Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гласуването става задължително?

Гласуването става задължително? 195 гласували потребители

1. 1. Да бъде ли задължително гласуването?

• Да
      51%
      95
    • Не
      48%
      90

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Хехе! Днес резултатите от гласуването са равни. 69:69. :rolleyes:

То голяма работа и велик въпрос!

Дали да си занесем г*за до избирателната урна веднъж на 4 години. Или на 5.

Наистина имаме демократичното право да не гласуваме. Както да пледираме колко е трудно и сложно да го направим, колко ни мързи и не ни интересува. Но май е наистина не ни интересува, вече сме по-отворенгяз от разни американци, европейци, австралийци и тем подобни уредени и богати племена. За съжаление имаме съдрани потури и се правим на това, което не сме.

Браво, mitaka33. Аз повече нямам какво да добавя.

• Отговори 249
  • Прегледи 27,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Привет,

[quote name='AXL' date='20.06.2007г. в 15:53ч.' post='569847']

Наистина много добър анализ.	Има много неща , които трябва да станат в близко време , голяма част от които си описал самият ти
Благодаря, за топлите думи. Нещата който съм описъл, далеч не са всичките, има толкова много неща, който трябва да се променят, като започнем от самите нас. По важното е как да ги накараме, да се вслушат в нас. Ще се опитам, да опиша, една друга възможност, която няма да чуете по Еврейските медии.
 Има едно равновесие обаче , което в момента не е благоприятно да бъде нарушавано. За всичко си има време. 

Пак казвам - аз съм ЗА задължителното гласуване!

Оставете тези политици, лидери - лилипути, те са едни и същи подставени, лица.

За съжаление, повечето мнения който тук се написаха, потвърждават, най лошото,че => ( други мислят вместо вас ).

Разбира се, не искам с това,(" мое лично мнение ") да обидя никого, ако някой се чуства засегнат, предварително се извинявам.

Виждам, как се нападате, обиждате,плюете се => един - друг, от което няма никаква полза,това е целта на политиците, да ви противопоставят => "един - на друг"

А нашата сила е обединението, ние нямаме оръжие, армии, неможем да се борим с тях, но трябва да ги принудим да се съобразявт с нас.

Как ще стане това, след като играете по свирката им, играете, забележете,=> (по техните написани правила), който те са създали, написали именно за това да могат да ви лъжат,мамят и ограбват, толкова време. Като отидите да гласувате, кого ще ИЗБЕРЕТЕ??, тези който 18 години наред ви лъжат и мамят и ви обещават какво ли не, дават мигач, че завиват на ляво, но веднага след, като вземат властта, завиват на дясно. Най голямото оръжие което имаме ние е "НЕУЧАСТИЕТО В ТЯХНАТА ИГРА" да откажем да играем по техните правила, от това се страхуват най много тези олигарси, затова, опипват почвата...

Представете си какво би станало, ако нито един човек не отиди на работа, нека идат техните номенклатурни кадри, по топлите стаички, но ако обикновенните хора откажат да им играят, по техните правила, без дори да се бият, просто само да не ходят на работа, какво ще стане ? Какво ще стане, като спрем всички ние да плащаме ток, вода, парно, данаци....и откажем да играем по техните правила......

Какво ще стане когато насрочат избори, но хората откажат да гласуват и никой не отиде до урните, да отидата само номенклатурните им кадри, но те не са чак толкова много, какво би станало тогава?. Това можем да го постигнем, без дори да пролеем капка кръв, няма как да ни накарат да излезнем от домовете си и да отидем, на работа или да гласуваме, за да УЗАКОНИМ техният ЛУКС тяхното СТАТУКОВО и ТЕХНИТЕ ПРАВИЛА.......

Това е нащо най мощно оръжие, => ( ПАСИВНА СЪПРОТИВА ) от това се страхува ОЛИГАРХИЯТА .....по този начин можем да ги накараме да се вслушат в нас, да мислят за нас,да се съобразяват с нас, защото ние сме народа, ние също сме хора, а не РОБИ....

Но за тази възможност, не ви говорят по Еврейските медии като БТВ, нали?

Умният победител често дори удостоява такива лишени от характер хора с длъжността на надзиратели на РОБИТЕ, с която те охотно се залавят, изпълнявайки тази длъжност спрямо собствения си народ още по-безжалостно, отколкото това би направило чуждо животно, поставено от победителя..............

Нищо лично, ако някой се е засегнал, още веднъж се извинявам.

Поздрави на всички!!!

Редактирано от Tihichko (преглед на промените)

Извинявай, не искам да те обиждам, но точно ти преди няколко дни ме обиждаше. Но както и да е.

А също искам да те питам : Какво работиш ? Плащаш ли си данъците и сметките за това което си ползвал ?

Това което предлагаш за мен е анархия и беззаконие.

"Най-силното" оръжие - пасивната съпротива, е всъщност това което те (политиците) искат да ни накарат да правим -

лично мнение.

Въобще няма да и мръднеш шапката на олигархията с тази "пасивна съпротива". Колко време ще изкарат хората без пари ? А колко време ще изкарат те с техните пари ? Знаеш много добре, че винаги ще се намерят такива които няма да застанат в общата редица и дори ще се оправдаят, че не вървят "със стадото".

Трябва да си търсим активно правата и да се борим и за най-малкото от тях, а не да си показваме колко голям инат сме.

И сига с търсенето на вината все в някой друг. Евреите били виновни за всичко. Едно време, когато още не са знаели нашите прадеди, че има евреи, са отдавали нещастията и бедите на природата и божествата.

Ние сме си виновни - и аз и ти и всички останали. Много търпим - това ни е главния проблем.

Още веднъж ти се извинявам !

Лека вечер !

