Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гласуването става задължително?

Гласуването става задължително? 195 гласували потребители

1. 1. Да бъде ли задължително гласуването?

• Да
      51%
      95
    • Не
      48%
      90

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

........Нещо неверно ли написах бе, айде кажи ми коя моя дума не е верна? Що за болни мозъци сте вие бе? Телета ли сте, патки ли сте, какво животно сте бе чак па толко дебилно и тъпоглаво? 50% от хората в тоя форум са ОТРЕПКИ и чрез мисленето................

Част от твой пост , който бе редактиран / и то с право/ от dragozow ! И после кажи че не обиждаш хората с различно то твоето мнение !

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

• Отговори 249
  • Прегледи 27,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Hanibal Lektar,

1. Тоя коментар не беше редактиран а изтрит.

2. Никога не съм казвал, че "не обиждам" хората с различно мнение. Обиждам ги, и то доста -> обиждам педофилите че мислят различно от мен (и от нормалното), обиждам националните нихилисти, че мислят различно от мен (и от нормалното), обиждам всички, които притежават крайно-изкривено мислене по деликатни и свръхважни за обществото въпроси.

Tutancamon, де заора :hush: Тия работи аз като виках преди 17 години, къде бяхте? Спомням си как замеряхме Луканов със снежни топки по повод връщането на имената, как излезе да каже нещо пред разярената тълпа и се прибра веднага. Тогава му беше времето за забрани. Сега ще забраниш ДПС и какво? Нямаме армия, която да ни защити, нямаме гръб зад нас като Русия, имаме само едни голи гъзове и наркоманчета под път и над път. Те ли ще ни защитават? Младежите не знаят как се държи оръжие ( може би само от филмите имат бегъл поглед как с тежка картечница в едната ръка се превзема бившият им гръб - Русия). А и като гледам, ти си от югозападна България , а там има още един сложен проблем - "братска" Македония. И аз не съм съгласен с много от мненията, но по-спокойно с епитетите. Между другото и аз съм израсъл сред турци и цигани. Знам как гласуваха на последните избори, защото и аз отидох да гласувам. Гледах и резултатите от моите секции. Въпреки, че сме горе долу по равно българи, турци и цигани, превеса на ДПС беше убийствен - едно 80 % бе за тях. Нашите гласове разпределихме между Атака, Герб и няколко заблудени гласа за останалите. Това е, нещата са по-сложни, отколкото изглеждат. Дано с кебапчета да стане :whist:

Никога не съм казвал, че "не обиждам" хората с различно мнение. Обиждам ги, и то доста

Какъв светъл пример за толерантност и възпитание...Браво,браво! ;)

Сега ще забраниш ДПС и какво? Нямаме армия, която да ни защити, нямаме гръб зад нас като Русия, имаме само едни голи гъзове и наркоманчета под път и над път.

Виж сега, на тоя етап ДПС не може да се забрани. Единственото, което може да се направи срещу ДПС на тоя етап е въвеждането на задължително гласуване.

Аз питам,

има ли друг начин да се ограничи властта на ДПС на тоя етап?

Как може да се намали ролята на купуването на гласове, изборния туризъм, гласуването под строй на турци, цигани и червени бабички?

Задължителното гласуване добро ли е или лошо за България?

На тия въпроси може да има само по един еднозначен отговор. Верният отговор е ясен и всеки българин, който отговори погрешно на тия въпроси заслужава възможно най-острите епитети.

Нещата са прости и ясни, но некои хора се правят на слепи...

Какъв светъл пример за толерантност и възпитание...Браво,браво! ;)

Проявявам нулева толерантност към обектите и субектите, неподлежащи на толериране. Проявяването на толерантност там където е неуместна е дискриминация към дискриминираните, ако ке ме разбереш шо искам да ти кажа...

Проявяваш нулева толерантнтост към ВСИЧКИ с мнение,различно от твоето.

Ама то е естествено,нали знаеш всичко и винаги си прав...Продължавай все така! ;)

Такова нещо не съм казал. Като ми изкривяваш думите, самият ти проявяваш нулева толерантност.

Аз съм сигурен че съм прав само по въпроси, на които не може да има два отговора. Факт е -> задължителното гласуване е добро за България и българите, и лошо за ДПС. Ако има отрицателни страни за България и българите то те са по-малко от положителните страни, следователно -> като цяло е добро за нас българите и лошо за ДПС. По тоя въпрос аз съм прав и нема сила на тая вселена, която да докаже противното. Всеки който смята моето мнение по тоя въпрос за неправилно служи на небългарските интереси, в случая -> депесарски. Всеки който е съпричастен към ДПС и служи на техните интереси, дори само с писане по форумите е достоен за нулева толерантност от моя страна.

