Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Америка е пред фалит

Featured Replies

...

Редактирано от algor
обиди! (преглед на промените)

• Отговори 778
  • Прегледи 52,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ех, Благо, като се правиш на интелигентен и разбиращ от чужди езици поне съгласувай по число думите. Ако ще е гросмайсторски (множествено число) ще е ходове, а не ход! Макар че ти и на български не м

• Что такое доллар. Самое простое объяснение из 15 пунктов Статията обяснява простичко доста неща.

• Палячо?! Може и да си позволява волности, той е екстравагантен тип, пък и не на последно място поведението му са пиар трикове, но той все пак е... Доналд Тръмп. И определено неговата кандида

Публикувани изображения

преди 13 часа, язе написа:
преди 14 часа, Blago72 написа:
Пиша, за който има разум, да чете.

Надали изкарвам "мангизи" както си мислиш, но си ниска топка, какво да ти обяснявам.

Стига ти толкова храна.

К'вото бачкам, бачкам.

Работодателите ми , колегите ми и клиентите смятат, че добре го правя.

ВЕрно ли :)

Редактирано от algor (преглед на промените)

преди 1 час, Blago72 написа:

Надали изкарвам "мангизи" както си мислиш, но си ниска топка, какво да ти обяснявам.

Стига ти толкова храна.

К'вото бачкам, бачкам.

Те "ниските топки" не са толкова безопасни. А за обясненията – обяснявай на началството си, заедно с Миро, що нямате грам привлечен на ваша страна тук:) Скоро ш си останете само на заплатка, язък:)

Стига ти толкова храна.

К'вото бачкам, бачкам.

Те "ниските топки" не са толкова безопасни. А за обясненията – обяснявай на началството си, заедно с Миро, що нямате грам привлечен на ваша страна тук[emoji4] Скоро ш си останете само на заплатка, язък[emoji4]

Добре :)

преди 12 часа, karadzha написа:

Те "ниските топки" не са толкова безопасни. А за обясненията – обяснявай на началството си, заедно с Миро, що нямате грам привлечен на ваша страна тук:) Скоро ш си останете само на заплатка, язък:)

Какво е "наша" и "ваша" страна ?? Аз нямам проблем ако мнението ми не съвпада с това на Благо72, предполагам и той.

Това не е причина да се обиждаме на ... полови органи.. на простаци, тъпаци .. на... знаете си сами вашия  репртуар...

Вие отново доказахте че сте на принципа на футболни запалянковци, делящи една дискусия на "наши и ваши".

Аз съм на страната на истината, или поне  я търся. И акцентирам на най фрапиращи , доказани ЛЪЖИ, което масово се лее тук

А вие сте обикновенни пропагандатори, за които целта въобще не е търсене на обективност или истина /което е част от характеритиките на троленето и спама/  .Доказвано многократно

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Mиро, на теб специално много рядко ти се случва да докажеш, каквото и да било. Не само тук...

Весели празници и намали телевизията. :)

преди 36 минути, язе написа:

Mиро, на теб специално много рядко ти се случва да докажеш, каквото и да било. Не само тук...

Весели празници и намали телевизията. :)

За теб знам, нищо не е доказано. Щото както и други тук си пеете едно и също , без значение че е опровергано.

Аргументите ви "против" са били винаги .. я мозъчни гънки, я че било простотия, я нещо подобно .

Аз каквото съм казал съм цитирал и аргументирал. Празни приказки от въздуха като твоите, не ми правят впечатление.

Весели и на теб, и ти пожелавам и на теб и на подобни като теб да четете малко повече, да уважавате събеседниците, и да изливате агресията си в друга насока, а не тук :)

НАздраве :)

преди 4 часа, miro20 написа:

Какво е "наша" и "ваша" страна ?? Аз нямам проблем ако мнението ми не съвпада с това на Благо72, предполагам и той.

Това не е причина да се обиждаме на ... полови органи.. на простаци, тъпаци .. на... знаете си сами вашия  репртуар...

