Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита

Featured Replies

• Автор
http://www.shadowserver.org/wiki/pmwiki.ph...irus60-DayStats
  • Отговори 1,4k
  • Прегледи 160,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами аз като ви говорех,че PC Tools ще падне вие не вярвахте.Комодо и Online Аrmor винаги са били челни...а и в Форума на Комодо четох че ще има изненади!

• По молба на stefanvalja пускам обобщените резултати. Прието е средноаритметично осредняване на резултатите от "активно"-то и проактивното засичане за последните 5 теста. "Осредняването" е прието като

• Момче, за последен път влизам в диалог с теб! За по нататък ще ти давам директен- игнор! 1. Никъде не казано, че НОД или която е да е друга програма, трябва задължително да засече даден непознат

Публикувани изображения

Тази странна дванадесетица ми изглежда като постижение на мечтател-шампион по самовнушения и съответно с нулева лична практика с всички тях. Дано графиките и анализа са над това трагикомично дереже... Поздрави

Ха ха ха....винаги ми е смешно като те чета. Ако погледнеш резултатите от теста за ноември, ще видиш, че има съвсем малко разместване в челото... Ами ти наистина си ми много интересен- колко пъти да повтарям на теб и на тия дето евентуално ше "скочат", че това не е класация "от личен опит", а е р е з у л т а т о т м а т е м а т и ч е с к а о б р а б о т к а н а р е з у л т а т и т е, получени от тестове на една компания! Колко пъти още трябва да го повторя, за да ти го н а б и я в главата? Честно казано почваш да ме дразниш с подобен тип реплики...като, че ли аз това си го измислям! Не е необходимо да имам абсолютно никаква практика с даден продукт, за да направя математическа обработка на някакви числа! Да не съм луд, за да сменям през ден-два програми на по 3-4 компютъра, само и само да "придобивам опит" с тях!? :)

Знаеш ли....реших... заради такива като теб- няма да давам никакви графики и анализи....не заслужаваш! :nono:

"Да не съм луд, за да сменям през ден-два програми на по 3-4 компютъра, само и само да "придобивам опит" с тях!?" С подобно мислене никога няма да придобиеш собствени преценка-оценка-мнение.Не си губи времето със статистическа обработка на чужди стъкмистики - няма смисъл.Поздрави

Не си губи времето със статистическа обработка на чужди стъкмистики - няма смисъл

Глей си работата.....и си "придобивай опита"....Ама като гледам при теб "количественото натрупване не води до качествено изменение", а води само до едно още по-голямо лутане и до почти ежедневна смяна на програми, мнения и настроения, коренно противоположни на тези от предния ден!

Нека не спамим. Symantec 9 си е на този компютър от 2005 г. Не го възхвалявам като тези с Нод 32... Поздрави

Ето една класация според немския ComputerBase.

clipboard01j.jpg

Ето една класация според немския ComputerBase.

clipboard01j.jpg

Класацията изглежда относително обективна. Изненадващо е положението на eScan Ant-virus който в други класации е доста назад. Ако се погледне реално- първите 7 са в рамките на 1.8%, което е в границите на статистическата грешка и за мен практически са равни....с други думи това се равнява на разлика от 18 вируса на 1000....нищо не е....

Това са резултатите от av-comparatives.

Да, но за текущия тест. Класацията която правя аз, на базата на резултатите на av-comparatives, отчита представянето на програмите във времето, а не само от последния тест, което е и по- обективно!

Да, но за текущия тест. Класацията която правя аз, на базата на резултатите на av-comparatives, отчита представянето на програмите във времето, а не само от последния тест, което е и по- обективно!

Аз не съм коментирал твоите статистики, а само казах на iovi, че резултатите в ComputerBase са взети от av-comparatives

Ако се направи опит за по-внимателно и обективно вникване в резултатите на Av-Comparatives, може да се направи извода, че резултатите не са никак безпочвени и не са "изсмукани от пръстите".Резултати

Ясно се забелязва, че има права пропорционалност на количеството засечени зарази и количеството фалшиви аларми. Програмите с най-високи проценти детекция на зарази имат и най-висок процент фалшове. Затова и лидерите по детекция в крайна сметка получават оценка само Advanced, в същото време програми като Nod32, Kaspersky, Symantec... с по-ниска детекция, но и по-нисък процент фалш, получават оценката Advanced+.

Може да се забележи, че НОД32 и Касперски са абсолютно равни както по детекция, така и по фалшиви аларми, като със една идея по-добри резултати дава НОД-а, което е доста любопитно! Вижда се също така, че фалшивите аларми на двете програми са на границата на интервала [0-15], даващ оценката Advanced+, т.е за малко да не получат тази оценка!

В крайна сметка най-балансирана се оказва Symantec, която е много близко до лидерите по детекция, но за разлика от тях дава в пъти по-малко фалшиви аларми...на практика само 7!!! Много впечатляващ резултат на Symantec! Като се добави, че в момента това е най-бързо сканиращата програма, съм решил, след като ми изтече лиценза на Авира-та, да я сложа на нейно място. Единственият и недостатък, според мен, в сравнение с НОД32 е, че е по-тежка! Мисля, че на Symantec предстои да става още по-добра. Посоката на развитие е възходяща (съгласно диаграмата на годишния тренд cool.gif )

Много интересна промяна в класацията се получава, ако резултатите на AV-Comparatives се обработят по методикатана тестовете на AV-Test.org

За детекция:

от 98 до 100%- +2 т.

от 95 до 97% - +1 т.

от 90 до 94% - 0 т.