Виж сега, на тоя етап ДПС не може да се забрани. Единственото, което може да се направи срещу ДПС на тоя етап е въвеждането на задължително гласуване.

Аз питам,

има ли друг начин да се ограничи властта на ДПС на тоя етап?

Как може да се намали ролята на купуването на гласове, изборния туризъм, гласуването под строй на турци, цигани и червени бабички?

Задължителното гласуване добро ли е или лошо за България?

На тия въпроси може да има само по един еднозначен отговор. Верният отговор е ясен и всеки българин, който отговори погрешно на тия въпроси заслужава възможно най-острите епитети.

Това е друго. Но не мислиш ли, че циганите отскоро взеха да гласуват за ДПС? Това е нещо ново. Преди ромските лидери подкрепяха български партии, но сега нещо се отметнаха. Властта на ДПС става страшна, защото привлякоха и циганите. Интересното е, че турците мразят циганите може би повече и от българите. Поне с такова впечатление съм останал в моя край. нямам нищо против задължителното гласуване, но има много хора като теб и мен с инат характер, които на " ДА" ще кажат "НЕ" и обратно. Ако не ставаше въпрос за България, а примерно за Европа и аз бих бил против задължителното гласуване и нямаше да отида да гласувам, даже и да ме глобят. Все пак аз отидох да гласувам за Европа на собствена глава и затова, ДПС да не спечелят 100%. За мен все пак по-добрият вариант е тоя, който писах няколко страници преди в тая тема. Няма да се повтарям, който иска, ще прочете поста ми за "кебапчетата" :) Ние хората сме лакоми и даже за 10 лева ще отидем да гласуваме, макар аз да мисля, че сумата може да е по-голяма. Що да не се напием до припадък след изборите и да споменаваме поне веднъж с добро парламента? :)

Всъщност мисля, че стимулът ще има по-голям ефект от задължението. Мен на работа като ми кажат да свърша някоя странична работа, без да ми плащат и задължавайки ме, аз не го правя. Имам си и глоби от порядъка на 50 лева, а някои хора и многократно повече за неизпълнение на глупави заповеди. Няма да ме уплашат с някаква си келява глоба. Вероятният ефект ще е навличане гнева на хората, които не искат някой да им заповядва как да разполагат с живота си. За щастие шефовете осъзнаха това навреме и напоследък не се занимават с глупости - като глоби. Бих казал, че хората макар и недоволни си вършат работата, защото никой не им бърка в джоба, а им дава. Това е. Дайте на човек 2 кебапчета и тарга бира и му гледайте сеира. По-хубави от тия избори няма да има и ще си спомняме за тях с умиление след време ;)

Но не мислиш ли, че циганите отскоро взеха да гласуват за ДПС? Това е нещо ново.

Ами "време беше". Турския план върви по сценарий -> първо към "каузата" на ДПС беха приобщени турците, после помаците, сега циганите, после сигурно и българи (то и сега има такива еничари). Лошото е, че освен политически, тия групи се приобщават и етнически -> много от тех вече се чувстват турци, финансира се изучаване на турски език в помашките райони и циганските квартали, строят се джамии (дори там където нема турци). Целта на ДПС е ясна, засилване на политическата власт -> докопване до еврофондовете и държавните пари -> финансиране на турцизацията и в крайна сметка създаване на автономни райони, които в необозримо бъдеще да се присъединят към Турция.

нямам нищо против задължителното гласуване, но има много хора като теб и мен с инат характер, които на " ДА" ще кажат "НЕ" и обратно. Ако не ставаше въпрос за България, а примерно за Европа и аз бих бил против задължителното гласуване и нямаше да отида да гласувам, даже и да ме глобят. Все пак аз отидох да гласувам за Европа на собствена глава и затова, ДПС да не спечелят 100%.

Със сигурност ще има хора, които въпреки глобите нема да идат да гласуват -> или от инат, или от хроничен мързел, некои може и да си "уредят" документ за оправдателна причина за да не платят глобата. Но те нема да са чак толкова много, че да се опорочи замисъла на задължителното гласуване. Щом в страна като Гърция, където хората са по-бунтарски настроени и излизат на улицата за най-малкото нещо, има задължително гласуване, със сигурност и у нас нема да има проблеми с недоволните от тоя закон.

