Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Пастет с три вида сирене

Публикувано изображение

Продукти:

250 г извара

150 г заквасена сметана

150 г сирене „Моцарела”

4 стръка зелен лук

100 г синьо сирене

75 г майонеза

1 супена лъжица желатин

1 чаена лъжица лимонов сок

1 щипка сол

1 щипка черен пипер

1 чаена лъжица сушен копър

Приготвяне:

Разтопете желатина на водна баня до пълното му разтваряне.

Разбъркайте с миксер изварата, майонезата и лимоновия сок.

Прибавете желатина и разбъркайте добре.

Добавете нарязаните на ситно моцарела, синьото сирене, зеления лук и копъра и подправете на вкус със сол и черен пипер.

Смесете със сметаната, разбъркайте добре и излейте сместа в продълговата форма за кекс. Покрийте я с фолио и охладете в хладилника за няколко часа, за да се стегне добре.

Преди сервиране отделете с лопатка пастета от стените на тавичката, обърнете го върху плато за сервиране, нарежете на филии и поднесете.

gotvarski.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Панирани кашкавалени пръчки

Публикувано изображение

Продукти за 2–3 порции:

• кашкавал – 200-300 гр.

• яйца – 2 бр.

• прясно мляко – 1/2 ч.ч.

• брашно – 1/2 ч.ч.

• червен пипер – 1 щипка

• индийско орехче (настъргано) – 1 щипка (по желание)

за поръсване:

• черен пипер – млян

• ким – млян

Начин на приготвяне:

Нарязваме кашкавала на пръчки с дебелина 1 см и дължина 8–10 см.

Приготвяме смес (по–гъста от тази за палачинки)- от яйцата,прясното мляко,брашното,червения пипер и индийското орехче.

Потапяме кашкавалените пръчици в сместа и пържим в гореща маслена баня до златист цвят. Поръсваме веднага със смес от черен пипер и ким.

Сервираме винаги топли,като мезе за бира и леки вина.

kulinarni-recepti.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Салата от патладжани

Публикувано изображение

Продукти:

3 патладжана

1 ч.лъжица червен пипер

1/2 ч.лъжица кимион

1/2 ч.лъжица черен пипер

3 суп.лъжици лимонов сок

4 скилидки чесън, пресован

зехтин

магданоз

Приготвяне:

Нарежете патладжана на четвъртини, посолете и оставете за 30 мин.

Сложете в гевгир и измийте под течаща вода, подсушете.

Загрейте в дълбок тиган малко олио, сложете патладжана, запържете и после задушете.

Махнете от огъня, подправете с чесъна, червен пипер, кимион, черен пипер, сол, лимонов сок и зехтин.

Приберете в хладилника за да се охлади.

Поднесете поръсена с магданоз.

ghost13honeyandmilk.blogspot.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Салата Кръчмар

Публикувано изображение

Необходими продукти:

маруля - 3 листа

домати - 1 брой

лук - 1 глава червен

кайма - 250 г

черен пипер

червен пипер

сол

сирене - за поръсване

Приготвяне:

В голяма чиния се подреждат листата маруля като подложка. Отгоре се слагат нарязаните домати и 1/3 глава пресен лук, накълцан на ситно.

В тиган загрейте мазнина и запържете останалата глава лук. Добавете каймата, овкусете с подправките и задушавайте до готовност.

Готовата кайма се изсипва върху зеленчуците в чинията и салатата се поднася с малко натрошено сирене.

recepti.gotvach.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Салата Кръчмар

Публикувано изображение

Необходими продукти:

маруля - 3 листа

домати - 1 брой

лук - 1 глава червен

кайма - 250 г

черен пипер

червен пипер

сол

сирене - за поръсване

Приготвяне:

В голяма чиния се подреждат листата маруля като подложка. Отгоре се слагат нарязаните домати и 1/3 глава пресен лук, накълцан на ситно.

В тиган загрейте мазнина и запържете останалата глава лук. Добавете каймата, овкусете с подправките и задушавайте до готовност.

Готовата кайма се изсипва върху зеленчуците в чинията и салатата се поднася с малко натрошено сирене.

recepti.gotvach.bg

Странна салата?! Но става и за ракийка и бирчка и винце. За всичко става :cool:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Странна салата?! Но става и за ракийка и бирчка и винце. За всичко става :hush:

Наистина е странна,но вярно пие всичко-

заповядай,ще ти я направя с удоволствие,аз прибавих и натрошени сварени яйца

:bbq:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мариновани патладжани

Публикувано изображение

3 патладжана

2-3 скилидки чесън

1ч.ч.оцет

1ч.л.сух риган

зехтин

сол

люта чушка(по желание)

Патладжаните се обелват и нарязват на жулиени.Възварява се маринатата от оцета и 2ч.ч.вода.Когато заври се пускат нарязаните патладжани и се вари 7-8мин.Изваждат се с решетеста лъжица,посоляват се на вкус,поръсват се с ригана,пресования чесън и наситнената люта чушка,и се заливат със зехтин.Престояват 30 мин. и са готови.

