Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL

Featured Replies

Ето ти линк :138516497.png

А ти би ли показал при тебе как е положението ?

А ето ти и един линк към София: 138516831.png

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 434k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Встъпителни думи: Аз съм с бТК ADSL от ноември 2004г. с етернет модем съм - ZTE Zxdsl 831 (при абонаментен план "Безкрай"). Всичко което ще споделя в следващите редове се базира на личния ми опит

От два дни имам проблем, интернета ми прекъсва през 15 / 20 минути за по още толкова време. Не помага рестартирането на модема. Не мога да се свържа и с хелпдекса на 070017111- след тая тъпня " автоматичен тел. секретар" angry.gif като избера "число" за помощ - автоматично ми прекъва връзката, със странен писък.

Как процедирате вие? По къкъв начин да се докопам до жив човек от хелпдекса, та да ми помогне?

Да не ти е аналогов телефона? Ако да- трябва да минеш в тонално избиране, за да ти разпознае цифрата, която натискаш. Другият вариант е да изчакаш два пъти да си кже каквото там има и ще те прехвърли директно на някой от операторите

Аз съм към цифрова централа, всичко ок, ама като въведоха тези автоматични секретари... проблема бе налице и при мен.

Натискаш ли "*" преди да посочиш число, т.е. с какъв оператор да се свържеш?

Ползвам ADSL домашен пакет, обадих се на поддръжката и ми пренасочиха всички портове от външното айпи към вътрешното. Обаче когато се опитвам да достъпя отвън през друг компютър в друга мрежа, зад друг NAT сървър - FTP сървъра, стартиран на машината ми в къщи, която е зад ADSL модема не се получава нито в нормален, нито в пасивен режим. (компютъра от който се опитвам да се свържа към FTP сървъра ми също е зад NAT)

та ситуацията е нещо такова - компютъра ми в къщи е с някакво реално ай пи и вътрешно 192.168.1.2, а този от който се опитвам да достъпя FTP сървъра си е с някакво реално ай пи и вътрешно 192.168.100.113 (в съвсем друга мрежа) .. Докато бях на LAN доставчик с реално IP достъпвах FTP сървъра си в PASV режим, но сега има проблем, че когато клиента ми подаде командата PASV сървъра в къщи отговаря например

227 Entering Passive Mode (192,168,1,2,59,116)

и FTP клиента ми се опитва да направи втората връзка на това ай пи (192.168.1.2), което разбира се е неуспешно.

Когато превключа в активен режим - FTP клиента издава командата например

PORT 192,168,100,113,13,39

т.е. казва на сървъра да осъществи data connection-а на ай пи 192.168.100.113, което пак не е възможно

нещо не мога да се сетя какво мога да направя за да го накарам да проработи sad.gif а предполагам че начин има sad.gif

моля за идеи, благодаря предварително

Ползвам ADSL домашен пакет, обадих се на поддръжката и ми пренасочиха всички портове от външното айпи към вътрешното. Обаче когато се опитвам да достъпя отвън през друг компютър в друга мрежа, зад друг NAT сървър - FTP сървъра, стартиран на машината ми в къщи, която е зад ADSL модема не се получава нито в нормален, нито в пасивен режим. (компютъра от който се опитвам да се свържа към FTP сървъра ми също е зад NAT)

та ситуацията е нещо такова - компютъра ми в къщи е с някакво реално ай пи и вътрешно 192.168.1.2, а този от който се опитвам да достъпя FTP сървъра си е с някакво реално ай пи и вътрешно 192.168.100.113 (в съвсем друга мрежа) .. Докато бях на LAN доставчик с реално IP достъпвах FTP сървъра си в PASV режим, но сега има проблем, че когато клиента ми подаде командата PASV сървъра в къщи отговаря например

227 Entering Passive Mode (192,168,1,2,59,116)

и FTP клиента ми се опитва да направи втората връзка на това ай пи (192.168.1.2), което разбира се е неуспешно.

Когато превключа в активен режим - FTP клиента издава командата например

PORT 192,168,100,113,13,39

т.е. казва на сървъра да осъществи data connection-а на ай пи 192.168.100.113, което пак не е възможно

нещо не мога да се сетя какво мога да направя за да го накарам да проработи sad.gif а предполагам че начин има sad.gif

моля за идеи, благодаря предварително

По Firewall-а всичко както трябва ли е ?

