Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Топла немска салата с бекон и яйца

Публикувано изображение

Продукти:

4 яйца

4 резена бекон, нарязан на дребно

750г пресни картофи, дребни

2 кисели краставички, нарязани на дребно

1 с л ситно нарязан магданоз

2/3 чаша (160мл) майонеза

1/3 чаша (80мл) сметана (заквасена)

2 ч л лимонов сок

Приготвяне:

• Яйцата се сваряват и се разрязват на две.

• Беконът се запържва в тиган и се оставя върху кухненско руло, за да се отцеди.

• Картофите се сваряват и се разрязват на две.

• Краставичките, магданоза, сметаната, майонезата и лимоновия сок се смесват.

• Сместа се поставя в тиган на тих огън се нагрява .

• В купа се поставят яйцата, беконът, картофите.

• Отгоре се заливат с топлия сос и внимателно се разбъркват.

** Яйцата и беконът могат да бъдат приготвени предварително, но картофите и соса непосредствено преди сервирането.

gotvetesmen.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
публикувано (редактирано)

Топла немска салата с бекон и яйца

С това ли ще ме посрещаш ма како? Тренираш, за да не ме разочароваш? И отделно сложи още мръвчици в някаква по-голяма чиния за да искараме повече на масата.То по другото я си падаш, я не!

Твърде дълъг цитат.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С това ли ще ме посрещаш ма како? Тренираш, за да не ме разочароваш? И отделно сложи още мръвчици в някаква по-голяма чиния за да искараме повече на масата.То по другото я си падаш, я не!

Това за увертюра бре лакомнико

:biggrin:

Пък ти ако мислиш на масата да ядеш и да спиш - хич ми не требаш

:)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
публикувано (редактирано)

Това за увертюра бре лакомнико

:biggrin:

Пък ти ако мислиш на масата да ядеш и да спиш - хич ми не требаш

:)

Масата ще я преместим съвсем близко до креватчето ти, гугутке моя! Защо тъй ма како? Денем на форума ли съм? ДА! Нощем на форума ли съм - отново...ДА!

Аз не обичам да спя ма како! Обичам това, което и ти обичаш!Както беше го написал "Белгиеца" ДА СЕ ГУШКАМЕ.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Масата ще я преместим съвсем близко до креватчето ти, гугутке моя! Защо тъй ма како? Денем на форума ли съм? ДА! Нощем на форума ли съм - отново...ДА!

Аз не обичам да спя ма како! Обичам това, което и ти обичаш!Както беше го написал "Белгиеца" ДА СЕ ГУШКАМЕ.

Супер,пиленце значи ще ни носиш на мен и на ангорката

:)

Идвай - масата е близо до легълцето,споко


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Рулца от тиквички с подлучено кисело мляко

Публикувано изображение

Необходими продукти:

Точна бройка няма да давам, защото вие си знаете за колко човека ще ги приготвяте и сами ще прецените колко от продуктите ще са ви нужни.

- тичвички (по-млади)- аз гриловах 3 броя

- кисело мляко 0,1 % (на мен ми отидоха две кофички)

- чесън (при мен 4-5 скилидки)

- копър, магданоз по избор (аз не обичам пресни зелени подправки и за това не сложих)

Начин на приготвяне:

Изсипете киселото мляко в марля и оставете да се отцеди за една нощ. Трябва да се отцеди добре и да стане гъсто.

Нарежете тиквичките по дължина на широки ивици. Гриловайте ги и ги оставете да изстинат. Ако имате желание можете да ги оставите за една нощ в хладилника, за да им се отцеди водата.

Към изцеденото кисело мляко добавете предварително изчистения и пресован чесън. Разбъркайте.

Вземете една ивица тиквичка и намажете с кисело мляко. Завийте на руло. Продължете да завивате докато свършат продуктите. Подредете в подходящ съд, украсете, охладете и сервирайте.

craftsgifts.wordpress.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Рулца от тиквички с подлучено кисело мляко

Това ще е идеално мезенце за ракийка Албенче :speak: Изстудена Добруджанска гроздова от мене...

