Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гласуването става задължително?

Гласуването става задължително? 195 гласували потребители

1. 1. Да бъде ли задължително гласуването?

• Да
      51%
      95
    • Не
      48%
      90

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Не е въпроса в пренебрегването на каквото и да било, друго ми е странно на мен, като споменаваш нещо не може да не обхванеш всичко...

Та може и да си прав, че е нужна крачка, но няма да промени нищо защото на всички им е писнало...явно е от какво им е писнало, а когато знаеш, че няма полза от едно нещо не се занимаваш даже, понеже от опит знаеш, че няма резултат...

Може би мислим еднакво, но начина по който възприемаме обстановката е различен...И аз искам да има за кой да гласувам, но уви няма...

И най-малката крачка е промяна към нещо !

Как може да си сигурна предварително, че няма полза от нещо което не си направила.

Е добре и какъв трябва да е политика, който ще ви накара да гласувате ?

Хайде кажете според вас, с какво би заслужил безценния ви глас ?

• Отговори 249
  • Прегледи 27,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

София ли ми супер е че няма активност, да ти кажа честно всички трябва да не идем на избори, пък да видим тогава какво ще стане!!!!

Ами ще стане това, че Aтака ще спечели, защото ще ида само аз до урните :nono:

Гласуването задължително трябва да е с коефициент.

Основно образование,Средно образование,Висше образование-никой не може да ме убеди,че един глас на нискообразован човек е равен на средно и над средно интелигентен и образован човек.

Може би се повтарям с този пост,но това е моето твърдо мнение.

Браво за идеята, харесва ми. Може да определим и квота на малцинствата според процентното им представяне в България и после всеки да си гласува за себе си ;) Значи Аамет да няма право да гласува за Волен и Волен да няма право да гласува за Аамет ;)

Файда никаква човече :clap:

Пък и никой не може да ме накара да гласувам освен, ако не ми приложат -изнудване като да ме заставят по някакъв начин, но то мен май като се замисля няма с какво да ме принудят... :P

Тогава си ОК, щом не те бъркат 50 или 500 лева глоба. Де да бяхме всички така ;)

Не е въпроса в пренебрегването на каквото и да било, друго ми е странно на мен, като споменаваш нещо не може да не обхванеш всичко...

Та може и да си прав, че е нужна крачка, но няма да промени нищо защото на всички им е писнало...явно е от какво им е писнало, а когато знаеш, че няма полза от едно нещо не се занимаваш даже, понеже от опит знаеш, че няма резултат...

Може би мислим еднакво, но начина по който възприемаме обстановката е различен...И аз искам да има за кой да гласувам, но уви няма...

Все пак ще е по-справедливо гласовете, пуснати с желанание и надежда, да тежат повече от купените.

Да, може да отиват на вятъра, но тези гласоподаватели ще се чувстват по-уверени, ще усетят тежестта на гласа си, ще разберат, че заедно могат да променят нещата и може би ще реагират по-остро и организирано на грешките на избранниците си.

А на българина му се събра доста и няма вечно да търпи да го тъпчат.

Да, трябва да започнем да мислим за себе си не като за свободен електрон, а като част от едно цяло.

Редактирано от myd (преглед на промените)

По-принцип толкова голяма ли ти се вижда България, че ограничаваш така нещата до гласуване в големите градове, за мен само три града са големи в малка България!!!!???

А Явно под села разбираш нещо друго, защото в написаното от теб липсва нещо!!!

По принцип е добре всички да гласуват, но като няма дефакто за кой да си дадеш гласа, по-добре да не се гласува...Мое мнение ...пък който намира смисъл да гласува нека гласува...

Ангелче, рая да не е Варна? Идвам веднага ;)

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Радвам се, че се гордееш с пуснатия си глас за измамници, които и да са те...
Първо, няма как да разбереш дали не съм пуснала невалиден глас. Второ, и аз се радвам за теб. Ти също си дал своят глас, но пропорционално.

Явно не виждаш, че който дойде на власт винаги се коалира с ДПС ==> ползата от файдата е никаква...
Като говориш за турците и коалициите в които влиза ДПС: Не осъзнаваш ли, че заради “тъпите”, “ограничени” и “заблудени” гласуващи (като мен) партията на Доган не е първа. Не схващаш ли, че заради “патриотичните”, “умни” и “далновидни” негласуващи (като теб) партията на Доган е втора. Аз и всичко останали гласуващи не сме нито "слепи" нито "глухи" (нямам предвид чисто физически).

