Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL

Featured Replies

Не те цитирам, зищото ти е много дълго... мнението...

Както и да е... Не заблуждавай! За колкото плащаш, толкова получаваш. Ползвам им с пълен капацитет връзката. Ти, на твойта кабеларка/ланка, можеш ли да се похвалиш със същото?

По-скоро ти май се заблуждаваш, мана на бТк е гарантиран, а АДСЛ с споделен проверено от мен на 100%.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 434k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Встъпителни думи: Аз съм с бТК ADSL от ноември 2004г. с етернет модем съм - ZTE Zxdsl 831 (при абонаментен план "Безкрай"). Всичко което ще споделя в следващите редове се базира на личния ми опит

Виж, на 10 водки съм, но това, което мен ме интересува, е дали свалям един филм за 1 час или за 1/2 час... Дали нещо е гарантирано или не... казвам мойто мнение. Далеч не съм доволен, но определено до сега съм свалял с максималната възможна скорост. Абонат съм от самото начало на услугата. Доста преди "супер любо" да се появи по екраните. Не съм 100% сигурен, но мисля, че съм от първите 500 човека. В самото начало, (вече съм забравил) мисля, че плащах над 70 лв за 10 пъти по-ниска скорост.

Е, щом си на 10 водки наистина е излишно да спорим.

Ти май бъркаш интранета с интернета, като изтрезнееш се позамисли малко над думите ми.

Наздраве от мен :clap:

При мен не работи сайта от снощи когато видях новата реклама на АДСЛ 2 мбита за 15.90* и не мога да видя условията за услугата само начална страница има.

Към @users - поднасям искрените си извинения на всички, които станаха волни и/или неволни свидетели на тази провокация.

Към г-н Topper: г-н Topper, извинете за неразбирането на материала. cool.gif Клиентите ми наистина не са от клас C, защото не ми се занимава с това в момента, а и не виждам смисъл да плащам тези допълнителни пари, но както и да е!

Отново към всички останали: Винаги си подсигурявайте гърба - превете бекъпи на всичко преди започнете да пробвате каквото и да е! :)

Към г-н lordjohn: съжалявам, за тази случка, но исках да помогна...

С уважение към всички и най-вече към г-дата: Topper и lordjohn.

Само за протокола - клас С са ЧАСТНИ мрежи и не се рутират от интернет рутъри. Точка

По въпроса гарантирана ли е или не скоростта - WAN си е работа на бТК, тяхна си е преносната среда и не мисля да разсъждаваме над това как го правят. Колкото до клиентската скорост - поне при нас е 100% това което плащаш. Ползвам 4 бизнес абонамента (на различни работни места) при 4Мбит-а доунлоуда достига до 500к. При домашни абонати на 1Мбит - никога не е падало под 120к. Все пак уважаеми, смятайте от къде сваляте! Доживяхме времето, когато абонатната ни линия има повече капацитет, отколкото може да ви сервира отсрещния сървър. Особено това важи за българските, които са в някой хостинг офис с "много добра напречна свързаност" но за връзка към външния свят в това число и бТК никакви ги няма. Следствие на криворазбрания комшулук т.нар. БГ пиъринг, който не знам вече колко пъти се прекроява. А пропо, над 70% от опорните линии на доставчиците са от бТК, това трябва да ви говори нещо все пак. Лично за мен, като изключим София - няма друга по-надеждна и по-евтина алтернатива за свързаност към интернет.

Успех от мен

ПП.За да не бъдем голословни и да не ни обвинят някои колеги, че си говорим по RFC-та само, ето ви и малко статистика за "скапаната връзка" 4Мб

Bandwidth utilization for device: eth2

Current bandwidth utilization is: 0.357 Mb/sec in, 0.021 Mb/sec out, 0.378 Mb/sec total.

Current percentage utilization is: 8.7 percent in, 4.1 percent out, 8.2 percent total

Peak bandwidth utilization is: 4.750 Mb/sec in, 1.060 Mb/sec out, 5.118 Mb/sec total.

Total data transferred is: 77.254 GB in, 14.548 GB out, 91.802 GB total.

Logging was started on Sunday, 01-Jul-2007 00:00:01 EEST .

Current server time is Tuesday, 17-Jul-2007 11:53:12 EEST.

This page is generated using bwbar. It will refresh automatically in 1 seconds.

Същото се отнася и за още 3 такива връзки на различни места, просто не виждам нужда да ги поствам и тях. Макар че нещо подобно поствах и преди месец но....

Редактирано от Topper (преглед на промените)

При мен не работи сайта от снощи когато видях новата реклама на АДСЛ 2 мбита за 15.90* и не мога да видя условията за услугата само начална страница има.

Днес сайтът изглежда малко по-различно, но не му работят линковете, явно ще го обновяват

И при мене няма проблеми със скоростта,колкото съм платил ,толкова си ползвам.

И при мене няма проблеми със скоростта,колкото съм платил ,толкова си ползвам.

Потвърждавам казаното. Винаги скоростта ми е била около мегабита, тоест получавам толкова за колкото си плащам и съм доста доволен като цяло.

