Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL

Featured Replies

някой може ли да ми даде информация какви са цените на пакетите 256 темпо,256 безкрай ,512 сърф и 512 безкрай

Тези не се предлагат от доста време и е трудно да се каже. Зависи в началото са били едни цените, после стават други. Кой когато подпише и на каквато цена за момента това плаща

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 434k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Встъпителни думи: Аз съм с бТК ADSL от ноември 2004г. с етернет модем съм - ZTE Zxdsl 831 (при абонаментен план "Безкрай"). Всичко което ще споделя в следващите редове се базира на личния ми опит

Тези не се предлагат от доста време и е трудно да се каже. Зависи в началото са били едни цените, после стават други. Кой когато подпише и на каквато цена за момента това плаща

ами може ли да ми кажеш някой ADSL пакет до 30 - 35 лв.

Плановете от 1mbit надолу включително него вече не се предлагат... най-евтината тарифа в момента е 2mbit-a на цената на 31лв с договор за 2 години... лошо но факт.

Иначе ви препоръчвам да си пазите модемите от тия горещини или да им монтирате някоя друга перка, защото най-лошото при мен вече се случи на 20.07.07 (петък) като модема предаде богу дух :) Следваха 3-4 разговора по телефона с така наречения "ХЕЛПдеск" които са оказаха пълни дървета в обслужването и едва в събота вечерта едвам успях да ги накарам да пуснат заявка към техниците в града ми. Днес (23.07.07) ми донесаха чисто нов модем, активирах го и всичко заспа...

Плановете от 1mbit надолу включително него вече не се предлагат... най-евтината тарифа в момента е 2mbit-a на цената на 31лв с договор за 2 години... лошо но факт.

Иначе ви препоръчвам да си пазите модемите от тия горещини или да им монтирате някоя друга перка, защото най-лошото при мен вече се случи на 20.07.07 (петък) като модема предаде богу дух ;) Следваха 3-4 разговора по телефона с така наречения "ХЕЛПдеск" които са оказаха пълни дървета в обслужването и едва в събота вечерта едвам успях да ги накарам да пуснат заявка към техниците в града ми. Днес (23.07.07) ми донесаха чисто нов модем, активирах го и всичко заспа...

@korn браво , късметлия си :clap: добре че са ти го сменили .

Иначе ви препоръчвам да си пазите модемите от тия горещини или да им монтирате някоя друга перка, защото най-лошото при мен вече се случи на 20.07.07 (петък) като модема предаде богу дух :P Следваха 3-4 разговора по телефона с така наречения "ХЕЛПдеск" които са оказаха пълни дървета в обслужването и едва в събота вечерта едвам успях да ги накарам да пуснат заявка към техниците в града ми. Днес (23.07.07) ми донесаха чисто нов модем, активирах го и всичко заспа...

Напълно нормално за БТК, трябва да те светна че те нямат дежурни техници в Събота и Неделя, като изключим София разбира се. Какво се получава, заявил си си проблема в Петък и в Понеделник са ти го отстранили. Всичко е в норми...

Следваха 3-4 разговора по телефона с така наречения "ХЕЛПдеск" които са оказаха пълни дървета в обслужването и едва в събота вечерта едвам успях да ги накарам да пуснат заявка към техниците в града ми. Днес (23.07.07) ми донесаха чисто нов модем, активирах го и всичко заспа...

Не знам какво толкова се оплаквате от обслужването на т.нар. Хелпдеск. Аз се допитвах няколко пъти до тях и останах доволна ;)

От няколко месеца насам, са станали доста възпитани и учтиви.

Днес разбрах че за БТК до 48 часа значи , 48 работни часа т.е 6 дни по 8 часа.

Днес разбрах че за БТК до 48 часа значи , 48 работни часа т.е 6 дни по 8 часа.

Не знам как си го разбрал това но когато им се обадих ми казаха "48 часа в работно време (изключваме Събота и Неделя) или това означава 2 работни дни..." Предполагам че не сте се разбрали с операторите от 0700...

Напълно нормално за БТК, трябва да те светна че те нямат дежурни техници в Събота и Неделя, като изключим София разбира се. Какво се получава, заявил си си проблема в Петък и в Понеделник са ти го отстранили. Всичко е в норми...

Абе приятелю, защо реши, че техниците са като махленския сервиз за телефони ?? Какво пречи на техника от София да пренастрои модема ти във Варна? Или имаш опит с CareDesk и HelpDesk в цялата страна и 6 хил служители ( за хелпдеска само) И май половината от вас не правят разлика между инженерния състав и мацките от хлепдеска - та те за това са наети, да са буфер м/у великите потребите, разръчкали си модема и инженерите.

