Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за местните избори

Ще гласувате ли на тези избори? 87 гласували потребители

1. 1. Ще гласувате ли на тези избори?

• Да
      63%
      52
    • Не
      30%
      25
    • Още се чудя
      6%
      5

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Отделен е въпросът , че мнозина от вас просто гледат за какво да се хванат , че да отхвърлят всеки. Малко е жалко от една страна , не мислите ли ?

Не, критичното мислене е много важно за всеки човек, особено в предизборно време :)

Иначе после има: "Леле, пак ме излъгаха", "Леле, как се прецаках да гласувам за тези и т.н." biggrin.gif Първо подлагаш на критика всеки, след това - избираш за кого да гласуваш. Иначе се получава - "аз им вярвах" - "те ме излъгаха". Номерът е не да вярваш, а да мислиш.

Това - в най-общ смисъл, а не - конкретно по темата.

• Отговори 254
  • Прегледи 38,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Не знам, защо се палиш. В интерес на истината, още през 1997 година моите разбирания се разделиха с тия на управляващите тогава.

През '97 е било вече късно според мен. Режима падна през '89 или....?

Стига толкова с ограмотяването, че ми е писнало да пиша и говоря тия работи на овчиците, които са доволни и на 500 лева.

Визираш ли някого?

Да отбележа нещо: не съм съгласен да вземам 500лв заплата, но не мисля, че Бойко ще ми я направи 2000 :wors:

Мислиш, че като се приватизира и малкото останало държавно участие в някое заводче твоята заплата ще стане хилядарка? Айде без такива :wors:

То от приватизация ако вдигаха заплатите на хората сега щях да "бръмча" с Майбах-а ;)

За да се самоподкрепя ще споделя: Преди приватизацията народното стопанство на НРБ се е оценявало на 123 млрд. лева, след приватизацията обаче в хазната влиза само 1 млрд. Другите сигурно са отишли за заплати laugh.gif

"Погледнато реално времето е кално" cool.gif

Предпочитам голи обещания пред реалната истина...

Тъжно, но истина. Хората предпочитат празните обещания, дори когато са нереални и неизпълними, дори когато са изказани от доказани лъжци. То затова сме и на този хал...

Бюлетините - дълги, урните - малки, пликовете - скъпи

Решението на парламента да запази интегралната бюлетина на местния вот и недомислените размери на изборните книжа, предложени от Централната избирателна комисия, вкараха подготовката на изборите за местна власт в задънена улица. В някои общини бюлетините за местния вот ще стигнат до 2 метра, обяви вчера министърът на държавната администрация Николай Василев. Затова има реална опасност те да не се поберат в пликовете и да има нужда от повече урни за гласуване.

Такива проблеми засега се очертават в големите градове като Варна, Бургас, Пловдив, както и в Сандански.

В Сандански до вчера имаше регистрирани 42 парти и 32-ма независими кандидати за общински съветници. Крайният срок изтича днес в 19 ч. "Очакваме партиите да регистрират не по-малко от 300-400 кандидати за общински съветници", каза Симеон Бабалев, шеф на общинската избирателна комисия в Сандански.

В Бургас са регистрирани 63 партии, коалиции и инициативни комитети. Само 11 са независимите кандидати за общински съветници и 2-ма - за кметове там. "От регистрациите досега дължината на бюлетината в Бургас се очертава да е 1.60 м", съобщи шефът на общинската избирателна комисия Лена Бахчеванова. "Не виждам как трите бюлетини - за общински съветници, кмет на община и кмет на кметство, могат да се поберат в плик с тези размери. Не са мислили по-рано, сега ние ще теглим", оплака се Бахчеванова.

За тези избори депутатите решиха бюлетината да е интегрална, вместо да е отделна за всяка партия. "Законът не забранява да има и 3000 кандидати и това трябваше да се предвиди", смъмри депутатите министър Василев. Областните управители масово се оплакват, че на много места в страната печатниците отказват да печатат бюлетини, по-дълги от метър. Според одобрените от президента изборни книжа обаче бюлетината задължително трябва да е широка 20 см и при повече кандидати това я удължавало до 1.50-2 м. "Ширината на бюлетината е част от изборните книжа, утвърдени с указ на президента, и ЦИК не може да променя или видоизменя този указ", коментира вчера говорителят на ЦИК Бисер Траянов.

Източник: Сега

Почва се! 88 партии в битка за нашия глас

Днес започва предизборната кампания на политическите формации, които са регистрирани за участие в предстоящите местни избори. Кампанията ще приключи в 24.00 ч. на 26 октомври. За участие в изборите са регистрирани 88 партии и коалиции. На този вот за първи път ще се избират не само общински съветници и кметове на общини и кметства, но и кметове на райони в големите областни градове.

