Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 2

Featured Replies

линкче за една програмка(ако ви е харесала може да я оцените в сайта-от тия 5-те квадратчета под заглавието :) ), която допълва Skype- WiMood.

WiMood for Skype

Тая програмка преди я имах и караше Winamp-а да ми изкарва един куп съобщения за грешка и затова я изтрих.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 362,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• трябва да разрешиш активно съдържание (ActiveX) да се инсталира

Публикувани изображения

За Vista кога ще има Skype? Знае ли се нещо от официалния им форум... В края на краещата не мога да стоя с XP заради един чат клиент!

За Vista кога ще има Skype? Знае ли се нещо от официалния им форум... В края на краещата не мога да стоя с XP заради един чат клиент!

Поддръжка за Виста не е официално обявена, но клиентът работи задоволително добре под тази ОС. Премини и пробвай - мисля, че няма да има сериозни проблеми.

И моите уважение, но бихте ли отишли на доктор, който не е лекар, но има голям ентусиазъм за това? А за филолог, който пише "фоерверк"....

Навярно завършвате с коментариите си вече. Ако ще помагате - ДА! Ако ли НЕ - ще се изтрие постът ви и всичко ще утихне!

С уважение:

LZ4JW - Стефан

С уважение:

LZ4JW - Стефан

Ей бате Стефане точно ти ми трябваш, помагай моля ти се че имам един проблем.

Става въпрос за следното:

1. Тоя новия Скайп ползва един кодек sinusoidal voice over packet coder (SVOPC) който кодира всеки фрейм по отделно за да е по-устойчив (неуязвим) при загубата на отделни пакети с данни.

2. Кодека го описват като wide-band (16-kHz sampling frequency) даващ усещане за добро субективно качество. И казват даже и това:

Under frame erasure conditions (5%–30% frame erasures generated according to a Gilbert model), SVOPC clearly outperforms G.722.2.

3. По магазините гледам едни слушалки на опаковката им пише че са Skype Certified.

Та тоя кодек щом го тестват чак до 30% загубени фреймове, дали няма да трябват после

Skype Certified слушалки за да може да се разбере какво говори събеседника.

Питам щото една от трите ми уеб камерки със Скайпа не иска да работи, а пък една друга програма работи много добре с най-скъпата ми уеб камерка до като със Скайпа не е така добре. Та да не би да има някакъв дяволък с тия Skype Certified слушалки, да са правени нещо да зъмъгляват недостатъците на звук при крайно лоша връзка, например когато гласовите данни преминават през компютрите на 4 други човека така наречените Relay Nodes. Тука като го пробвам Скайпа и ми показва като мина с мишката върху контакта техническите данни за разговора в които виждам че съм с Relays:4

и в същото време за кодек ми дава точно SVOPC.

Аз имам и едни много евтини 24 омови слушалчици с ограничен пропуск на високите честоти и много лоша чувствителност (т.е. чува се по-слабо с тях), та с тях например неприятния шум от усилвателчетата на пластмасови колончици за компютър е по-загушен. Значи тия слушалки бидейки некачествени не пропускат дразнещия шум.

Според тебе може ли и Skype Certified слушалки да вършат някаква полезна работа употребени със Скайпа?

Ей бате Стефане точно ти ми трябваш, помагай моля ти се че имам един проблем.

Става въпрос за следното:

1. Тоя новия Скайп ползва един кодек sinusoidal voice over packet coder (SVOPC) който кодира всеки фрейм по отделно за да е по-устойчив (неуязвим) при загубата на отделни пакети с данни.

2. Кодека го описват като wide-band (16-kHz sampling frequency) даващ усещане за добро субективно качество. И казват даже и това:

Under frame erasure conditions (5%–30% frame erasures generated according to a Gilbert model), SVOPC clearly outperforms G.722.2.

3. По магазините гледам едни слушалки на опаковката им пише че са Skype Certified.

Та тоя кодек щом го тестват чак до 30% загубени фреймове, дали няма да трябват после

Skype Certified слушалки за да може да се разбере какво говори събеседника.

Питам щото една от трите ми уеб камерки със Скайпа не иска да работи, а пък една друга програма работи много добре с най-скъпата ми уеб камерка до като със Скайпа не е така добре. Та да не би да има някакъв дяволък с тия Skype Certified слушалки, да са правени нещо да зъмъгляват недостатъците на звук при крайно лоша връзка, например когато гласовите данни преминават през компютрите на 4 други човека така наречените Relay Nodes. Тука като го пробвам Скайпа и ми показва като мина с мишката върху контакта техническите данни за разговора в които виждам че съм с Relays:4

и в същото време за кодек ми дава точно SVOPC.