Могат да се съхраняват в хладилник до 1 седмица,в затворен съд.

bg-mamma.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мариновани патладжани

Публикувано изображение

3 патладжана

2-3 скилидки чесън

1ч.ч.оцет

1ч.л.сух риган

зехтин

сол

люта чушка(по желание)

Патладжаните се обелват и нарязват на жулиени.Възварява се маринатата от оцета и 2ч.ч.вода.Когато заври се пускат нарязаните патладжани и се вари 7-8мин.Изваждат се с решетеста лъжица,посоляват се на вкус,поръсват се с ригана,пресования чесън и наситнената люта чушка,и се заливат със зехтин.Престояват 30 мин. и са готови.

Могат да се съхраняват в хладилник до 1 седмица,в затворен съд.

bg-mamma.com

Трябва да ги полеем със соев сос тия патладжанчета :whist: От мен виното - бяло естествено за тази салатка.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пастет от агнешки черен дроб

Публикувано изображение

Продукти:

500 гр агнешки черен дроб

1 малка глава червен лук

5 скилидки чесън

2 печурки

1 ч л настъргана лимонова кора

1 ч л настъргана портокалова кора

букет от подправки /салвия, мащерка, магданоз/

150 гр масло

50 мл течна сметана

100 мл червено вино

100 мл бренди

черен пипер, сол.

Приготвяне:

Черният дроб измийте, почистете от ципите и нарежете на кубчета.

В сгорещена мазнина сотирайте нарязаните на много дребно лук, чесън и гъби.

След като омекнат и придобият златист цвят добавете черния дроб и подправките.

Бъркайтее 2 - 3 мин или докато стане златист отвън, а леко суров отвътре.

Накрая добавете сметаната и разбъркайте.

Щом започне да се сгъстява, снемате от огъня и премествате в блендер.

В същият тиган налейте виното и брендито.

Добавете по желание 1 дафинов лист и няколко зърна черен пипер.

Варете на слаб огън, докато се редуцира количеството на половина.

Отцедете и добавете към дробчетата.

Добавете и мекото масло, като оставите малка част за разтопяване и заливане.

Пюрирайте сместа и насипете в подходящ съд за съхранение.

Поставете стръкчета мащерка, кора от лимон отгоре и залейте с разтопено на тих огън масло да запечатате пастета.

Оставете в хладилник за няколко часа да стегне.

Сервирайте пастета с препечен хляб или кракери.

vkusnoikrasivo.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това утре ще си го сготвя, имам дреболийки :speak: Хареса ми рецептата!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Бобена разядка

Публикувано изображение

Продукти:

200 гр червен боб - сварен или от консерва

1 глава лук

3-4 скилидки чесън

1 малък печен патладжан

5-6 печени червени чушки

2-3 сварени моркова

2-3 с.л. доматено пюре

3-4 с.л. зехтин

сол и черен пипер ма вкус

лют червен пипер

щипка захар

чипс/препечен хляб

Начин на приготвяне:

Бобът сварете и оставете да се отцеди в сито.

Нарежете на едро зеленчуците, запържете в сгорещената мазнина в следната последователност - чесън, лук, моркови, патладжан, чушки.

Прибавете бобът и оставете под капак да се задушава на слаб огън 10 минути.

Прибавете доматеното пюре, солта, захарта и двата вида пипер.

След 5-6 минути отстранете от огъня.

Поднесете охладена, с чипс или препечени филийки хляб.

evatoneva.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А това ще го ядеш ли бре,бате?

Само кажи по колко да умножа мръвката-

да не кажеш пак че било за котето ми

:wors:

Салата с пилешко роле

Публикувано изображение

Продукти за пилешкото роле:

250 г пилешки гърди

4-5 пресни гъби

бяло саламурено сирене

розмарин

босилек

сол и черен пипер

Салата

пресни зеленчуци по ваш избор

дресинг по ваш вкус

Приготвяне:

* Разделете пилешките гърди на половина. Разрежете ги на две напречно без да прерязвате края. Трябва да получите една тънка голяма пилешка пържола. С домакинско чукче изтънете месото равномерно и овкусете със сол и пипер. Намажете в средата със смлян босилек и поръсете с розмарин. Сложете малко сирене и половината гъби,нарязани на едро. Не обработвайте термично нито един от продуктите.

Публикувано изображение

* Сложете двете парчета месо заедно с пълнежа върху две парчета найлоново фолио. Завийте на стегнато руло. Краищата на найлона завържете на възел.

Публикувано изображение

* Сипете в тенджера вода след като заври пуснете в нея двете рула. Водата трябва да ги покрива. Варете 10-12 мин. Извадете рулото и го освободете от найлона. След като изстине го нарежете на филийки и сервирайте със свежа салата.

gotvetesmen.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С домакинско чукче изтънете месото равномерно и овкусете със сол и пипер. Намажете в средата със смлян босилек и поръсете с розмарин. Сложете малко сирене и половината гъби,нарязани на едро. Не обработвайте термично нито един от продуктите.

Публикувано изображение

Това филе на картинката не е начукано и двете филета са поне 350/400гр., не са му махнати и двете странични флейки.