Гласуването ще се извършва с общи бели интегрални бюлетини, съответно за общински съветници, кметове на общини, кметове на райони и кметове на кметства. От днес започват и предизборните радио- и телевизионни предавания. Според Закона за местните избори, агитационните материали, които разпространяват партиите, могат да се разполагат само на определените за това места, с наредба е забранено унищожаването им.

Източник: dnes.bg

Льо Пен: Турция не отговаря на критериите за европейска държава

256x226.jpg

Турция не е европейска държава, защото не отговаря на критериите - нито географски, нито исторически, нито културни.

Това заяви френският националист Жан Мари льо Пен по време на пресконференцията в София, с която бе даден старта на предизборната кампания на Атака.

По отношение на френския президент Никола Саркози (който следваата седмица пристига на официално посещение у нас,бел.ред.) льо Пен заяви, че му е признал заслугата за предизборната кампания, но по време на нея Саркози е говорил като патриот и има голяма разлика между думите и действията му.

"Той направи една крачка напред и спря", коментира льо Пен.

Според него френският президент е твърдял, че е против влизането на Турция в Европа, но с неговите действия може да остави останалите държави да вкарат мюсюлманската държава в ЕС.

Стана ясно още, че дъщерята на льо Пен - Мари льо Пен, е била натоварена със задачата да започне подписка срещу влизането на Турция в Европа, защото самият Саркози не играе честна игра с мюсюлманската държава.

Неговата политика била дирижирана от САЩ, а националистите не са съгласни Америка да ръководи европейската политика, подчерта френският политик.

news.bg

Като става въпрос за предстоящите избори аз съм на мнение,че на тези избори е крайно време да изберем нещо ново, различно и амбициозно за наши кмететове.Стига вече с едни и същи стари и познати лица.Време е да се събудим и да вземем правилното решение за нас.Не мисли те ли,че е време да ни управляват млади хора,който имат и амбицията и реалната възможност да правят това.Ето напримен за мен един много амбициозен и проспериращ млад човек е Йордан Джермански-кандидата за кмет на партия Новите Лидери в Пловдив.Един невероятен екип от млади хора,който са готови да управляват и мислят за нас.Нека да гласуваме за такива хора-хора с бъдеще и мотивация за успех. :baby:

Откриване на предизборния щаб на партия СЕК в Черноморец

DSCI0261.JPG

Над 50 автомобила с флагчета на политическа партия СЕК блокираха с.Черноморец, а повода бе откриване на предизборния щаб на партията в там.

Дошлите за откриването на офиса на Сек в Черноморец, аплодираха бурно Дияна Колчева - кандидат за кмет на селото и Димо Минков - кандидат за кмет на община Созопол.

В словото си Д.Колчева обяви и листата си за общински съветници, както и екипа, с който ще работи. В него са включени доказани професионалисти в бизнеса и видни общественици. Абсолютно

професионално ще бъде и представянето на предизборната кампания - подчерта Колчева.

DSCI0250.JPG

С тържествен водосвет бе даден стартът на предизборната кампанията на г-жа Колчева в с.Черноморец, а отец Стилиян и пожела успех и много късмет в осъществяването на започнатото начинание. Той лично и благодари и за подкрепата като водещ общестгвеник в Черноморец и най-активен член на църковното настоятелство.

Празничната литургия завърши с "Многоя лета!"

за повече информация: http://www.cek.bg

Редактирано от technofork (преглед на промените)

Като става въпрос за предстоящите избори аз съм на мнение,че на тези избори е крайно време да изберем нещо ново, различно и амбициозно за наши кмететове.Стига вече с едни и същи стари и познати лица.Време е да се събудим и да вземем правилното решение за нас.Не мисли те ли,че е време да ни управляват млади хора,който имат и амбицията и реалната възможност да правят това.Ето напримен за мен един много амбициозен и проспериращ млад човек е Йордан Джермански-кандидата за кмет на партия Новите Лидери в Пловдив.Един невероятен екип от млади хора,който са готови да управляват и мислят за нас.Нека да гласуваме за такива хора-хора с бъдеще и мотивация за успех. :P

