Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за местните избори

Ще гласувате ли на тези избори? 87 гласували потребители

1. 1. Ще гласувате ли на тези избори?

• Да
      63%
      52
    • Не
      30%
      25
    • Още се чудя
      6%
      5

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Като тези местни избори не е имало в историята на България! На такава простотия не сме ставали свидетели никога! Сутрешния дебат по бТВ м/у Г-н Тасков и Г-н Паскалев за Благоевград беше СРАМ за всички благоевградчани! Г-н Тасков показа на обществото колко мозък има, толкова хубав град, а той съумя да го срийне по националния ефир! След като не може да разговаря спокойно, по-добре да не беше се показвал, както правеше често в предизборната си кампания. Хората са казали, че каквато ти е средата от хора, такъв ти е и манталитета! Всички жители на Благоевград знаят кои са Жъчката и Зелендолеца и т.н.Били бизнесмени ...ама какви, разнасяли хляб в 3 ч. Глупости! Г-н Тасков беше начело на "Търговско Дружество", а не на Общински съвет! Дано народа се събуди!!!!!!!!!! Не че Г-н Паскалев е идеален, той сам призна, че безгрешни хора няма, че и той е грешал, но дори и хората да не го познават разбират, че той е достоен човек! Не трябва да продаваме прекрасния град - БЛАГОЕВГРАД! angry.gif

• Отговори 254
  • Прегледи 38,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Обявиха мандатите за новия Общински съвет на Плевен

oik.jpg

Говорителят на ОИК-Плевен Маргарита Лазарова /в средата/ обяви окончателното разпределение на мандатите за новия Общински съвет

С мнозинство е Коалиция ”Заедно за община Плевен” с 21 старейшини, десет вкарват БСП, а осем ГЕРБ

Официално вчера от Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Плевен обявиха крайното разпределение на мандатите за новия Общински съвет. Това става с Решение No316, в което са вписани и избраните на първи тур кметове в общината и къде ще има балотажи, обяви говорителката на комисията Маргарита Лазарова.

С най-много мандати в новия местен парламент ще бъде Коалиция ”Заедно за община Плевен”, която издигна кандидатурата за трети мандат на Найден Зеленогорски. Тя ще бъде с 21 представители. Втори, но с десет съветници са БСП, осем ще имат ГЕРБ, а "Атака" вкарва шестима старейшини.

Изненадата е партия ”Солидарност”, която ще има трима съветници, с по един представител в местния парламент ще бъдат ”Коалиция за Плевен” и ДПС. Само един независим съветник, минал границата от 929 гласа, ще участва в новия Общинския съвет - това е Валерий Ангелов, за когото своя вот са дали 1015 избиратели.

Така общият брой на съветниците в местния парламент е точно 51. Окончателните данни за избирателната активност в община Плевен в неделния ден показват, че 35,5% от имащите право на глас са се възползвали от него. Действителните бюлетини са 47 363, а недействителните 3381.

Относно обявените изборни резултати, каза още Маргарита Лазарова, няма досега постъпили жалби. Всички документи и протоколи от първия тур на местния вот в община Плевен вече са изпратени до ЦИКМИ.

Източник: http://posoki.com/index.php?option=com_con...4&Itemid=49

Най-атрактивния изборен резултат е постигнал кметът на Буковлък Росен Русанов. Във втория си мандат той влиза с подкрепата на 95,04% от упражнилите правото си на глас в неделя жители на селото.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Ами ако си гледал изобщо листите на ДПС ще видиш че там няма само турски имена ;) Явно заслепението на някои хора няма да свърши скоро :rolleyes: , то мисленето не е за хора с предубеждения, те все мислят.. мислят.. мислят ... и нищо немогат да измислят ( нищо умно поне ) ...

Devians а каква е разликата между дпс , атака , герб.

Защото за мен единствената разлика е че там където има кмет от дпс редовно мият улиците.

Това беше моята подкрепа за Девианс.

