувам за личности а не за партии. Това е поредното нещо което нямам власт да променя - зависи изцяло от хората които ние сме вкарали в парламента. Също така съм за провеждането на референдуми за значими неща касаещи страната ни. Като затварянето на АЕЦ, присъединяването ни към НАТО и т.н.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Аз нямам нищо против задължителното гласуване. Стига подкупните и тлъсти политици да ми осигурят безплатен транспорт до мястото на гласуване. Задължително е гласуването да става там, където си роден.

Няма да е лошо да има референдум по въпроса. В България аз поне не помня да е имало референдуми в "новото" време.

Иначе ще си останем овце с хитър десен или ляв пастир. Милионер или милиардер, разбира се. Преди да влезе в политиката, сигурно е бил един цървул. Той и корумпираното му обкръжение.

• Автор
Интересно е, че като гледам тука май само аз и УайтХарт не гласуваме, а всички останали - 15-20 души СИ ПРАВЯТ ТРУДА....Някой ще ми обяснили как тук процентите гласували са 90, а на изборите са 25???? МАЙ НЯКОИ СЕ ПРАВЯТ НА МУШМОРОЦИ И ВДИГАТ ГИРИ САМО...ТИ от кои си????

Както на изборите и тук има хора, които само минават, четат (слушат) и толкова...

Ивсот, за втори път се убеждавам, че не четеш или не разбираш това, което пиша..Аз коментирах прираста, който очакват хората с интернет гласуване така : Това: го казах за задължителното гласуване, а не за интернетгласуването...
Знам, как иначе да те провокирам да ми отговориш публично?! :)

Ще коментирам прираста така : Влиза човек където трябва в интернет, пуска си гласа, не си губи половината ден, а само 2 минути...
Това всички го знаят. Въпросът ми не беше колко време се губи и какви са преимуществата на гласуването по интернет. Въпросът ми е ясен и конкретен: Ще има ли ръст? Срам те е да признаеш, че ще има. Кои са хората на които ще се дължи този приръст и защо не са гласували преди?

Правиш една много голяма грешка в опитите ти да се изкажеш против негласувалите. И тя е следната: Негласувалите са : незаинтересовани, безотговорни, неразбрали, невярващи, нежелаещи, НО НЕ И МЪРЗЕЛИВИ.
Добре, приемам критиката ти. Ти си безотговорен и нежелаещ да измине 15 км в дъждовно време. Така по-добре ли звучи.

Билдера беше казал в един пост, че не приемам чуждото мнение, само че се е объркал... АЗ приемам и двете както може да прочетеш в постовете ми...За разлика от ТЕБ..

Тук няколко дни ти изброявам причини, поради които НЕ гласувам и няма да гласувам и защо е все тая дали гласувам или не...Единственото, което правиш ти е да ни изкарваш мързеливи...Ще използвам едни твои думи : ВЗЕМИ СЕ ЗАМИСЛИ МАЛКО....

Прочети отново думите ми и ще видиш, че включвам и себе си в това число. Аз се поставям на твоето място защото съм била на твоето място. Какво си мислиш, че и ние не искаме да се предадем, да сме безразлични, да сме апатични, да не сме ангажирани. Напротив. На много от нас ни е дошло до гуша. Ще забележиш, че аз не говоря за само за последните избори. На тях (както казах вече) и аз самата за малко да не гласувам. На тях УайтХарт за първи път не е гласувал, на тях и voxy не е гласувал. Двамата са с противоположно възгледи за задължителното гласуване.
ТИ казваш , че като не гласувам всъщност гласувам за ДПС...АЗ ти казвам обаче, че ти като гласуваш и изберат с мнозинство БСП, или СДС, или НДСВ , то те ПАК се коалират с ДПС и следователно И ТИ си гласувала за ДПС...СЛЕДОВАТЕЛНО НЯМА РАЗЛИКА...
Напротив. Ако смея да отбележа ти намеси ДПС в разговора. Мога и да те цитирам, ако искаш да ти го докажа. Аз казвам, че трябва да се гласува. Ако искаш гласувай за ДПС, ако искаш за СДС, ако искаш за БСП, ако искаш за Атака, ако искаш за НИКОЙ.
Интересно е, че като гледам тука май само аз и УайтХарт не гласуваме, а всички останали - 15-20 души СИ ПРАВЯТ ТРУДА....Някой ще ми обяснили как тук процентите гласували са 90, а на изборите са 25???? МАЙ НЯКОИ СЕ ПРАВЯТ НА МУШМОРОЦИ И ВДИГАТ ГИРИ САМО...ТИ от кои си????
Не знам за какви 90% говориш, аз като гледам за и против задължителното гласуване са приблизително 50 на 50. Айде да не говорим "празни приказки".