трябва ми малко инфо.абонат съм на 1024 безкрай за 27 и нещо лева.чух, че ,ако абонамента се води на служител на БТК таксата е 13лв.някой знае ли дали е вярно?и ако е......... как да направя врътката.мога ли да прехвърля този абонамент на такъв служител и да плащам 13 или трябва да прекратя този договор и да се подпиша нов на името на служителя.мерси предварително на тези които биха ми дали отговор

По Firewall-а всичко както трябва ли е ?

по firewall-а на кое? на компютъра с ftp сървъра има инсталиран firewall, но той е настроен да дава пълен достъп до интернет на въпросния ftp сървър - входящи и изходящи връзки на всички портове. Когато говорих с поддръжката на БТК за да ми пренасочат портовете на модема там момчето ми каза, че "в модема имало firewall", който блокирал връзките, предполагам искайки да избегне обяснението за NAT-а... та всъщност не вярвам в модема да има firewall, но до администрацията му нямам достъп така и така. По принцип портовете са forward-нати всички, проблема по скоро е, че и двата компютъра са зад NAT и ftp сървъра и ftp клиента подават вътрешното си IP при договарянето за data connection-а

трябва ми малко инфо.абонат съм на 1024 безкрай за 27 и нещо лева.чух, че ,ако абонамента се води на служител на БТК таксата е 13лв.някой знае ли дали е вярно?и ако е......... как да направя врътката.мога ли да прехвърля този абонамент на такъв служител и да плащам 13 или трябва да прекратя този договор и да се подпиша нов на името на служителя.мерси предварително на тези които биха ми дали отговор

И аз пробвах, ама не стана. Когато си на промоция за клиенти, не може да минеш на служителската. Пък,ако си прекратиш договора, бая трябва да се внесеш

по firewall-а на кое? на компютъра с ftp сървъра има инсталиран firewall, но той е настроен да дава пълен достъп до интернет на въпросния ftp сървър - входящи и изходящи връзки на всички портове. Когато говорих с поддръжката на БТК за да ми пренасочат портовете на модема там момчето ми каза, че "в модема имало firewall", който блокирал връзките, предполагам искайки да избегне обяснението за NAT-а... та всъщност не вярвам в модема да има firewall, но до администрацията му нямам достъп така и така. По принцип портовете са forward-нати всички, проблема по скоро е, че и двата компютъра са зад NAT и ftp сървъра и ftp клиента подават вътрешното си IP при договарянето за data connection-а

Нали това е смисъла на NAT и PAT! И в т.нар. модем има рутър, който е доста над стена функционално. Така че един SNAT или PAT ще свърши работа

ПП.И двата компа са зад NAT? Е една област ли са, в една мрежа ?

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Здравейте,

На 28.06 подписах заявка /предварителен договор/ за великденската промоция 1024 кб/с за 27,90 лв. тази заявка беше за доставка на модем от ДХЛ и при неговата доставка ще бъде сключен вече истинския договор. Но до днес все още не съм получил този модем от тази фирма и отидох в БТК и чрез познати изпросих един временен модем, който да ползвам и да върна, когато си получа моя модем.

Въпроса ми е, ако дойдат някой ден ДХЛ и ми кажат да подпиша договор, да ли мога да им откажа, т.е че не искам да сключвам договор с БТК и да си върна временния модем и да не плащам съответно нищо. Та нали до 10 деня трябваше да го доставят, а аз си чакам вече полочин месец.

Здравейте,

На 28.06 подписах заявка /предварителен договор/ за великденската промоция 1024 кб/с за 27,90 лв. тази заявка беше за доставка на модем от ДХЛ и при неговата доставка ще бъде сключен вече истинския договор. Но до днес все още не съм получил този модем от тази фирма и отидох в БТК и чрез познати изпросих един временен модем, който да ползвам и да върна, когато си получа моя модем.

Въпроса ми е, ако дойдат някой ден ДХЛ и ми кажат да подпиша договор, да ли мога да им откажа, т.е че не искам да сключвам договор с БТК и да си върна временния модем и да не плащам съответно нищо. Та нали до 10 деня трябваше да го доставят, а аз си чакам вече полочин месец.

Е , щом не си подписал договор, би трябвало да може да се откажеш. Но за по-заплетени ситуации като тази се обърни към БТК, те по-добре ще знаят. Има един телефон 080015500-там може да знаят, че ония по ценровете са малко захлупени, поне в нашия град

Нали това е смисъла на NAT и PAT! И в т.нар. модем има рутър, който е доста над стена функционално. Така че един SNAT или PAT ще свърши работа

ПП.И двата компа са зад NAT? Е една област ли са, в една мрежа ?