Мисля, че аз първо ти зададох въпрос: за кой от всичките други трябваше да гласувам напук на ДПС и на негласувалите????? При положение, че всички са замесени в афери...

Като искаш отговор , дай отговор...

Ето го и него, май си го пропуснал:

В крайна сметка всеки си носи глава на раменете и решава сам за себе си.
Та така, аз втора зададох въпрос (дори няколко). Не търпя необосновани обвинения и напатки.

Мен ме устройва да няма избори за депутати перфектно...ТОЕСТ избираме 10 души, които да взимат по-маловажните решения, а останалите ВАЖНИ решения си ги взимаме с ДОПИТВАНЕ ДО ХОРАТА...Можеш да бъдеш сигурна , че в този случай ще присъствам на всяко едно гласуване...
Първо няма как да бъда сигурна. Второ, не съм чула за провеждане на референдум.

Задължителното гласуване ще доведе само до едно: Същите изборни резултати...Само, че в този случай резултатите ще се забавят ден-два понеже ще има да отделят доста празни листове...
Голям пророк се извъди. Аз съм на друго мнение. Как ще коментираш предположенията за 10-20% ръст в избирателната активност, ако се въведе интернет гласуване?

Налага се да се потретя: "Единствено, ако гласуването е задължително и пуснатите бюлетини са недействителни можеш да ми докажеш нещо. "

И само нещо да вметна: НЕГЛАСУВАЛ не значи лежал от мързел на дивана....Някои хора се скапват от работа...
Въй, въй, въй... извинете ни, че дишаме. Ваше Величество неможе да отдели 20-тина минути от ценното си време на път за работа или прибирайки се в къщи. Напълно Ви разбирам. Как можах даже да си го помисля? Разбира се, че сте ангажирани от сутрин до мрак (особенно в изборния ден). А аз, моля ти се, тогава съм само на половин ден и използвам следобеда си в размисъл. Други пък решават да отскочат я до вилата си в провинцията, я за риба...

Едва ли някой ще отрече, че голяма част от негласуващите чисто и просто “проспиват” изборния ден. Voxy сам каза, че на последните избори не е гласувал. Със срам и аз си признах, че за малко да пропусна тази си привилегия. Последният път пуснах вота си 10-тина минути преди секцията ми да затори. WitheHeart правилно отбелязва, че коментарите ми не са ласкави спрямо него (и мен самата). Наричам тези хора (и себе си) “мързелуващи” защото това е най-точното определение. Голяма част от приятелите ми са такива, но те не се засягат – признават си. Ти обаче не си в тази категори. Ти си от хленчещите. 100 приказки може да изприказваш, но неможеш да отидеш да пуснеш невалиден вот. Покажи недоволството, а не мързела си.

Седнал да ми развива теории “НЕ ИСКАМ ДА МЕ УПРАВЛЯВАТ ТЕЗИ ИЗЕДНИЦИ”. Изобщо искаш ли някой да те управлява? И аз мога да кажа, че не си харесвам началниците например. Те всички еднакви бе! Как не ги е срам да ме залъгват с някаква мизерна заплата? Не знаят ли, че искам да получавам ЕВРОПЕЙСКА такава? Да, ама всички управници си гледат интереса, а умните – гледат не само своя. Ти искаш да си независим като заявяваш, че нищо не зависи от теб. По голяма простотия от това няма. Или греша? Доста смехории прочетах от теб.

Шефке, моля те не ме уволнявай. Нал знайш че много те бичкам тебе kiss.gif

• Автор
България винаги е била по-добре , когато ни е управлявал 1 човек...Що не вземем да пробваме пак???

Ми аре... ей ме на. Да почвам ли с обещанията?! ;)

Ми аре... ей ме на. Да почвам ли с обещанията?! :yanim:
Недей тъй, ще загубиш. Както виждам, част от хората тук предпочитат диктатура. Един да коли и да беси. ;) Ти си си глобален модератор, не поставяй статута си под въпрос. ;)
Така и не разбра, че НЕ ТИ казвам на кое място е ДПС, а че ВИНАГИ е в коалиция с управляващите.Ние само сменяме коалиционния й партньор и нищо повече.Единствено тези, които си избрала, могат да решат да не дават власт на ДПС, но да е ставало до сега?????....Винаги ДПС е с НДСВ, БСП, СДС, в зависимост от изборните резултати...Абонирани са за Министерството на Земеделието...