Вие отново доказахте че сте на принципа на футболни запалянковци, делящи една дискусия на "наши и ваши".

Аз съм на страната на истината, или поне  я търся. И акцентирам на най фрапиращи , доказани ЛЪЖИ, което масово се лее тук

А вие сте обикновенни пропагандатори, за които целта въобще не е търсене на обективност или истина /което е част от характеритиките на троленето и спама/  .Доказвано многократно

Първо – никаде не съм ви засягал (теб и Благо или другиго) на "полови органи.. на простаци, тъпаци".

Второ – в една дискусия или спор винаги има най-малко 2 (две) страни (азбучна истина).

Трето – толкова си на страната на истината, колкото аз съм космонавт; ръсиш лъжи и за кумова срама по някоя истина.

П.П. Никой не отрича, че Русия преследва собствени имперски интереси, но те са детска игра в сравнение с грандомадските империалистически въжделения на САЩ (който каквото барнат, видно от цял свят, осират).

Никой (поне аз) не отрича, че Путин е диктатор, но без диктатор Русия е обречена на хаос и агония.

Ти като си голям родолюбец защо непрекъснато подкрепяш САЩ и Турция (все забравям, че "защитаваш истината"; опазил Господ от истина като твоята)?

преди 1 час, karadzha написа:

Ти като си голям родолюбец защо непрекъснато подкрепяш САЩ и Турция (все забравям, че "защитаваш истината"; опазил Господ от истина като твоята)?

Кога съм подкрепял САЩ и Турция ??

:)

преди 14 минути, miro20 написа:

Кога съм подкрепял САЩ и Турция ??

:)

Не, бе, ти говориш само "истини", ама щото не можем да разберем, че са такива ни изкарахте с Благо "тъпи" (в кавички, но е твой цитат, а ваш'та  пасмина уж не ръсела обиди).

Я си прегледай сам мненията, че мен ми е гнус да чета толкова "любезни епитети" , и тогава заповядай да кажеш "коя пасмина ръси обиди" :)

преди 6 минути, miro20 написа:

Я си прегледай сам мненията, че мен ми е гнус да чета толкова "любезни епитети" , и тогава заповядай да кажеш "коя пасмина ръси обиди" :)

Нали ти казах и преди, гнус за "епитети" имаш, а да ръсиш тлъсти лъжи – нямаш:)

П.П. Обиждам, не отричам, но не го правя грубо, а с финес, ако това нещо ти е познато:)

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

Забавна статия от Капитал:
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2015/12/23/2675932_za_kogo_bie_barelut/

Два ключови пасажа, единият забавен, другия - сериозен:

"Петролът струва $90 за барел – Крим е наш! Слезе на $80 – ще строим супер мост до полуострова, $70 – ОК, тогава просто мост, $60 – ще има ферибот, $50 – кабинков лифт, $40 – брод, $30 – Крим е ваш, $20 – подаряваме ви към него и Краснодарския край на Русия."

За пръв път се заговори и за приватизация на около 20% от "Роснефт" и преференциални акции на "Транснефт". Според източници на Reuters при недостиг на кредити и инвестиции в сектора "Газпром" се е обърнал към частната "Иркутска нефтена компания" да предостави до 7 млрд. куб.м газ за допълване на доставките в Китай. През последните 18 месеца "Газпром" сключи дългогодишни договори за износ към китайския пазар на почти 70 млрд. куб.м годишно по два нови газопровода, но, изглежда, не му достига суровина за реализирането му и средства за разработването на находища.

Ето и малко материали по темата: 

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/7348463.stm

http://www.bp.com/content/dam/bp/pdf/energy-economics/statistical-review-2015/bp-statistical-review-of-world-energy-2015-full-report.pdf

преди 59 минути, karadzha написа:

Нали ти казах и преди, гнус за "епитети" имаш, а да ръсиш тлъсти лъжи – нямаш:)

Повтарям се, но ... кръв пикаете че нямам нито една лъжа казана. Което води до беззъби нападки , заяжданици и  хвърляни  във въздуха обиди като твоите.

