Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Да си дойдем на думата - с вода! Публикувано изображение Но любителите на алкохола като мен удрят по някое винце. ;) Знаете как е?!

Публикувано изображение С вода ? Пфу...

Смятам да го опитам с бяло винце.ама първо да намеря авокадо от някъде :angry:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение С вода ? Пфу...

Смятам да го опитам с бяло винце.ама първо да намеря авокадо от някъде :angry:

да ти прата едно с Еконт Експрес,

или предпочиташ DHL Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Гуакамоле е един чудесен дип. Аз също много го харесвам. Опитайте го, няма да съжалявате.

Аз добавям кориандър, кимион и сок от лайм. Някои добавят сос Уорчестър (не е лошо на вкус с него)

Публикувано изображение С вода ? Пфу...

Смятам да го опитам с бяло винце.ама първо да намеря авокадо от някъде :P

Аз ти препоръчвам сухо розе ;)

Може да се добави заквасена сметана - или в сместа за приготовление или да се сервира отделно.

Редактирано от chain_reaction (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз ще ви предложа,една

Весела салата

* 400 гр. кус-кус

* 200 гр. кисело мляко

* 1 кутийка майонеза

* 1 консерва царевица /малка/

* 2-3 кисели краставички

* 100 гр. шунка или някакъв друг колбас

* 1-2 мариновани чушки

........Кус куса се сварява и се измива. Краставичките, шунката и чушките се нарязват на ситно. Всичко се смесва и се разбърква добре.

Добър апетит!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение

Италиано-българска салата по китайски Публикувано изображение

Продукти

1/2 китайска зелка (маруля или салата Айсберг)

2 настъргани моркова

1/2 ч.ч. сварена царевица

1 нарязана краставица

3-4 с. л. майонеза

3-4 с. л. кисело мляко

крутони

пресен лук (по желание)

каперси

копър

сол на вкус

Зелето се измива и нарязва. Прибавят се морковите, царевицата и краставицата.

Дресингът е незнайно защо наричана италиански сос комбинацията от майонезата и киселото мляко + малко сол.

Отгоре крутони, нарязан на ситно копър, каперси, перата от пресен лук.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Творчеството на съквартирантката ми от вчера вечер.

"Цветна градина"

Количеството е за 4 чинии

4 малки краставички-по една за всяка чиния

2 домата по половин за чиния

2 средно големи моркова+2 лъжици майонеза и 2 щипки копър-смес,която се разделя на 4

4 квадрата сирене "Дунавя" с дебелина 5мм.-режат се на триъгълници,по два за всяка чиния

1/2 глава червен лук,нарязан на кубчета-разпределя се по равно в чиниите

1/2 жълта чушка,нарязана на лентички,с които се украсява около морковената смес

4 печени червени чушки-по една за чиния

2 пера зелен лук,нарязан на тънки ленти-наръсва се с тях червената чушка

post-182554-1241805995_thumb.jpg

Редактирано от Тамио (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мексиканска салата 250гр чипс Тортила 2 домата 1 краставица 1 връзка зелен лук 5 с.л. настърган кашкавал 5 с.л. царевица 5 с.л. червен боб Изсипете чипса в обла плитка чиния и го разпределете равномерно.Поръсете с кашкавала и го сложете за минутка в микровълновата печка за разтапяне.Нарежете доматите и краставицата на кубчета.Добавете ги към чипса.Прибавете царевицата и червения боб.Почистете зеления лук и го нарежете заедно със зелената част на колелца.Украсете и сервирайте. Може да овкусите по желание.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Селска салата

Печени чушки нарязани на ситно-0,100кг

Извара-0,100кг

Майонеза-0,050кг

Кисело мляко-1с.л.