Сайта им вече работи , само дето вече я няма бланката за online смяна на скоростта която беше много удачна и спестяваше мъките от чакане на опашка и разговори с неграмотни каки.

/Извън темата

Според последните проучвания - българите са най-недоволните в Европа. Ние сме си вечно мрънкащи (да ме прощавате, но съм отявлен патриот и вярвам в българското, но редовия българин е на път да ме разубеди) и недоволни, за това в нито един музей в книгата за похвали и оплаквания няма да видим добра дума - само оплаквания че било мръсно, че миришело лошо и че нямало това или онова. Така е и тази тема - ще се изредим да плюваме, а случаите са частни, 50% са от некомпетенция, другите 50% са от некадърността на някой техник със средно незавършено, вързал чифтовете на реглетата по метода "плюя на чифта, за да има контакт". А се оказва, че турците плащат 10 пъти повече от нас, имаме средна скорост в първите 20 страни в Европа ?

Личното ми мнение за "Примоцията" на бТК и новите абонаментни планове:

Грозна гавра с масовите потребители на интернет!

За справка обърнете внимание на изходящата скорост на двата пакета "Безкрай":

БТК ADSL 2048 Безкрай Максимална скорост на upload (Интернет и локален трафик общо) 256 Kbps - 32k

БТК ADSL 4096 Безкрай Максимална скорост на upload (Интернет и локален трафик общо) 256 Kbps - 32k

Отношение ъплоуд/даунлоуд 1:8 за 2048 Безкрай и 1:16 за 4096 Безкрай.

А в доброто старо време това отношение беше 1:4 ................

спрямо аналогичните пакети "БИЗ":

БТК ADSL 2048 BIZ - Максимална скорост на upload (Интернет и локален трафик общо) 512 Kbps - 64k

БТК ADSL 4096 BIZ - Максимална скорост на upload (Интернет и локален трафик общо) 512 Kbps - 64k

БТК ADSL 8192 BIZ - Максимална скорост на upload (Интернет и локален трафик общо) 1024 Kbps - 128k

Редактирано от Rub4o (преглед на промените)

Личното ми мнение за "Примоцията" на бТК и новите абонаментни планове:

Грозна гавра с масовите потребители на интернет!

За справка обърнете внимание на изходящата скорост на двата пакета "Безкрай":

БТК ADSL 2048 Безкрай Максимална скорост на upload (Интернет и локален трафик общо) 256 Kbps - 32k

БТК ADSL 4096 Безкрай Максимална скорост на upload (Интернет и локален трафик общо) 256 Kbps - 32k

Отношение ъплоуд/даунлоуд 1:8 за 2048 Безкрай и 1:16 за 4096 Безкрай.

А в доброто старо време това отношение беше 1:4 ................

спрямо аналогичните пакети "БИЗ":

БТК ADSL 2048 BIZ - Максимална скорост на upload (Интернет и локален трафик общо) 512 Kbps - 64k

БТК ADSL 4096 BIZ - Максимална скорост на upload (Интернет и локален трафик общо) 512 Kbps - 64k

БТК ADSL 8192 BIZ - Максимална скорост на upload (Интернет и локален трафик общо) 1024 Kbps - 128k

Rub4o ,

Ами то почти всеки го знае, че АДСЛ не е подходящ за P2P, а е за сърфиране в глобалната мрежа.

Както са тръгнали обаче можем скоро да очакваме и 1:32 или 1:64, на печалившите честито / в стил български спортен тотализатор /.

Е, мен лично ъплоуда не ме касае особено. Единствено от demonoid ме интересува някакъв коефициент, и то, защото от форума ме поканиха, та да не осирам нещата. С това искам да кажа, че адсл си е подходящ за абсолютно всичко, стига да не искаш да станеш ъплоудър и да качваш коефициенти и да постигаш други такива рекорди. С demonoid с лекота имам коефициент от сорта на 2.4 или подобно, докато с арена и замунда имам явно някакъв проблем с ъплоуда, че дори и не опитвам

Е, мен лично ъплоуда не ме касае особено. Единствено от demonoid ме интересува някакъв коефициент, и то, защото от форума ме поканиха, та да не осирам нещата. С това искам да кажа, че адсл си е подходящ за абсолютно всичко, стига да не искаш да станеш ъплоудър и да качваш коефициенти и да постигаш други такива рекорди. С demonoid с лекота имам коефициент от сорта на 2.4 или подобно, докато с арена и замунда имам явно някакъв проблем с ъплоуда, че дори и не опитвам

И мен не ме касае и ми е достатъчно, но за фирмите ще е проблем, представям си, нали постоянно обменят инфо помежду офисите си и това си е ъплоуд, така че те да му мислят

Жалко дето на такива като мене с остатъчни 5месеца от договора не могат да си минат на новата скорост sad.gif

Жалко дето на такива като мене с остатъчни 5месеца от договора не могат да си минат на новата скорост sad.gif

То можеш да минеш на по-висока скорост, ама няма да се възползваш от 50% отстъпка за първите 6 месеца, а ще плащаш цялата цена

Така значи, за абонат, който вече си е взел за булка БТК у дома - подписва наново договора за 1 или 2 години по избор. Като след това му удвояват скоростта, но естествено - не може да се възползва от намалението за 3 или 6 месеца според Лятната промоция на БТК.