в първия си пост съм обяснил по-подробно... двата компютъра са в съвсем различни мрежи. Портовете на компютъра в къщи, който е зад ADSL модема са пренасочени всичките от модема/router-а към компютъра, т.е. ако се опитеш да се вържеш към айпито на модема на порт XXXXX например, той ще форуардне заявката към компютъра отзад на същия порт (там с изключение на 80 мисля беше, защото там се отваря администрацията на модема)

другия компютър с който се опитвам да вляза във FTP сървъра на първия компютър си е зад NAT и няма пренасочване на портовете, т.е. активна конекция към FTP сървъра не е възможна и трябва да се направи PASV такава, но като му се подаде командата PASV и той казва че очаква конекции на ip 192.168.1.2, което му е вътрешното дадено от DHCP сървъра в модема... и ftp клиента ми съответно няма как да създаде втората конекция натам.....

в първия си пост съм обяснил по-подробно... двата компютъра са в съвсем различни мрежи. Портовете на компютъра в къщи, който е зад ADSL модема са пренасочени всичките от модема/router-а към компютъра, т.е. ако се опитеш да се вържеш към айпито на модема на порт XXXXX например, той ще форуардне заявката към компютъра отзад на същия порт (там с изключение на 80 мисля беше, защото там се отваря администрацията на модема)

другия компютър с който се опитвам да вляза във FTP сървъра на първия компютър си е зад NAT и няма пренасочване на портовете, т.е. активна конекция към FTP сървъра не е възможна и трябва да се направи PASV такава, но като му се подаде командата PASV и той казва че очаква конекции на ip 192.168.1.2, което му е вътрешното дадено от DHCP сървъра в модема... и ftp клиента ми съответно няма как да създаде втората конекция натам.....

Какъв FTP сървър ползваш ? Може да е необходимо там да се направи някаква настройка ?

...........другия компютър с който се опитвам да вляза във FTP сървъра на първия компютър си е зад NAT и няма пренасочване на портовете, т.е. активна конекция към FTP сървъра не е възможна и трябва да се направи PASV такава, но като му се подаде командата PASV и той казва че очаква конекции на ip 192.168.1.2, което му е вътрешното дадено от DHCP сървъра в модема... и ftp клиента ми съответно няма как да създаде втората конекция натам.....

Разберете го веднъж за винаги: Активна конекция към FTP сървъра е възможна само при пренасочване на порт от модема към машина с адрес 192.168.1.2/30 , 192.168.1.2-254/24, по подразбиране порта е 21. Пасивна конекция в режим NAT не е възможна, прочетете написаното по-горе.

Много са мудни в БТК чакам вече една седмица за ADSL.Полудявам вече.И са толкова некомпетенти жените в центровете даже незнаят промоциите в момента.Ужас.Ама ще чакам такъв ми е късмета искам добър нет към чужбина.Айде ще се видим скоро в БТК АДСЛ. :)

Разберете го веднъж за винаги: Активна конекция към FTP сървъра е възможна само при пренасочване на порт от модема към машина с адрес 192.168.1.2/30 , 192.168.1.2-254/24, по подразбиране порта е 21. Пасивна конекция в режим NAT не е възможна, прочетете написаното по-горе.

:clap: става дума за конекцията за данни при фтп портокола, и под активна конекция тука аз разбирам такава при която ФТП сървъра инициира конекция към ФТП клиента, и казвам че е невъзможно в случая, понеже клиента е стартиран на машина зад НАТ и без пренасочени портове там... както и да е, предполагам че не съм го обяснил хубаво и затова не си разбрал..

иначе за предположението на Ken - ще разгледам опциите по подробно наистина може да има нещо там... ползвам WarFTP...

• 2 седмици по-късно...
:rolleyes: става дума за конекцията за данни при фтп портокола, и под активна конекция тука аз разбирам такава при която ФТП сървъра инициира конекция към ФТП клиента, и казвам че е невъзможно в случая, понеже клиента е стартиран на машина зад НАТ и без пренасочени портове там... както и да е, предполагам че не съм го обяснил хубаво и затова не си разбрал..

иначе за предположението на Ken - ще разгледам опциите по подробно наистина може да има нещо там... ползвам WarFTP...

Става,става...