чесън,копър,сол

Всичко се обърква,при сервирането се поръсва с копър.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Айсберг с бейби октоподи

За една порция

Замразени бейби октоподи-0,150кг

Айсберг-0-120кг

Пресен зелен лук-1стрък

Лимон-1бр

Зехтин

Чери доматчета-4бр

Сваряваме октоподчетата за около 4-5 мин(ако варенето им дойде в повече ,ще станат жилави).Изтискваме сока на лимона ,смесваме със зехтина,и нарязания на ситно зелен лук,и прибавяме октоподчетата в тази смес да отлежат за поне час.

Накъсваме (или нарязваме)листата на айсберга.Слагаме ги в купа за салата...отгоре нареждаме готовите вече октоподчета,заливаме с малко количество от лимона и зехтина,режем доматчетата на две,и ги прибавяме към салатата.Да ви е сладко. :hush:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Салата с леща и сирене Фета

1/2 ч.ч. леща, почистена

1 глава лук

мащерка, чубрица, мента - количеството на вкус

4 с.л. зехтин

лимонов сок / балсамов оцет на вкус

300 гр сирене Фета

Лещата се сварява (не до размиване, по-скоро ал денте). Лукът се реже на филийки, които се разделят на пръстенчета и се задушават в 2 с.л. зехтин заедно с мащерката и чубрицата. Разбърква се и се добавя щипка черен пипер.

Огнеупорен съд се постила с фолио (така че да е по голямо от съда и краищата да стърчат) и се нарежда половината количество лук отгоре. Върху него се разполага нарязаното на кубчета сирене Фета и отгоре се разполага останалото количество лук. Стърчащите краища от фолиото се загъват така че да закрият отвора на съда и се пъха във фурната за 20 минути.

Лещата се отцежда и се поставя в купа за салата, слага се ментата (ако разполагате със свежа мента още по-добре), слага се зехтин (около 2 с.л.), лимоновият сок, подправя се с черен пипер и сол на вкус. Слага се в затоплени чинии и отгоре се поставя от лучената смес и фетата. Украсява се с ментово клонче. Към салатката много върви току-що изпечен хляб Чабата.

tip: ако обичате, към лука може да се добавят 1-2 скилидки чесън.

Редактирано от chain_reaction (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Гръцка салата с портокали

Продукти:

3 - 4 сварени картофи

1 глава червен лук

2 - 3 бр портокали

100 г черни маслини

100 г (тип Фета) сирене

Сос

3 с л зехтин

2 с л бял оцет

2 с л лимонов сок

1 1/2 ч л мед

щипка чили

сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Картофите се нарязват на кубчета.

Лукът се нарязва на полумесеци.

Портoкалите се белят и се нарязват на кръгчета.

За да направите соса : сложете зехтина, оцета, лимоновия сок, мед и щипка чили.

Разбийте добре.

В салатена чиния се подреждат картофите, кръгчетата портокали, отгоре лукът.

Поръсва се с Фета, която е нарязана на кубчета и се полива със соса.

Подправете на вкус със сол и черен пипер.

По желание може да се поръси със сусам.

:wors:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Творчество на съквартирантката,което кръстих "Ела ме ритни"! Съдържа:Спагети,краставици,домати,царевица,бекон,печени чушки,зелен лук и морков.Оформено е с помощта на купички от крем(4 ромба) и в средата има топено сиренце:P Грамажи и пропорции няма,всичко е слагано "на око" с цел експеримент.

post-182554-1252707631,45_thumb.jpg

Редактирано от Тамио (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Салата с ябълки

Необходими продукти :

Моркови-100гр

Ябълки-100гр

Сладка царевица-50гр

Моцарела-125гр

зехтин,лимон,копър

Приготвяне:

Ябълката и моркова се белят и се настъргват ,овкусяват се със захтина , лимона и копъра.

Добавя се царевицата .

Моцарелата се реже на малки кубчета .Объркваме всичко и сервираме в купа за салата.