Тоя закон, заедно с останалите предложения на ВМРО -> принципа на отседналост и образователния ценз, със сигурност ще се окаже благоприятен за България, стига да бъде гласуван в парламента разбира се. Но дори и сега да не мине, със сигурност в следващия парламент ще събере мнозинство (ако ГЕРБ, Атака, НДСВ, ВМРО запазят позициите си и част от десните ги подсилят) и рано или късно ще бъде гласуван.

За стимул също може да се помисли, но чрез опрощаване на част от данъците за гласувалите. Иначе за кебапчета пак циганите ще са първи... ;)

Редактирано от Tutankamon (преглед на промените)

Ами "време беше". Турския план върви по сценарий -> първо към "каузата" на ДПС беха приобщени турците, после помаците, сега циганите, после сигурно и българи (то и сега има такива еничари). Лошото е, че освен политически, тия групи се приобщават и етнически -> много от тех вече се чувстват турци, финансира се изучаване на турски език в помашките райони и циганските квартали, строят се джамии (дори там където нема турци). Целта на ДПС е ясна, засилване на политическата власт -> докопване до еврофондовете и държавните пари -> финансиране на турцизацията и в крайна сметка създаване на автономни райони, които в необозримо бъдеще да се присъединят към Турция.

Със сигурност ще има хора, които въпреки глобите нема да идат да гласуват -> или от инат, или от хроничен мързел, некои може и да си "уредят" документ за оправдателна причина за да не платят глобата. Но те нема да са чак толкова много, че да се опорочи замисъла на задължителното гласуване. Щом в страна като Гърция, където хората са по-бунтарски настроени и излизат на улицата за най-малкото нещо, има задължително гласуване, със сигурност и у нас нема да има проблеми с недоволните от тоя закон.

Тоя закон, заедно с останалите предложения на ВМРО -> принципа на отседналост и образователния ценз, със сигурност ще се окаже благоприятен за България, стига да бъде гласуван в парламента разбира се. Но дори и сега да не мине, със сигурност в следващия парламент ще събере мнозинство (ако ГЕРБ, Атака, НДСВ, ВМРО запазят позициите си и част от десните ги подсилят) и рано или късно ще бъде гласуван.

За стимул също може да се помисли, но чрез опрощаване на част от данъците за гласувалите. Иначе за кебапчета пак циганите ще са първи... :)

Извинява се,но Тутанкамон ли си,или просто камион не те знам,просто мислиш самия ти като кон с капаци драги. Явно мозъка ти е по-промит отколкото показваше в началото. Освен лъжливи фактологични еквилибристики,нищо не видях от теб. Я посочи къде например се строи джамия в България и там няма мюсюлмани ? Много ми е интересно да науча,защото аз самия незнам такова място в България,нито едно.

П.С А по темата,нищо няма да стане,както всички си мислят че с това ще подлеят вода на ДПС ( няма смисъл да се лъжем каква е целта на тази мярка все пак ) така ще останат доста излъгани в очакванията си. Четох какви ли не сметки тука, но всички вие сте доста позаблудени от желанията си,а реалноста е съвсем различна. Ще поживеем и ще видите ,и тогава няма да има оправдания за каквото и да е било :angry:

Редактирано от Devians (преглед на промените)

Извинява се,но Тутанкамон ли си,или просто камион не те знам,просто мислиш самия ти като кон с капаци драги. Явно мозъка ти е по-промит отколкото показваше в началото. Освен лъжливи фактологични еквилибристики,нищо не видях от теб. Я посочи къде например се строи джамия в България и там няма мюсюлмани ? Много ми е интересно да науча,защото аз самия незнам такова място в България,нито едно.

П.С А по темата,нищо няма да стане,както всички си мислят че с това ще подлеят вода на ДПС ( няма смисъл да се лъжем каква е целта на тази мярка все пак ) така ще останат доста излъгани в очакванията си. Четох какви ли не сметки тука, но всички вие сте доста позаблудени от желанията си,а реалноста е съвсем различна. Ще поживеем и ще видите ,и тогава няма да има оправдания за каквото и да е било ;)

Стига бе, Морфей 3, дано поне сега запазиш добрия тон. ;)

Иначе споделям мнението на Tutankamon. Може да не съм съгласен с всичко, но има логика.

По-точно не съм съгласен с крайните му определения.