Преди всичко пипваш в модема да си направиш настройките сам и да изрежеш достъпа на кретените от БТК. След това изключваш DHCP-то и си правиш всички адреси статични. Можеш и да си направиш статични адреси за всяко MAC. Има и възможност и за други глупостенца рутерчето... просто си направи бакуп на параметрите и от там нататък ти си човека. Не се притеснявай че може нещо да стане - БТК се правят на големи, но всъщност са ГОЛА ВОДА и не ги интересува нищо, освен кинтите и това да не може да хване клиент за нищо, а като се заяде някой да могат да му го ...

После, след като си настроиш рутер-модемчето се хвани и си пусни сърверчето, настрой си го и си пей сърце - остави ги другите какво говорят...

А! Щях да забравя: преди всичко това си регистрирай в dyndns.com някакво име. Аз си бях регнал savchev.selfip.com и при всяко рестартване на модема нямаш проблем да могат да те викат.... :wors:

И последното преди да те светна :clap::rolleyes: - в секцията LAN си промени мрежата от 192.168.1.1/255.255.255.252 на 192.168.1.1/255.255.255.0 . Тка ще можеш да си пуснеш без проблем 252 комп-а след рутерчето без да слагаш нищо друго, освен switch-ве...

Абе какво да кажем - за всяка болка си има цяр - просто малко се поразравяш и ти си човека....

1. Ограничаваш броя на ползваните портове например 10000-20000. При Windows ползвах BulletproofFTP Server, за Linux - ProFTPD (и 2-та имат тази функция, дори Proftpd-то е много яко, почти колкото NCFTPd)

2. Пренасочваш портове: 20,21,10000-20000 и си готов. Моя 2-ри FTP сървер когато бях на БТК беше тъй.

3. Вижте все пак http://www.savchev.org/ за подробности около БТК, АДСЛ, ВИВАТЕЛ, Хотелопия и др. собсттвенически на БТК фирми. Сега правя една забележка: БТК в провинцията е един от най-добрите варианти, а за Сф - ВЪЗМОЖНО НАЙ-ЛОШИЯ!!!

Айде - действайте - Fu*k БТК!!!

Редактирано от savchev (преглед на промените)

Здаравейте,един мой прияте онзи ден ходил в центъра на БТК,в Плевен,с желанието да стане абонат на АДСЛ 2048,и му отговорили,че на неговият пост не става,защото телефонната линия била с някакви уплътнители,как мислите има ли начин?

Здаравейте,един мой прияте онзи ден ходил в центъра на БТК,в Плевен,с желанието да стане абонат на АДСЛ 2048,и му отговорили,че на неговият пост не става,защото телефонната линия била с някакви уплътнители,как мислите има ли начин?

Има начин, просто трябва да изчака няколко дни за да бъде изваден от уплътнителното съоръжение и проблема е решен.

Здравейте,

Днес се снабдих с един от новите ADSL Wi-Fi пакети на БТК. Включих го, активирах акаунта, има нет, всичко е ок, но искам да вляза вътре в модема, за да си го настроя според нуждите си. На страницата my.contact.bg може да се промени единствено някои от съвсем базовите неща за wireless-а, като например SSID, Encryption-a и т.н. . Във всички документации които изчетох беше упоменато, че през 192.168.1.1 (което е IP-то на модема) може да се влезе с admin / admin име и парола, но уви БТК са променили тези default-ски настройки sad.gif. Модела на модема е ZTE ZXDSL 531B, firmware-а не го знам защото немога да вляза в модема, за да го проверя! Когато бях със стария ZXDSL 831 нямаше проблем в това отношение. Ако някой е запознат ще съм му благодарен, ако сподели как се е справил с това.

Здравейте,

Днес се снабдих с един от новите ADSL Wi-Fi пакети на БТК. Включих го, активирах акаунта, има нет, всичко е ок, но искам да вляза вътре в модема, за да си го настроя според нуждите си. На страницата my.contact.bg може да се промени единствено някои от съвсем базовите неща за wireless-а, като например SSID, Encryption-a и т.н. . Във всички документации които изчетох беше упоменато, че през 192.168.1.1 (което е IP-то на модема) може да се влезе с admin / admin име и парола, но уви БТК са променили тези default-ски настройки sad.gif. Модела на модема е ZTE ZXDSL 531B, firmware-а не го знам защото немога да вляза в модема, за да го проверя! Когато бях със стария ZXDSL 831 нямаше проблем в това отношение. Ако някой е запознат ще съм му благодарен, ако сподели как се е справил с това.

Ако искаш промени по настройките на модема, звъниш на хелпдеск и го правят :) Няма какво да се занимаваш да ровичкаш по модема

Здравейте,

Здравей ако намериш паролите моля пиши и аз ще се обадя ако се справя с тях.