Devians а каква е разликата между дпс , атака , герб.

Защото за мен единствената разлика е че там където има кмет от дпс редовно мият улиците.

Това беше моята подкрепа за Девианс.

Ти да не би да желаеш ДПС да ни управлява?Те и без това тихо и кротко превземат властта и какво остава-още веднъж под чехъла на турците ли angry.gif

Филипов,а имената на новите съветници има ли ги някъде?

Като ги изровя, ще ги пусна. Засега

В Общински съвет Плевен, ако сте видели вече резултатите, влизат ТРИМА съветници от никому неизвестната партия "Солидарност" /със сигурност Лех Валенса общо с нея нема/, която е получила на изборите 1 951 гласа. Ето и важното сега - 805 от тези гласове идват ОТ СЕЛО БУКОВЛЪК.

/цифрата ми е по памет, ще проверя и ще я коригирам евентуално/.

По сайта на ЦИКМИ тези трима "съветници" дето "ще ни съветват" са:

1. Методи Васков Петков

2. Здравко Хараламбиев Георгиев

3. Ленко Дайчев Тодоров

От доста време имам силен интерес към политиката /не само към фасадата, ама и към кухнята и кулоарите/, така че съм категорична - аз тези хора не ги познавам, не съм ги виждала, не съм ги чувала...

Говори се, че са някакви цигани от Левски. Или поне някои от тях. Цигански мутри, нещо такова примерно... Нямам доказателства, няма да твърдя с категоричност.

Айде някой от вас ако ги знае - нека разкаже за тях - какви са, що са, нали старейшини ще ни бъдат...

От: http://www.pleven.bg/pleven.forum/index.php?topic=842.0

Допълнено: Ето ги всичките http://www.mi2007.org/results/15/1524.html

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Скандални нарушения касират изборите в 80 общини?

Скандалното купуване на гласове и многобройните нарушения на местния вот ще доведат до касиране на изборите в около 70-80 общини. Така тези общини могат да останат без кмет в следващите 3-4 месеца.

Това прогнозират от сдружението "Гражданска инициатива за свободни и демократични избори" (ГИЗДИ), цитирани от БТА.

Според тях, ако до сега се инвестираше в избирането на кметове, след втория тур парите ще бъдат инвестирани в касиране на избори. Илия Божинов коментира, че има големи апетити за инвестиране в покупката на местна власт, защото е доходен бизнес. По думите му, печалбата от купуването на едно кметско място е 100%, докато при инвестиция в туризма например е 10%.

На първия тур на изборите сдружението е имало 6400 наблюдатели. Те констатирали и множество други нарушения, извън купуването на гласове, което е най-масовото закононарушение. Не може да се каже, че има някакви нови технологии за измами, но са доста разнообразни начините за купуване на гласове, коментираха от ГИСДИ.

Експертите се надяват на спешно въвеждане на исканата от главния прокурор възможност за оневиняване при признание за купуване на глас, както и да бъдат осъдени хора, "пазарували" гласове на тези избори.

Подмяната на членове на секционни избирателни комисии с неподготвени хора е снижило много нивото и е довело до непрофесионален подход към работата, отбелязват от ГИСДИ. Според експертите, в много случаи не са били ясни правилата за упражняване на вота. За пример те посочиха Димово, където в една секция се е приемала за действителна бюлетина, на която отметката е сложена в полето до квадратчето за избор, а в друга секция такава бюлетина се е смятала за недействителна.

Имало е случаи, в които пликът с печата на комисията бил разпечатван вечерта преди вота. Логично е да има и изнасяне на бюлетини - с тях може да се подготви гласуването на следващия ден, коментира Божинов по повод сигналите за недостига на бюлетини в някои населени места. Отвореният печат и изнесените бюлетини са две страни на един процес, добави той.