:speak:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Eто една салата ,която аз много често си правя

Салата с ананас

Количеството на продуктите ,може да варира,според вашия вкус

Марули

Шайби ананас

Рулца от раци

Сварен кус-кус

Миди -ядки(замразени)

За соса:

Майонеза

Кисело мляко

магданоз

Приготвяне:

Нарязваме марулата на ситно,слагаме в купа за салата(една порция)

Отгоре добавяме сварения кус-кус(150гр)

Нарязваме 2 шайби ананас(компот),на кубчета и слагаме върху кус-куса.

Рулцата от раци,също режем на кубчета,размразените миди овкусяваме с лимон и добавяме към салатата.

Сос:Смесваме майонезата,киселото мляко и магданоза и пасирваме.

С това поливаме салатата.

:)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Салата с рукула

Зелена салата-100гр

Рукула-50гр

Моцарела-120гр

Пармезан на прах-10гр

За дресинага;

Смлени орехи-20гр

зехтин-30гр

чесън на прах

магданоз-20гр

Нарязваме салатата на дребно,накъсваме листата на рукулата .Моцарелата режем на кубчета.Объркваме продуктите и слагаме в купа за салата.

Продуктите за дресинга пасирваме и заливаме салатата.

Най отгоре поръсваме с пармезана.

:rolleyes:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пастет от пилешки дробчета и зеленчуци

Публикувано изображение

Продукти:

* 500 г пилешки дробчета

* 1 голяма глава лук

* 2 средно големи моркова

* 100 г меко масло

* 1 и 1/2 с л масло за задушаване на лука

* сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Дробчетата се почистват и измиват. Сваряват се в 3-4 ч ч вода, като с лъжица се отстранява пяната,образувала се на повърхността след завиране. Отцеждат се много добре. Поставят се в кухненски робот и се пюрират.

Лука се нарязва и задушава в маслото няколко минути. Отстранява се от огъня и се пюрира в кухненския робот. Отделно се пюрират морковите (предварително сварени и отцедени). Дробчетата, лука и морковите се смесват, подправят се с черен пипер и сол на вкус. Още веднъж сместа се пюрира до гладко.

vicktory.wordpress.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пролетна салата от пресен спанак,кълнове и чери домати

Още една подобна салата със суров спанак, но тъй като съм любител на маслините и отскоро на бергадера, то ето моята модификация

Публикувано изображение

Спаначена салата с бергадер

Продукти за една порция:

листата от 3-4 стръкчета спанак

половин червен домат

зелени маслини, пълнени със сьомга

черни маслини, пълнени с бадеми или натюр

1-2 колелца бял лук

сирене Бергадер за поръсване

сол

зехтин или олио

оцет

Измиваме старателно листата на спанака, изцеждаме и поставяме в чинията за сервиране. Отгоре добавяме нарязания на кубчета домат, лука и маслините. Настъргваме сиренето и заливаме всичко със стандартния дресинг, приготвен от оцет и малко сол + малко олио или зехтин.

Приятен апетит!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Катък с маслини, краставица и орехи

Публикувано изображение

Продукти:

200 гр. овче сирене

5-6 с.л. овче кисело мляко

10 бр. едри маслини

1/4 краставица

3 с.л. едро смлени орехи

2 скилидки пресован чесън

копър, сол, зехтин.

-босилек на вкус*

Приготвяне:

Сиренето намачкваме с вилица.

Добавяме млякото и смесваме.

Добавяме нарязаните на дребно маслини, краставица, чесъна и копъра.

Подправяме със сол, зехтин и орехите.

Разбъркваме и сервираме поръсен с орехи.

Ако обичате босилек, може да сервирате с лист босилек върху всяка топка катък.

vkusnoikrasivo.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение

Новогодишна салата

Продукти за една кошничка

филийка хляб

няколко солети

парче филе, кашкавал или сирене за сандвич

перата на един зелен лук

салатата е по избор (в случая направих картофена салата с настъргано твърдо пушено сирене)

Продукти за украса

копър

семена от нар

парчета сирене за сандвичи, колкото свещички са ни нужни

домат или червена чушка за имитация на огън

Публикувано изображение

Изрязваме от средата на филията хляб с помощта на чашка кръгче, което ще ни служи за основата на кошничката и забиваме в краищата й солети. От измитите пера зелен лук изплитаме стената на кошничката (както се вижда на снимката). Поставяме парче филе или кашкавал в основата на получената кошничка с цел да не се овлажни хлябът, когато напълним кошничката с избраната от нас салата.