Ами как няма да е така-като всеки път избирателната активност е ниска,и ДПС получава все повече места в парламента,а никоя партия не може да спечели абсолютно мнозинство и трябва да се коалира с някоя друга партия с достатъчно депутати-а това е ДПС,заради негласувалите....

И каква е разликата, би ли ми пояснила...Защото за мен единствената разлика е , че имам една надница по-малко за месеца...Нищо повече не показваш с празна бюлетина освен може би, че може да намериш 2-3 часа да се разкараш до урната...

Разликата е,че в такъв случай делът т.е. процентът на бюлетините които избират ДПС ще бъде по-нисък спрямо общия брой бюлетини,и от там==>ДПС ще има по-малко депутати==>а от там-и няма да бъде в правителството!

......Обикновено хората плачат като узнаят колко пари са изтекли от държавата ни за сметка на СЪЩИТЕ тези управници, за които искаш да гласуваме задължително...

..........

И да гласуваш и да не гласуваш-управници ще имаш-разбери го най-после.И който и да те управлява,няма да го прави в твоя,на don_baro™,услуга,а ще го прави в услуга на избирателите си!

ДПС това и прави-оправя бизнеса и интересите на своите хора.

БСП-прави същото за нейните бизнесмени,СДС и Иван Костов-по същия начин.

Това ,че на някого не му харесва-си е негов проблем.Ако не искаш да виждаш тези хора на върха-върви гласувай и няма да ги има.

Ако гласуването е задължително-ще видиш тогава за каква промяна ще говорим в цялата държава!А сега резултатите се знаят предварително-просто,защото всяка партия предварително знае колко хора ще гласуват за нея.

Каква ще е промяната??? Ти не избираш нови хора, а просто сменяш едни със същите били преди 4,5,6 години и също нищо не показали...

А за ДПС-то не трябва да го има по конституция като партия...Не гласовете определят това, в конституцията е казано...Щом я има още значи не само ДПС са на далавера, а и другите партии покрай нея...

Негласуването ми означава, не че искам ДПС да управляват, а че не искам ДПС, СДС, БСП, НДСВ, АТАКА да управляват...Като гласувам и се попроменят процентите , то едната партия ще бъде прецакана, но друга от тия ще бъде облагодетелствана...И крайният резултат е пак нула, нищо, празно множество, дупка, геврек...

Мен вече не ме грее, че няма да е на власт СДС, БСП, НДСВ или който и да е бил, защото за 18 години показаха, че с тях и без тях - все тая.....Ето за това предпочитам напоследък да не гласувам, защото дереджето е същото и вината НЕ Е само в ДПС, нито само в коя да е друга партия, а ВЪВ ВСИЧКИ ТЯХ...

Ти или не знаеш какво искаш, или искаш нещо което знаеш че няма как да стане.

И не само ти разбира се :offtopic_s:

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Ами как няма да е така-като всеки път избирателната активност е ниска,и ДПС получава все повече места в парламента,а никоя партия не може да спечели абсолютно мнозинство и трябва да се коалира с някоя друга партия с достатъчно депутати-а това е ДПС,заради негласувалите....

Разликата е,че в такъв случай делът т.е. процентът на бюлетините които избират ДПС ще бъде по-нисък спрямо общия брой бюлетини,и от там==>ДПС ще има по-малко депутати==>а от там-и няма да бъде в правителството!

И да гласуваш и да не гласуваш-управници ще имаш-разбери го най-после.И който и да те управлява,няма да го прави в твоя,на don_baro™,услуга,а ще го прави в услуга на избирателите си!

ДПС това и прави-оправя бизнеса и интересите на своите хора.

БСП-прави същото за нейните бизнесмени,СДС и Иван Костов-по същия начин.

Това ,че на някого не му харесва-си е негов проблем.Ако не искаш да виждаш тези хора на върха-върви гласувай и няма да ги има.

Ако гласуването е задължително-ще видиш тогава за каква промяна ще говорим в цялата държава!А сега резултатите се знаят предварително-просто,защото всяка партия предварително знае колко хора ще гласуват за нея.

Докторе, само ще допълня, че БСП или която да е партия не прави същото само за своите бизнесмени. Ето, след няколко дена ще идва Първанката на посещение във Фабриката ни. Шефа ми е член на БЗНС, общински съветник и бивш кандидат за кмет. О чудо! Във фабриката ни при откриването идва кметицата, избрана от СДС, вчера идва следващия кмет от БСП. И госпожата и господина се плюеха по телевизията на предните избори. А, да. преди време идва и една госпожа министърка от ДПС. Абе секви кавали идват и за всички правим маси. Даже за първанката ще сме 700 човека на една поляна, хаха. Няма как да ме задължат да присъствам, само снимчица ще направя и отпрашвам, щото нали не се кара пиян? Това какво ви говори?