Привет,

Въобще няма да и мръднеш шапката на олигархията с тази "пасивна съпротива". Колко време ще изкарат хората без пари ? А колко време ще изкарат те с техните пари ?
А колко, забележи само колко ДНИ => не време, а дни ще издържи олигархията, представяш ли си само когато всичко спре.... можеш ли да си го представиш...... Какво ще стане когато хората откажат да гласуват??? Какво ще стане, като спрат да плащат данаци, ток, вода, парно... Какво ще стане когато хората не отидат на работните си места в АЕЦ..... Какво ще стане когато учителите не отидат по училищата..... Какво ще стане когато служителите,от летището и пилотите не отидат на работните си места... Какво ще стане кгато жп служителите не се яват на работните си места.... Какво ще стане когато хората на БТК не отидат на работа... Какво ще стане когато всички служители на Банките не отидат на рабта, от чистачката, до пазача.. Така мога да продължа много, списака може да бъде много дълг, но ти пак нищо няма да разбереш....... Нима не виждаш и си сляп, как шофьорите постигнаха целта си, но проблема е, че не сме обединени, нима само техните заплати са малки, как живеят нашите бащи и майки, който са работили 40 години и са принудени да живеят с 100 лева пенсия, това, според теб не е анархия. Лъже ги Масларова,че няма пари, Аз казвам пари има, накарайте програмираните МИЛИОНЕРИ който вие създадохте, да си плятат данаците, да не окриват доходите, изкарайте СИВАТА икономика на светло, защото тя е 3 ПЪТИ по голяма от реалната икономика на българия.Това може да стане с приемането на един закон, който много пъти съм споделял тук в този форум. На всички е известно, че се окриват данаци,печалби, работодателите плащат осигурителни минимални вноски, и по този начин, не само намалява възможността да нарастнат пенсиите. Не се замисляте, че утре започва от днес, че утре Вие ще сте на тяхното място.Не искам да засягам темата за онкоболните,че пари за войната в Ирак и Авганистан има....но за друго няма...В сряда бе внесено предложение в парламента, да отпадне ДДС-то на лекарсвата, но да се наложи ДДС на ХАЗАРТА, обаче д-р Зайков=>Пирински, дори и не го предложи за гласуване,а еврейските меди Ви запознаха с този достойна постъпка на д-р Пирински, понеже правителството се грижи за нас , затова те примахнаха ДДС-ТО на ХАЗАРТА, даже и за частните самолети, яхти... защото ние всички имаме, казина яхти и самолети.... Обаче, така както няма пари, изведнъж в края на годината хоп изкачат => 2 милиарда излишък?......защото няма болни, няма ниски пенсии, няма хора който да ровят из боклука, абе всичко супер. Та такива, неща стават тук....... и то пред очите ни, но нали казах еврейските медии се грижат за това, да гледате към гората, но да не виждате дърветата..........
А също искам да те питам : Какво работиш ?

Преди, години, работех като маневрист в БДЖ, сега съм инвалид, пенсионер по болест, със 17 години трудов стаж и 63 лева пенсия, супер е нали???. А хората в съседна Гърция, със 17 години стаж, ако пожелаят се пенсионират, по желание, получавт 600 евро пенсия . Но по тоза начин освобождават работни места за младите, а държавта им отпуска заем ако желаят да развиват частен бизнес. Но така е в нормалните страни, за тези неща, не говори БТВ....

Не виждаш ли, как постигат хората целта си в Гърция, блокират всичко летища пътища, всичко спира, ох забравих за теб това е анархия.........

Нищо лично, Морфейчо

П.П Не си мисли, че не съм разбрал намека ти, за еврейте...........твойте прадеди не са знаели за тях, но дали еврейте не са знаели за вас??? Запомни едно от мен: В това се крие ключа, да предизвикаш събитията, да ги контролираш, да накараш света да мисли,че ти си жертвата, а в същото време да се облагодетелстваш и да останеш скрит, една еврейска поговорка гласи=>(Войната е еврейската жътва) направи справка, коя държава е водила най много войни, когато узнаеш това, виж от колко години съществува тази държава и колко войни е водила на собствена територия.......но това е тема за друг разговор.....

Преди, години, работех като маневрист в БДЖ, сега съм инвалид, пенсионер по болест, сък 17 години трудов стаж и 63 лева пенсия, супер е нали???. А хората в съседна Гърция, със 17 години стаж, ако пожелаят се пенсионират, по желание, получавт 600 евро пенсия . Но по тоза начин освобождават работни места за младите, а държавта им отпуска заем ако желаят да развиват частен бизнес. Но така е в нормалните страни, за тези неща, не говори БТВ....

Нямам идея как да я оправим тая държава,Tihichko,ама и как издържаш семейство с тези пари

sad.gif

Болка

Нямам идея как да я оправим тая държава,Tihichko,ама и как издържаш семейство с тези пари

sad.gif

Болка

Привет,

Ех, трудно е, имало е дни в който издвам съм издържал......., но слава на бога имам приятели който доста ми помагат, а и женами работи.

П.П Ти направи ли крастословицата... помолих те да ме научиш ;) да изкарам някой лев ама ти, не си даваш занаята

Поздрави!!!

Като стана въпрос за пасивна съпротива Махатма Ганди е постигнал независимост на Индия от Англия навремето именно по този начин.За повече информация гледайте филма Gandhi от който има какво да се научи.Ще видите как един дребен и гол до кръста човек управлява милиони хора като ги призовава да се борят "мирно".

Привет !

Какво ще стане когато хората откажат да гласуват???

Какво ще стане, като спрат да плащат данаци, ток, вода, парно...

Какво ще стане когато хората не отидат на работните си места в АЕЦ.....

Какво ще стане когато учителите не отидат по училищата.....

Какво ще стане когато служителите,от летището и пилотите не отидат на работните си места...

Какво ще стане кгато жп служителите не се яват на работните си места....

Какво ще стане когато хората на БТК не отидат на работа...