Аз имам и едни много евтини 24 омови слушалчици с ограничен пропуск на високите честоти и много лоша чувствителност (т.е. чува се по-слабо с тях), та с тях например неприятния шум от усилвателчетата на пластмасови колончици за компютър е по-загушен. Значи тия слушалки бидейки некачествени не пропускат дразнещия шум.

Според тебе може ли и Skype Certified слушалки да вършат някаква полезна работа употребени със Скайпа?

Здрасти. До сега погледнах и се занимах с 2 броя, на които пише "SKYPE" реклама, братче. Нищо повече за мен. Купуваме един сандък от турция, напечатваме на тях ICQ слушалки и ще видиш какъв успех ще имаме. По света хората не е задължително да са технически грамотни. И ако на около 1% еса ясни нещата, за другите е просто нещо "НОВО" и предназначено именно за тази работа. Честно! Не се интересувам от източници на "пряка реч" ти се занимаваш по вече с тия програми и имаш добър опит, така както чета във форума. Аз въобще не ползвам такива.Камерата ми е с вграден микрофон и ми е много удобно. А и не работя с тия програми. От много години съм на Месенжера и съм доволен. А че Гизмото има много добър звук, не го отричам.Имам ги всичките, но не ги ползвам. Ако искаш, мога да ти пратя никовете си на лично.

Като че ли не мога много да ти помогна тук. Виж, ако беше на другата тема /HI-FI/ с удоволствие.

С уважение:

LZ4JW - Стефан

Търся всичките емотикони в Skype. Някои може ли да ми ги каже?

Ползвайте Google от време на време ;)

http://soulfreak.bloghub.org/2006/03/03/skype-emoticons/

http://www.winaddons.com/skype-emoticons/

Само да ти кажа не се доверявай на тия съобщения по Skype където казват "кликнете тук и си истеглете всички емотиконки" или нещо от сорта, можеш да имаш малко по-голямо доверие само ако домейна е добър а не фрее

Ползвайте Google от време на време ;)

http://soulfreak.bloghub.org/2006/03/03/skype-emoticons/

http://www.winaddons.com/skype-emoticons/

Само да ти кажа не се доверявай на тия съобщения по Skype където казват "кликнете тук и си истеглете всички емотиконки" или нещо от сорта, можеш да имаш малко по-голямо доверие само ако домейна е добър а не фрее

Благодаря за помощта! ;)

Хора, имам мноо странен проблем с скайпа. И то само е един/а от абонатите. Значи в момента в който се опитам да и напиша нещо, скайпа забива и се налага да го спирам от таск мениджъра. Единственото за което се сещам е ,че абоната е "отпочиващ". Дали т'ва може да е проблема, и защо само с точно определен абонат ?

Здравейте ;)

Искам в офиса да забраня стартирането на Skype от една от машините. Просто ми писна да я деинсталирам постоянно и след това някой да си я качва. На PC-то има качен Kaspersky 6.0.2.615 ако някой знае как или има идеи нека сподели.

Благодаря предварително на всички

Хора, имам мноо странен проблем с скайпа. И то само е един/а от абонатите. Значи в момента в който се опитам да и напиша нещо, скайпа забива и се налага да го спирам от таск мениджъра. Единственото за което се сещам е ,че абоната е "отпочиващ". Дали т'ва може да е проблема, и защо само с точно определен абонат ?

Не, не е от това. Може би другия абонат не иска въобще да пише с никой-настройка на сигурността. От там е възможно да ти забива. Питай го дали е включил подобна машина

Хора, имам много странен проблем със скайпа. И то само е един/а от абонатите. Значи в момента, в който се опитам да и напиша нещо, скайпа забива и се налага да го спирам от таск мениджъра. Единственото за което се сещам е, че абонатът е "отпочиващ". Дали т'ва може да е проблема, и защо само с точно определен абонат?
Не съм убеден, че може да е от това, т.е. точно от този статус. Ако той или тя ви блокират щеше да ви се появи съответно съобщение. Може ли малко технически подробности в ЛС? Благодаря предварително. Или ми пишете по чата.

Здравейте :beer:

Искам в офиса да забраня стартирането на Skype от една от машините. Просто ми писна да я деинсталирам постоянно и след това някой да си я качва. На PC-то има качен Kaspersky 6.0.2.615 ако някой знае как или има идеи нека сподели.