Бла, бла... И аз бях млад, може би още съм, но за нищо на света, от сегашната си гледна точка, не бих дал властта в ръцете на млади хора! Просто съдя по себе си и околните оклоло мен. На 20 не ставах за нищо, на 25 приключих с нереалните си мечти, на 32 осъзнах, че животът не е това, което ни предлагат политиците, след това се опитвам да следвам вече само собствената си линия! Предполагам, на 40 ще завърша това, което съм започнал, а на 50 ще гледам вече мъдро и надменно на нещата от живота. Ще се присмивам на младите, дето нямат и 40, ще подкрепям 30 годишните и няма да обръщам внимание на тия, на които годините им започват с 2. Това е животът, а младите винаги са искали да бъдат на власт. Интересното е, че те не знаят какво искат. За тях хормонът е на първо място. Стигат до някаква преграда от живота и се стъписват! Отказват се и след това съжаляват за пропуснатите си възможности. Така, че гласувайте за хора, които наистина са живяли достатъчно. Всяка годинка е от полза, стига да не ни е налегнала склерозата вече :speak:

Прав е Льо Пен,въпреки,че извяте му приличат на изявите на напшия Воленчо :P

Щом е западно, значи е право :doh: Щом е българско, значи можем да го оплюем ;) Доки, приятелю, замислял ли си се, как коментаторите коментират наши и английски футболни мачове? Ами в английските мачове, съдията винаги е прав, а в нашите съдията винаги греши и коментаторите са прави! Ето това сме ние българите и ни е малко, че всички ни мразят, обиждат и ни се присмиват!

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Каквото и да си говорим, просто всички сърцати българи ще атакуваме на тези и на всички следващи избори. Така докато стоплим и повледенените сърца на останалите ни събратя, било от ежедневните проблеми, било от липсата на всякакви проблеми за много малка част обаче, било пък от про-западняшки комплекс (бивш про-съветски между другото).

Тук и сега! Кой, ако не ние!

---------------------------------------------------------------------------------------

бай дъ уей (модерен съм нали)

Мартин Заимов говори и иврит... но все още не знам от къде го е научил... хм-м-м има нещо гнило в Дания!?

отговор: Сиренето им мирише!

700 дни... вЕрваме му!!!

Бате Бойко... ти си мъж!

Бойко не докопа ли втори мандат... ще го очистят, но не политическите му противници (той нали вече няма де политик), а тия

кажи ги де... сърбите де, точно!

Ха сега, познайте защо!?

Мне-е-е, не е защото Ивана ще пее за ГЕРБ а Весна Змиянац на бат' Бойко му е дъртичка!

Както и да е... та затова ви казвам, Бойко ще е с втори мандат... дори ако трябва да фалшифицират резултата му над този на Бинев, както направиха с Параваноглу срещу Сидеров за няколко часа.

Въпрос на врътка е.

... хахахха , колкото един друг подобен , който ни "оправи" за 400 дни ... :speak: ... Та сега се чудим къде да се денем ?! :P

... хахахха , колкото един друг подобен , който ни "оправи" за 400 дни ... :P ... Та сега се чудим къде да се денем ?! :)

Айде идвай при мене, ша та взема, че и парички ще вземаш, ако си добро момче :P Мамка му! Аз ли съм единственият, за когото Симеон изпълни обещанието си? 800 лева май обеща, а аз отдавна забравих кога съм вземал толкова :P } Що приказвате, колкото да не заспите?( Нищо, че е 6 часът и ще си лягам след малко) Айде погледнете кой колко взема във форума! Анкета се намира на ПЪРВА СТРАНИЦА!

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Кико, еми като си забравил ела да ми поемеш наема, да видим как набързо ше си припомниш колко са 300 Е.

• Автор

Мизата стигна 200 лв./глас, засега

6_1115f.jpg

Двама от кандидат-кметовете в Несебър -Красимир Косев и Драгомир Попов, сигнализираха полиция и прокуратура за купуване на гласове в общината.

В предизборните им щабове постъпили много сигнали от жители на общината, че неизвестни лица обикалят селата и раздават пари за местния вот на 28 октомври, съобщи БГНЕС. "Агитаторите" призовавали хората да гласуват за определена политическа сила или кандидат. Сигналите са от селата Тънково, Гильовци, Кошарица, Оризаре. Раздаваните суми са от 50 до 200 лв.

Хората били заплашвани. С камери и фотоапарати им снимали лични карти, предимно на възрастните. Атаките били основно към ромското население.

За съжаление страхът в хората е много силен и те не назовават конкретни имена на политически сили и кандидати, се казва в сигнала на Косев и Попов. Те се обръщат и към всички кандидати за кметове на община, общински съветници и кметове на съставни селища в община Несебър да се обединят, за да се спре порочната практика.

В двата щаба вече започна подписка срещу раздаването на пари по време на изборите, в която ще се включат всички жители на общината.

