Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Джордж Буш: Иран заплашва България

Featured Replies

Според американския президент Джордж Буш предвид обявения от иранските ръководители напредък в балистичните ракети няколко държави от Източна Европа вече би трябвало да са под иранска заплаха. Сред тях са България, Румъния, Гърция, а вероятно и Полша, Унгария и Словакия, обясни президентът на САЩ.

Буш говори пред Националния университет по отбрана във Вашингтон и отново защити идеята на Вашингтон за разполагане на противоракетна отбрана в Полша и Чехия. Според Буш ПРО е спешно необходима заради нарастващата заплаха от Техеран. Разузнавателните служби на САЩ смятат, че с чуждестранна помощ Иран би могъл да създаде междуконтинентална балистична ракета преди 2015 г.

Оръжието ще е способно да достигне САЩ и цяла Европа, допълни още Буш. Той потвърди, че намерението на Щатите да включат Европа в щита не е насочено срещу Русия, а срещу "неблагонадеждни държави". Буш изтъкна, че американската противоракетна система лесно може да бъде преодоляна от руския ядрен потенциал.

"Всеки коментар на думите на президента Буш в момента е излишен, преди да се получи официалната позиция на САЩ", заяви пред "Всеки ден" зам.-министърът на външните работи Феим Чаушев.

От друга страна, посланикът на Румъния в НАТО Сорин Дукару заяви, че се водят разговори за допълнителен проект на НАТО, който да защитава югоизточната зона на алианса от ракетни удари. Проектът обхваща Турция, България, Румъния, Южна Италия и Хърватия, ако бъде поканена. Румъния, България, Турция не са част от американския проект, защото той се отнася до защита от интерконтинентални балистични ракети, а тази зона не е уязвима, допълни Дукару.

"Проблемът, който се поставя на ниво алианс, е да се допълни този американски проект с план на НАТО, който да защитава непокритата част, югоизточната зона на аялианса, от заплахи с ракети с близък и среден обхват на действие", подчерта посланикът.

Изказването на Буш дойде ден след обявеното от американския министър на отбраната Робърт Гейтс, по време на посещението си в Прага, евентуално забавяне в разполагането на ПРО на територията на Чехия и Полша. Буш почти едновременно с това поиска от Конгреса и финансиране, което да задоволи "спешните" нужди на обектите от ПРО.

Източник: Дума

И понеже го няма Варшавският договор, какво ни остава? Не знам и аз! Турция нападна Щатите, които контролират Ирак! Тогава как ли ще ни спасят тия ракети? Ако трябваше да гласувам, бих гласувал за това, Русия да разположат ракети на наша територия!

Иран заплашвал България... ВЕРНО!?

А-а-а-а, ма това според оня малоумник, според когото дори глистите в червата на затлъстелите "американци" са персийско производство (щото иранците не са араби, а персийци, ако не ви е известно... като и предполагах).

Нищо де, за нашего брата сащеца (сащец е гражданин на САЩ, американец е доста по-широко понятие, ао трябва да сме точни)

всичко от Русия на юг е или арабин или китаец!

Когато Иран нападне България... аз лично ще се самоубия в знак на протест пред Иранското посолство на бул. "Васил Левски" в София!!!

Аман от тексастски малоумници, които чифутите си поставят като плашило за света...

И защо пък иранците ще си хабят ракетите точно по нас?

И защо пък иранците ще си хабят ракетите точно по нас?

и аз това се чудя!точно пък нас.... ;)

Абе глупости...Поредната малоумна изцепка на чучелото Буш.

Ха-ха...на тоя тексаски селянин кога му изтича мандата? biggrin.gif

Още като видях заглавието на новината ми стана весело. Това са глупости - САЩ се опитват да създадат излишно напрежение в Близкия Изток.

А-а-а-а, ма това според оня малоумник, според когото дори глистите в червата на затлъстелите "американци" са персийско производство (щото иранците не са араби, а персийци, ако не ви е известно... като и предполагах).

Известно ни е. Всеки поне от обща култура го знае това.

А дано да го знаят и повече, че на фона на тия учителски стачки, нищо чудно лапетата... тийновете (да сме модерни все пак) да почнат пак да вярват, че щъркела носи бебетата...