Благодаря предварително на всички

Знам, че има определени регистърни ключове, с които могат да се спрат определени функционалности, например прехвърлянето на файлове:

[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesSkypePhone]

"DisableFileTransfer"=dword:00000001 – го забранява

"DisableFileTransfer"=dword:00000000 – го разрешава

Пробвай в да търсиш в: http://support.skype.com

или в: http://forum.skype.com

А може би най-лесният начин е да се смени политиката на правата за достъп на въпросната машина.

Ще ми направите ли разшифровка на съкращенията в прозореца за техническите параметри на разговора? Направени са неразбираемо за потребителите като за тестване от разработчици.

Знам, че има определени регистърни ключове, с които могат да се спрат определени функционалности, например прехвърлянето на файлове:

[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesSkypePhone]

"DisableFileTransfer"=dword:00000001 – го забранява

"DisableFileTransfer"=dword:00000000 – го разрешава

Пробвай в да търсиш в: http://support.skype.com

или в: http://forum.skype.com

Aма той не пита как да спре прехвърлянето на файлове или как да забрани на Скайпа да превърне компютъра в Super Node.

Той пита как да направи невъзможно инсталирането на Скайпа на съответния компютър, от което може да последва и от съответните компютри с изключение на неговия. С други думи човека иска другите да бачкат до като той има право и да си чати по Скайп.

Труден проблем с Multi Skype !

Привет! Вчера си купих (на работното място) втори "комбо" безжичен телефон БТК - Skype. Инсталирах Multi Skype и вече имам едновременно 2 активни регистрации, с цел да направя нещо като телефонна центтрала, и на едно pc да свържа 2 такива телефона с отделни Skype линии.

Дано до тука да съм бил ясен! Проблема е следващия:

Skylink (програмата, която върви с всеки телефон) - въпреки, че всеки телефон (общо 2) е свързан на отделен USB port ГИ РАЗПОЗНАВА КАТО ЕДИН !

Моля помогнете дайте идеи !!!

Човека ако е администратор, мога да му кажа едно решение - CISCO и протокола им nbar (Network Based Application Recognition). Този протокол е направен с цели приоритизиране на трафика на критични мрежови приложениет, но дефакто може да се използва и за точно обратната задача - забраняване ан трафик от критични за мрежата приложения. Да, точно това казах, защото няма администратор, който да не псува торенти и скайп трафик.

Решението, което работеше доста ефективно до преди известно време беше елементарно:

Виждате кои са най-много трафик консумиращите приложения по мрежавата ви с команда

show ip nbar protocol-discovery stats bit-rate top-n 10

Разбира се, торенти и Скайп са в челните позиции и това, което трябваше да се направи е

class−map match−any p2p

match protocol skype

policy−map block−p2p

class p2p

drop

int FastEthernet0

description PIX−facing interface

service−policy input block−p2p

Което означаваше - дефиниране на клас Р2Р приложение, съвпадащо с проткола на Скайп, една политика за блокиране на така класифициран трафик и прилагане на политиката към трафика на определен интефейс (входящия от към вътрешната мрежа, по принцип).

Странното беше, че много бързо, след като това решение се разпространи бързо из Интернет (по едно време резултатите от 100 станаха над милион в Гугъл) и Скайп излязоха с нова версия. Не казвам, че умишлено са изкарали пачната версия, нямам доказателства да го твърдя, но се получи един ефект, който съм го споменавал тук и по друг повод - Скайп престана да се идентифицира пред мрежови устройства като приложение Скайп или да записва в пакетите си идентфикация !!! Нещо, което не знам да не прави друга програма по света! Това ако не е опит да се заобиколят нелегитимно ограничения на Р2Р трафика - здраве му кажете.

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Как и защо (не може) да се блокира скайп №2

Както вече споменах, начините за блокиране на скайп са логични, но стават неприложими след известно време (преполагам заради контрамерки от страна на Скайп)

Ето например как би трябвало да става с помощта на прокси сървър, в случая Squid и елементарни политики в ACL-и:

# Prevent Skype connecting HTTPs using CONNECT requests to IP addresses (those not using domain names)

acl numeric_IPs url_regex ^[0-9]+.[0-9]+.[0-9]+.[0-9]+

http_access deny CONNECT numeric_IPs all

# Prevent Skype connecting http

acl Skype_UA browser Skype

http_access deny Skype_UA

# Prevent anyone to download anything from skype website

acl Skype_domain dstdomain skype.com

http_access deny Skype_domain

Изглежда логично и ефективно, но рядко се получава, поради следниет причини.

1.acl Skype_UA browser Skype - това ще работи, ако програмата се идентифицира като Skype. Да, ама вече не се случва (дали не противоречи на няколко стандарта за сигурност това?)

