Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Америка е пред фалит

Featured Replies

Нищо не значи. Е, освен за нас бедния народ.

...който съставлява по-голямата част от населението...
  • Отговори 778
  • Прегледи 52,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ех, Благо, като се правиш на интелигентен и разбиращ от чужди езици поне съгласувай по число думите. Ако ще е гросмайсторски (множествено число) ще е ходове, а не ход! Макар че ти и на български не м

• Что такое доллар. Самое простое объяснение из 15 пунктов Статията обяснява простичко доста неща.

• Палячо?! Може и да си позволява волности, той е екстравагантен тип, пък и не на последно място поведението му са пиар трикове, но той все пак е... Доналд Тръмп. И определено неговата кандида

Публикувани изображения

Моите пари са в долари и американски индекси, също както на Путин.

Путин живее в Комунизма и работи Цар бе !  :nono:

На него пари не му трябват... ! С кого си тръгнал да си мериш пишока...?!   :lol6:

Няма да ти дойде акъла....! :(

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Пореден пирон в ковчега на капитализма - под мъдрото и стратегическо ръководство на гросмайстор Путин, руската рубла отбеляза 15% спад спрямо долара за един месец.

Авторитетни икономисти отбелязаха, че това развитие ще доведе до застрашително увеличаване на конкурентноспособността на Руската икономика, което ще ускори краха на Американската икономика, чрез вътрешното разлагане на презадоволените Американски потребители.

Китай веднага отговори на Руската девалвация чрез административно поевтиняване на юана, явно предварително синхронизиран с БРИКС ход за допълнително дестабилизиране на световната икономическа ситуация.

Ловкият маньовър със спада на фондовата борса в Хонг Конг вече се оценява от експертите като отвличаща операция, която да заслепи едрия капитал и да го заблуди за истинските планове на БРИКС.

Броим седмиците, а защо не - и дните до фалита на Америка. Ексклузивно за форумните членове споделям за резервния ни план - Йелоустоун. Няма да пиша повече, да не би капиталистите да са проникнали и тук.

Това беше добро. :) Заслужаваше си отделеното време. А един "колега" по-долу(горе) изглежда се е вързал на шегичката...

Валутата е просто напечатана хартия. Нищо не значи. Е, освен за нас бедния народ.

Неотдавна гледах едно предаване, в което доколкото разбрах се обясняваше историята на долара - включително и откъде е дошла онази поговорка, че "Доларът е наша валута и ваш проблем". Та там обясняваха, че щом "откачили" долара от златото, оттогава "покритието" му се осигурява от (доверието в) икономиката на САЩ. Аз го приемам по-скоро положително - в смисъл, че вече няма толкова злато, че да "покрие" всичката валута по света. За мен е глупаво в разни банкови трезори да прашасват тонове и тонове златни блокчета. Все пак самото им охраняване струва пари...Мисля, че е по-смислено то да се използва в електронни компоненти, технически покрития(не на Ролс-ройса на някой арабски шейх) и др.

А една държава, чийто просперитет се базира на икономика(производство, търговия) определено е за предпочитане пред държава, която живее с (изкривени)спомени от ВСВ, безпочвена мания за величие и някаква велика световна мисия...

Производство и икономика - да. Но планирано, за покриване на настоящи и бъдещи нужди на хората, а не просто за въртене на машината. Някой да каже сега - има ли нужда човечеството от толкова огромно производство на лични автомобили. Произведени са десетки милиарди от всевъзможни марки(повече от половината от тези които не са в движение отдавна са претопени, други още гният по тротоари и морги). Същото е и с някои други видове техника, които се правят нарочно да бъдат в кондиция един определен срок от време. Въобще десетки, ако не и стотици милиони тонове най-различни суровини и енергийни ресурси се разхищават всяка година. Не за производството на нужни неща, а просто нещо да се върти, за да се спечелят все повече пари или поне да се върти наличната парична маса + малък процент инфлация(наричат го "растеж", гяволите икономастити). По този начин се разхищават и стотици хиляди тонове храни произвеждани и пакетирани за продажба в страните, с богати на хартиени знаци икономики, много повече отколкото населението им може да изяде, но пък вместо да се насочат към районите с гладни хора, просто се хвърлят след като им приключи срока на годност.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

И все пак, прогресът е налице. Във всяка една област. Въпреки недъзите на капитализма.

Както много пъти сме казвали - лошо е, но по-добро няма измислено.

Това беше добро. :) Заслужаваше си отделеното време. А един "колега" по-долу(горе) изглежда се е вързал на шегичката...