Ти явно искаш еднолична диктатура-и "силен човек" на чело на държавата!И да се приключи с партийното боричкане....

Това ли искаш?

don_baro™, ако се смяташ за изключение - така да бъде. Жиеел бил на 15км от урната. Това последното извинение на негласуващите ли е? Силно се съмнявам, защото винаги се оказва предпоследно.

Като гледам този пороен дъжд навън, май и Господ не иска да гласуваме..:offtopic_s:
Да, ще се стопиш по дъжда. А и божията намеса си е доста притеснителна. Някой гръм можеше да те удари. Ако щеш и с папата се извинявай, не ме интересува. Омръзнаха ми твоите “празни приказки” по темата. Нищо ново не си казал, а само предъвкваш. Както написа Ken:
Ти или не знаеш какво искаш, или искаш нещо което знаеш че няма как да стане.

И не само ти разбира се :offtopic_s:

ПП: Благодаря на Trichocephalus. Той ти е разяснил нещата които явно не могат да се осмислят от теб. Дай си някой друг ден за да асимилираш написаното от него, мен и останалите.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Много правилно докторе. Напълно споделям мнението ти и съм радостен от тази новина. Някъде из първите поустове,видях някакво момченце да казва , че това е не демократично , за което съжалявам angry.gif Ако това не е демократично , то това значи че досега сме живяли в перфектната демокрация...Не е ли така?

Ще кажа само едно : Ти явно не може да различиш шегата от сериозното, не се захващай за всяка дума, някои неща са шега...
Различавам ги, както и търсенето ти на всякакви извинения. Най-забавното е, че си взел съвсем на сериозно ироничната ми забележка относно Бог. biggrin.gif Трябва да слагам повече емотиконки в постовете си. :ph34r: От любов към спора ти написах предния пост. Първоначално смятах да оставя само текста в послеписа. Добре, нямаш желание да докажеш с празен вот "НЕЖЕЛАНИЕТО да ме управляват всички тях". Но искаш да НИ го докажеш в този форум. Желязна логика. :yanim: Само дето не знам защо и най-вече как ще стане това. С "празни приказки" и общо оплюване. :rolleyes: Това и НИЕ го можем, и то не по зле от теб. "Разочарован съм от всички политически партии последните години". Да бе, знам - само ти се чувстваш така, а гласуващите отиват пред урните с невероятен оптимизъм за светлото бъдеще. В главите им има мисли за благоденствие и... 20 лева. Както и да е. Отдавна се отказах да водя диалог с "дървен философ".

ПП: Дано поне разбираш от сарказъм.

Много правилно докторе. Напълно споделям мнението ти и съм радостен от тази новина. Някъде из първите поустове,видях някакво момченце да казва , че това е не демократично , за което съжалявам angry.gif Ако това не е демократично , то това значи че досега сме живяли в перфектната демокрация...Не е ли така?

Правилно приятелю!

Към баровеца - има логика в думите ти. Всички са маскари, но между тях изгарят честните хорица, които биха задоволили и теб. Дадох пример, как ние сме с всички партии, даже и с нашите бивши противници. В цялата работа се месят пари. Обещавам да споделя впечатленията си от първанката на 23-ти и да пусна някой пик. И баровец, хубаво е да си контра винаги, ама се вслушвай в противното мнение, дори да не си го признаваш на момента. Има потенциал в теб.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Това "всички са маскари" знаете ли от къде се е взело? :rolleyes: От Алеко Константинов-"Бай Ганьо" laugh.gif

Какво излиза-че от началото на 20-ти век не сме мръднали и на косъм-така ли?Или просто си е заложено в нас да си се оплакваме и да очакваме месията да слезе от небето и да ни оправи.

Всички са маскари....... :ph34r: Не го обичам този израз.като са маскари-защо ги търпите?По времето,когато Алеко е написал "Бай Ганьо" е имало 3 преврата,две въстания (имам предвид Войнишкото и Септемврийското).

Тогава не са търпели "маскарите"но и са гласували.България е вряла и кипяла.но е вървяла напред!

Сага какво?Не гласуваме-и наричаме това "протестен вот" :yanim:Нищо протестно няма в това.

