Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за: Kubuntu, Tilix, Debian

Featured Replies

ето и моя проблем с дебиян нет инстал ипто ми е от вида xx.xx.xx.xx

и инсталатора дава че сам въвел грешно ип да го коригирам защо така се получава

по дяволите

• Отговори 610
  • Прегледи 85,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

ето и моя проблем с дебиян нет инстал ипто ми е от вида xx.xx.xx.xx

и инсталатора дава че сам въвел грешно ип да го коригирам защо така се получава

по дяволите

IP адреса трябва да е от вида 1-255.0.255.0-255.0-255, например 10.0.1.1

ето тва е ип 78.90.72.71 ето с тва ип и дебияна дава проблеми

че не било валидно не знам аккво да направа

Редактирано от esmo (преглед на промените)

Привет! Интерисува ме дали има версия на програмата Samsung PC Studio за Дебиан ? И ако да, откъде да си я изтегля ?

Нем, няма.

Но може да потърсиш във форума на дебиан за тема относно твоят телефон, и да видиш как го свързват с дебианчо :'))

Редактирано от inet (преглед на промените)

ето тва е ип 78.90.72.71 ето с тва ип и дебияна дава проблеми

че не било валидно не знам аккво да направа

А каква ти е маската, гейтуея?

• 1 месец по-късно...

Здравейте на всички!

От известно време насам се заех да изпробвам някои Linux дистрибуции (Debian 40r4a, Mandriva Linux One 2009, openSUSE 11.0, PCLinuxOS 2007, Slackware 12.0, Fedora 9, Ubuntu 8.04). В момента съм с Kubuntu 8.04. Най-голямата трудност която срещам е подкарването на нета, понеже съм с модем Thomson 330 USB biggrin.gif . За сега успях да го подкарам под Ubuntu. Ама явно се подкарва по-различни начини при различните дистрибуции. Някой може ли да ме насочи към сайт в който се описва инсталацията на модем Thomson 330 USB при различните Linux дистрибуции, или пък (ако му се занимава) да ги опише тук cool.gif

прати ми модема и ще ти опиша инсталацията, но за нещо което дори не съм го виждал наживо..

прати ми модема и ще ти опиша инсталацията, но за нещо което дори не съм го виждал наживо..

За по-лесно май ще взаема да си поръчам модем с еthernet кабел cool.gif

И тогава просто ще изписвам командата sudo pppoeconf biggrin.gif .

System Requirements

Host software support for:

- Windows 98, 98SE, 2000, ME and XP

- Mac OS 8.6, 9 and X

Simple software upgrade procedure

WAN protocol modules

- Bridged Ethernet over ATM (RFC 2684)

- Point-to-Point Protocol over ATM (RFC 2364)

- Point-to-Point Protocol over Ethernet embedded client}

- 3rd party clients (NTS, WINPOET, RASPPPOE)

Драйвери за Линукс официално май няма. Но щом тръгва под Убунти, значи става и за Дебиан...следователно има начин :) Засега няма много информация в нета...

Това за pppoeconf важи само за DEB дистрибуцийте :P а ти май обичаш да експериментираш като мен biggrin.gif

System Requirements

Host software support for:

- Windows 98, 98SE, 2000, ME and XP

- Mac OS 8.6, 9 and X

Simple software upgrade procedure

WAN protocol modules

- Bridged Ethernet over ATM (RFC 2684)

- Point-to-Point Protocol over ATM (RFC 2364)

- Point-to-Point Protocol over Ethernet embedded client}

- 3rd party clients (NTS, WINPOET, RASPPPOE)

Драйвери за Линукс официално май няма. Но щом тръгва под Убунти, значи става и за Дебиан...следователно има начин :P Засега няма много информация в нета...

Това за pppoeconf важи само за DEB дистрибуцийте ;) а ти май обичаш да експериментираш като мен biggrin.gif

Ами дори си сглобих още един по-слаб компютър само за експерименти с различни системи. За сега само конфигурирането на модема ми ме затруднява.

А под Ubuntu го подкарах след като направих ТОВА

Ама при Kubuntu този начин не става!

