Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за: Kubuntu, Tilix, Debian

Featured Replies

Привет на всички!

Искам да помоля за помощ - как да си инсталирам ДЦ++ на debian etch. мерси предварително!

• Отговори 610
  • Прегледи 85,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Привет на всички!

Искам да помоля за помощ - как да си инсталирам ДЦ++ на debian etch. мерси предварително!

През wine, но имам спомени че за линукс има достатъчно клиенти за тази мрежа

maicky, с FireFox е същата работа..стигам до извода, че flash-a за Linux не е толкова добър колкото на win.. Сега съм бета версията на flash 10 и ми се струва, че върви по-нормално.

Да, така е. За Адоб Линукс не е целева група, така че за колкото остане време...

Привет на всички!

sudo apt-get install linuxdcpp

Това се води най-доброто DC за linux, но не поддържа теглене от всички възможни източници, а само от един..което според мен малко обесмисля използването на DC.

Можеш да пробваш с wine както те е посъветвал capnemo. Тествах ApexDC преди известно време, но не работеше задоволително добре..търсачката намираше по 2-3 източника на файл, който го има над 20 пъти..е пак е по-добре от linuxdcpp в това отношение. Просто няма задоволителен заместник на StrongDC/ApexDC под linux..

Относно flasha-а ясно какво е положението. Да се надяваме, че Adobe направят по-качествен плъгина или пък opensoure заместителя да стане достатъчно добър..

мерси за бързия отговор, и още нещо - нали в debian etch има movie Player. та с него безпроблем ми тръгват всички филми, но - как може да увелича размера на субтитрите, че е много дребен, пък аз съм с по-голям екран sad.gif ?

За Mplayer ли става дума? Ако да погледни тук или тук

Лично на мен най ми харесват Kaffeine и VLC за гледане на видео. И на двата големината на субтитрите може да се променя от настройките в графична среда. Ако искаш ги пробвай

За Mplayer ли става дума? Ако да погледни тук или тук

Лично на мен най ми харесват Kaffeine и VLC за гледане на видео. И на двата големината на субтитрите може да се променя от настройките в графична среда. Ако искаш ги пробвай

Не, за Movie Player става дума, ето го при мене как е:

vlc-to го мъчих доста и не можах да подкарам никакви сунтитри, пък kaffeine мн зле ми върви на Гном-а, макар че си имам и КДЕ приложения, които ползвам под Гном, ама тва едвам се стартирва...

post-102794-1214724968_thumb.png

Редактирано от bademka (преглед на промените)

Не, за Movie Player става дума, ето го при мене как е:

vlc-to го мъчих доста и не можах да подкарам никакви сунтитри, пък kaffeine мн зле ми върви на Гном-а, макар че си имам и КДЕ приложения, които ползвам под Гном, ама тва едвам се стартирва...

Това, което имаш е Totem- програмата по подрадбиране, с която идва гном. Предполагам, че си и с xine backend. Както и да е, за да промениш големината на буквите просто на табът Редактиране като кликнеш>настройки и ти се появява отдолу Шрифт. Избери си колко голяма да бъде.

Едит---

при теб е на английски. Значи Edit>Properties>Font

Edit 2 ---

Kaffeine е за KDE, а vlc е доста добро приложение, но тотем ще ти свърши работа.

Редактирано от Linux_user (преглед на промените)

пробвах така, обаче не ги променя, остават си същите, поне се променя на кирилица да може да се четат, ама големината как ли не я мъчих sad.gif Междру другото, ако това е Тотем, то много ми харесва, макар че не може да се осветлява филма, май ще мъча пак vlc-to :)

сега сложих vlc-to, ама никакви субтитри не ми показва sad.gif

А някой знае ли къде в Линукса се държат бисквитките, и всички ония неща, които се събират по времето, когато си в интернет, искам да си поизчистя малко харда ;( :)

и още един мисля, че последен въпрос - как мога като си пусна линукса да ми се зареждат настройките на nvidia-a driver-a от nvidia-settings - примерно, като осветля екрана, следващия път да не го правя пак а при пускане да става само, както при Уиндоус?

Относно настройките зa автоматично пускане на nvidia-settings ---> Desktop-Preferences-Sessions-StartupPrograms и пишете: nvidia-settings --load-config-only

А някой знае ли къде в Линукса се държат бисквитките, и всички ония неща, които се събират по времето, когато си в интернет, искам да си поизчистя малко харда ;( :stop:

Няма да го изчистиш кой знае колко. Бисквитките не заемат много. Ако все пак искаш да ги махнеш, има опция в повечето браузъри- ти с кой си? Иначе бисквитките се пазят в директория на самата програма, в която няма нужда да ровиш, ако не се лъжа в usr/share/...