като не искаш управниците само да се сменят -днес БСП+ДПС,утре НДВ+ДПС и т.н.-ами направи си партия илинамери партия,в която да повярваш и да задоволи изискванията ти, don_baro™.

Дааа, интересни мнения се изказаха, но до колкото забелязвам дискусията взе да се върти в един затворен кръг примесен с лични "откровения"!

Единственото, което мога да кажа е, че явно сме доста далеч от т.нар. гражданско общество и щом ни липсва самосъзнанието, че трябва да гласуваме, нека го направят задължително! Ще поживеем и ще видим, както казват руснаците!

Дааа, интересни мнения се изказаха, но до колкото забелязвам дискусията взе да се върти в един затворен кръг примесен с лични "откровения"!

Единственото, което мога да кажа е, че явно сме доста далеч от т.нар. гражданско общество и щом ни липсва самосъзнанието, че трябва да гласуваме, нека го направят задължително! Ще поживеем и ще видим, както казват руснаците!

Ами що не го написа на руски? Аз няколко пъти се мъчих, ама не намерих точните букви на клавиатурата :rolleyes: Абе квото и да направят, едва ли ще откажа бирата. В краен случай ще се науча и как се прави бира, освен ракия и вино :ph34r: Кръгът е омагьосан, всички може само да се повтаряме, това ни е много ясно, но нещо ни тика да покажем, че ние сме правите :yanim:

Вижте сега.

Гласуването си е личен избор - всеки си решава за кого да гласува или изобщо да не гласува и мисля, че никой няма право да накара някой да гласува насила.

Проблема е, че просто средно-статистичения българин може да се каже, че не се е отказал да гласува, защото няма за кой, а защото не знае за кой (то не че има кой знае какво значение).

Хората масово са спрели да се интересуват от политика, коалиции и партии (по обясними причини). Хората вече не вярват и аз ги разбирам, но не оправдавам това, че както винаги изразяваме нашата тотална незаинтересованост и "протест" по най-тъпия и вреден начин, а именно чрез липсата на гласуване.

Аз ако можех, щях да гласувам. Така или иначе в тази държава права почти нямаме, но поне ни е останало правото да гласуваме.

Bildera, и да сме прави, и да не сме прави все си е тая, защото от нас нищо не зависи!

Нали знаеш: "Кучетата си лаят, кервана си върви"!

И по-добре да го осъзнаем навреме, та да направим и малкото, което може да се направи, а именно, да вървим да гласуваме, без да ни задължават!

Редактирано от Дяволският ангел (преглед на промените)

Bildera, и да сме прави, и да не сме прави все си е тая, защото от нас нищо не зависи!

Нали знаеш: "Кучетата си лаят, кервана си върви"!

И по-добре да го осъзнаем навреме, та да направим и малкото, което може да се направи, а именно, да вървим да гласуваме, без да ни задължават!

Ами и аз това искам, защото съм инат. Инат, не защото на "да", казвам "не", а защото искам да докажа на някой, че може да стане и по друг начин, който понякога може да се окаже по-удачен( всъщност, за да го кажа аз, значи го мисля).

Замислете се само: Примерно нарязването на една резба. Правим го с метчик или флашка на ръка, но някой измисля това да се прави на струг или друга машина. Той иска да докаже, че една операция може да стане и производителна. Това е в кръвта на човек. Не е важно защо въвеждаме машина за тая операция - дали за пари или за да докажем себе си. Първо целта ни е второто, после минаваме и на първото.

Искам всички да гласуваме без да ни карат, но виждам, че това е невъзможно. Никога не съм предполагал, че под 30 % от българите ще отидат някога пред урните! За мен нормалния процент е 60-70. Щом стигнахме до двайст и няколко процента, значи е време да се предприеме нещо. Да, най-бедната държава сме в ЕС. В други държави процентите дори са по-малко от нашата, но е нормално, когато един човек се чувства добре, да не се интерисува от политика. С това си обяснявах и все по-ниските проценти последните години. Но тук нещата се преплетоха. Една част не гласува от недоволство ,друга от това, че според нея едва ли гласът и има значение и трета зради дъждовете и различните стечения на обстоятелствата. В България тотално се оплетохме. Може би трябва да видим опита на сходните нам африкански държави. Но, доколкото разбирам, в Африка се живее много по-добре, отколкото у нас. Не става въпрос за ЮАР , а за Мозамбик или Зимбабве примерно. Един българин би се чувствал много добре там. Не знам, защо още не сме хукнали натам, а даваме гъзовете си на запад, където най-добрата работа за емигранта е тираджия и то защото няма никой на главата му.