Успях да си подкарам модема и под 64 битова Vista. А сега се мъча с openSUSE и Kubuntu biggrin.gif

А от същия сайт на usb adsl modem manager, опита ли версията за Kubuntu - цък? Разбира се ще трябва да свалиш всички required-libs и по същият начин, като при Ubuntu, трябва да инсталираш първо тях.

===

Сигурно ще стане с тези пакети, ама до сега не съм инсталирал дебиан пакети под Kubuntu. Как става това?

Само ще допълня предложенията на @Linux_user - може да си инсталираш KPackage (цък, предложението на @maicky).

GDebi е по-скоро за GNOME десктоп (не че няма да работи и под KDE).

Редактирано от trosho (преглед на промените)

А от същия сайт на usb adsl modem manager, опита ли версията за Kubuntu - цък? Разбира се ще трябва да свалиш всички required-libs и по същият начин, като при Ubuntu, трябва да инсталираш първо тях.

Сигурно ще стане с тези пакети, ама до сега не съм инсталирал дебиан пакети под Kubuntu. Как става това?

Добър вечер.

За инсталирането на DEB пакети, дръпнати от Интернет, има няколко начина. Може чрез aptitude, може и чрез dpkg или просто Gdebi package manager. Ако се наложи, аз ползвам dpkg.

# dpkg -i /path/to/binary/package

Има много информация за инструментите за управление, ако ти трябва - man pages :P .

Редактирано от Linux_user (преглед на промените)

• Автор

Здравей!

Изтегляш файла на компа. След това - десен бутон - отвори с ... - KPackage - пишеш паролата и когато програмата стартира - долу в ляво има бутон "Инсталирай" . Това е!

Успех! cool.gif

Редактирано от maicky (преглед на промените)

търся някакъв начин да конвертвам ape в flac?

• Автор
търся някакъв начин да конвертвам ape в flac?

Здравей!

Виж това - Цък

Дано да съм ти помогнал :P

Ами дори си сглобих още един по-слаб компютър само за експерименти с различни системи. За сега само конфигурирането на модема ми ме затруднява.

А под Ubuntu го подкарах след като направих ТОВА

Ама при Kubuntu този начин не става!

Успях да си подкарам модема и под 64 битова Vista. А сега се мъча с openSUSE и Kubuntu biggrin.gif

http://209.85.135.104/search?q=cache:AfikS...lient=firefox-a

http://dilyan-berkovski.blogspot.com/2008/...i-e220-usb.html

пробвай с тези линкове..

Здравей!

Виж това - Цък

Дано да съм ти помогнал :speak:

стана идеално...благодаря за помоща!

===

Само ще допълня предложенията на @Linux_user - може да си инсталираш KPackage (цък, предложението на @maicky).

GDebi е по-скоро за GNOME десктоп (не че няма да работи и под KDE).

Пробвах да инсталирам пакетите с GDebi и ми изписа това:

"The package file has been selected for installation. Please select an exesteng .deb package file"

А Kpackage не мога да инсталирам от add/remove programs понеже нямам нет в Kubuntu. Затова си свалих kdeadmin-3.5.8.tar (програмата я има вътре), ама не знам как да инсталирам този пакет.

Освен това попаднах и на ТОВА Но нещо не успявам да създам speedtch-1.bin и speedtch-2.bin. Като напиша командите:

cd speedtouch

chmod +x firmware-extractor

./firmware-extractor KQD6_3.012

Ми изписва ./firmware-extractor: is a direktory

И файловете speedtch-1.bin и speedtch-2.bin не се създават. Къде бъркам?

Редактирано от Emil777 (преглед на промените)

Пробвах да инсталирам пакетите с GDebi и ми изписа това:

"The package file has been selected for installation. Please select an exesteng .deb package file"

А Kpackage не мога да инсталирам от add/remove programs понеже нямам нет в Kubuntu. Затова си свалих kdeadmin-3.5.8.tar (програмата я има вътре), ама не знам как да инсталирам този пакет.