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Рулца от тиквички с подлучено кисело мляко

Това ще е идеално мезенце за ракийка Албенче :) Изстудена Добруджанска гроздова от мене...

Мдамм,и аз имам грил тиган-ще ги оправим,споко,само че аз за разлика от авторката на рецептата обичам мнооого копър-та ще е в доволно количество.

Свиркай кога ще идваш с ракийката и ги спрятам

:cool:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мдамм,и аз имам грил тиган-ще ги оправим,споко,само че аз за разлика от авторката на рецептата обичам мнооого копър-та ще е в доволно количество. Свиркай кога ще идваш с ракийката и ги спрятам :ph34r:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Лятна салата с рибни пръстчета

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пастет от кренвирши и зеленчуци

Публикувано изображение

Продукти за 4 порции:

3 кренвирша

1 патладжан, изпечен и обелен;

125 гр. майонеза;

3 скилидки чесън, смачкани;

50 гр. орехови ядки, счукани;

¼ връзка магданоз;

сокът от ½ лимон.

Приготовление:

Обелете кренвиршите, нарежете ги на парчета и ги пасирайте в кухненски робот заедно с патладжана, смачканите скилидки чесън и ореховите ядки.

Към получената смес прибавете 2/3 от майонезата, подправете със сол и лимонов сок и разбъркайте добре.

Прехвърлете пастета в плато за поднасяне или в чаши за мелба и украсете с останалата 1/3 от майонезата и листата от магданоза.

bella.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
публикувано (редактирано)

Пастет от кренвирши и зеленчуци

Публикувано изображение

Ееее! Този път наистина си се погрижила за котето. Поне сложи и малко водичка до чинийката,та писана да е доволна от теб на 100%. С тия пастети, те "изгонвам" като нищо!

Твърде дълъг цитат.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ееее! Този път наистина си се погрижила за котето. Поне сложи и малко водичка до чинийката,та писана да е доволна от теб на 100%. С тия пастети, те "изгонвам" като нищо!

Внимавай при кого ще я изгониш :cool:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Рулца от шунка с богата млечна плънка

Публикувано изображение

10 листа шунка Пражка

3 сварени яйца

1 топка моцарела (125гр.)

50-70 гр. пушен кашкавал Бонония

100-150 млечна крема аерирана

1 малка майонеза

3-4 големи обезкостени маслини

копър

Изрязваме листата шунка в двата края с цел да стане равно при навиване рулце. Изрезките нарязваме на дребно и слагаме в съд.

Отделят се белтъците от жълтъците на сварените яйца. Белтъците се настъргват на едро ренде при нарязаните на дребно крайчета шунка. Към белтъците прибавяме също настъргана на ренде моцарелата.

Жълтъците се стържат на ситно ренде в друг съд.

Към плънката добавяме нарязани на дребно маслини, копър, няколко лъжици майонеза и млечната крема. Всичко това се смесва добре.

Кашкавалът нарязваме на тънки листа. Поставяме лист шунка, върху него 2-3 листа кашкавал и намазваме с готовия пълнеж.

Навиваме на рулце, намазваме с майонеза от двата края и топваме в настърганите жълтъци.

ВИДЕО

http://josi.bg/video/view/8

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Охххх...то да има пиячка, па аз мога и с пържоли да мезя :down:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Солен сладолед

Публикувано изображение

Продукти:

100 гр.цедено кисело мляко

100 гр.краве сирене

1 ч.л царевица

1 ч.л нарязана червена печена чушка

5 маслини

половин домат

половин краставица

за украса:

6 кръгчета краставица

2 маслини

няколко стръкчета магданоз

кетчуп

Приготовление:

1.Разпределяме цеденото кисело мляко в три купички.Разделяме сиренето на 3 еднакви части и го прибавяме във купичките.

2.В едната добавяме царевицата, в другата печената чушка, а в третата обезкостените и нарязани на ситно маслини.

3.Разбъркваме смесите във всяка купичка.Оформяме ги на топки и ги поставяме във хладилника за 10 мин. , за да се стегнат.