Прекалено крайна мярка би било да те накарат насила...може би някакъв друг вид мотивация би била къде, къде по - добро разрешение на проблема....

Прекалено крайна мярка би било да те накарат насила...може би някакъв друг вид мотивация би била къде, къде по - добро разрешение на проблема....

При пускане на бюлетина получаваш правото да участваш в лотария с предметни награди :)

Гласувалият ще може да прогнозира местата спечелени от всяка партия и този, който познае печели голямата награда !

НЕ АЗ НАМЕСИХ ТУРЧОЛЯТА....Така , че не отбелязвай, ами ЗАБЕЛЯЗВАЙ!
Отричаш фактите, какво повече мога да коментирам. Които имат очи - виждат.

На това отговорих, наистина си пропуснала...Ще има ръст, защото НЯМА да си губят времето за безсмислици, а ще отделят 2 минути само и ще имат време за далеч по-смислени и важни неща от това, да дават права на някакви мафиоти, а не както каза ТИ : Ще мързелуват...
Противоречиш ли си или да? Има ли значение дали ще дадеш "права на някакви мафиоти" за 2 или 20 минути? Явно 20 минутната безсмислицата става 2 минутна смислица. Ако гласуването за тези хора е напълно безсмислено - те няма да губят в това си действие дори 2 секунди. За теб разлика обаче явно има. С това казваш: много съм зает, моето време е безценно (за разлика от вашето), но ако не ми се налага да измина 15 км (в едната посока) в дъждовно време съм склонен да гласувам (или поне ще вляза в положението на потенциалните бъдещи гласоподаватели)

Отношението ти спрямо правото ти на избор го разбрах. Не разбрах какво е правото ти да коментираш избраните от нас. Ти си знаеш своето: "Аз не съм от тук и съм за малко". Като искаш да си страничен наблюдател на изборите, бъди такъв и когато се коментират избраните. Щом вота като цяло е безсмислен (не само твоя, но и моя) то тогава е безсмислено провеждането на избори. Като следствие от теорията ти трябва да има анархия или диктатура. На изборите си правиш пас, а тук си голямата опозиция. Нямам какво повече да ти кажа. За мен е безсмислено да ти обяснявам от доста време, правех го за четящите и за собствено забавление.

Благидаря на dindi за включването. Тя е забелязала призивът ми да се говори по темата: Гласуването става задължително? Задължително е единствената мотивация която ни остана, но ако имате друго предложение, споделете го.

Ken, и аз също участвам в изборите само заради предметните награди. biggrin.gif До сега никой нищо не ми е дал (дори 20лв), но знае ли човек... "Който играй - пичели, който не играй ни пичели". Едва ли скоро ще се организира томбола (като НДСВ), но изглежда народа това чака. :)

Благодаря на dindi за включването. Тя е забелязала призивът ми да се говори по темата: Гласуването става задължително? Задължително е единствената мотивация която ни остана, но ако имате друго предложение, споделете го.

Ken, и аз също участвам в изборите само заради предметните награди. biggrin.gif До сега никой нищо не ми е дал (дори 20лв), но знае ли човек... "Който играй - пичели, който не играй ни пичели". Едва ли скоро ще се организира томбола (като НДСВ), но изглежда народа това чака. :)

Абе знаех си аз, че това с предметните награди ми е познато biggrin.gifbiggrin.gif

Въпреки, че нямах това предвид biggrin.gif

Абе знаех си аз, че това с предметните награди ми е познато biggrin.gifbiggrin.gif

Въпреки, че нямах това предвид biggrin.gif

Каква друга по-силна мотивация може да има от тази, освен парите ?