Неотдавна гледах едно предаване, в което доколкото разбрах се обясняваше историята на долара - включително и откъде е дошла онази поговорка, че "Доларът е наша валута и ваш проблем". Та там обясняваха, че щом "откачили" долара от златото, оттогава "покритието" му се осигурява от (доверието в) икономиката на САЩ. Аз го приемам по-скоро положително - в смисъл, че вече няма толкова злато, че да "покрие" всичката валута по света. За мен е глупаво в разни банкови трезори да прашасват тонове и тонове златни блокчета. Все пак самото им охраняване струва пари...Мисля, че е по-смислено то да се използва в електронни компоненти, технически покрития(не на Ролс-ройса на някой арабски шейх) и др.

А една държава, чийто просперитет се базира на икономика(производство, търговия) определено е за предпочитане пред държава, която живее с (изкривени)спомени от ВСВ, безпочвена мания за величие и някаква велика световна мисия...

Би ли ми отговорил, ти специално притежаваш ли някакъв продукт произведен в САЩ?

И все пак, прогресът е налице. Във всяка една област. Въпреки недъзите на капитализма.

Както много пъти сме казвали - лошо е, но по-добро няма измислено.

Я ми кажи какъв прогрес има през последните 25 години? Без да броим сферата на забавната индустрия, в която забележи, се отнасят и любителските компютри, но и не само, защото съдържанието за забавление се създава и с участието на много по-мощни и големи машини.  Да не би да откриха универсално и ефективно лекаство за рак и въобще, какво точно от това което е направено е полезно за живота.

Ех, Благо, като се правиш на интелигентен и разбиращ от чужди езици поне съгласувай по число думите. Ако ще е гросмайсторски (множествено число) ще е ходове, а не ход!

Макар че ти и на български не можеш да пишеш правилно

Капитане, няма съмнение, че не съм интелигентен - щях ли да вися във форума, ако бях? 

Претенции - нормално, всеки по форумите претендира за нещо, ако тук не претендирам, къде - в живота не е толкова лесно :)

Имам малко опасения за правописа (доколкото си спомням уроците по български език) - в изречението "Макар че ти и на български не можеш да пишеш правилно" има две пунктоационни грешки. 

"Гросмайсторски ход" не смятах, че е грешно и затова проверих в Google - https://www.google.gr/?gfe_rd=cr&ei=Xa7MVYG6NYiFaPOhsPAN&gws_rd=cr,ssl#safe=off&q=гросмайсторски+ход

Гледам, използват го. 

Реших да проверя и на друго място, за по-сигурно:

http://www.t-rechnik.info/home/search

http://i.imgur.com/dkrbbvZ.png

Пак го използват. Не знам какво да мисля. 

Погледнах на руски как е (не съм се старал особено, че през телефона и на плажа, не ми е било много интересно да доказвам знания на руски език, с две ръце подписвам, че не го знам този език): гроссмейстерские ходы

Специално за Вас, Капитане, прегледах клавиатурата си, за да потвърдя това, което вече знаех - в избрания набор от символи (Български), телефонът ми няма буквата ы

Така че, извинявам се на аудитория на форума за пропуска си :)

Я ми кажи какъв прогрес има през последните 25 години? Без да броим сферата на забавната индустрия, в която забележи, се отнасят и любителските компютри, но и не само, защото съдържанието за забавление се създава и с участието на много по-мощни и големи машини.  Да не би да откриха универсално и ефективно лекаство за рак и въобще, какво точно от това което е направено е полезно за живота.

През последните 25 години има ОГРОМЕН прогрес по отношение на събирането и обработката на познанието. Оптимизацията и подобрението на ефективността са драматични във всяка сфера на човешката дейност. Никога не сме имали толкова възможности във всяка една област. 

Опитай се да погледнеш над твоята персонална камбанария. Как дефинираш "полза за живота"? На мен ми се струва, че качеството на живот на хората не е по-лошо отпреди 25 години (не визирам България, въпреки, че дори за нея може да се коментира дали е по-добре или по-зле сега отпреди). 

Никога не сме имали толкова възможности във всяка една област. 

Никога не е имало толкова много патентни тролове ;) За чий ми е информацията, като не мога да се възползувам от нея? А и тя сама по себе си не се яде.

Путин живее в Комунизма и работи Цар бе !  :nono:

На него пари не му трябват... ! С кого си тръгнал да си мериш пишока...?!   :lol6:

Няма да ти дойде акъла....! :(

Ааа, разбрах. На Путлер щото не му трябват пари, и си ги влага в американски активи, за да може сега през септември, като фалират

САЩ и да се отърве от непотребните си авоари.