А дано да го знаят и повече, че на фона на тия учителски стачки, нищо чудно лапетата... тийновете (да сме модерни все пак) да почнат пак да вярват, че щъркела носи бебетата...

А, младежта едва ли знаят много по въпроса. Имам съученици, които не правят разлика между Иран и Ирак. Имах в предвид хората в по-зряла възраст.

Пък и да нямаше стачки, едва ли разликата щеше да е голяма...

Няма значение, отклонихме се от темата.

Румъния, България, Турция не са част от американския проект, защото той се отнася до защита от интерконтинентални балистични ракети...

След като Иран не разполага с междуконтинентални ракети срещу кого е насочена новата американска инициатива? Или Буш пак е казал глупост?

Всички Империи в човешката история са се разпадали по една или друга причина.

Не идва ли началото на края и на "Американската мечта" ?

Дали и колко време ще издържи срещу Арабите,Близкият изток,Азиатските тигри,Китай и Русия и не на последно място Европейският съюз ?

Реалната подкрепа/кой на кого?/,май е само от т.н. Държава Израел.

Със съвременните темпове на развитие,някъде около 50 години са предостатъчни !

А може би съм прекален оптимист,за да им давам толкова време ?

А дали когато изчезнат няма да повлекат целия свят със себе си?

Абе ако питате мен Буш си е съвсем на мястото поставен... така и така всяка година "помощите" за Израел се увеличават и го плащат това обикновените сащци... а иначе е ясно... Джордж Храста е без корени вече.

Бедата е, че на негово място ще посадят още по-голямо "дърво"!

Всички Империи в човешката история са се разпадали по една или друга причина.

Не идва ли началото на края и на "Американската мечта" ?

Дали и колко време ще издържи срещу Арабите,Близкият изток,Азиатските тигри,Китай и Русия и не на последно място Европейският съюз ?

Реалната подкрепа/кой на кого?/,май е само от т.н. Държава Израел.

Със съвременните темпове на развитие,някъде около 50 години са предостатъчни !

А може би съм прекален оптимист,за да им давам толкова време ?

Оптимист си... ми се струва : )))

Много добре казано

Някои от изредените от теб държави са съюзници на САЩ и никоя от тях не е заинтересуване от бърз крах на Америка. В момента се провежда политика на плавен спад на курса на долара. Интересите на тези страни са прекалено оплетени за да има резки промени.

Бедата е, че на негово място ще посадят още по-голямо "дърво"!

Тук съм песимист, Буш е уникален, уникално дърво, трудно ще бъде надминат. :speak:

палячо

лошото е , че много му вярват

The only Bush I trust is my own

Това, което мен ме фрапира беше, че след първия му мандат отново го преизбраха. Тъкмо се заканваше за военни действия спрямо Ирак и се надявах, че ако не спечели, може би няма да има нападение, но то какво стана.

Аз и до ден днешен не мога да проумея как изобщо го избраха вместо Ал Гор на времето.

Май мястото на темата ще стане "празни приказки и забава" :P

Някой въобще направи ли си труда да прочете цялата статия, а не само заглавието и?

В обхвата на новите ракети попада не само България,ами и Чехия.А в момента от там САЩ срещата отпор срещу разполагането на елементи (разбирай бази) от "ракетния щит".....

На никого не му е притрябвала България, защото ние вече си дадохме съгласието.Пентагонът просто си прокарва идеята в цяла Източна Европа да има бази на САЩ и ако среща отпор -в смисъл, ако някъде задата въпроса "За какво , по дяволите ни трябват бази и ПРО-нас никой не ни заплашва?",тогава Буш се появава и казва :"Неее!Вижте-ей ги къде са лошите момчета с чалмите,и вече имат ракети да стрелят по вас!Заради това ще трябва да ви защитим"

Разбира се не с тези думи,но като прочетете горната стаия се свежда до едно изречение :"Техеран вече разполага с ракети да достигне и Чехия,така че, не слушайте руснаците-ние ще ви "защитим", като си направим базите!"

p.s.поставил съм думата защита в кавичкаи,тъй като "американската защита" я видяхме в Косово и т.н.