2.acl Skype_domain dstdomain skype.com - това също работеше, но вече последните версии въобще не се обръщат към skype.com (дали за целта не се осъществи разпределение на мрежата в супер нодове и тъй нататък нодове, за да се децентрализира, ерго - трудно филтрира?)

За сега остава да работи само първото правило, но и то често бива заобикаляно. Също така това създава трудности с други приложение, които правят заявка за връзка директно към IP адрес. За съжаление нямам достатъчно свободно време да изследвам защо се получава, а и съм уверен, че в следващата версия ще има "поправка" и ще се избегне и този начин за идентифициране.

ПП.Още малко по темата "5 причини поради които ДА НЕ блокираме Скайп" (заб. заглавието е шеговито - как да не го блокираме, като създава такива проблеми)

http://skypejournal.com/blog/archives/2005...ock_skype_1.php

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Човека ако е администратор, мога да му кажа едно решение - CISCO и протокола им nbar (Network Based Application Recognition). Този протокол е направен с цели приоритизиране на трафика на критични мрежови приложениет, но дефакто може да се използва и за точно обратната задача - забраняване ан трафик от критични за мрежата приложения. Да, точно това казах, защото няма администратор, който да не псува торенти и скайп трафик.

Решението, което работеше доста ефективно до преди известно време беше елементарно:

Виждате кои са най-много трафик консумиращите приложения по мрежавата ви с команда

Разбира се, торенти и Скайп са в челните позиции и това, което трябваше да се направи е

Което означаваше - дефиниране на клас Р2Р приложение, съвпадащо с проткола на Скайп, една политика за блокиране на така класифициран трафик и прилагане на политиката към трафика на определен интефейс (входящия от към вътрешната мрежа, по принцип).

Странното беше, че много бързо, след като това решение се разпространи бързо из Интернет (по едно време резултатите от 100 станаха над милион в Гугъл) и Скайп излязоха с нова версия. Не казвам, че умишлено са изкарали пачната версия, нямам доказателства да го твърдя, но се получи един ефект, който съм го споменавал тук и по друг повод - Скайп престана да се идентифицира пред мрежови устройства като приложение Скайп или да записва в пакетите си идентфикация !!! Нещо, което не знам да не прави друга програма по света! Това ако не е опит да се заобиколят нелегитимно ограничения на Р2Р трафика - здраве му кажете.

Две забележки само - първо NBAR не е никакъв протокол, ами просто набор от сигнатури описващи дадени протоколи. NBAR е механизъм за класифициране на трафика, нищо повече. Освен това чувам от колегите, че NBAR-а ловял стария release на Skype без видеото (3.3 май беше, не знам дали го развиват още, но се водеше stable release по едно време), а новият заобикалял NBAR-а (не съм тествал лично). Няма да се учудя вече и 3.3 да не лови. Второ - за да сработи дадената от теб конфигурация трябва на интерфейса, на който прилагаш service policy-то да сложиш и ip nbar protocol-discovery командата за да сработи процеса на класификация.

Да, коретктно - приемам забележката:

ip nbar protocol-discovery

А колкото до това, че новите версии не се отчитат - точно това казах, че излязоха бързо нови версии, в които няма идентификация в пакетите, че идват от Skype приложение

сега разучавам скайпа. направих си регистрация,но искам да си сменя името.как да го направя?

и друго- как може да се инсталира skype на windows vista? непрекъснато дава грешка 1601.какво означава това?

благодаря ви предварително!

сега разучавам скайпа. направих си регистрация,но искам да си сменя името.как да го направя?

Като кликнеш върху:

Файл - отписване - Нямате Скайп име

и си създадеш нова сметка с някакъв фалшив и-мейл адрес например [email protected]

ако не искаш да те намират по име не трябва да го даваш в профила на Скайпа.

Можеш да си правиш по 10 нови сметки на ден по този начин.

Можеш да си правиш по 10 нови сметки на ден по този начин.

Няма ограничение в броя на Skype акаунтите (а не "сметки" - Ники ти каза и сега аз ти казвам да си оправиш терминологията - смешен си :) ) , които могат да се създадат за ден!

Редактирано от Калински (преглед на промените)

Няма ограничение в броя на Skype акаунтите (а не "сметки" - Ники ти каза и сега аз ти казвам да си оправиш терминологията - смешен си :) ) , които могат да се създадат за ден!

абе хлапе, що не си гледаш обърнатия назад каскет по-добре,

account = сметка на български

като порастнеш и отидеш в българска банка ще ти открият сметка а не ъкаунт.

знам че няма ограничение, числото 10 е произволно, написал съм в смисъл че няма страшно да си прави множество сметки.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.