Какви гъби се използват?

Рецептата е интересна, рулото може да се използва и са студено предястие.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това филе на картинката не е начукано и двете филета са поне 350/400гр., не са му махнати и двете странични флейки.

Какви гъби се използват?

Рецептата е интересна, рулото може да се използва и са студено предястие.

Вилка, Йоли не е споменала в рецептата какви са гъбите. На мен на манатарки ми приличат, но тъй като не ги обичам, аз лично бих пробвала с печурки или сърнели.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това филе на картинката не е начукано и двете филета са поне 350/400гр., не са му махнати и двете странични флейки.

Какви гъби се използват?

Рецептата е интересна, рулото може да се използва и са студено предястие.

Кой да ти каже колко грама са-освен Йолито-

ама ако са по-големи на грамаж-Стефан дуволен ша остане

:yanim:

Вилка, Йоли не е споменала в рецептата какви са гъбите. На мен на манатарки ми приличат, но тъй като не ги обичам, аз лично бих пробвала с печурки или сърнели.

Писала пресни-та и аз печурки ще ползвам като теб.

Други гъби ме е страх да ям.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Като споменахме гъби - ето и една

Салата от гъби с бекон

Публикувано изображение

Необходими продукти:

2 глави лук

150 г бекон

400 г гъби

3-4 чери домата

1 зелена салата

4-5 с.л. олио

1-2 с.л. оцет

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Запържете леко едро нарязаните гъби и бекон в 2-3 с.л. олио. След това прибавете доматчетата и лука, нарязан на филийки, и ги оставете да се задушат за 5-6 мин. Свалете от огъня и украсете с листата от салатата. Овкусете с останалото олио, оцета, черния пипер и сол на вкус.

dieti.info

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Кого ще примамиш с тоя гюрлюк ма како?

Малко встрани от темата, ама много ми хареса тази дума. Може ли пояснение, какво трябва да значи. Да не се объркаме нейде един вид...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
публикувано (редактирано)


Малко встрани от темата, ама много ми хареса тази дума. Може ли пояснение, какво трябва да значи. Да не се объркаме нейде един вид...
Думата " гюрлюк" в готварската индустрия означава: магданоз, целина,чубрица,зелен чесън и лук, и всички ония видове тревисти растения които се използват за подправки и добавки към определен тип ястия.
Думата "гюрлюк" в природата означава отново тревисти растения, от сорта на плевелите, които се явяват вредители за посевите.
Използването на думата "гюрлюк" в готварството от някои индивиди като мен, иска да подчертае, че не ще са му много приятни тези треви в ястието, та макар приготвено и от добър специалист. А да развалиш хубаво приготвена пържола с гъбки с някой стрък "мюрдия" /магданоз/ виж това почти всеки го умее.
Ето ви пресен пример по-долу!
'darkterminal' - Вярвам, нещата ви се изясниха?
Ако ми се ядеше маруля, щях да съм - КОЗА!






Като споменахме гъби - ето и една

Салата от гъби с бекон

...."и украсете с листата от салатата. "
Ако всички мъже са като мен или подобни, да знаеш, че още дълги години ще стоиш МОМА!!!! Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

М, че тя била безобидна по натура тази дума. Мислех я за къде - къде по съдържателна. За нещо ступано и нескопосно направено. Заблудил съм се явно. Както и да е, думата продължава да си ми харесва, а сега ще я употребявам правилно. Мерси.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

М, че тя била безобидна по натура тази дума. Мислех я за къде - къде по съдържателна. За нещо ступано и нескопосно направено. Заблудил съм се явно. Както и да е, думата продължава да си ми харесва, а сега ще я употребявам правилно. Мерси.

Моят отговор - долу вдясно.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нищо не четеш ти,аз те питам с колко да ти увелича мръвката-

ти коза,мома,ъфф

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

...."и украсете с листата от салатата. "

Ако всички мъже са като мен или подобни, да знаеш, че още дълги години ще стоиш МОМА!!!!

А това ще го ядеш ли бре,бате?

Само кажи по колко да умножа мръвката-

да не кажеш пак че било за котето ми

:wors:

Салата с пилешко роле

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако всички мъже са като мен или подобни, да знаеш, че още дълги години ще стоиш МОМА!!!!

Хе-хе, ако някой мъж е с нея само заради плюскането, по-добре да си стои мома.

На мен предложената салатка ми харесва.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Хе-хе, ако някой мъж е с нея само заради плюскането, по-добре да си стои мома.

На мен предложената салатка ми харесва.

С плюскането или без него, Тя и така си е мома. Не е лошо както приготвя ястията, ама ще е по-добре ако съм покрай нея , та да я контролирам със вкуса. Пък като и омръзна, колко му е да ми бие шута. То и други има мераклии!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С плюскането или без него, Тя и така си е мома. Не е лошо както приготвя ястията, ама ще е по-добре ако съм покрай нея , та да я контролирам със вкуса. Пък като и омръзна, колко му е да ми бие шута. То и други има мераклии!

:angry:

Хаха-по-добре с ангорката-

отколкото готвачка и слугиня!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...