12 кандидати за кмет са се регистрирали за участие в изборите в Несебър. 265 са кандидатите за общински съветници, които участват с 21 партийни и коалиционни листи, двама са независими.

Dir.bg

ГЕРБ предлага ДДС да стане 15%, което е най-ниската стойност в рамките на ЕС. Плоският данък отново ще е 10%, но ще облага приходи от 1000 лв. нагоре. Пенсионните вноски няма да са 23%, а 10% и ще важат за всички пенсионери.

"И реално ще можем да направим средната работна заплата 1500-2000 лева в рамките на 2 години", заяви Мавродиев.

ГЕРБ предлага данъците да паднат, а заплатите да скочат. Хм, след като данъците ще паднат, от къде ли ще се намерят пари за високи заплати (примерно за даскалите)?

Йордан Джермански - Кмета на Пловдив - Направете правилния избор

Йордан Джермански е роден на 27.11.1971г. в град София. Завършил е средното си образование в "ТЕТ М.В. Ломоносов" - Горна Оряховица със спесиалност ел. обзавеждане на промишлени предприятия.Завършва висшето си образование в УНСС София със специалност Международни икономически отношения.В момента развива успешен бизнес в сверата на строителния бизнес.Семеен с три деца.Кандидат за кмет на град Пловдив.Време е да изберем нещо ново,различно и амбициозно за нашия град.Време е да направим правилния избор.Нека да ни управляват млади хора,който имат волята,силата,амбицията и реалната възможност да направят това.Йордан Джермански и партия Новите Лидери за един невероятен екип от млади хора,който са готови да управляват и мислят за нас.Нека да гласуваме за такива хора-хора с бъдеще и мотивация за успех да направят нашия град по добър.

Йордан Джермански - Повярвайте в бъдещето на нашия град.

post-115123-1191336256.jpg

Редактирано от dani_n (преглед на промените)

СЕК подпомогна участие на бургаски ученик

sek%20bachiiski%20math.jpg

Бившият възпитаник на ПМГ “Акад. Н. Обрешков” - Бургас и член на Изпълнителния комитет на партия “Средна европейска класа” Константин Бачийски осигури участието на бургаски ученик в международно съревнование. Бившият възпитаник на бургаската математическа гимназия подпомогна финансово участието на дванадесетокласник Стоян Стоянов от Международната математическа олимпиада в Сочи, Русия. Младият бургаски талант е многократен победител в престижни международни математически олимпиади, носител на много призове в национални първенства. Поради финансови затруднения участието на абитуриента в предстоящото състезание от 9 до 12 октомври беше под въпрос. Младежът потърсил за помощ Константин Бачийски, който се отзовал на молбата и подсигурил пътуването, престоя и участието на бургаския младеж.

За повече информация: http://www.cek.bg

Вече е готов и предизборния клип на партията: http://cek.bg/predizboren-klip.php

Това е моят кандидат,за него ще гласувам. :down:;)post-72008-1191344686_thumb.jpg :jeer:;)

Стоби, страшно си оригинален... направо не знам как ти идват на акъл такива невероятни сентенции и презентации!

Това е моят кандидат,за него ще гласувам. :angry::)post-72008-1191344686_thumb.jpg :):)

Оооо и аз!

Всъщност кмета оня ден ни оправи уличната лампа, която мигаше вече година. Миналия кмет асфалтира доста улици , по-миналия също, включително и нашата забутана уличка, още по-миналия се задоволи само със запълването на дупките, но времената бяха такива - 1993-4, нямаше пари за асфалт :P Интересното е, че всичко това става малко преди избори.

MoneySlg.jpg

Има неща които не се казват, а показват. За всичко останало има MasterCard.

Слаб (2) за сътворилия предизборното послание на Мартин Заимов "Аз обичам София", предлагам да стане PR на Митьо Пищова и да раздава кебапчета.

MoneySlg.jpg

Има неща които не се казват, а показват. За всичко останало има MasterCard.

Слаб (2) за сътворилия предизборното послание на Мартин Заимов "Аз обичам София", предлагам да стане PR на Митьо Пищова и да раздава кебапчета.

Всъщност някой обеща ли че ще почисти София,редовно да се мият улиците или ще продължаваме да живеем като скотове в тази мръсотия.

Регионално представяне на изборите в Интернет:

Добавявм връзки:

1. За Сливен - http://www.izbori.sliven.net/

Тук има и история от предишни избори, както и много специфична информация за региона.

2. За Бургас - http://www.bourgas.org/menu_info.php?menu_id=523

3. От Старт.БГ - http://mestniizbori2007.start.bg/

Моля, добавете още връзки.

Редактирано от dj_ivan (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.