Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL

Featured Replies

външния нет на бтк еднакъв ли е?

има ли някакви ограничения за даунлоуд и ъплоуд слотове при бтк? въобще нарушава лисе п2п шерването с emule Или edonkey примерно. или при торент да има 500 сорса а да ти дърпа от 2-3 заради лимити?

Преди време след питане от мен, от хелпдеска ми отговориха за брой едновременни конекции = 192

Ако някой има по-актуална информация нека сподели.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 434k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Встъпителни думи: Аз съм с бТК ADSL от ноември 2004г. с етернет модем съм - ZTE Zxdsl 831 (при абонаментен план "Безкрай"). Всичко което ще споделя в следващите редове се базира на личния ми опит

Здравейте кога светва лампичката DSL преди или след като ти се обадят от бтк да ти кажат че си пуснат вече.

Rub4o 10х за тоя роман дето си написал доста си се потрудил но е имало смисъл. :huh:

Доста неща научих... Имах проблем с шумът в слушалката, рестартирането на модема при разговор и най-вече с бавната връзка. Ест. оказа се че не съм вързал сплитера още в началото на мрежата а го бях свързал след 2-та телефона ohmy.gif mn thanks \\//

@likor не е само при тебе :)от вчера страницата на дир.бг нещо се е прецакала.

Здравейте кога светва лампичката DSL преди или след като ти се обадят от бтк да ти кажат че си пуснат вече.
Може и да ти се обадят и пак да не ти свето дсл, а може и да светне и чак после да ти се обадят. Но, ако мине повече от 2-3 работни дни и още не свети, трябва да им звъниш ,да видят какво става
външния нет на бтк еднакъв ли е?има ли някакви ограничения за даунлоуд и ъплоуд слотове при бтк? въобще нарушава лисе п2п шерването с emule Или edonkey примерно. или при торент да има 500 сорса а да ти дърпа от 2-3 заради лимити?
ъплоуда по принцип си е проблем, ако е повече. А за мулето ти трябва дмз хост (не си спомням дали трябваше определен порт само) А конекциите и за бг-то не трябва да са повече от 192

Благодаря за отговора ще звъня в понеделник.

на емуле-то не е задължително да се прави DMZ хост само трябва да са forwardn-нати TCP - 54055 и UDP - 54255 портовете към компа ви.

какво ще рече това?! как се прави?! аз постоянно използвам муле... =|

кога има нужда от dmz host?

По принцип всяка програма ползва определен порт, понеже портовете на модема са затворени и ти трябва да си направиш port forwarding,за да могат да работят програмите. Хакерат е казал кои са портовете, необходими за мулето. Ако ти не знаеш как става и ти е необходимо пренасочване, просто звънни на хелпдеска и те ще ти помогнат

че то всички програми ползват определени портове, по тая логика значи нищо няма ми бачка като си прекарам бтк

или какво трябва да ми ги "отпушват" един по един за всяка програма ли?

Редактирано от petroff (преглед на промените)

или какво трябва да ми ги "отпушват" един по един за всяка програма ли?

Точно това е дмз хоста, "отпушва" ти всички портове и няма нужда да го правят един по един, като се присещаш за някой

petroff спокойно , когато си пускаш скайп мирк , интернет експлорер , на отсрещните компове не ги бърка толкова кой дава заявката , модема прави НАТ и все ти отвръщат , но емулето е малко по различно че иска директна връзка с компа които ъплаудва.

а т'ва животно dmz хост като услуга с допълнително заплащене ли се предлага? с него компютъра на практика е пряко изложен на мрежата, а при адсл по принцип го няма тоя момент.

това число 192 включва всички входящи и изходящи връзки изобщо ли?

аз само в момента с 2 торента имам 270 отворени порта

явно при адсл не са възможни тея неща

или ако примерно си лепна лимит 20 слота на торент то така почти никога няма да достигна скороста която ми предлага доставчика, особено ако говорим за чужди големи тракери

така като чета темата разбирам,че като се стигне лимита или забива модема или нищо не може да се прави

Редактирано от petroff (преглед на промените)

а т'ва животно dmz хост като услуга с допълнително заплащене ли се предлага? с него компютъра на практика е пряко изложен на мрежата, а при адсл по принцип го няма тоя момент.

това число 192 включва всички входящи и изходящи връзки изобщо ли?

аз само в момента с 2 торента имам 270 отворени порта

явно при адсл не са възможни тея неща

или ако примерно си лепна лимит 20 слота на торент то така почти никога няма да достигна скороста която ми предлага доставчика, особено ако говорим за чужди големи тракери

така като чета темата разбирам,че като се стигне лимита или забива модема или нищо не може да се прави

през адсла са възможни всички неща , повече даже от колкото предполагаш, за животното което говореше ДМЗ и т.н така е на практика е изложено на виждане от вън и на практика както казваш с адсла е възможно ето така :

fwrdnb0.th.jpg

спокойно в адсла има ограничение на изходящите връзки но за момента ти стига и не са никак 20 ...

По принцип след като подам заявление за подновяване на договора с увеличаване на скоростта до колко време трябва новата скорост да влезе в сила?

По принцип след като подам заявление за подновяване на договора с увеличаване на скоростта до колко време трябва новата скорост да влезе в сила?

По принцип ти казват до 48 часа.....a ,може повече от 5 дена да чакаш,относително е.....

Редактирано от jubei (преглед на промените)

По принцип ти казват до 48 часа.....a ,може повече от 5 дена да чакаш,относително е.....

А дали ще има полза да им давам зор по телефона?

При мен го пуснаха почти веднага. Подписах новият договор в Четвъртък и в Петък вечерта имах новата скорост :wub:

А дали ще има полза да им давам зор по телефона?

В повечето случаи има добър резултат cool.gif

оня ден отивам си плащам телефона в бтк и един пич казва 'в БТК всичко е като делото в Либия, бавно и мъчително' ;)

...за моя град връзката е супер само да не се налагаше да ресвам модема толкове често щеше да е 6

по телефона ако се тормозят няма да стане, както и когато те спрат , всичко става автоматично до 48 часа

e значи ограничението 192 е само за изходящите връзки?

а този дмз хост сам ли си го пускаш?

това на скрийншота за локалхоста виждам, че са настройки на модема, но нужна ли е някаква работа и от страна на бтк или сам си го правиш така? аз досега съм бил на тоя принцип без никакви ограничения и стени до моята машина така, че нямам никакъв проблем да съм "изложен" пряко към мрежата.

сори за некомпетентноста, но по-добре тука да получа някои отговори отколкото от бтк

e значи ограничението 192 е само за изходящите връзки?

а този дмз хост сам ли си го пускаш?

това на скрийншота за локалхоста виждам, че са настройки на модема, но нужна ли е някаква работа и от страна на бтк или сам си го правиш така? аз досега съм бил на тоя принцип без никакви ограничения и стени до моята машина така, че нямам никакъв проблем да съм "изложен" пряко към мрежата.

сори за некомпетентноста, но по-добре тука да получа някои отговори отколкото от бтк

Дмз хоста ти го правят от БТК без допълнително заплащане, звъниш и го правят до 2 часа

На мене DMZ-то ми го направиха докато съм на телефона. Само рес-нах модема и беше готово. ;)

някой може ли да ми даде информация какви са цените на пакетите 256 темпо,256 безкрай ,512 сърф и 512 безкрай

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.