Ако искаш промени по настройките на модема, звъниш на хелпдеск и го правят. Няма какво да се занимаваш да ровичкаш по модема
Здравейте, г-н potrebitel! Здравейте всички!

По въпроса за БТК ADSL мога да кажа, че когато човек иска и може сам да направи нещо, защо трябва да го прави друг? Особено, когато става въпрос за много разбрани и много знаещи специалисти от тази компания? А знаете ли, че ако поискат могат да си направят и слушанка без ти дори да знаете, а известно ли Ви е, че можете да ползвате рутерчето без втори рутиращ комп и/или рутер? А можете ли да ми кажете колко пъти, като сте поискали нещо по-специално са Ви пращали да вървите да спите?

Аз мога да Ви кажа, че ако използвате модемчето, като рутерче, можете така да си настроите всичко, че дори и да не могат да припарят в модема, а и последния да работи много по-стабилно... Особено по-новите, които са с 8 MB RAM в самите модеми. По този начин ги възпрепятствате да ровят и да барат където и както им кефне, защото имам познати, работещи в БТК и които като няма какво да правят почват да правят простотии с модемите на хората. Айде няма да споменавам повече, че май много се отплеснах!

Бях Ви казал по-горе - модема се получава с достъп по IPX/SPX, PPPoE (PPPoA) и още една допълнителна настройка, която почти никъде не се ползва. От това следва, че като махнете всичко и да останете само с PPPoE(PPPoA) пак ще Ви работи всичко.

За да се подсигурите да не Ви бърникат из модема и да Ви слагат стандартните настройки за LAN на модема(192.168.1.1/30), както и DHCP (192.168.1.2-192.168.1.2).

Моя съвет е: пуснете си модема по следния начин: LAN настройки: 10.10.10.1/24, DHCP настройки: 10.10.10.192-10.10.10.254,

DMZ: 10.10.10.2, DNS Servers: 2-та сървера на БТК.

В dyndns.com си изберете някакво име напр: potrebitel.selfip.com и си настройте всички стационарни машинки със статични IP-та от 10.10.10.2/24 до 10.10.10.126/24, сложете си едно WLAN-че, ако имате и него го настройте като мост. Така ще концентрирате целия контрол върху рутерчето. Ако искате можете да си направите статични MAC адреси спрямо IP-та на WLAN. Малко е по-зор, в смисъл изисква повече писане, но не е проблемно. така, че ако сте манияк - дерзайте.

Такаааа! Има и една друга подробност:

след като свършите всичко и рестартирате модема, трябва да влезете в терминален режим в модема през порт 23 и да изтриете допълнителния GW. неговия номер по подразбиране е: 192.168.2.1. След това пишете команда 'restart' и по този начин запазвате промените.

След рестарт-а отново влизате в WEB контролната част и си промяте следните опции: root username; root password;remote control port; remote control и т.н. С др. думи изключвате всичко, чрез което може да се бърника отвън. После чрез Firewall-a забранявате достъпа отвън до портовете, обслужващи: telnet и web.

Така получавате един добре настроен модем за потребител.

На IP 10.10.10.2 закачате Вашия вътрешен сървер (мейл, уеб, фтп и пр) и по този начин ставате почти независими от БТК. Проблема ще Ви е, когато изпращате писма до сървери от типа на mail.bg, тъй като те изискват MX запис. До другите можете да пращате. По принцип можехте да ползвате сървера на БТК на адреса mbox.contact.bg (212.39.90.60), но от преди 3 месеца вече и това не можете... Дори и да имате biz тарифа, изходяшия канал е пак 256 kbit/s... Какво можете да преточите през това? Сега (надявам се!) Ви стана ясно защо толкова много проблеми имат хората с БТК ADSL... Като се прибави и това, че една мрежа от клас C, струва на световния пазар около $63/година (това са 256 IP адреса) а според разликите в цените на БТК, само едно статично IP излиза около 22 лв/месец, можете да предположите за какво става въпрос....

Дори и в градовете фирмите вече спряха да искат пари за статични IP-та...

Айде всичко добро!

С уважение: Ники Савчев

Здравейте, г-н potrebitel! Здравейте всички!

....................................

Здравей г-н Савчев.

1-во. Ако не си забелязал, не съм мъж ;)

2-ро.Това трябва да го прави някой, който разбира какво прави, а не някой, който хал хабер си няма, и само да си скапе връзката cool.gif

Лек ден

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.