Какво ще стане когато всички служители на Банките не отидат на рабта, от чистачката, до пазача..

Ще ходят да гласуват турците, комунистите и останалите заблудени. (Извинявам се на тези които може да се почувстват засегнати, но това все още е така)

Ще им спрат тока, водата и парното. Ще наложат санкции и понеже няма и да ходят на работа може да им вземат и жилищата.

Ще имаме още по-неграмотни деца отсега.

Това ще стане в най-общи линии.

Нима не виждаш и си сляп, как шофьорите постигнаха целта си, но проблема е, че не сме обединени, нима само техните заплати са малки, как живеят нашите бащи и майки, който са работили 40 години и са принудени да живеят с 100 лева пенсия, това, според теб не е анархия.

Виждам как да не виждам. Но нали и аз това казвам, че всеки гледа първо за себе си и не мисли за другите.

Постигнаха го само шофьорите в София, доколкото знам. В останалите градове не е така.

Стачките са един от начините (законови) за удоволетворяване на исканията на хората и аз ги подкрепям.

Всеки нормален човек ще се съгласи, че заплатите ни са обидно ниски. На много места осигуряват на минимална заплата - така е. Знам, че много хора няма да се съгласят и ще подскочат, но голяма част от вината за това положение е на самите работници. Те са били принудени да приемат такава работа и сега това се обръща срещу тях.

Тези неща ще се променят, но няма да стане толкова бързо, колкото ни се иска. Обществото като цяло не е пораснало още.

Да не би политиците да са виновни за катастрофите по пътищата или за мръсотията по улиците. Искам да живея в България а не в чужбина и затова ми става много неприятно, когато виждам някой който се бие в гърдите, че е българин, си изсеква носа или се изхрачва на тротоара, или пък не спира на червено и на пешеходна пътека.

Аз казвам пари има, накарайте програмираните МИЛИОНЕРИ който вие създадохте, да си плятат данаците, да не окриват доходите, изкарайте СИВАТА икономика на светло, защото тя е 3 ПЪТИ по голяма от реалната икономика на българия.

Съвсем спокойно и аз мога да кажа, че вие сте създали кредитните милионери. Колкото аз мога да ги накарам да си платят, толкова и вие можете.

Не знам какъв намек си намерил в думите ми за евреите - проблема си е твой.

Мисълта ми беше, че първо трябва да потърсим причините в себе си, защото е много лесно да обвиниш някой друг за проблемите.

Не си позволявам да те наричам с обидни за теб прякори и затова ще те помоля и ти да не го правиш повече.

Привет,

[quote name='Ken' date='22.06.2007г. в 09:01ч.' post='571185']

Привет !

Ще ходят да гласуват турците, комунистите и останалите заблудени. (Извинявам се на тези които може да се почувстват засегнати, но това все още е така)

Ще им спрат тока, водата и парното. Ще наложат санкции и понеже няма и да ходят на работа може да им вземат и жилищата.Ще имаме още по-неграмотни деца отсега.

Това ще стане в най-общи линии.
Ще бъдеш ли така добър, да ни светнеш, колко е процента, на така наречините от теб=>( заблудени и турците) дали пък света няма да види това?? Така е да, те затова прокарха закона, забележи => "ЧАСТНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ" само където не ни светваш, кой ще го направи това, обикновенните редови полицай или армията... да сигурно ще са те, нали затова им вдигнаха сега заплатите. Само,че има едно голямо но, малко трудно ще накараш редови полицай или военослужещи, да вземе от родителите си жилището в което можи би той се е родил. А относно санкциите кой ще ги изпълни???.... Само където не ни казваш, защо не постъпиха с шофьорите така??? те също нямаше да ходят на работа, даже и безредици обещаваха да направят, да блокират улиците.....а пък какво им пречи и на Гърците, Французите...др да постъпят така, както ти казваш, защо им на тези да угаждат на тези заблудени хора........ Пропускаш едно важно нещо,=> "ОБЕДИНЕНИЕТО", по отделно, може да се справят, затова се прокарва този закон за ( частни съдебни изпълнители) за това са създадени тези партии, да ни разединяват, да ни противопоставят едни на други, но най мощното оръжие където имаме ние обикновенните хора по целият свят, е ПАСИВНА СЪПРОТИВА. Тя е в състояние да ликвидира режима на другарите. Защото при липса на репресии, те са безсилни.
Виждам как да не виждам. Но нали и аз това казвам, че всеки гледа първо за себе си и не мисли за другите.

Постигнаха го само шофьорите в София, доколкото знам. В останалите градове не е така. 

Стачките са един от начините (законови) за удоволетворяване на исканията на хората и аз ги подкрепям.

Всеки нормален човек ще се съгласи, че заплатите ни са обидно ниски. На много места осигуряват на минимална заплата - така е. Знам, че много хора няма да се съгласят и ще подскочат, но голяма част от вината за това положение е на самите работници. Те са били принудени да приемат такава работа и сега това се обръща срещу тях. 