Няма да го изчистиш кой знае колко. Бисквитките не заемат много. Ако все пак искаш да ги махнеш, има опция в повечето браузъри- ти с кой си? Иначе бисквитките се пазят в директория на самата програма, в която няма нужда да ровиш, ако не се лъжа в usr/share/...

Този път се лъжеш, бисквитки, кеш на броузера, локални настройки и т.н. се пазят в ~/.firefox ~/.mozilla и подобни в зависимост от броузера. Но си абсолютно прав че няма никакъв смисъл да се чистят, заемат много малко дисково пространство :clap:

Този път се лъжеш, бисквитки, кеш на броузера, локални настройки и т.н. се пазят в ~/.firefox ~/.mozilla и подобни в зависимост от броузера. Но си абсолютно прав че няма никакъв смисъл да се чистят, заемат много малко дисково пространство :clap:

А ~/.firefox ~/.mozilla къде са? В домашната директория, /tmp или?

А ~/.firefox ~/.mozilla къде са? В домашната директория, /tmp или?

:clap:

~ означава домашната директория на потребителя. Ако се намираш нейде из дървото на директориите и напишеш cd ~ това ще те прати в твоята домашна директория. Т е ако името на потребителя е tester ~/.mozilla e /home/tester/.mozilla

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

сега сложих vlc-to, ама никакви субтитри не ми показва sad.gif

Settings -> Preferences -> Input / Codecs -> Other Codecs -> Subtitles -> Subtitles text encoding го слагаш на CP1251 и си готова

Е кажете къде точно, не искам друг да вижда кво съм правила в нета biggrin.gif

Settings -> Preferences -> Input / Codecs -> Other Codecs -> Subtitles -> Subtitles text encoding го слагаш на CP1251 и си готова

Туй го оправих, голям тормоз беше, ама го набарах и сега няма отърване от мене, само филми му пускам :)cool.gif

Е кажете къде точно, не искам друг да вижда кво съм правила в нета biggrin.gif

Туй го оправих, голям тормоз беше, ама го набарах и сега няма отърване от мене, само филми му пускам :clap:cool.gif

Приятно гледане на филмте :P

За бисквитите от самите браузъри така:

Opera: Tools - > Preferences -> Cookies -> Manage Cookies

FireFox: Edit -> PReferences -> Privacy -> Show Cookies -> Remove Cookies/Remove All Cookies

ПП: не откривам cookie-та в ~/.opera и ~/.mozilla/ или може би не са txt файлове както под win :clap:

Редактирано от the_X_files (преглед на промените)

Ако искаш да си заличиш следите, не е нужно да търсиш къде са cookies. Направо замиташ с голямaта метла - във Firefox Tools->Clear Private data... .

Ако искаш да си заличиш следите, не е нужно да търсиш къде са cookies. Направо замиташ с голямaта метла - във Firefox Tools->Clear Private data... .

мерси :)

а сетих се още нещо - как мога да си сложа картинка още в началото, вместо да ми изписва ония букви като на някой филм (bootsplash) :yanim:

Приятно гледане на филмте :blink:

За бисквитите от самите браузъри така:

Opera: Tools - > Preferences -> Cookies -> Manage Cookies

FireFox: Edit -> PReferences -> Privacy -> Show Cookies -> Remove Cookies/Remove All Cookies

ПП: не откривам cookie-та в ~/.opera и ~/.mozilla/ или може би не са txt файлове както под win :yanim:

кукитата под линукс се намират в ~/.mozilla/firefox/name_of_profile/cookies.sqlite т.е. в база данни

кукитата под линукс се намират в ~/.mozilla/firefox/name_of_profile/cookies.sqlite т.е. в база данни

Ясно, мерси за информацията

ох изтрих си мнението, не мога да го махан смотъния браузър, щото ще махна gnome-desktop ... sad.gif И тва при всяко пускане на компа ми се стартирва барабар с темата у форума!

ох изтрих си мнението, не мога да го махан смотъния браузър, щото ще махна gnome-desktop ... sad.gif И тва при всяко пускане на компа ми се стартирва барабар с темата у форума!

По първия проблем- началният Splashscreen си го избираш от gnome-look.org и си го инсталираш, както е дадено в инструкциите. А относно браузъра- с кой си? Epiphany или Mozilla Firefox/Iceweasel? Началната страница се променя от настройките на програмата, за Firefox/Iceweasel е Edit>Preferences>променяш Home Page с каквото искаш ;)

Какъв tool използвате за спиране/пускане на услуги(services) при стартиране на системата?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.