И пак ще се повторя -" Политици, дайте на хората пари, които така и така от гордост не искате да вкарате в обръщение". Румънците си живеят с бюджетен дефицит, а ние с излишък. Видя се как за няколко години ни изпревариха. Абе дайте МРЪСНИТЕ ПАРИ НА БЕДНИТЕ ХОРА И СЕ ЗАТВАРЯЙТЕ В КЪЩУРКИТЕ СИ! Хорицата знаят какво да си купят с тия пари - сиренце, млекце, хлебец, а може и мезенце и ракийка! АБЕ ДАВАЙТЕ ДА ЗАВЪРТИМ КОЛЕЛОТО, ПЪК ПОСЛЕ СИ ОТИВАЙТЕ В ПАЛАТИТЕ, НИКОЙ НЯМА ДА ВИ БЕЗПОКОИ! КОЛЕЛОТО ЩЕ СЕ ЗАВЪРТИ И ДАЖЕ ВИЕ ЩЕ НАМАЖЕТЕ ОТ ТОВА!

ПП:...........стига де(dragozow)

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Последният пасаж много ми хареса! biggrin.gif

И после - защо не гласувам... Не мога да псувам и да гласувам едновременно. Когато ги псувам,много ясно,че няма да им гласувам. Когато нямам поводи да ги псувам,ще гласувам. Толкова е просто... :)

Последният пасаж много ми хареса! biggrin.gif

И после - защо не гласувам... Не мога да псувам и да гласувам едновременно. Когато ги псувам,много ясно,че няма да им гласувам. Когато нямам поводи да ги псувам,ще гласувам. Толкова е просто... :)

Мислиш ли, че тия, за които съм гласувал са на власт? Никога не са били , няма и да бъдат. Аз пак ще си гласувам за успокоение на душата, щото до нея май опира цялата работа, а не до пари и кебапчета! Ако не ти харесват псувните ми, измисли по-цинични ( все пак сме културни хора и ще се задоволим с ежедневните)

Ако не ти харесват псувните ми, измисли по-цинични ( все пак сме културни хора и ще се задоволим с ежедневните)

Ама напротив,много си ми харесват! :clap::)

ОК, да пренебрегнем личните нападки. След втория си пост само се цитирах, защото няма никакъв смисъл да пиша по няколко пъти едно и също нещо. В последните три открито се занасях с теб просто защото ми се вързваше. От това съдя, че се опитваш да ни убедиш в теорията си. Според теб е по-добре да си стоим в къщи, да чоплим семки, да ругаем всички политици без изключение, да се надсмиваме над гласуващите, да гледаме резултата като на купен футболен мач, да отчетем колко български глупаци са отишли да гласуват и дали те са били повече от турците. Давам този пример защото ти най-много от всички тук изказваш недоволството си от властта на ДПС, а и мисля че ще ти допадне спортната аналогия :clap:

Само , че ти казваш : ала-бала, ала-бала мързи ви, ала-бала, ала-бала мързи ви, а аз казвам : Не ми хареса този, защото...и за това няма да гласувам за него, Не ми хареса този , защото....и за това не гласувах и за него...
За да не се губи нишката ще бъда кратка и ясна. Имам няколко въпроса към теб:

- Смяташ ли, че с евентуалното въвеждане на интернет гласуването ще има ръст в избирателната активност на българите?

Според мен да и знам, че над половината от моите приятели ще се възползват. Какво ще е следствието?

- Смяташ ли, че всички управляващи през последните години са еднакви и заслужено ги слагаш под общ знаменател?

Не говоря за конкретно избраните евро депутати.

- Обвиняваш ли някого за избора на управляващите ни през последните години и ако да КОГО?

Аз обвинявам себе си, приятелите си и теб т.е. нас българите.

- Как смяташ, че трябва да се сложи край на това което наричам аз "порочен кръг"?

За мен извода и избора е един - задължително гласуване.

- От колко време имаш право да гласуваш и колко пъти си гласувал през живота си?

Това ще покаже до каква степен си бил заинтересован преди в участието на изборите.

ПП: Как имаме право да търсим отговорност когато ние се държим безотговорно?

don_baro™, извън протокола да вметна: Сарказмът ми не беше за "дървен философ", дори не беше насочен към теб.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.