ПП: едно на нула за теб приятелю :)

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Нещо неверно ли написах бе, айде кажи ми коя моя дума не е верна? Що за болни мозъци сте вие бе? Телета ли сте, патки ли сте, какво животно сте бе чак па толко дебилно и тъпоглаво? 50% от хората в тоя форум са ОТРЕПКИ и чрез мисленето си допринасят за обезбългаряването и турцизацията в смесените райони.

Писна ми от дебили - лятна ваканция angry.gif

.... Не искам , а и няма за кого и да какво да гласувам ! .... "Те" вече са избрани ! :)

Когато не гласувам - гласувам.

ПП Безразлично ми е кой безморалник ще злоупотребява и забогатява от ВЛАСТ.

Дразня се по-скоро че има неосъзнати подкрепящи а няма осъзнати протестиращи.

Разчистих темата от офтопици,въздържайте се от такива в бъдеще.Ако има да се карате и обиждате не го правете в темата занапред.Не коментирайте кой модератор какво да направи.Всички такива неща ще бъдат трити без предупреждение,а потребителите наказвани.Раздела е "Политика",а не "Детска градина".Ако няма какво да кажете по темата не се чувствайте длъжни да го правите и да се стараете да отговаряте на всяка провокация.Ако видите нарушение на правилата не правете забележка на човека в темата,използвайте бутона "докладвай".Съобщнието отива на минутата при модератор и който е най-свободен ще прегледа и реши проблема.Приятна дискусия.

Абе нещо прекалено горделиво и надменно май почнаха да гледат някои българи когато става дума за националнозначимо събитие като изборите. Един бил зает, друг ходил на рожден ден, трети не се интересувал от политика и не харесвал никого, четвърти просто го мързяло... Ало, вирнатите носове, ако не искате за вашето, поне помислете малко за бъдещето на децата си и не оставяй 350-400000 неграмотни, зомбирани и насила заведени да гласуват пингвини с шалвари да ви определят бъдещето. Не гласувайте за партия, гласувайте за България, покажете че ви пука за тая страна! Като бивш воден спасител знам, че понякога се налага да упражниш сила срещу давещия се, който те е сграбчил в ужаса си, за да не се удавите заедно. Така че малко насилие под формата на задължително гласуване за такива като вас ще ви подейства спасяващо. А непоправимите тъпаци ако искат пак могат да покажат магарешки инат и да пуснат недействителна бюлетина. Въпрос на интелект или по-скоро липса на такъв... Така че твърдо "За" задължителното гласуване.

Мразя всичко задължително. Първосигнално се възпротивявам на всичко което ми се налага от някой друг. Имам си глава на раменете и смятам, че мога да я използвам. За мен няма значение дали съм съгласна с правилото или не. Първичната ми реакция е да отказвам да следвам чужди норми. Аз гласувам и винаги до сега съм гласувала. Собствената ми нагласа е такава. Ако направят гласуването задължително и аз няма да съм доволна. Склонна съм обаче да преглътна това ограничение. Защо е задължително да се слага предпазен колан в колата? Защо е забранено да се шофира в нетрезво състояние? На мен не ми е необходимо! Явно е обаче, че хората имат нужда да им се припомнят такива неща. Това е с цел обществото да се предпазва само от себе си. Ако на някой не му стига акъла и натиска педала на газта докато държи бутилката аз какво общо имам. Ами той/тя няма да убие само себе си, затова. Приемам задължителното гласуване като такава предпазна мярка срещу самите нас. Дали ще има ефект е друг спорен въпрос.

Мразя всичко задължително. Първосигнално се възпротивявам на всичко което ми се налага от някой друг. Имам си глава на раменете и смятам, че мога да я използвам. За мен няма значение дали съм съгласна с правилото или не. Първичната ми реакция е да отказвам да следвам чужди норми. Аз гласувам и винаги до сега съм гласувала. Собствената ми нагласа е такава. Ако направят гласуването задължително и аз няма да съм доволна. Склонна съм обаче да преглътна това ограничение. Защо е задължително да се слага предпазен колан в колата? Защо е забранено да се шофира в нетрезво състояние? На мен не ми е необходимо! Явно е обаче, че хората имат нужда да им се припомнят такива неща. Това е с цел обществото да се предпазва само от себе си. Ако на някой не му стига акъла и натиска педала на газта докато държи бутилката аз какво общо имам. Ами той/тя няма да убие само себе си, затова. Приемам задължителното гласуване като такава предпазна мярка срещу самите нас. Дали ще има ефект е друг спорен въпрос.