Мисля, че заради нищо друго няма да могат да накарат някого да се мръдне.

Циганска работа е това с разни лотарии...Не е това изхода.

Според мен трябва да има ценз за гласуването - за да имаш право да гласуваш,да е необходимо да имаш минимум средно образование. Тогава ще отпаднат от раз неграмотните избиратели на ДПС и повечето пенсионери,които и без това нищо не разбират,а ходят до урните като роботи.Също така и възрастово ограничение - над 70 години да нямат право да гласуват. Едва ли човек на 78 години примерно може да направи трезва преценка и да казва как да живеят другите. Това е единственият вариант. Тогава вече,дори и да е ниска избирателната активност,това няма да е проблем. И няма да има нужда от задължително гласуване. Толкова ли е сложно - да въведат тези изисквания и готово.

Редактирано от WhiteHart (преглед на промените)

Според мен трябва да има ценз за гласуването - за да имаш право да гласуваш,да е необходимо да имаш минимум средно образование. Тогава ще отпаднат от раз неграмотните избиратели на ДПС и повечето пенсионери,които и без това нищо не разбират,а ходят до урните като роботи.Също така и възрастово ограничение - над 70 години да нямат право да гласуват. Едва ли човек на 78 години примерно може да направи трезва преценка и да казва как да живеят другите. Това е единственият вариант. Тогава вече,дори и да е ниска избирателната активност,това няма да е проблем. И няма да има нужда от задължително гласуване. Толкова ли е сложно - да въведат тези изисквания и готово.

Резултата ще е : въвежда се задължително средно образование за всички.

Прав си за това, че така ще се получат други резултати на изборите! Но просто това предложение няма как да мине, защото веднага ще бъде атакувано за свободата на избор на дадена личност, независимо от нейната възраст или грамотност!

WhiteHart, ако се въведе образователен ценз това ще бъде грубо нарушение на гражданските ни права. Все едно да се върнем във времето когато жените не са имали право да гласуват. На теория си прав, но това никога няма да стане на практика. Аз съм категорично против въвеждането на образователен ценз. Не може да се твърди, че някой над 78години (примерно) няма право на глас. Напротив. Ти изключваш цялата пенсионерска (социална) група. Това не е правилно дори в морален аспект. Разбирам мотивите които си изказал. До голяма степен съм съгласна с тях, но в това отношение (образователен ценз или възраст) не може и не бива да има ограничения. Това е дискриминация и това е пътя да стигнем до Хага.

Ами тогава ще си стоим тук,в калта...

За да караш кола,трябва да имаш шофьорска книжка,нали? Трябва да имаш някакви умения,иначе застрашаваш другите.

В много други области е така - за да правиш нещо,трябвада имаш даден ценз. Само при гласуването обаче се допуска всеки кретен с килийно образование и всеки неграмотник да гласуват. Откъде на къде? Ами то на тоя принцип и изискването да имаш книжка,за да караш кола,също е ограничаване на гражданските права,ама се спазва. Знам,че звуча малко крайно,но това е истината - не може хора,които са неграмотни,изкуфели (съжалявам за грубия израз),и нискообразовани да определят бъдещето на държавата.

Ами тогава ще си стоим тук,в калта...

За да караш кола,трябва да имаш шофьорска книжка,нали? Трябва да имаш някакви умения,иначе застрашаваш другите.

В много други области е така - за да правиш нещо,трябвада имаш даден ценз. Само при гласуването обаче се допуска всеки кретен с килийно образование и всеки неграмотник да гласуват. Откъде на къде? Ами то на тоя принцип и изискването да имаш книжка,за да караш кола,също е ограничаване на гражданските права,ама се спазва. Знам,че звуча малко крайно,но това е истината - не може хора,които са неграмотни,изкуфели (съжалявам за грубия израз),и нискообразовани да определят бъдещето на държавата.

По-прав няма накъде да станеш.

Затова трябва грамотните, разумните и високо (айде и средно) образованите да се замислят дали ще гласуват или не.

По-прав няма накъде да станеш.

Затова трябва грамотните, разумните и високо (айде и средно) образованите да се замислят дали ще гласуват или не.