Тези неща ще се променят, но няма да стане толкова бързо, колкото ни се иска. Обществото като цяло не е пораснало още.
Драгозов, почти е отговорил на въпроса ти, но ти отново не си разбрал, виж поста там няма синдикати, нито пък думата "стачки"...дали схващаш тази малка ,незначителна разлика??? Тука нещо май си противоречиш, тук ти постъпваш малко като еврейските медии, заменяш "ПАСИВНА СЪПРОТИВА" със "СТАЧКИТЕ" само където забравяш, да ни светнеш, за възможността да се появи ПУТКАРИПА и КАНИСАЕБЕ => и МАСОНА комунист ТРЕНЧЕВ. Опа, съжалявам, той даже тази сутрен е излкочи от "великата ложа" на зидарите и се появи, при агента АЛБЕРТ, в НОВА ТВ. Те многократно са предавали този народ, или казано по друг начин, ако те мислиха и защитаваха интересите на този народ, тук нямаше да говорим за МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА, а за ПОЧАСОВО ЗАПЛАЩАНЕ, да пише просто и ясно, както в нормалните страни, НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ПЛАЩА ПО МАЛКО ОТ.......НА ЧАС, сега научи колко е това число, в нормалните държави, за справка в Германия е 28 ЕВРО на час. На гастарбайтерите, сиреч, незаконите работници в Германия им плащат, забележи от 15 до 20 евро на час........ Извени ме, но да наречеш един народ, една държава, която има ИСТОРИЯ и съществува от 1300 ГОДИНИ да го наречеш НЕДОРАСЛО- това е ........няма да казвам,че може би пак ще се обидиш.
 Да не би политиците да са виновни за катастрофите по пътищата или за мръсотията по улиците. Искам да живея в България а не в чужбина и затова ми става много неприятно, когато виждам някой който се бие в гърдите, че е българин, си изсеква носа или се изхрачва на тротоара, или пък не спира на червено и на пешеходна пътека.

Съвсем спокойно и аз мога да кажа, че вие сте създали кредитните милионери. Колкото аз мога да ги накарам да си платят, толкова и вие можете.
Правилно, политиците не са виновни, че една магистрала, се строй 10 години, те дори не са виновни за инфраструктурата, на тази държва, само където плащат луди пари на чужди фирми, дават ги на концесии, на чужди фирми, вместо, те да са собственост, примерно само казвам на пенсионят фонд, той да инвестира да в тяхната подръжка, да се грижи за тях, но забележи да пребира, данаците и таксите, от този не печалифш бизнес...... Правилно, да те не са виновни,че не се приема закон, примерно, ако хваната човек който е употребил алкохол, да му отнемат книжката до живот,без право на обжалване, да те не са виновни, за дупките по улиците, само където те приемат бюджета на тази държава и те отпускан на общените, парите който са събрали от този народ, те вобще не се занимават с концесиите на СВОЙ фирми който имитират,че качествено на огромна цена, запълват дупките но след 2 седмици пак са там, тези дупки, ееее нали трябва да се източват тези бюджети.... А хората според теб, трябва да я уважават тази държава, трябва да не плюят по улиците,въпреки,че тази държава ги ограбва, и ги подлага на ГЕНОЦИД, плащат си осигуровките, но като отидат в болницата, отново ги карат да плащат. Лекарите им казват, край до тук, по тази клинична пътека, ДЪРЖАВАТА е отпуснала 7000 лева, те сваршиха, неможе повече да те ликуваме, трябва да си ОЗДРАВЯЛ. Същото така трябва да се разболявате по ГРАФИК иначе няма ме повече ЛИМИТ, да тези хора трябва да си свиркат по улиците и да уважават свойтие, умни политици........
Не знам какъв намек си намерил в думите ми за евреите - проблема си е твой. 