Като организация, тези местни избори са най-лошо проведените от всички досега, смятат от ГИСДИ. Според експертите, около 5% от комисиите не могат да броят въобще. Така, когато при предаването на протоколите броят на бюлетините и гласовете не съвпадал, се стигало до "нагаждане" на гласовете от 2-3 души, които ги отчитат, за да не бъдат връщани и да се налага ново събиране на комисията и броене на бюлетини.

Експертите смятат, че обработката на протоколите би могла да се извършва много по-бързо - с по-добра организация и работа с информационната система, както и с достатъчно хора, които да приемат протоколите. Наблюдателите нямат сериозни сигнали за протоколи, които да са манипулирани в резултат на забавянето при приемане.

От ГИСДИ смятат наличието на много недействителни бюлетини за логично, при положение, че много хора са искали да гласуват за общински съветници, но не и за районен кмет. В такъв случай те пускат бюлетината за избор на кмет празна, каза Божинов. Невалидни гласове има и заради незнание къде точно се поставя отметката върху изборната бюлетина, добави той.

Oт петък започва акция "Моят глас не се продава".

Източник: дир.бг

Ти да не би да желаеш ДПС да ни управлява?Те и без това тихо и кротко превземат властта и какво остава-още веднъж под чехъла на турците ли angry.gif

Драги ми sweet кажи ми една община управлявана от Герб или Атака където редовно мият улиците.

А колкото до управлявани от Турци то какви турци след като бащиното име на Доган е Демир, а турците си кръщават магаретата с това име не децата си , а то циганите ни управляват още от априлският пленум насам - Бай Тошо беше циганин, Иван Костов също . А Аз не съм гласувал за нито един от тях.

Драги ми sweet кажи ми една община управлявана от Герб или Атака където редовно мият улиците.

А колкото до управлявани от Турци то какви турци след като бащиното име на Доган е Демир, а турците си кръщават магаретата с това име не децата си , а то циганите ни управляват още от априлският пленум насам - Бай Тошо беше циганин, Иван Костов също . А Аз не съм гласувал за нито един от тях.

:) Първа поправка. Тоя, на когото си отговорил е "тая". Втора поправка. Нито "Герб", нито "Атака" са участвали на местни избори досега, за да знаем, дали ще мият улиците или не. Бат'Бойко ви бе кмет, но вие сами си знаете историята му.

Досегашните кметове печелят в четири района във Варна

В четири от петте района във Варна, балотажите се печелят от досегашните кметове. “Владиславово” ще бъде ръководено от Добромир Джиков.

В следващите 4 години избирателите решиха в “Приморски”, “Младост”, Одесос” и “Аспарухово” да управляват отново назначените от предишния Общински съвет кметове. БСП спечели с всичките си кандидатури, а ГЕРБ падна и на трите места, където се яви на балотаж.

В най-големият район “Приморски” победи независимият, подкрепен от БСП Пламен Градинаров. Според 90% от обработените протоколи на ОИК, той е събрал 4 924 гласа или 54,68% срещу опонента си от ГЕРБ Огнян Къчев, който има 4909 гласа или 45,32%.

В район “Одесос” където са обработени 91,57% от протоколите кандидатът на десните Таня Василева има 4994 гласа, което се равнява на 58,66%. Балотажът губи гербаджията Пламен Пенев, за когото са гласували 3 519 души или 41,34 на сто.

В район “Младост” досегашният кмет Йорданка Юнакова е получила подкрепата на 4 697 избиратели, което прави 57,77% срещу 3 433 души или 42,23% гласували за Николай Апостолов. Това са резултатите на база 84,85% от обработените протоколи.

Фаворит в район “Аспарухово” е кандидатът на БСП Богдан Караденчев, за когото са гласували 3 572 души или 80,63% срещу Янко Коренчев /ДПС/ събрал 858 гласа или 19,37%. Резултатите са на база 52% от обработените протоколи.