Това беше супер изказване. Ken, аз тебе много те уважавам. biggrin.gif Как само нацели слабото им място с едно изречение. Ето я нужната им мотивация. Оставят се едни умствени слабаци да ги бият. Докара нещата до въпрос на чест. Браво! biggrin.gif

:)

Баро - всички разбрахме , че си най-големият спамер във форума... Цялата тема напълнихте с глупости - ти и Ившот ( която ти вербува като спамер № 2)

Не ви ли омръзна от 2 дни да не спирате да си повтаряте думите - "Ти кво каза - аз кво казах"

Чисто губене на време ако ме питате мен , от което не виждам резултат, освен това че се ядосвате един друг и следователно няма смисъл от този безмислен спорbiggrin.gif

И най-малката крачка е промяна към нещо !

Как може да си сигурна предварително, че няма полза от нещо което не си направила.

Е добре и какъв трябва да е политика, който ще ви накара да гласувате ?

Хайде кажете според вас, с какво би заслужил безценния ви глас ?

Дори и да си прав за това, че трябват малки крачки понякога малките крачки са недостатъчни...

Лоялност към народа...а не подкупност и анархия, която цари навсякъде около нас!

Гласувала съм така, че не е нещо, което не съм правила...правих го и с времето разбрах, че няма полза....защото няма резултати...

Не може престъпността и корупцията да цари навсякъде и аз да толерирам такива оправници...Жалко, че няма да се обединим всички, за да променим нещо...В единството е силата...а не както политиците и не само те, но и всички хора на високи позиции си позволяват да скубят обикновенния човек...

Липсва култура...има да се учим на първите седем години, че чак после да става хора от нас...включвам и себе си в това число, като няма да позволя да се цитират думите ми извадени от контекста...няма да отговарям на нападки, тъй като всеки има равното право да разсъждава по един или друг начин...

С уважение!

Ами ще стане това, че Aтака ще спечели, защото ще ида само аз до урните :nono:

Тогава си ОК, щом не те бъркат 50 или 500 лева глоба. Де да бяхме всички така :wors:

И какво, ако БСП или ДПС спечелят разликата каква е?!?!

Как да ме бърка като нямам такива пари, аз писах по-горе, че на мен няма какво да ми вземат...достатъчно ми взеха!

Ако ме задължат да гласувам да ми плащат командировъчни + горивото и нема ядове,ше бия аз път 150 км в едната посока да гласувам за тия кратуни дето се появяват в списъците от '89-та насам.Да се махнат и да дойдат нови,може и да гласувам....

Дори и да си прав за това, че трябват малки крачки понякога малките крачки са недостатъчни...

Лоялност към народа...а не подкупност и анархия, която цари навсякъде около нас!

Гласувала съм така, че не е нещо, което не съм правила...правих го и с времето разбрах, че няма полза....защото няма резултати...

Не може престъпността и корупцията да цари навсякъде и аз да толерирам такива оправници...Жалко, че няма да се обединим всички, за да променим нещо...В единството е силата...а не както политиците и не само те, но и всички хора на високи позиции си позволяват да скубят обикновенния човек...

Липсва култура...има да се учим на първите седем години, че чак после да става хора от нас...включвам и себе си в това число, като няма да позволя да се цитират думите ми извадени от контекста...няма да отговарям на нападки, тъй като всеки има равното право да разсъждава по един или друг начин...

С уважение!

И какво, ако БСП или ДПС спечелят разликата каква е?!?!

Как да ме бърка като нямам такива пари, аз писах по-горе, че на мен няма какво да ми вземат...достатъчно ми взеха!

Ако обстановката налага революция тя ще се случи, и тогава ще имаме голеееееми крачки, които не е сигурно, че ще са в правилната посока.

А ние лоялни ли сме към народа си ? Кое поставяме на първо място ?

Собствените си интереси или интересите на цялото общество. Но се замислете хубаво.

Всеки един трябва да си направи ревизия сам за себе си и тогава ако не е намерил кусури може да търси сметка за същите неща от останалите.

Как да се обединим, като всеки (или повечето, абе може и по-малката част да са, дано са по-малката част) смята себе си за нещо повече от останалите. Много не носим на критика ми се струва.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.