Мисълта ми беше, че първо трябва да потърсим причините в себе си, защото е много лесно да обвиниш някой друг за проблемите.
Прав си, даже ако погледнеш поста който съм написал, по нагоре, може и да забележеш,че в първото изречение, какво пише в неговият край. Ами не бих ги обвинявал, ако се приемаха нормални закони, а не такива като да премахнем ДДС-ТО на ХАЗАРТА, на ЯХТИТЕ, на ЧАСТНИТЕ САМОЛЕТИ...не бих ги обвинявал, ако те приемат ЗАКОН за доказване на доходите в края на годината от ВСЕКИ ГРАЖДАНИН, всеки просто в края на годината да си доказва доходите, примерно, пазиш си фишовите, за заплатите но също така трябва и да се пазиш касовите бележки, за всичко за телефон, за ток, за вода, хладилник ако си купил, за хляб и кафе където си пил... и да се види в края на годината, получил за годината примерно 2000 лева,похарчени 2000 по касови бележки, спестени пари няма, връща му се ДДС-ТО от 8% на този човек, защото той е крайният потребител.Така по този начин, всеки един от нас ще бъде, нещо като даначен инспектор, понеже ако той не предостави разходни касови бележки, то тогава сумата от 2000 лева трябва да се смята за спестяване и да се обложи примерно със 70% данак. Не ти обеснявам цялата технология на закона, защото ще стане много дълго и изисква доста време, но забележи каков се получава, ще започна от най едрите,"бизнесмени".Примерно един хлебар, ще декларира,че е продал 10 000 хляба за даден ден, но когато хората си предоставят касовите бележки, ще стане ясно,че не е продал толкова ами много повече.Когато хората започнат да си изискват касовте бележки, защото няма как да докажт разходите си, по друг начин, посредниците, прекупвачи, ще започна да искат фактура,от големите вносители "бизнесмени" по простата пречина,че хората ще си изискват касовите бележки, за да им върнат ДДС-ТО в края на годината и да докажат доходите си.По този начин, се изкарват доходите и оборотите на всички на светло, защоот прекупвача не може да си позволи както сега прави да закупи определено количество стока с фактура и да кара с тези фактури цяла година, той ще декларила оборот, за деня,примерно 1000 лева но в даначното хората като си предоставят, касовите бележки ще видят,че оборота е в пъти повече.По този начин,всеки един прекупвач, ще бъде принуден да закупува всички стоки със фактури, защото не е тайна за никого, че цената на една стока с фактура е една,но без фактура е друга.Тогава, полицайте когато спрат даден бизнесмен със някой лускозен джип, който струва 150 000лв и направят,справка в даначното какви данаци е платило това бизнесменче, ще се получи изненада, понеже той ще декларира примерно 20 000лв но джипа му струва 150 000 и му е подарък от Стоичков.Не случайно Алкапоне е бил осъден и хванат, за окриване на доходи.Тогава Доганчо ще трябва да изкара доходите на обрачите от фирми на Мултигруп, защото той сега кара влака и за тази негова нова професия той си позволява да не ходи с години на работа в парламента, а тези институции на тази държава невиждат това и даже му плащат заплата.Понеже те незнаят колко е голяма тя, той си позволява да говори на висок глас,че толкова бил богат, че може да се занимава с космонафтика.А ми как няма да е богат след като има толкова бедни турци българи, но тази държва невижда тези неща,та дори и медиите не ги виждат. Николай Василев,той не е политик нали?? манипулираше съзнанието на харота, и затова трябваше да се продаде БТК, на една офшорка, никому не известна,създадена в Кипър => "ВиваВенчърс" та тази компания, която уж разбира от този вид бизнес, купи БТК за 260 милона.Само за справка ще добавя,че БТК внасяше в бюджета ни,=>200 милиона годишно. Но когато тази никому неизвестна офшорка "ВиваВенчърс" получи БТК на тепсия, изведнъж, печалбата която декларираше бе смъкната на половина,(може би защото бе по добър собственик от държавата) декларираше някакви си разходи по за 150 милона за консултации, по, този начин се ощетява бюджета, плаща се по малко данък печалба, но те знаят как се управлява.Въпреки,че декларираше спад в печалбата, изведнъж хоп като със магическа пръчка се появи една, забележете Американска компания, която, въпреки спада на печалбата която декларира пред властите "ВиваВенчърс" дава за компанията не полувината на 260 милиона, за която придобиха БТК "ВиваВенчърс" ами дава цели 2 милиарда и няколко милиона, за гарнитура. БТВ и другите Еврейски медии, се спукаха да му задават всеки ден въпроси на този Харипотър=>"Николай Василев",как така след като, ВиваВенчерс декларира пред властите на половина,по малко печалба, тази компания успя да продаде БТК забележеи, за 10 ПЪТИ по голяма сума, от колкото държавата получи от ВиваВенчърс. Това правят Еврейските медии като БТВ задават неудобни въпроси всеки божи ден, грижат се за гражданското общество. Не стига,че пред фалшив предтекст, затвориха АЕЦ, защото България,няма право да изнася ток и да печели тази икономика, та понеже тя няма право да печели, затова и приватизираха Енерго Разпределителните Дружества => веднага българина разбра, какво е това нещо конкуренция и частна компания да се грижи за него. Цените на тока веднага паднаха на половина, на телефоните услуги също паднаха на половина, защото са в частни компании и те не могад да спят, нощем да се чудят как да им свалят още повече, цените защото има огромна конкуренция. Три GSM оператора станаха, конкуренция огромна, обаче цените, във пъти по високи в сравнение със други страни....да, това е защото са в частни ръце и има конкуренция и бъгарина работи за 1 лев на час, та даже и по малко. И за да може да работи, дойдоха тука компании като ШИШЕ ДЖАМ, понеже ние си нямахме завод за стъкла, нямахме заводи и за текстил, нямахме и селско стопанство и сега ще ни внасят от Турция, дрехи, домати, картофи, абе квот се сетиш. Та в този ред на мисли мога да продължа, много дълго, да, светна хората защо тази компания "ШИШЕ ДЖАМ " и не само тя разбира се вкарва огромно количество Турски стоки, за да се здобие със печат на Европейска държава и да може да замине безпрепятственно към Европейските пазари, през задната врата наречена България.То затова и бяха протестите на Българските превозвачи,че Турските тирове, за да преминат през България плащат, една огромна не посилна сума, ЦЕЛИ 10 Евро.Направи справка колко плащат в другите страни,примерно Унгария,Австрия, Румъния, ще изненадаш.Обаче по този начин не се ощетява бюджета, само губим някакви си 120 милиона,въпреки,че сега вече България е членка на ЕС и трябваше да предоговори, този договор, но Доган си знае работата, нали той кара влака. През тези 18 години, се сменяха много партии, Но политиката винаги оставаше една и съща, грабеж и геноцид спрямо българският народ, но той не трябва да плюе, да трябва да се радва.... МОНОПОЛ не се приватизира, просто защото той няма КОНКУРЕНЦИЯ можеха да изкарат акции на Борсата и частни компани който сметнат за добре да инвестират, а от там да се подобри качеството на услигата и да печелят естестнвенно, но политиците бе, където не са виновни предпочетоха направо да ги подарят тези отрасли... Като теглим чертата, ще видим,че ПЕЧЕЛИВШИТЕ ОТРАСЛИ на икономиката на България, в това число и монополни отрасли, като БТК който не подлежат на конкуренция като Разпределителните Енерго Дружества, да не забравим и Еврейските Банки, който, бяха приватизирани, Нефтохим също просто е нали? . Остава само да ми кажеш в кой частни ръце са, и коя нация е известна като Световните Банкери. Направи справка и виж колко процента от икономиката на САЩ или Скандинавските държави, колко процента от икономиката им е ДЪРЖАВНА, ще се изненадаш и сравни тези проценти със българската икономика, аз няма да ти казвам какъв е процента, ти сам ще го намериш нали си умно момче, което не чете такива книжки. Ех, аз за разлика от теб, обичам да чета историята, но забележи сега, както историята която се пише от ПОБЕДИТЕЛИТЕ, НО и историята която не се пише от победителите, нали стопляш,че винаги има две страни......но Еврейските медии, осърдно окриват и всячески се стремят да забулват, омаловажавт, да лепят етикети като семит, фашист..др само и само, да не стане достъпна за нас "ГОИТЕ" тази страна, на историята, защо ли?....... Ех, стига,че стана пак много дълго.... но така е когато говориш изстината, думите идват сами, не трябва да си напрягаш,мозъка си за да ги търсиш.....
Не си позволявам да те наричам с обидни за теб прякори и затова ще те помоля и ти да не го правиш повече.