Ми като имаш нещо конкретно да ме обориш - заповядай. Нещо обаче не виждам такъв случай :)

преди 19 минути, miro20 написа:

Повтарям се, но ... кръв пикаете че нямам нито една лъжа казана. Което води до беззъби нападки , заяжданици и  хвърляни  във въздуха обиди като твоите.

Ми като имаш нещо конкретно да ме обориш - заповядай. Нещо обаче не виждам такъв случай :)

Tвърденията ти, че малайзийския самолет е свален от руснаци, не са ли лъжа?

Току що, язе написа:

Tвърденията ти, че малайзийския самолет е свален от руснаци, не са ли лъжа?

Не.

Разбира се, няма официално приключило разследване, но всички доказателства от предишните теми за Украйна, които съм цитирал многократно , са 99% вина  на руски вкаран екипаж на БУК , по заповед на руското  военно командване, което освен вината за абсолютно незаконната анексия на  Крим, призната като военна акция от ссамия Пу , то е и виновно за висчки процеси по дестабилизация на Украйна , и по точно - Донбас.

Още по показателни са фейковите версии на руското командване да замажат гафа.Които са факт и които съм цитирал многократно.

Ако имаш някакви допълнителни въпроси , обърни се в другата тема за Украйна.

Ако не са истина(понеже няма официална такава) , какво друго са освен лъжа?

преди 10 минути, язе написа:

Ако не са истина(понеже няма официална такава) , какво друго са освен лъжа?

Понеже няма официална такава, ти нямаш право да ме обвиняваш че съм казал лъжа.

Това си е мое мнение, съставено на база 99% доказателства  от сериозни източници доказващи моята версия и мнение.

Ако имаш друга версия, която да е по вероятна и по истинска от моята - заповядай. Обаче няма такава.. уви.

Версиите на руския генщаб увяхнаха и се опровергаха отдавна.. ако тях визираш...

Нещо повече - факта че руския генщаб бълва една след друга все "истински версии" и всяка една вярна на 101 % - цитирал съм им брифингите за самолета, то .. именно затова казах че всяко изявление на руския генщаб е нищо повече от лъжи и дезинформация. Доказвано всеки път, както и за малайзийския самолет.

И това не го казвам аз, те самите се отказват от своите версии които БЯХА 1001 % потвърдени и уж истина :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Ужас! Русия ще фалира всеки момент!

Без коментар за Русия

151226092203-460x325.jpg

Цитат

Публикуваме тази статистика за някои показатели от развитието на Русия за периода 2004 - 2015 година.

Коментар на тези статистически данни няма да правим. Те говорят сами за себе си.

Оставяме всеки да направи своите изводи.

2004 г.                        2015 г.

Бр. вътр. продукт/БВП/: 591 млрд. дол.        1 176 млрд. дол.

БВП на човек                 4110 долара                 8038 долара

Инфлация                            12%                               13%

Население на Русия     143.8 млн. ч.                146.3 млн. ч.

Златно-вал. резерв     125 млрд. дол.          374 млрд. дол.

Средна пенсия         70 дол./2020 р./         173 дол./ 12 100 р./

Средна заплата     211 дол. /7000 р./    157 дол./32000 р./

Цена 1 л бензин А-95    55 цента                          52 цента

Цена на нефт               36 дол.                          36 дол.

Ужас! Русия ще фалира всеки момент!

Без коментар за Русия

imageproxy.php?img=http%3A%2F%2Fstatic.webvariant.com%2Fimagebank%2Fcache%2F151226092203-460x325.jpg&key=1f7e22a6b1f3ca89b5f652f818edd83befe090e83da1bb648f6ab74ceb6ae010

Публикуваме тази статистика за някои показатели от развитието на Русия за периода 2004 - 2015 година.

Коментар на тези статистически данни няма да правим. Те говорят сами за себе си.

Оставяме всеки да направи своите изводи.

2004 г.                        2015 г.

Бр. вътр. продукт/БВП/: 591 млрд. дол.        1 176 млрд. дол.