Абе приятелю, защо реши, че техниците са като махленския сервиз за телефони ?? Какво пречи на техника от София да пренастрои модема ти във Варна? Или имаш опит с CareDesk и HelpDesk в цялата страна и 6 хил служители ( за хелпдеска само) И май половината от вас не правят разлика между инженерния състав и мацките от хлепдеска - та те за това са наети, да са буфер м/у великите потребите, разръчкали си модема и инженерите.

Ако е за пренастройка на модема, не виждам проблем да го праят от София. Но ,ако е нещо в централите или кабелите и т.н. няма как да стане от София и трябва да се чака местните техничари да оправят проблема.

Длъжен съм пак да ви коригирам - бТК-ADSL "ползва" линиите на териториалното поделение на Далекосъобщения. Те не се грижат за линиите, това е работа на далекосъобщение - така че нямат нищо общо нито хелпдеск, нито кеърдеск

те техниците може да не са махленски сервиз но при мисълта, че плащам по 100 кинта на месец би би редно да станат, защото така нареченета biz тарифа няма нищо бизнес в нея..поне човек очаква че ще бъде мн по стабилна връзката от другите, но както сами разбирата това не е тай :angry:

а тук също става въпрос че не може да имаш проблем някакъв, мен не се засяга дали е от кабелите или модема ( затова все пак си плащам) и да чакаш да бъде решен повече от 1-2 дни !

и още нещо- да ви попитам ползвали ли сте ел. пощите които вървят към услигата...е пробвайте ги ако не сте ги и сами ще разбере за какво говоря

Редактирано от uzun0v (преглед на промените)

За себе си вероятно си прав, но не си чел договора си - там пише, че бТК-ADSL е услуга, която се предлага в съществуващата инфраструктура и не отговаря за физическата връзка, май (цитирам по памет). За пощата няма да коментирам - ако си бизнес, ще си заинтересован да имаш собствена поща - а не поща от домейн mycontact-bla-bla. Относно качеството, мога да кажа само сухи факти за дълбоката провинция:

Down Up

SNR (dB): 24.6 20.0

Attn(dB): 18.0 13.5

Pwr(dBm): 12.2 19.8

Max(Kbps): 10912 1260

Rate (Kbps): 5120 640

K: 161(0) 21

R: 0 0

S: 1 1

D: 1 1

SF: 18924394 18924392

SFErr: 1 0

RS: 0 0

RSCorr: 0 0

RSUnCorr: 0 0

HEC: 0 0

OCD: 0 0

LCD: 0 0

ES: 1 0

Втора точка:

Down Up

SNR (dB): 25.6 25.0

Attn(dB): 9.0 7.0

Pwr(dBm): 12.1 17.8

Max(Kbps): 11008 1416

Rate (Kbps): 5120 640

K: 161(0) 21

R: 0 0

S: 1 1

D: 1 1

SF: 28711232 28711230

SFErr: 2 1

RS: 0 0

RSCorr: 0 0

RSUnCorr: 0 0

HEC: 2 0

OCD: 0 0

LCD: 0 0

ES: 2 0

Уточнение - централата е Siemens'28 (ако нищо не ти говори, модела е 1928 година и е произведена 1944)

За мен това е повече от стабилно, ти си преценяваш дали е така за теб. Като не те удовлетворява - предполагам имаш "ланка" и ще имаш връзка винаги към ftp-то им.

Става ми малко смешно - лан/ман ви предоставят някаква скорост на 100мбит-ова линия (не повече от 2-3мбита), а ADSL-а ви предоставя 8мбит-а по медни чифтове, които преди само 15 години бяха обявени за тотално изчерпани на 54кбита !!!

Topper, не говорим за зависнала сесия на модема, където инженер от София може да го достъпи и да ти отстрани проблема. Представи си следното например (визирам моя случай), адаптера на модема изгаря и се нуждаеш от смяна. Тогава след заявка от helpdesk-a, и период на изчакване около 2 дни, идва "махленския" АДСЛ техник и ти сменя адаптера...

Втора точка:

Уточнение - централата е Siemens'28 (ако нищо не ти говори, модела е 1928 година и е произведена 1944)

За мен това е повече от стабилно, ти си преценяваш дали е така за теб. Като не те удовлетворява - предполагам имате "ланка" и ще имаш връзка винаги към ftp-то им.

Става ми малко смешно - лан/ман ви предоставят някаква скорост на 100мбит-ова линия (не повече от 2-3мбита), а ADSL-а ви предоставя 8мбит-а по медни чифтове, които преди само 15 години бяха обявени за тотално изчерпани на 54кбита !!!