Извениме, не използвай такива клишета, да подменяш, провокация със обидни думи, би ли посочил къде съм те обидил??

Нищо лично, поздрави на всички!

П.П Рупърд Мърдог: Евреин, член на висшата масонерия-клуба "Билдерберг". Медийна акула ,притежава цели мрежи за разпространение на иунформация. Роден на 11 Март 1931 год.

Еврейският геноцид над палестинците, който наблюдаваме, съставляват съдържанието на ционистката доктрина ”Желязна стена”, разработена още през 1923 г. Българските медии (например БТВ) кой знае защо съобщават за нея като за операция ”Защитна стена”. Цензорът, заменил ”желязна” със ”защитна”, и ”доктрина” с ”операция”, е искал да създаде впечатлението, че крехките еврейски танкове са принудени да се защитават, т.е. че имат право да изтребват палестинци. Този нацистки манталитет у българските атлантически подлоги не изглежда съвсем безнадежден, доколкото в случая става дума за неизвестни у нас страници от историята на Израел. Фактът на сътрудничеството на ционистките водачи с Третия райх и италианските фашисти не присъства в официозната, ”черно-бяла” история на тази епоха. Нейните съставители системно пропускат не само еврейския фашизъм, но и други факти, например сътрудничеството на американските тайни служби с нацистите или заслугите на нациста Райнхард Гелен, шеф на СС, за изграждането на световната мрежа на ЦРУ, които доказват, че по своята същност и доктрини съвременният ционизъм по нищо не се различава от нацизма. Този ”пропуск” им позволява да употребяват квалификациите ”фашист”, ”нацист” и техните производни за сплашване на обществото и най-вече на по-боязливите сред своите политически противници. Както знаем обаче, ръкописите не горят. Неминуемо идва моментът, в който истината става ясна на всички

Като стана въпрос за пасивна съпротива Махатма Ганди е постигнал независимост на Индия от Англия навремето именно по този начин.За повече информация гледайте филма Gandhi от който има какво да се научи.Ще видите как един дребен и гол до кръста човек управлява милиони хора като ги призовава да се борят "мирно".

Привет,

Недумай така dragozow :rolleyes: ти не разбрали,че това е АНАРХИЯ.........

Поздрави, и ползотворен ден!

Ще бъдеш ли така добър, да ни светнеш, колко е процента, на така наречините от теб=>( заблудени и турците) дали пък света няма да види това??

Няма да ви "светна" защото не знам и не искам да говоря наизуст. Но явно са достатъчно за да вкарват в парламента свои хора.

Драгозов, почти е отговорил на въпроса ти, но ти отново не си разбрал, виж поста там няма синдикати, нито пък думата "стачки"...дали схващаш тази малка ,незначителна разлика???
Нищо не съм питал. Къде видя въпрос.
Правилно, политиците не са виновни, че една магистрала, се строй 10 години, те дори не са виновни за инфраструктурата, на тази държва, само където плащат луди пари на чужди фирми, дават ги на концесии, на чужди фирми, вместо, те да са собственост, примерно само казвам на пенсионят фонд, той да инвестира да в тяхната подръжка, да се грижи за тях, но забележи да пребира, данаците и таксите, от този не печалифш бизнес...... Правилно, да те не са виновни,че не се приема закон, примерно, ако хваната човек който е употребил алкохол, да му отнемат книжката до живот,без право на обжалване, да те не са виновни, за дупките по улиците, само където те приемат бюджета на тази държава и те отпускан на общените, парите който са събрали от този народ, те вобще не се занимават с концесиите на СВОЙ фирми който имитират,че качествено на огромна цена, запълват дупките но след 2 седмици пак са там, тези дупки, ееее нали трябва да се източват тези бюджети.... А хората според теб, трябва да я уважават тази държава, трябва да не плюят по улиците,въпреки,че тази държава ги ограбва, и ги подлага на ГЕНОЦИД, плащат си осигуровките, но като отидат в болницата, отново ги карат да плащат. Лекарите им казват, край до тук, по тази клинична пътека, ДЪРЖАВАТА е отпуснала 7000 лева, те сваршиха, неможе повече да те ликуваме, трябва да си ОЗДРАВЯЛ. Същото така трябва да се разболявата по ГРАФИК иначе няма ме повече ЛИМИТ, да тези хора трябва да си свиркато по улиците и да уважават свойтие, умни политици........
За съжаление се оказах прав, че търсим вината почти винаги в другите. Не съм споменал, че трябва да уважаваме политиците си, дори и държавата не съм споменал. Ние не уважаваме родината и сънародниците си !

Извениме, не използвай такива клишета, да подменяш, провокация със обидни думи, би ли посочил къде съм те обидил??

Който е успял да прочете постовете ти преди да ги изтрият (или ти да си ги изтриеш) знае за какво говоря.

Хубав ден на всички !

Привет,

[quote name='Ken' date='21.06.2007г. в 21:41ч.' post='570989'

Въобще няма да и мръднеш шапката на олигархията с тази "пасивна съпротива". Колко време ще изкарат хората без пари ?
Извини ме, че не съм те разбрал.......
Няма да ви "светна" защото не знам и не искам да говоря наизуст. Но явно са достатъчно за да вкарват в парламента свои хора.
Разбирам, имаш право на свое мнение, но колко е твое, ти си знаеш?? аз мисля,че то се оформя, от някой друг, примерно само казва медии, но бъди така добър, да се въздържаш когато наричаш българскят народ, "заблудени недорасли"... и прочие, щом ти самият си признаваш,че НЕ-ЗНАЕШ и не искаш да говориш наизуст.
За съжаление се оказах прав, че търсим вината почти винаги в другите.
Ще бъдеш ли така добър да ни посочиш, кой са тези други.....не са ли те част от българският народ.Но работейки за чужди интереси, не за своят собствен народ. Ако не те затруднява, посочи къде да търсим причината за нащо незавидно битие??
Не съм споменал, че трябва да уважаваме политиците си, дори и държавата не съм споменал.
Да, това наистина не си го споменавал, извениме, че така съм те разбрал но позицията която така осърдно защитаваш, през цялото време, може би тя ме е накарала да се заблудя.....
  Ние не уважаваме родината и сънародниците си !
Тогава не ги наричай, "заблудени, недорасли" понеже ти сам признаваш,че не-знаеш и неискаш да говориш наизуст....
 Който е успял да прочете постовете ти преди да ги изтрият (или ти да си ги изтриеш) знае за какво говоря.