БВП на човек                 4110 долара                 8038 долара

Инфлация                            12%                               13%

Население на Русия     143.8 млн. ч.                146.3 млн. ч.

Златно-вал. резерв     125 млрд. дол.          374 млрд. дол.

Средна пенсия         70 дол./2020 р./         173 дол./ 12 100 р./

Средна заплата     211 дол. /7000 р./    157 дол./32000 р./

Цена 1 л бензин А-95    55 цента                          52 цента

Цена на нефт               36 дол.                          36 дол.

Интересно, как веднъж 12000 рубли са 173 долара, а след това - 32,000 - 157 долара.

Иначе, супер са руснаците, съмнения няма.

А заглавието на статията показва кой на кого копае гроб :)

Я да видим какво става тук. Работата е ясна, за всичко са виновни Путин и "лошата"  Русия.

Икономиката на САЩ потъва: Средната класа е намаляла с 50%

Пропастта между свръхбогатите и бедните не само се увеличава с огромни темпове – стига се дотам, че т.нар. „средна класа“ е на път изобщо да изчезне 

За първи път за последните 40 години болшинството хора в САЩ вече не са представители на средната класа, свидетелстват данни, публикувани в Pew Research Center.

За 2015 година 120.8 милиона възрастни граждани в САЩ са били регистрирани като семейства със среден доход. 121.3 млн жители на Щатите се отнасят към нисшата и висшата класа, т.е. техният доход е значително над или под средния. Над 2 млн. американци живеят с $2 или по-малко на ден.  Близо 60 млн.души (по официална статистика) живеят под прага на бедността. 

Pew Research Center е анализирал данните от правителството от 1971 до 2015 година.

Направени са изводи на база следните доходи: годишен доход в размер от 42 хиляди долара до 126 хиляди долара за семейство от трима човека.

За периода от 1971 до 2015 година процентът на свръхбогатите и бедните семейства е нараснал, докато средната класа е намаляла.

Средната класа в САЩ е получила 4 % по-малко доходи през 2014 година в сравнение с 2000-та.

Интересното е, че от 1970 година икономиката на САЩ расте, от което би трябвало населението да става по-богато. Но това не се е случило, защото работните честа в последните години са занижени като количество за средната класа по-бързо, отколкото за останалите прослойки на американското общество. В момента не достигат около 900 хиляди работни места, за да може средната класа да достигне нивото си преди кризата.

Това принуждава хората все по-често да се разочароват от “американската мечта”.

В сравнение с 1986 г. младите американци три пъти по-често мислят, че “американската мечта” e мъртва и погребана. Според данни от допитването WaPo, младите работници са по-песимистично настроени към перспективите за успех в САЩ, отколкото връстниците им преди 20 години.

Заради жилищната криза и Великата рецесия от 2007 до 2009 година, средното ниво на благосъстоянието на средната класа е занижено с 28 % през 2013 година в сравнение с 2001 година.

Средният доход на богатите в САЩ от 1970 г. е нараснал с 47 %  — до 174.6 хиляди долара за 2014 година.

Средната класа е увеличила дохода си само с 34 % — до 73.4 хиляди долара.

Класата на богатите в САЩ контролира 49 % от съвкупния национален доход в сравнение с 29 % през 1970 година.

Богатите стават по-богати, а бедните – по-бедни по време на кризата.

В периода 2001г.-2015г. САЩ успя да се превърне в една от най-задлъжнелите държави във света. От държава на излишъците, САЩ тръгна по спиралата на долу от времето на Клинтън до днешния президент – Барак Обама. Днес дългът на САЩ надхвърля 18 трлн.долара, което е над 110% от целия брутен продукт на страната (БВП). 

преди 6 минути, язе написа:

Да, ама видите ли те си обслужвали дълга и това не било проблем. Нищо, че въпреки обслужването, дълга се увеличава лавинообразно.  :)

И как го обслужват? Като пуснат печатницата! Ако това е обслужване, здраве му кажи.

Момчета,една част от постовете(23) са преместени в тази тема където им е мястото.Да не разводняваме тази тема.

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.