Публикувано изображение

Отгоре поставяме измития и нарязан на клонки копър, поръсваме със семената от нар и забиваме внимателно увито на руло парче сирене за сандвичи. Поставяме отгоре на така получената свещичка парче червена чушка или червен домат и сервираме.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Катино мезе

Публикувано изображение

Продукти:

500 гр. свинско месо (най - добре филе)

200 гр. печурки

100 ml зехтин

2 гл. лук

1/2 вр. магданоз

2 с.л. лимонов сок

Червен пипер

Чер пипер (едро счукан)

Сол

Приготвяне:

Месото се нарязва на малки кубчета и се слага да се задушава в зехтина. Когато месото побелее се добавят ситно нарязаните лук и гъби. Добавя се вода, така че да покрие продуктите, добавят се сол и червен пипер и се оставя да се задушава на тих огън, докато месото стане крехко и водата се изпари.

Сервира се горещо, като преди това се подправя с лимонов сок и чер пипер и се поръсва със ситно нарязан магданоз.

cuisineeurope.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Салата с пържено пиле

Продукти;

Зеле,марула,морков,царевица-по 0,050кг

Пилешко филе-0,100кг

Зехтин,соев сос,лимон

Нарязваме зелето и марулата ,а моркова настъргваме .Объркваме зеленчуците като прибавяме и царевицата.Различните цветове на зеленчуците,правят салатата пъстро изглеждаща ;)

Нарязваме пилешкото филе на тънки жулиени,и изпържваме в зехтина.Когато пилето е вече готово,добавяме и соевия сос,и махаме от котлона.

В купа за салата слагаме обърканите зеленчуци,а най-отгоре нареждаме изпърженото пиле.Резенче лимон...и сме готови.

:blink:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пълнени домати със сирене Крема

Публикувано изображение

Продукти:

* 4 броя домати

* 1 пакетче (125г) сирене Крема

* 3 супени лъжици майонеза

* черен пипер

* щипка сол

* 1 брой кисела краставичка (може и прясна)

* 1 чаена лъжица горчица

* магданоз,жълта чушка (за украса)

Начин на приготвяне:

* Избират се хубави домати и им се отрязват капачетата.

С лъжичка се издълбава вътрешността на доматите и се обръщат,за да се изцеди сока.

* Киселата краставичка се нарязва на много дребно.

* В отделен съд се смесват до хомогенна смес - сиренето Крема, горчицата, майонезата и останалите подправки.

* След това се добавя краставичката, добре се обърква и се пълнят доматите с леко притискане.

Преди сервиране е хубаво да се сложат за 1 час в хладилник.

Поднасят се върху листа от зелена салата, краставици, маслини...

Съвет: Не се препоръчва разбиването на сместа с миксер.

rozali.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пастет от пушена риба

Публикувано изображение

Продукти:

100 гр. филе пушена /веяна/ риба

100 гр. филе риба тон консерва

1 авокадо

2–3 с.л. маргарин полуразтопен

1 с.л. горчица фина

десетина зелени маслини /може и с аншоа пълнеж/

1/2 ч.л. мед/захар

по 1 ч.л. лимонов и портокалов сок

рендосана кора от лайм

черен пипер

Приготвяне:

Авокадото се почиства и вътрешността изважда.

Рибното филе се обезсолява, ако е необходимо и консервата се отцежда.

Смесват се продуктите и подправките.

Всичко се разбива с пасатор, до получаването на еднородна смес.

Вариант: без авокадо, или само с риба тон.

Може да се гарнира със салата, солени бисквитки или ръжени хлебчета.

trydiani.blogspot.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...