Освен това попаднах и на ТОВА Но нещо не успявам да създам speedtch-1.bin и speedtch-2.bin. Като напиша командите:

cd speedtouch

chmod +x firmware-extractor

./firmware-extractor KQD6_3.012

Ми изписва ./firmware-extractor: is a direktory

И файловете speedtch-1.bin и speedtch-2.bin не се създават. Къде бъркам?

Gdebi и Kpackage са графични програми, защо не опиташ добрия стар dpkg? Изтегляш бинарните пакети например в домашната директория, dpkg -i /път/до/пакетите . Относно редовете ./firmware-extractor: is a directory означава, че това не е файла, който ти трябва, а папка (не знам как си с английския). Направи операциите не през терминал, ако не си сигурен . Не прочетох внимателно написаното на сайта, но поне в превод това означава.

Gdebi и Kpackage са графични програми, защо не опиташ добрия стар dpkg? Изтегляш бинарните пакети например в домашната директория, dpkg -i /път/до/пакетите . Относно редовете ./firmware-extractor: is a directory означава, че това не е файла, който ти трябва, а папка (не знам как си с английския). Направи операциите не през терминал, ако не си сигурен . Не прочетох внимателно написаното на сайта, но поне в превод това означава.

Инсталирах пакетите, но нещо не е наред. Написах всичко необходимо в Usb Adsl Modem Manager, но не светва в зелено. В Ubuntu светват две чертички в зелено и когато натисна connect, светва цялото в зелено. А при Kubuntu стои бяло, без изобщо да реагира. На какво може да се дължи това?

Виждам, че версията за Kubuntu e 0.5.1, а тази за Ubuntu e 0.5.8 . Освен това, тук е казано:

Features Yet to Implement

...

- Make it all work KUbuntu

Възможно е във версията за Kubuntu да има неотстранени бъгове? Както "GDebi" (и всяко друго GTK приложение за Ubuntu) може да работи под Kubuntu, така и "USB ADSL Modem Manager for Gnome" може да работи под Kubuntu, но ще трябва да се инсталират допълнителни неща. За решаване на проблеми с Manager-а може да се види Troubleshooting страницата. Ето една извадка от там:

Firmware Not Loaded

This happens when either

- An firmware extract went wrong

- Conflicting firmware files in /lib/firmware

- Your trying to run the i386 package on a 64bit (i686) Install (go get the right DEB package)

If the firmware extract went wrong simply unplug and replug the modem, then if it doesn't prompt you right click on the tray icon and choose re-extract firmware.

Като използваш USB Modem Manager-a, настройките са по-лесни, но зависиш от софтуера, който може да има версия за една или няколко дистрибуции, но не и за всички. По-универсалният начин (макар че за всяко дистро може да има разлики) е сам да правиш настройките и необходимите ти скриптове.

Тук е казано следното за "подкарването" на този тип модеми:

There are two main ways to get the Speedtouch USB modem working on Linux. You can use the kernel drivers or the user space tools. Although the two approaches have a lot in common there are also significant differences...

Т.е има два начина. Единият е с драйвер (модул за ядрото). Като че ли това е случаят от единия от линковете (от LINUX-BG), който ти е дал @sanddaemon.

Вторият начин (поне така ми се струва) е да има някаква поддръжка в ядрото (изискването Kernels >= 2.6.10, Ubuntu > 6.10) и евентуално добавяне на firmware за устройството. Май такъв е случаят с ръководството на руски, което си ползвал. Между другото предполагам, че този документ от сайта на Ubuntu e оригиналът, който е ползван. Може да си опиташ късмета с него, поне до частта "Make a Bootscript".

За да ти проработи тази команда: "./firmware-extractor KQD6_3.012", трябва в работната ти директория (провери я с "pwd") да се намират firmware-extractor и файлът със самият firmware - KQD6_3.012 (провери ги с "ls"). Преди това трябва да си направил firmware-extractor изпълним файл (командата "chmod +x firmware-extractor"). При теб по някаква причина се е създала директория с име firmware-extractor.

Редактирано от trosho (преглед на промените)

какъв е проблема да ползваш версията на Убунту в Кубунту??? до сега не съм имал проблем със стартиране на gtk в Кубунту и обратното..

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.