Производство и икономика - да. Но планирано, за покриване на настоящи и бъдещи нужди на хората, а не просто за въртене на машината. Някой да каже сега - има ли нужда човечеството от толкова огромно производство на лични автомобили. Произведени са десетки милиарди от всевъзможни марки(повече от половината от тези които не са в движение отдавна са претопени, други още гният по тротоари и морги). Същото е и с някои други видове техника, които се правят нарочно да бъдат в кондиция един определен срок от време. Въобще десетки, ако не и стотици милиони тонове най-различни суровини и енергийни ресурси се разхищават всяка година. Не за производството на нужни неща, а просто нещо да се върти, за да се спечелят все повече пари или поне да се върти наличната парична маса + малък процент инфлация(наричат го "растеж", гяволите икономастити). По този начин се разхищават и стотици хиляди тонове храни произвеждани и пакетирани за продажба в страните, с богати на хартиени знаци икономики, много повече отколкото населението им може да изяде, но пък вместо да се насочат към районите с гладни хора, просто се хвърлят след като им приключи срока на годност.

Системата не е идеална - съгласен съм, че някои неща може и трябва да се променят. По-рано днес четох, че човечеството вече е изразходвало годишната си порция природни ресурси(с 6 дни по-рано от миналата година) и до края на годината ще живеем в "екологичен кредит".

Би ли ми отговорил, ти специално притежаваш ли някакъв продукт произведен в САЩ?

В днешната глобализирана икономика понятието "произвеждам" става сложно. Обикновено в такива случаи се дава пример с някакъв процесор, лаптоп, телефон например, който може да е проектиран от съответната фирма в САЩ или Европа и за по-евтино се сглобява в Китай, Филипините, Тайван... Dell доколкото знам е американска фирма, следователно мониторът ми е поне 50% американски. Не че много харесвам американците(особено с техният религиозен фанатизъм в някои щати специално), но както писах по-горе - предпочитам държава, която се занимава с икономика и наука пред държава, която върти безумна пропаганда и дрънка (безаналогово)оръжие.

Какво можеше да правиш преди 25 години с мобилен телефон и какво сега?

Ефикасно лекарство срещу рак все още няма, но има за редица други болести - вече и за ебола(за Вас може да не е важно, но питайте някой от Африка)...

Редактирано от sten90 (преглед на промените)

Баа го, темата от 2007-ма, А таа Америка още не е фалирала.

верно бе

карай, тука нема значение, ша я фалираме туй Америката и туй то

:lol6:

Изобщо не погледнах откога са първите страници. Обаче се сетих за онова сравнение с мушмулите. :)

Питай Миро дали има лекарство за Ебола, Аз нещо не откривам такова, а само ваксина.

Добре, може да съм допуснал неточност в случая. И?

Нещо взе да ми се спи - ще си лягам, пък който иска - да си чака фалита на "Америка". А ако през това време отвори "географията" и прочете каква е разликата между континент и държава - чакането може и да не е било напразно. :) Лека нощ!

Редактирано от sten90 (преглед на промените)

Добре, може да съм допуснал неточност в случая. И?

Ами доктора е тук. Да изясни от медицинска гледна точка, има ли някакъв съществен напредък във фармакологията, след `89. Ама истински напредък и дали той е по-голям, отколкото ако се изследванията се върха по традиционните способи. Щото едно лекарство не става само като му нацъкаш молекулата в 3D  на суперкомпютъра и утре да е по аптеките. 

Никога не е имало толкова много патентни тролове ;) За чий ми е информацията, като не мога да се възползувам от нея? А и тя сама по себе си не се яде.

о да 

http://argumentua.com/novosti/google-raskryl-kremlevskuyu-set-propagandistskikh-internet-saitov

:)

А само в България се сещам излезе информация за 10 млн годишно за путинска пропаганда....

Питай Миро дали има лекарство за Ебола, Аз нещо не откривам такова, а само ваксина.

Аааа.. това знаят само Путин и Чък Норис.. за Чък Норис не съм сигурен.... 

о да 

http://argumentua.com/novosti/google-raskryl-kremlevskuyu-set-propagandistskikh-internet-saitov

:)

А само в България се сещам излезе информация за 10 млн годишно за путинска пропаганда....

Аааа.. това знаят само Путин и Чък Норис.. за Чък Норис не съм сигурен.... 