Г-н Topper - Здравейте! Това на техн. жаргон му викат "уплътняване"... Вече има по 64 телефонни чифта, работещи едновременно по двупроводна линия, дори и по селата, където кабелаците са най-кът. (По пследни данни се мъчат да пуснат 256 паралелни чифта, но засега са успели -СЪС СИГУРНОСТ да гарантират 64 БЕЗ да си пречат).Това е в основата на всичко. DSLAM-а всъщност НЕ се слага В тел. централа, а СЛЕД нея – в репартиторната, т.е. дори и да нямате телефон, можете да имате ADSL / SDSL / HDSL. Телефона е само екстра, както и телевизията.

(Asimetric Digital Subscriber Line / Simetric Digital Subscriber Line / High Digital Subscriber Line)

Получва се нещо от типа:

PhoneExchange<->DSLAM*<->Subscriber_Line<->Spliter(filter)**<->ADSL<->Computer

* събира 2 канала (двупосочно): voice + digital;

** разделя на телефония и цифров, като самия преобразувател е ADSL-a;

Иначе казано на човешки език: Самата технология Е НЕСЪПОСТАВИМА с технологията на LAN-те. При едната имате модулиране/демодулиране на паралелни синхонни, фазово-честотно модулирани сигнали, които могат да бъдат максимум 96 на брой в 2-те посоки общо, а другите имате т.нар. физическа 0, което е от 0V-0,5V и физическа 1 - от 1,75V до 5V. В LAN технологията покривате по-голяма скорост за по-малко разстояние – до 100 Мбит за 189м, до 10 Мбит за 400-500 м, до 1 Мбит за 500 м, до 1 Гбит за 80 м, като има презапасени стойности, както следва: 1 Мбит- 300м 10 Мбит – 200 м, 100 Мбит – 100м, 1 Гбит – 50 м по съответните по стандарт кабели...

До скоро системата за филтрация на шум даваше възможност ADSL-a да работи до 7,5-8 Км (НЕГАРАНТИРАНО!) (в Габрово има 3 такива ADSL-a) на хора, работещи в БТК, а сега има възможност да работи до 12 Км (гарантирано!).

Надявам се да съм бил полезен – не само за Вас, г-н Tropper...

С уважение: Ваш Ники Савчев

За себе си вероятно си прав, но не си чел договора си - там пише, че бТК-ADSL е услуга, която се предлага в съществуващата инфраструктура и не отговаря за физическата връзка, май (цитирам по памет). За пощата няма да коментирам - ако си бизнес, ще си заинтересован да имаш собствена поща - а не поща от домейн mycontact-bla-bla. Относно качеството, мога да кажа само сухи факти за дълбоката провинция:

Втора точка:

За мен това е повече от стабилно, ти си преценяваш дали е така за теб. Като не те удовлетворява - предполагам имаш "ланка" и ще имаш връзка винаги към ftp-то им.

всеки си с гледната точка, аз поща с моя домейн си имам просто говорех принципно за качеството на услугите...реалноста е следната обаче че в местата извън София бтк е най-добрият доставчик и т'ва си е ..а в последно време като гледам и цените са почнали да намаляват, а иначе все ще има недоволни :)

Редактирано от uzun0v (преглед на промените)

Г-н Topper - Здравейте! Това на техн. жаргон му викат "уплътняване"... Вече има по 64 телефонни чифта, работещи едновременно по двупроводна линия, дори и по селата, където кабелаците са най-кът. (По пследни данни се мъчат да пуснат 256 паралелни чифта, но засега са успели -СЪС СИГУРНОСТ да гарантират 64 БЕЗ да си пречат).Това е в основата на всичко. DSLAM-а всъщност НЕ се слага В тел. централа, а СЛЕД нея – в репартиторната, т.е. дори и да нямате телефон, можете да имате ADSL / SDSL / HDSL. Телефона е само екстра, както и телевизията.

(Asimetric Digital Subscriber Line / Simetric Digital Subscriber Line / High Digital Subscriber Line)

Получва се нещо от типа:

PhoneExchange<->DSLAM*<->Subscriber_Line<->Spliter(filter)**<->ADSL<->Computer

* събира 2 канала (двупосочно): voice + digital;

** разделя на телефония и цифров, като самия преобразувател е ADSL-a;

Иначе казано на човешки език: Самата технология Е НЕСЪПОСТАВИМА с технологията на LAN-те. При едната имате модулиране/демодулиране на паралелни синхонни, фазово-честотно модулирани сигнали, които могат да бъдат максимум 96 на брой в 2-те посоки общо, а другите имате т.нар. физическа 0, което е от 0V-0,5V и физическа 1 - от 1,75V до 5V. В LAN технологията покривате по-голяма скорост за по-малко разстояние – до 100 Мбит за 189м, до 10 Мбит за 400-500 м, до 1 Мбит за 500 м, до 1 Гбит за 80 м, като има презапасени стойности, както следва: 1 Мбит- 300м 10 Мбит – 200 м, 100 Мбит – 100м, 1 Гбит – 50 м по съответните по стандарт кабели...