В район “Владиславово” единствено ще има нов кмет. Заместникът на Христа Маринова, Добромир Джиков е получил 2 836 гласа или 51,68%, като с това побеждава досегашния си началник, събрал 2 652 гласа или 48,32%.

DPmini.gif04.11.2007 21:39

Едва 18 % гласуваха във Варна

Една от най-ниските избирателни активности на днешния балотаж бе отчетена в община Варна. Урните посетиха едва 18 % от общо 285 803 имащи право на глас. Най-висока избирателна активност бе отчетена в район “Аспарухово”, където бюлетини пуснаха 44,15 % от избирателите, а най-ниска в район “Одесос”, където гласуваха 13,65 на сто. В “Приморски” урните посетиха 15,44 % от избирателите, в “Младост” – 14 на сто, а във “Владиславово” – 21,21 %. В кметствата Звездица и Тополи активността бе съответно 66,10 % и 52,32 %. В областта правото си на вот упражниха 29,18 % от общо 379 782 гласоподаватели. В 11-те общини в региона без Варна активността бе 63,19 %, като най-висока тя бе в община Бяла, където бюлетини пуснаха 83,47 от гласоподавателите, а най-ниска в община Долни Чифлик – 54,23 %. 77,97 % гласуваха на балотажа в Аврен, 58,7 на сто упражниха правото си на вот в Аксаково, 67,66 % - в Белослав. Във Ветрино до урните отидоха 68,15 % от избирателите, във Вълчи дол – 66,55 на сто, в Девня – 71,22 %, в Дългопол – 66,83 %, в Провадия – 55,30 на сто и в Суворово – 71,71 %.

През целия ден активността в областта остана сравнително ниска.

Към 11 часа тя бе 7,5 %. До този час в общината правото си на вот бяха упражнили 3,11 % от избирателите. През първите пет часа най-активни бяха гласоподавателите в район “Аспарухово”, където до урните бяха отишли 9,57 %. Най-вяло бе гласуването в “Младост”, където бяха упражнили вота си едва 1,16 на сто. По-висок беше процентът на гласувалите в кметствата Звездица и Тополи, съответно 18,23 на сто и 11,85 %. В областта най-много бяха гласували за кмет на община Девня – 20,82 %, а най-малко за кмет на Долни Чифлик – 14,78 на сто. Към 14 часа активността в областта достигна 16,07 %, а в общината 8,71 на сто. Най-висока продължаваше да бъде в “Аспарухово” - 23,75 %, а най-ниска в “Младост”, където правото си на вот бяха упражнили 5,43 %. Урните в Звездица бяха посетили 40,03 % от гласоподавателите, а в Тополи - 27,99 на сто. И в региона най-активни продължаваха да бъдат в Девня, където гласа си за кмет бяха дали 51,06 %, а най-малко отново бяха гласувалите в Долни Чифлик - 29,87 %. Два часа преди края на изборния ден активността във Варненско оставаше ниска, като до урните в региона бяха отишли 22,92 %, а в общината само 13,20 %. Най-много бяха гласувалите в Бяла – 72,13 % и Аврен – 64,99 %. В общината най-висока оставаше активността в “Аспарухово” – 34,46 %, а най-ниска в “Младост” – 9,68 %. В кметство Тополи избирателната активност достигна 39,12 %, а в Звездица 54,42 %.

Изборният ден в община Варна приключи без жалби. През деня в Общинската избирателна комисия постъпиха няколко сигнала за нередности, като в един от случаите ставаше въпрос за кавга между председател на секционна комисия и член на политическа партия заради агитационни материали. След намесата на представители на ОИК проблемът бе решен. В комисията постъпиха и няколко сигнали за купуване на гласове във “Владиславово”, но при проверка на нейни представители и органи на реда не бяха установени нарушения.

DPmini.gif04.11.2007 21:43

ПП: Срамота, аз съм в "Одесос".

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Разград е български отново!!!!!!!!!!!!!!!( Морфи, съжалявам приятел, след 2 седмици се надявам да ми отговориш)

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Молба........ некой знаели резултатите за моя град -Айтос ?