Хубаво мнение! Аз мисля също така. Няма да съм много доволен, щото ме карат да правя нещо насила, но като се замисли човек - с коланите свикнах отдавна( даже като сядам да играя някоя игра от сорта на NFS... посягам във въздуха за колана). И да не бяха задължителни коланите, пак щях да си го сложа( някой да не си помисли мръсотии :baby: ) И бира да съм пил, не сядам да карам. Само не мога да разбера още кога съм изтрезнял и мога да седна да шофирам.За това никаква информация отникъде. Последния пример е с жена, която причини смъртта на 3-ма невинни младежи твърдейки, че е пила само бира, а в кръвтта си е имала 2.88 промила алкохол! Да, сигурно госпожата си спомня само първата бира и след това нищо не помни. Ето защо съм за забраната жени да не консумират алкохол и да им се дава шофьорска книжка след 2 пъти повече часове и 2 пъти по-голяма сума :baby: Ако може да се разрешава на жени да шофират само, когато мъжете им са пили, ще бъде супер ;)

Tutankamon, мислех, че са те отписали вече...Явно системата не работи добре.

AXl , Какви ги говориш! Нима! Аз бях първи :rolleyes:

Митак, прав си, но не мисля, че 350, 400 хиляди са неграмотни. Да кажем 250-300 000 ;) Ако вземем и тия с българско самосъзнание, ще станат да кажем 5 милиона с циганите. Все тая дали 5 милиона неграмотни ще определят бъдещето ми или 250 000. Файда за мен няма( йок, за да ме разберат и други постващи), след като първанката или царя пак ще спечелят, както са го правили тогава, когато и "неграмотните" са гласували за тях! Костов и сие ги отписвам, щото са бита карта, иначе бих казал същото и за тях. Да кажем, че отписвам и Сидеров, който чрез омраза иска да управлява. Какво излиза? Ами ебете мамата на тия, дето ви пречат и да не ви пука кой ви управлява. И неговата мама също! Никой, за когото съм гласувал през тия 17 години не е спечелил и даже не ме е управлявал! Какво очаква тогава "народът" от мен? Ами те си знаят, ама Той е в гащите ми скрит :rolleyes:

Почнаха пак караниците ........ ХОРААААА..............peace колкото и да се карате ще стане каквото решът хората с многото пари ! А ние ще се караме са глупости ! НЯМА смисъл според мен от обиди и прерикания , изразете си мнението като хората/както са направили AXL, yvsot,dragozow и много други / а не да се заяздате / като Tutankamоn /

МИР хора......0fd464ac3c495bc2f10a531d2c79ae44.gif

Момче или мъж, погледни няколко темички като тая и после казвай, че някой си изразявал мнението! Мнението ни е като на овцете, а в спора се ражда истината, стига господаря да разреши това.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

bildera_ изтрих си поста и спирам да коментирам в този тема / м/д мъж съм не някое момченце / то човек с мир иска да постигне нещо НО вие / визиръм теб и Tutankamon / НЕ ! Така че карайте се , хвалете се един на друг аз не участвам повече в тази тема / така изгонихте и don_baro™ / Чао от мен !

П. П. Сетих се как ще оправим България Ти - президент Tutankamon - премиер и ще се оправим :yanim: !

bildera_ изтрих си поста и спирам да коментирам в този тема / м/д мъж съм не някое момченце / то човек с мир иска да постигне нещо НО вие / визиръм теб и Tutankamon / НЕ ! Така че карайте се , хвалете се един на друг аз не участвам повече в тази тема / така изгонихте и don_baro™ / Чао от мен !

П. П. Сетих се как ще оправим България Ти - президент Tutankamon - премиер и ще се оправим :yanim: !

Извинявай, ако те обидих. Казах " момче или мъж", защото мнението ти е като на момче, а аватара ти на мъж. Можеш да прочетеш профила ми, за да видиш, че и аз ще направя същото, така, че споко. Като искаш не гласувай, като искаш гласувай, мен ми е все тая и на тоя. Аз ще си гласувам със или без задължаване и то за това, което смтам за добре, а не като тоя линк, който ти дадох. Ето какво сме ние. Гласуваме за първия срещнат, който ни каже - "гласувайте за мен", без да се замисляме изобщо, че има още 1000 като него! Защо тогава обвиняваме избирателите на ДПС, че гласували под строй? Ами и ние сме такива и това е истината!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.