До скоро системата за филтрация на шум даваше възможност ADSL-a да работи до 7,5-8 Км (НЕГАРАНТИРАНО!) (в Габрово има 3 такива ADSL-a) на хора, работещи в БТК, а сега има възможност да работи до 12 Км (гарантирано!).

Надявам се да съм бил полезен – не само за Вас, г-н Tropper...

С уважение: Ваш Ники Савчев

Уважаеми г-н Савчев. Благодаря ви за лекцията, но не смятам че обяснихте на мен нещо ново (иначе ще трябва да си скъсам няколко дипломи и сертификати), нито че ви разбраха редовите потребители. Иначе казано - не съпоставям технологии, съпоставям мисленето на редовия потребител, който се опитва да съпоставя две различни метода на достъп. А това дали е модулирано или не, крайния потребител въобще не го интересува.

ПП. Имам под опеката си няколко DSL концентратора, за т.нар. "уплътняване" - дадох пример за развитието на технологията и как невъзможни неща преди 15 години вече са реализирани, та дори вече се смятат и като недостатъчни (36.6кбит преди 15 години трудно се постигаха, сега по същите линии са 8Мбит !!!)

/offtopic

Интересна ми бе информацията за логическите 0/1, въпреки че съм защитил проектиран уни-брояч с тригер на Шмидт

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Един въпрос извън темата.Някой друг има ли проблем да отваря "Zamunda". Изписвами това - 403 Forbidden

Unauthorized IP address. Това е от вчера.

Редактирано от mrawkata (преглед на промените)

Един въпрос извън темата.Някой друг има ли проблем да отваря "Zamunda". Изписвами това - 403 Forbidden

Unauthorized IP address. Това е от вчера.

При мен няма проблем. Пробвай да си рестартираш модема и евентуално да си сложиш ръчно настройките.

WAN IP-то аз го задавам, пиша 192.168.1.2, рутера ми дава, че е невалиден адрес и после си слага нещо от рода на 10.1.1.1.

Поръчах увеличение на скоростта по тел. на 17-ти и днес трябваше да ми донесат договора,но вчера следобед дойде куриера и ми донсе писмо.На плика беше моето име,но вътре на договора името беше на друг човек от съвсем друг град.Обадих се и казах за грешката и днес дойде куриер да вземе грешния договор.Попитах какво става с моя договор а той каза че още го няма.....

Чудя се къде ли е?!? Все пак това е документ с всички лични данни...

Не знам дали да се занимавам с оплаквания и т.н.

То на кого ли и да се оплачеш..

Преди малко се обадиха и казаха че ще донесат договора в понеделник(2 седмици след поръчката).

Колко ли време ще им трябва след това за да ми увеличат и скоростта...

Какво е Вашето мнение за всичко това?

Поръчах увеличение на скоростта по тел. на 17-ти и днес трябваше да ми донесат договора,но вчера следобед дойде куриера и ми донсе писмо.На плика беше моето име,но вътре на договора името беше на друг човек от съвсем друг град.Обадих се и казах за грешката и днес дойде куриер да вземе грешния договор.Попитах какво става с моя договор а той каза че още го няма.....

Чудя се къде ли е?!? Все пак това е документ с всички лични данни...

Не знам дали да се занимавам с оплаквания и т.н.

То на кого ли и да се оплачеш..

Преди малко се обадиха и казаха че ще донесат договора в понеделник(2 седмици след поръчката).

Колко ли време ще им трябва след това за да ми увеличат и скоростта...

Какво е Вашето мнение за всичко това?

Аз доколкото знам, куриерските услуги им ги извършва друга фирма, не си разпространяват сами договорите и разпечатките. Затова, като те е страх да не стане нещо с личната ти информация, по-добре ходи до центровете на БТК,а и там стават по-бързо нещата, отколкото по телефон ;)

При мен тече трети ден след преподписване за удвояване на скоростта, снощи се обадих на 070017111 и едно девойче ми каза, че праща заявката за удвояване на скоростта и утре - т.е. днес (третия ден) трябва да са ми променили скоростта. Все пак... споменах й, че тази вечер ще има пак звънкане ако скоростта не е налице. Чакам да се прибера и да видя ;)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.