За мен си е оферта, само дето се чудя за 1 или 2 години да се бутна. Сега съм на 1мбит/с (39лв. с ДДС) и остатъчни 5 месеца от договора, доволен клиент съм... ако преподпиша в момента тези 5 остатъчни месеца изчезват и договора почва да тече от датата на предподписването :angry:

Редактирано от angelovarna (преглед на промените)

Преподписване на договор става само в центровете на БТК, по телефона не става

Преподписване на договор става само в центровете на БТК, по телефона не става
Те, тея говеда не ми дават клиентските номера, за да им платя - ти договор.... (Бягай Там Крадат!)
Сега съм на 1мбит/с (39лв. с ДДС) и остатъчни 5 месеца от договора, доволен клиент съм... ако преподпиша в момента тези 5 остатъчни месеца изчезват и договора почва да тече от датата на предподписването ;)

Направо ти се чудя защо не си минал на по-ниските цени ?

Аз съм на 1Mbit/s за 28 лв от промоция.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Днес взех модема чаках 1 час за протокол и договор.Сега трябва да чакам до 72 часа за активиране.

Клиентите, които до момента използват високоскоростната Интернет услуга на БТК, също ще могат да се прехвърлят на пакет с по-голяма скорост, като преподпишат нов договор. При някои от тях е възможно увеличението на скоростта да достигне 4 пъти, без това да промени цената на месечния им абонамент. Досега например БТК ADSL 1024 Безкрай с 12-месечен договор струваше 38.99 лева. Ако клиентът увеличи скоростта на ползвания от него пакет на 4 мегабита при двугодишен договор, месечната му такса ще падне на 37.99 лв.

Всички нови БТК ADSL пакети са с неограничени по трафик и време параметри. И при двойно увеличените скорости ще се запази типичната за ADSL надеждност и еднаквата скорост на достъп, както към международни, така и към български Интернет страници.

БТК ADSL може да бъде заявен на телефон 0800 100 или да бъде закупен директно от бизнес центровете на БТК и партньорската мрежа в страната. Поддръжката на услугата на телефон 0700 17 111 е 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, което е изключително важно за хората, чиято работа зависи от Интернет.

Всичко си го има в комплекта ;) тя и моята кутия не е много стока... дори е без капак сложена зад рафта за обувки biggrin.gifbiggrin.gif

Иначе Кен, не съм минал на по-ниските тарифи, понеже трябва да преподписвам за 2 години, а не се знае колко ще съм в България... и не ми се иска в такъв дълъг срок да се обременявам с договор, заради който може да се окаже, че ще трябва да плащам нещо, което не ползвам. А и засега 1мбит/с ми стига перфектно, цената ме устройва (тук във Варна, дори за такава скорост - поддръжана скорост - си е евтиния).

За съпоставка взимам един от големите доставчици в квартала ми -> 25лв. е 384kbps (от който вместо да получавам около 48КВ/s, получавам максимум 25КВ/s), за 640kbps тарифата пък е 35лв. (предполага се, че трябва да получавам около 80KB/s, но пак получавам средно по 25КВ/s, а максимум 40-50KB/s).

Сега на БТК - плащам 39лв. за 1mbit/s, предполага се че трябва да получавам около 128KB/s и си ги получавам (да съм точен от 115 до 130КВ/s си ги лепя винаги) ;) тази част ми харесва и точно с нея ме задържат като клиент.

Имам проблем със свързването на БТК-ADSL и рутер ASUS WL 520G

Със стандатните настройки:

IP: 192.168.1.2

Subnet Mask: 255.255.255.252 (или 255.255.255.0)

Gateway: 192.168.1.1

Primary DNS: 212.39.90.43

Secondary DNS: 212.39.90.42

отделно WAN IP на рутера ми го дава не 192.168.1.2, а 10.1.1.1

Не ми подават нет на другите машини! Моля за помощ!

Редактирано от bonev (преглед на промените)

WAN IP-то ти ли го задаваш или го взима от DHCP-то на ADSL-a? Нещо не разбрах - веднъж пишеш 192.168.1.2, после 10.1.1.1. Задай го ръчно на 1.2

Днес не мога да вляза в пощата си на dir.bg , но и началната страница изглежда много гадно.

Та въпроса ми е : Как е при вас?

Мои приятели които не са на БТК, казват че нямат такива проблеми.

външния нет на бтк еднакъв ли е?

има ли някакви ограничения за даунлоуд и ъплоуд слотове при бтк? въобще нарушава лисе п2п шерването с emule Или edonkey примерно. или при торент да има 500 сорса а да ти дърпа от 2-3 заради лимити?

Редактирано от petroff (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.