AciDBurn:

Аз и до ден днешен не мога да проумея как изобщо го избраха вместо Ал Гор на времето.

Човече, ама ти сериозно ли... недей де, все пак доколкото забелязвам се водиш модератор, което значи, че поне можеш

да следиш информацията...

Накратко: Храста спечели с гласовете на 40 000 повече избиратели пуснали бюлетина за него в щата Флорида.

Дотук добре... само дето брата на същия този храст е бил управник на този щат по него време!

Ако още не ти е ясно, човек от тамошния (за Флорида) ЦИК се назначава от брата на Храста... другия Храст!

Само не ми казвай, че още не ти е ясно... че ще взема позиция срещу стачката на учителите и ще

цитирам Ахмед Доганов: "90% от учителите ви не струват!"

AciDBurn:

Човече, ама ти сериозно ли... недей де, все пак доколкото забелязвам се водиш модератор, което значи, че поне можеш

да следиш информацията...

Накратко: Храста спечели с гласовете на 40 000 повече избиратели пуснали бюлетина за него в щата Флорида.

Дотук добре... само дето брата на същия този храст е бил управник на този щат по него време!

Ако още не ти е ясно, човек от тамошния (за Флорида) ЦИК се назначава от брата на Храста... другия Храст!

Само не ми казвай, че още не ти е ясно... че ще взема позиция срещу стачката на учителите и ще

цитирам Ахмед Доганов: "90% от учителите ви не струват!"

Това го знам и то не само от Фаренхайт 9/11 (да не забравяме и паметното му встъпване в длъжност и с какви плакати го посрещнаха хората пред Белия дом). Не съм малоумна и подмятането за модераторството няма нищо общо - първо, че съм модератор на подфоруми, които нямат нищо общо с политиката и второ може пък да съм тъпа и абсолютно неинформирана biggrin.gif .

Няма значение - просто подметнах възмущението си по отношение на Джордж Буш и най-вече за преизбирането му за втори мандат.

П.П: Трихо е прав - оспамихме темата, не е зле някой модератор да хване метлата.

Абе ако питате мен Буш си е съвсем на мястото поставен... така и така всяка година "помощите" за Израел се увеличават и го плащат това обикновените сащци... а иначе е ясно... Джордж Храста е без корени вече.

Молодець.

По 40 милиона парчето, САЩ шитна 8 невидимки. Подари ни още вакуумни бомби, дупчещи до 100м под земята. Я мечка на кълбо, я кучешка камара. Бил имал 11 000 балистични ракети, чуеш ли. Пийте си спокойно водката "Путинка". Ние ви пазим.

Молодець.

По 40 милиона парчето, САЩ шитна 8 невидимки. Подари ни още вакуумни бомби, дупчещи до 100м под земята. Я мечка на кълбо, я кучешка камара. Бил имал 11 000 балистични ракети, чуеш ли. Пийте си спокойно водката "Путинка". Ние ви пазим.

:)

Нищо де, за нашего брата сащеца (сащец е гражданин на САЩ, американец е доста по-широко понятие, ао трябва да сме точни)

всичко от Русия на юг е или арабин или китаец!

Когато Иран нападне България... аз лично ще се самоубия в знак на протест пред Иранското посолство на бул. "Васил Левски" в София!!!

Аман от тексастски малоумници, които чифутите си поставят като плашило за света...

И аз съм на същото мнение :shake_puter:. Всеки случай е крайно време си приберем "рейнджърите" и да оставим Америка да си сърба сама попарата. Не е необходимо да се харчат толкова пари за защитаване на чужди интереси

Молодець.

:) Ха, брей че успокоение, по-скоро бих казал че не пазите, а буните и създавате проблеми... но това е друг въпрос нали ;) Корена на проблемите в близкия изток са 2- Израел и САЩ.. останалото е следствие само.. А за милионите, ще ви приседнат някой ден .. не се радвайте толкова на бомбите си, самолетите си и танковете си.. видяхме какво стана с тях в Ливан laugh.gif

А водката Путинка е по-добра от уискито Бушко във всеки един случай ;)

Редактирано от Devians (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.