Да прав си , така беше признавам, но имаше една "провукация" по ЛС, преди време... и това което ти написа без дори да изразиш позиция,в поста си, а само да ме провокираш с думите " ВСИЧКО Е ЛИЧНО" може би не съм разбрал какво искаш да ми кажеш нали???....

НАВРЕМЕТО АЛЪН ФОСТЪР ДЪЛЕС ЗАЯВИ: "НИЕ ЩЕ ХВЪРЛИМ ВСИЧКОТО ЗЛАТО НА САЩ, ЦЯЛАТА СИЛА НА САЩ, ЗА ИЗМАМВАНЕ И ОГЛУПЯВАНЕ НА ХОРАТА ОТ СОЦИЛИСТИЧЕСКИЯ СВЯТ. НЕЗАБЕЛЯЗАНО ЩЕ ПОДМЕНИМ ЧОВЕШКИТЕ ЦЕННОСТИ С ФАЛШИВИ, В КОИТО ТЕЗИ ХОРА ДА ПОВЯРВАТ. КАК? ЩЕ НАМЕРИМ ЕДИНОМИШЛЕНИЦИ В ТЕЗИ СТРАНИ И РУСИЯ. ЩЕ РАЗГЪРНЕМ ГРАНДИОЗНА ПО МАЩАБИ РАЗЛОЖИТЕЛНА РАБОТА, ЩЕ ИЗТРЪГНЕМ СОЦИАЛНАТА СЪЩНОСТ НА ЛИТЕРАТУРАТА И ИЗКУСТВОТО, ЩЕ ПООЩРЯВАМЕ АВТОРИ, КОИТО ВТЪЛПЯВАТ НА ЧОВЕКА КУЛТ КЪМ СЕКСА, НАСИЛИЕТО, САДИЗМА, ПРЕДАТЕЛСТВОТО, Т.Е. БЕЗПРАВНОСТТА. НУЖНИ СА ПИСАНИЯ, ОСМИВАЩИ ЧЕСТНОСТТА И ПОЧТЕННОСТТА, КАТО НЕНУЖНИ АРХАИЧНИ ОТЖИВЕЛИЦИ. ПРОСТАЩИНАТА, НАГЛОСТТА, ЛЪЖАТА И ИЗМАМАТА, ПИЯНСТВОТО И НАРКОМАНИЯТА, ЖИВОТИНСКИЯТ СТРАХ МЕЖДУ ХОРАТА, БЕЗСРАМИЕТО, ДОНОСНИЧЕСТВОТО И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ ПОРОЦИ, ЗАЛОЖЕНИ В ЧОВЕКА, ТРЯБВА ДА СЕ РАЗДВИЖАТ. ТАКА ЩЕ РАЗКЛАЩАМЕ ПОКОЛЕНИЕ СЛЕД ПОКОЛЕНИЕ ЩЕ ПРЕДИЗВИКАМЕ ЕРОЗИЯ И РАЗВРАЩАВАНЕ НА МЛАДЕЖТА, ЛИШАВАНЕ ОТ ЧУВСТВО НА ЧЕСТ У НЕЯ. ЩЕ СЪЗДАДЕМ ЧОВЕК С КОНСУМАТИВНА ПСИХИКА НА ЕЛЕМЕНТАРЕН ПОТРЕБИТЕЛ. ВСИЧКО ТОВА ЩЕ ОСЪЩЕСТВИМ ПОД ДЕВИЗА - " ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДНСКИТЕ МУ СВОБОДИ!

Този човек е много случайен, но я виж ти каква прилика само със днешни времена, да това е случайност,годината е 1945... Ех,сега сме 2007 и вобще тези неща не се случват, когато е направено това изявление през 1945 г.....ако пък се поинтерисуваш кой е този" човек", ще има =>"изненада"....

Нищо лично, ползотворен ден!

Привет,

[quote name='Ken' date='21.06.2007г. в 21:41ч.' post='570989'

Въобще няма да и мръднеш шапката на олигархията с тази "пасивна съпротива". Колко време ще изкарат хората без пари ?
Извини ме, че не съм те разбрал.......
Това е друг абзац.
Разбирам, имаш право но свое мнение, но колко е твое, ти си знаеш?? аз мисля,че то се оформя, от някой друг, примерно само казва медии, но бъди така добър, да се въздържаш когато наричаш българскят народ, "заблудени недорасли"... и прочие, щом ти самият си признаваш,че НЕ-ЗНАЕШ и не искаш да говориш наизуст.
Мисли както искаш. Аз за себе си знам, че трудно ще се хвана на коя да е въдица.
За съжаление се оказах прав, че търсим вината почти винаги в другите.
Ще бъдеш ли така добър да ни посочиш, кой са тези други.....не са ли те част от българският народ.Но работейки за чужди интереси, не за своят собствен народ. Ако не те затруднява, посочи къде да търсим причината за нащо незавидно битие??
Страдали сме много през вековете, но не е ли по-добре да гледаме напред а не все да се обръщаме назад и да се чудим защо сме толкова зле.
Не съм споменал, че трябва да уважаваме политиците си, дори и държавата не съм споменал.
Да, това наистина не си го споменавал, извениме, че така съм те разбрал но позицията която така осърдно защитаваш, през цялото време, може би тя ме е накарала да се заблудя.....
Тук не мога да ти помогна. Съжалявам !
  Ние не уважаваме родината и сънародниците си !
Тогава не ги наричай, "заблудени, недорасли" понеже ти сам признаваш,че не-знаеш и неискаш да говориш наизуст....
За мен "не е пораснал" и "недорасъл" са две съвсем различни неща. Аз си признавам когато не знам нещо и мисля, че така е правилно.