4.В купичка за сладолед нарязваме на дребно домата и краставицата.

5.Украсяваме стените на купичката с кръгчета краставичка, маслинени половинки и магданоз.

6.Отгоре слагаме топките солен сладолед .Украсяваме с маслинки и кетчуп и сервираме.

josi.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Солен сладолед

:yanim:

Още днес ще направя тази вкусотия!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Браво за соления сладолед!На тази вкусотия и трябват 200 гр. водка Finlandia - изстудена много добре! :cheers:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Домашен пастет

Публикувано изображение

Снимка: novinar.bg

Една вкусна, изпитана и проверена рецепта за домашен пастет от мен и много други.

А и какво по - приятно занимание през есенните вечери - хем ще се топлите, хем бурканчетата ще варите

:)

Продукти :

1 кг и половина свински черен дроб

1 кг и половина сланина

5 филии хляб

4 яйца сурови

черен пипер, сол на вкус, други подправки по ваш избор

Приготовление :

С месомелачка се смила суровия черен дроб, прибавят се и останалите продукти.

Омесва се като кайма.

Препоръчвам ви да доразбиете и с ножа на миксера, за да е гладък.

Изсипваме в бурканчета с винтови капачки - трябва да са еднакви всички като капацитет.

Варят се точно 1 час и 45 минути.

Ако се сварят повече, пастета става вече твърд и не може да се маже.

Заслужава си !

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Домашен пастет

Публикувано изображение

За котката ми е идеален. Утре ще и направя.Благодаря за рецептата. ;) Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Домашен пастет

Продукти :

1 кг и половина свински черен дроб

1 кг и половина сланина

5 филии хляб

4 яйца сурови

черен пипер, сол на вкус, други подправки по ваш избор

Не е ли малко множко сланинката - направо се стресирах. :cool:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не е ли малко множко сланинката - направо се стресирах. :(

Не е, споко, и аз така мислех ама си става много вкусен пастет, не е прекалено мазен.

Може би затова е и толкова много варенето.

Ако не го доразбиете с ножа на миксера - става като русенско варено нещо такова, тук таме има парченца.Аз затова втория път като го правих се сетих да го доомачкам още

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пилешка салата със сусам

Публикувано изображение

Сусамът е апетитна добавка към какви ли не печива и ястия. Богат е на фолиева киселина и се среща в 12 разновидности по света. Ето защо го добавяме към крехкото пилешко месо в новата ни салатна оферта.

Продукти:

1/3 чаена чаша майонеза

1 супена лъжица соев сос

1/3 чаена лъжичка смлян джинджифил

1 скилидка смачкан чесън

сол и черен пипер на вкус

1 и 1/3 чаена чаша пилешко филе нарязано на кубчета (предварително сварено или запечено на грил)

1 червена нарязана пиперка

1/2 чаена чаша сварен или консервиран зелен боб (нарязан)

1 супена лъжица сусам

2-3 супени лъжици запечени бадеми

зелена салата

Приготвяне:

В малка купа смесете майонезата, соевия сос, джинджифила, чесъна и червения пипер.

След това запечете сусама в сух тиган.

Нарежете на едро запечените бадеми, които може да замените и с кашу.

В купа разбъркайте пилешкото месо, зеления боб, чушката и сусама.

Накрая добавяте соса.

Поднесете ястието върху канапе от зелена салата, а най-отгоре поръсете бадемите.

kulinar.gbg.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Яйчена салата за ракия

Публикувано изображение

ПРОДУКТИ

5 яйца

400 г руска салата

150 г печени чушки

100 г маслини

100 г шунка

маруля за украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разрязваме твърдо сварените яйца на половинки. Декорираме ги с парчета маслини и ги поставяме върху канапето от руска салата и маруля.

Оформяме тънко нарязаната шунка като фунийки и ги поставяме около сварените яйца.

Украсяваме с печената чушка, която е нарязана на тънки ивици, във вид на панделки.

24chasa

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...