от 85 до 89% - -1 т.

под 85% - -2 т.

За фалшиви аларми:

от 0 до 5 - +2 т.

от 6 до 10- +1 т.

от 11 до 15- 0 т.

от 16 до 20- -1 т.

над 20 - 2 т.

Сумарният резултат е даден в таблицата. Таблица

Вижда се, че се получава доста голямо разместване в класацията, като тук едноличен лидер остава Symantec, а лидерите по детекция остават в крайна сметка едва в "златната среда"! Много любопитно!

С това може да се обясни защо на много от нас ни се струват, че някои тестове са "нелегитимни". Причината е проста- различен критерий за обработка и оценка на резултатите! cool.gif

http://virusinfo.info/attachment.php?attac...mp;d=1238573644 Изследванията им за февруари-март класират най-високо - на първо място Microsoft ! Като съпоставя с 15-тото му предпоследно място в предните тестове ми става смешно и весело.Microsoft е вече трети и тук http://mtc.sri.com/live_data/av_rankings/- детекцията според мен при тези тестващи е по-достоверна- няма измислени мечти над 91%.AV-Comparatives уникално са се "объркали" - резултатите им са такива каквито им се иска да са.Нека си ги четат и им се радват - аз съм им благодарен за подобреното настроение. Поздрави

втория линк показва есет на последно 31-во място! на първо е софос. тогава можем да си зададем въпроса как на вирус бюлетин от 10 години нода не пропуска вирус.

http://virusinfo.info/attachment.php?attac...mp;d=1238573644 Изследванията им за февруари-март класират най-високо - на първо място Microsoft ! Като съпоставя с 15-тото му предпоследно място в предните тестове ми става смешно и весело.Microsoft е вече трети и тук http://mtc.sri.com/live_data/av_rankings/- детекцията според мен при тези тестващи е по-достоверна- няма измислени мечти над 91%.AV-Comparatives уникално са се "объркали" - резултатите им са такива каквито им се иска да са.Нека си ги четат и им се радват - аз съм им благодарен за подобреното настроение. Поздрави

Линковете които си дал, не се отварят!

Детекция под 94-95% е доста ниска....замисляш ли се, ако както казваш, реалният детект, на повечето програми, е под 91%!? Това би било-ужас! би означавало, че доста редовно би трябвало да си посещаван от вируси!

резултатите на AV-Comparatives, AV-test са едни от най-реалните и достоверни. Както вече доказах- крайния резултат при класирането обаче се определя от приетата методика на оценка и обработка на резултатите! И както се вижда- струва си само да се "сгъстят" интервалите и веднага настъпва промяна в подредбата. Аз лично за по-точна, считам методиката на AV-Test.org. При нея интервалите на оценка са 5, а не само 2, както е при AV-Comparatives, а по-голямото количество интервали дава по-прецизна подредба на оценяваните критерии!

за да се види втория линк трябва да се махне тирето накрая. за първия се иска регистрация, но класация направена във форум...

AV-Comparatives и AV-test са едни от най-необективните - там все германски победители са като по задание.Доскоро руските тестове все от руски победители се печелеха. Не са лоши, но и не са чак толкова добри техните програми.Според мен 90% е изключително висока успеваемост. Поздрави

Имайте предвид, че тези компании не тестват антивирусните с всички вируси/заплахи в света, а само тези с тези, които те са си подбрали. Затова е възможна успеваемост над 90% . Относно тестовете на AV-Comparatives не съм съгласен, защото тестовете им са по-ясни от много други.

Имайте предвид, че тези компании не тестват антивирусните с всички вируси/заплахи в света, а само тези с тези, които те са си подбрали. Затова е възможна успеваемост над 90%.

Най-вероятно е така, но пък в крайна сметка, каквито и да са вирусите, те са били еднакви за всички! А факта, че едни хващат повече от други, говори, че вторите ги нямат в дефинициите си, което пък веднага показва, че и евристиките им са по-слаби, щом не могат да ги засекат чрез тях!

Относно тестовете на AV-Comparatives не съм съгласен, защото тестовете им са по-ясни от много други.

Ами то на Вирус бюлетин са им още по-ясни: те нямат и интервали, а само ДА или НЕ, т.е. МИНАЛ или НЕ МИНАЛ теста, което ни връща на ниво на оценяване в първи клас. cool.gif Колкото са повече критериите за оценка (интервалите), толкова по-точна и обективна е тя! :ph34r:

има нови резултати от тестовете на matousec - http://www.matousec.com/projects/firewall-...nge/results.php

Нали обясних вече,че тези резултати са за стените не за техните Hips-ове....какво ликуваш ...а и Ouposta е стара версия както и Online !!!

както виждаш никъде не съм изразил някаква емоция просто давам линк към резултатите. пък и не виждам лошо една стена да се оценява като такава. вече като излезне онлайн армор 3.5 официално резултатите може да се променят :yanim:

Comodo Internet Security 3.8.65951.477FREE 96% 10+ Excellent Странно - това е непостиган досега от никой продукт резултат... Приемам го като покана за ново инсталиране - явно присъствието на един водещ китаец там осигурява много сериозни резултати. Това са според мен единствените в света що годе достоверни тестове... Поздрави

Да това имам в предвид сега при Outpostи при Online Armor ще излязат нови версии и пак ще се разместят!!!Комодо слагат вътре BoClean и представи си какъв ще стане...

Аз примерно се радвам там от резyлтатите на Jetico\ Pc Tools.Препоръчвам за тези които искат лека стена -Jetico

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.