Тууууууууу извинявайте че ъплотвам моето мнение НО досега прерових доста интернет сайтове и немам резултат за изборите в Айтос ! Някой знаели нещо ?

Тууууууууу извинявайте че ъплотвам моето мнение НО досега прерових доста интернет сайтове и немам резултат за изборите в Айтос ! Някой знаели нещо ?

може би вече знаете резултатите,но и тук може да ги видите избори

;) Първа поправка. Тоя, на когото си отговорил е "тая". Втора поправка. Нито "Герб", нито "Атака" са участвали на местни избори досега, за да знаем, дали ще мият улиците или не. Бат'Бойко ви бе кмет, но вие сами си знаете историята му.

Мерси за подкрепата,обаче тоя пич май повече предпочита да вижда улиците "пометени" отколкото да се оправи държавата :)

Разград е български отново!!!!!!!!!!!!!!!( Морфи, съжалявам приятел, след 2 седмици се надявам да ми отговориш)

biggrin.giflaugh.gif Хаха драги ми билдерчо, че то и кмета подкрепян от ДПС е българин ;) А това че пак е спечелила БСП не е болка за умиране, важното е че областа е ДПС-арска ;) И двете сили са на власт, така че очаквам пари да се вливат от хазната в областа, останалото не е толкова важно .....

А кога е бил на ДПС така и не разбрах ;) Май никога .......... Никога е нямало в Разград кметове с турски имена, занапред и това може да стане не се бой ..

Редактирано от Devians (преглед на промените)

biggrin.giflaugh.gif Хаха драги ми билдерчо, че то и кмета подкрепян от ДПС е българин :P А това че пак е спечелила БСП не е болка за умиране, важното е че областа е ДПС-арска ;) И двете сили са на власт, така че очаквам пари да се вливат от хазната в областа, останалото не е толкова важно .....

А кога е бил на ДПС така и не разбрах ;) Май никога .......... Никога е нямало в Разград кметове с турски имена, занапред и това може да стане не се бой ..

Казах това, защото миналата седмица в преден твой пост спомена, че в Разград печели ДПС, не за друго ;)

Казах това, защото миналата седмица в преден твой пост спомена, че в Разград печели ДПС, не за друго ;)

Драги, мисля че сто пъти досега съм казвал, чети добре преди да пишеш за да не изглеждаш глупав :P Я пак прочети какво съм писал, не беше ли точната дума разградско а ;) Разградска област си е ДПС-арска, а града Разград е бил главно на БСП винаги... Моля те не ме карай да изпадам до нивото на учител за първолаци laugh.gif

P.S А злорадството ти е мнооого смешно предвид картинката в България ....... ДПС пак напредва ;)

Борисов гневно коментира снощното изявление на Ахмед Доган: "Ако не щете мира - секира".

"Все пак аз съм българин, поколения наред сме яли секири и ако имаше някакво национално достойнство трябваше да реагираме тази сутрин. Мълчанието на коалицията е много тежък удар върху националното ни достойнство. Истински съжалявам лидерите на БСП и НДСВ, че имат такъв коалиционен партньор. Те се изказаха срещу купуването на гласове, а техният партньор им плесна едно леко шамарче и каза: Това е европейска практика, не се бъркайте там, където не ви е работата".

Чакам някакво становище от тях, иначе изводът е, че те толерират това явление, посочи Борисов.

Дааа,вижда се как "напредва" ДПС... :speak: Банда наглеци,начело с наглец и простак №1 в България. Страхотно съм възмутен от наглото и просташко държание на турския агент Меди Доганов,и агнешкото мълчание на политиците ни за пореден път доказва,че живеем в страна,където има много "права и свободи",но само за някои хора...