Това са стотинки. Утре удря една хиперинфлация и за нула време се оказва че ти стигат тия пари колкото да не умреш за един месец от глад. Хартия. А пък ако са ти и на сметки някъде и банките фалират, нещата стават още по-забавни. 

Това са стотинки. Утре удря една хиперинфлация и за нула време се оказва че ти стигат тия пари колкото да не умреш за един месец от глад. Хартия. А пък ако са ти и на сметки някъде и банките фалират, нещата стават още по-забавни. 

Е няма как да знам :) затова и не се притеснявам.. вие му мислете.... 

Прогрес в областта на образованието, като цяло, през последните 25 години няма, дори по- скоро обратното, тъй като образованието стана бизнес - едва последните няколко години почнаха да се правят разни опити за по- сериозни промени, но за сега много плахи и съвсем ограничени. Качественото образование в момента струва пари, които далеч не са по- джоба на всеки .... всъщност какво на всеки, скъпо е дори за средностатистическия европеец.

В здравеопазването далаверката е дори безобразна - тука вече качествената медицинска помощ явно е предвидена само за олигарси и милионери.

Та една система - която не може да осигури достъп до качествено образование и качествено здравеопазване на всеки човек - не е система, а схема. Чиста схема!!!

Духовността - църкви, джамии, секти, гурута, магове, шамани, врачки, предсказатели, изобщо бит пазар.

Културата - простотията се произвежда и продава, бързо, лесно и с много добри печалби.

Науката - подлога на властта.

Когато качеството, ценностите и стойността, бъдат измествани от количеството, псевдото и ерзаца - то можем да говорим за някакъв прогрес, но със сигурност ще е популистки.

Редактирано от sound (преглед на промените)

Моите пари са в долари и американски индекси, също както на Путин.

Богатите руснаци неслучайно казват, че всеки "бакс", който е заработен в Русия, но не е изкаран зад граница - не струва нищо.

Прогрес в областта на образованието, като цяло, през последните 25 години няма, дори по- скоро обратното, тъй като образованието стана бизнес - едва последните няколко години почнаха да се правят разни опити за по- сериозни промени, но за сега много плахи и съвсем ограничени. Качественото образование в момента струва пари, които далеч не са по- джоба на всеки .... всъщност какво на всеки, скъпо е дори за средностатистическия европеец.

В здравеопазването далаверката е дори безобразна - тука вече качествената медицинска помощ явно е предвидена само за олигарси и милионери.

Та една система - която не може да осигури достъп до качествено образование и качествено здравеопазване на всеки човек - не е система, а схема. Чиста схема!!!

Духовността - църкви, джамии, секти, гурута, магове, шамани, врачки, предсказатели, изобщо бит пазар.

Културата - простотията се произвежда и продава, бързо, лесно и с много добри печалби.

Науката - подлога на властта.

Когато качеството, ценностите и стойността, бъдат измествани от количеството, псевдото и ерзаца - то можем да говорим за някакъв прогрес, но със сигурност ще е популистки.

Светът далеч не е само България. Прогресът в образованието е един от най-впечатляващите. Пример за това ако искаш са т.нар. Стартъпи, създавани от млади хора и достигащи до невероятни успехи. Никога преди познанието не е било толкова евтино и достъпно - от всяка точка на света можеш за секунди да научиш буквално всичко.

Технологиите дават достъп до все повече инструменти за контрол на здравето - напр. преносими инструменти за измерване на пулс, кръвно, кръвна захар, информационни източници, съдържащи информация за лекарства и болести (това

не знам дали е добре :)).

В момента Гугъл работят по голям проект, свързан с обработка на познанията на човечеството в областта на медицината, който ще доведе до поставяне на диагнози от компютърна програма.

Образната диагностика и други диагностични методи са се развили много с използването на съвременни контролери. И т.н и т.н.

Не знам къде науката е подлога на властта, знам, че в развитите страни държавата и бизнесът дават стотици милиарди за наука, като се започва от университета, че и от по-рано. И затова, имат наука.

И за финал, прочети тази статия и помисли:

http://m.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/balgarite_naynedovolni_ot_zhivota_kato_tsyalo_v_es-287207.html

И това е изтъркана тема - както многократно сме коментирали, на моите устройства пише: Designed in California.

Знанието е най-важно в наше време, всяко средно интелигентно племе може да ти ушие дънки или маратонки или да ти сглоби компютър по спецификация. Важно е кой го измисля - нарича се използване на високата добавена стойност - маркетинг, дизайн, продажби.

Къде сме ние в схемата - никъде, не сме дори редно-интелигентни, както справедливо коментира в темата и представител на форумното ръководство :)

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.