Да прав си , така беше призавам, но имаше една "провукация" по ЛС, преди време... и това което ти написа без дори да изразиш позиция,в поста си, а само да ме провокираш с думите " ВСИЧКО Е ЛИЧНО" може би не съм разбрал какво искаш да ми кажеш нали???....

Нищо лично, ползотворен ден!

Каква провокация на ЛС ? Никога не съм ти писал на ЛС.

• 2 седмици по-късно...

НДСВ иска задължително гласуване наесен, БСП - против!

Ангел Иванов

3 юли 2007 20:48

НДСВ предлага всеки български гласоподавател да бъде задължен да пусне бюлетина в изборите за кметове и общински съветници през есента. Това реши парламентарната група на жълтата партия, която обсъди промени в Закона за местните избори. Царските депутати предлагат още на негласувалите да бъдат налагани санкции.

Според заместник-председателят на парламентарната група на НДСВ Минчо Спасов жълтите депутати щели да предложат на колегите си за обсъждане система, която да е сходна на белгийския Избирателен кодекс. Имало няколко варианта за санкции, които да бъдат налагани на негласувалите българи.

Минчо Спасов заяви: „Две последователни глоби – при повече от две неизпълнения на задължението, заличаване от избирателните списъци, ограничаване на достъпа на негласувалите граждани до някои обществени услуги. Например: забавено издаване на шофьорски книжки, забавен достъп до публични услуги като детски градини.”

Санкциите щели да се налагат само след събиране на доказателства за негласуването и обяснения от страна на провинилия се, който ще може да обжалва. Глобите ще бъдат за първо нарушение от 10 до 50 лева, а за второ – от 50 до 100.Негативни са първите реакции от страна на коалиционния партньор БСП на предложението на НДСВ за задължително гласуване наесен. Секретарят на социалистическата партия Антон Кутев определи пред Дарик идеята на жълтите като „екзотика”.

Антон Кутев: „Не вярвам да успее подобна идея, не може да бъде подготвено, второ – не може да бъде осъществено. за тези избори мисля, че е късно за подобно решение. Смятам, че има други механизми, които могат да повишат избирателната активност. Не казвам, че това също не е механизъм, някой ден може би това ще стане. Но в момента, ако въведем задължително гласуване, просто ще се провалим, хората ще ни кажат „Гледайте си работата”.

Източник: DarikNews.bg

НДСВ иска задължително гласуване наесен, БСП - против!

Минчо Спасов заяви: „Две последователни глоби – при повече от две неизпълнения на задължението, заличаване от избирателните списъци, ограничаване на достъпа на негласувалите граждани до някои обществени услуги. Например: забавено издаване на шофьорски книжки, забавен достъп до публични услуги като детски градини.”

.

Източник: DarikNews.bg

Така не бива. Глобата е предостатъчна. Но като знам колко процента от глобите се събират изобщо, май са прави, че в крайна сметка народът накрая ще се изсмее на цялата работа. Жалко - защото идеята е хубава, но не се съмнявам, че ще се намери някой "гениален" да я опропасти.

За какво слагат гласуването задължително пък даже и глоби-ние, обикновените хора, примерно с тия 20 лева бихме си осигури живота поне за 4-5 дена. Никой не може да принуди някой да направи нещо ПРОТИВ волята му. Поне така е по конституция...

За какво слагат гласуването задължително пък даже и глоби-ние, обикновените хора, примерно с тия 20 лева бихме си осигури живота поне за 4-5 дена. Никой не може да принуди някой да направи нещо ПРОТИВ волята му. Поне така е по конституция...

Като изкараш 5 дена с 20 лева ми се обади да ми кажеш как cool.gif

Категорично съм против

Тооо не стига че от прословутата "демокрация", не разбрахме особено много, а на всичкото отгоре да ни задължат и да гласуваме насила. :):angry22::hush: Миии дайте да върнем и комунизма освен... angry.gif:angry2:angry.gif

Ами ако си на 200-300 километра от дома, нима за някои местни избори си заслужава да се хвърлят пари и губи време за да се пусне бюлетина? Лично мен за маловажни избори не ми дреме много :lol6:

Гласуването на предстоящите местни избори няма да бъде задължително.

Това решиха депутатите, като отхвърлиха на първо четене предложенията за промени в Закона за местните избори, направени от НДСВ и БНС.

"Разтревожен съм от тенденцията политически партии да се поддават на изкушението да пренебрегват граждански права за решаване на вътрешнополитически въпроси", каза в обяснение на отрицателен вот за предложенията Четин Казак от ДПС.

Депутатите решиха, че в малките населени места с над 100 жители кметовете ще се избират самостоятелно.

Въвежда се и принципът за уседналост, като в одобрените предложения, внесени от Коалиция за България, се предвижда избирателните списъци да се съставят по постоянен или настоящ адрес с дата 10 месеца преди изборния ден.

Не беше прието и предложението на БНС да отпадне деня за размисъл, както и избирателите задължително да имат основно образование.

actualno.com

"Разтревожен съм от тенденцията политически партии да се поддават на изкушението да пренебрегват граждански права за решаване на вътрешнополитически въпроси", каза в обяснение на отрицателен вот за предложенията Четин Казак от ДПС.

Много ясно ,че ще каже така,господин депутатът от ДПС :speak:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.