Драги, мисля че сто пъти досега съм казвал, чети добре преди да пишеш за да не изглеждаш глупав :speak: Я пак прочети какво съм писал, не беше ли точната дума разградско а ;) Разградска област си е ДПС-арска, а града Разград е бил главно на БСП винаги... Моля те не ме карай да изпадам до нивото на учител за първолаци laugh.gif

P.S А злорадството ти е мнооого смешно предвид картинката в България ....... ДПС пак напредва ;)

Е, аз не се притеснявам да изглеждам глупак. Признавам си, че много често попадам в такава ситуация. Лошото е, когато хората не осъзнават това. Признавам си, че не прочетох какво точно си написал, а писах по памет. Даже и аз се чудех, дали няма да се заядеш за това, че се отнасяло за разградско. Нека така да е. Признавам грешката си. Все пак ние с теб спорихме за обезбългаряването на Разград и моите лични впечатления. По-точно, аз спорех, а не ти. Все пак честито. Обаче не мислиш ли, че навремето вие бяхте много повече там?

Мерси за подкрепата,обаче тоя пич май повече предпочита да вижда улиците "пометени" отколкото да се оправи държавата :speak:

Госпожице Sweet всяка жена знае разликата между "пометени" и измити, а иначе се търси "оправена" държава с мръсни улици. cool.gif

Госпожице Sweet всяка жена знае разликата между "пометени" и измити, а иначе се търси "оправена" държава с мръсни улици. cool.gif

Сигурно намекваш че незнам разликата между "пометени" и "измити"-мале че съм тъпа ohmy.gif Ами като искаш да живееш в град или държава с измити улици иди примерно в Америка-там даже и дърветата мият когато се изкалят от дъжда,а хората не се притесняват,че ще се набутат откъм водата.Пък да ти кажа на нашите пътища които са осеяни с дупки кусура им е да ги мият.Не мислиш ли че трябва да гледаш кой запълва дупките,а не кой мие улиците,като си се хванал за това?

Сигурно намекваш че незнам разликата между "пометени" и "измити"-мале че съм тъпа ohmy.gif Ами като искаш да живееш в град или държава с измити улици иди примерно в Америка-там даже и дърветата мият когато се изкалят от дъжда,а хората не се притесняват,че ще се набутат откъм водата.Пък да ти кажа на нашите пътища които са осеяни с дупки кусура им е да ги мият.Не мислиш ли че трябва да гледаш кой запълва дупките,а не кой мие улиците,като си се хванал за това?

Въпрос на ценностна система ,на мен ми е приоритет здравето ми и чак след това автомобилът ми.

Е, аз не се притеснявам да изглеждам глупак. Признавам си, че много често попадам в такава ситуация. Лошото е, когато хората не осъзнават това. Признавам си, че не прочетох какво точно си написал, а писах по памет. Даже и аз се чудех, дали няма да се заядеш за това, че се отнасяло за разградско. Нека така да е. Признавам грешката си. Все пак ние с теб спорихме за обезбългаряването на Разград и моите лични впечатления. По-точно, аз спорех, а не ти. Все пак честито. Обаче не мислиш ли, че навремето вие бяхте много повече там?

През следващите петдесетина години всички нашенци ще обсъждат обезбългаряването на България. След това дискусията ще приключи поради липса на живи участници.

Какъвто и език да говорят тогава кметовете, той няма да е български.

Ама че скапана перспектива. Най-страшното е, че е напълно реална...

През следващите петдесетина години всички нашенци ще обсъждат обезбългаряването на България. След това дискусията ще приключи поради липса на живи участници.

Какъвто и език да говорят тогава кметовете, той няма да е български.

Ама че скапана перспектива. Най-страшното е, че е напълно реална...

А какъв смяташ че ще говорят .. чел съм предвиждания и те показват че ще е цигански езика .... не турски, и не български ... Въпроса не е какъв език ще говорят, а каква ще бъде държавата и как ще живее народа .... аз все пак не искам да изпадам до нивото на циганите в гетата в никакъв случай....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.