Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой се отказва от любовта?

Featured Replies

Като искате толкова много пари помислете как да ги изкарате.А не да ми дрънкате глупости :)

Тия дето си ги изкарваме сме си екстра :computer8:

• Отговори 121
  • Прегледи 24,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз мисля че човек по-скоро може безусловно да обича хората, без да е необходимо да си ляга с всички тях. Това е естествено качество, когато се отнася до безусловната любов. Тя е неразграничаваща.

• Не е задължително да се показва. Показването може да е само за показ наистина. Всичко е изкуството на това, което е възможно и свободен избор. Ако човек разбере че е по смислено да обича хорат

Тия дето си ги изкарваме сме си екстра ;)

Тогава значи ти остава и любовта да намериш и си муцка biggrin.gif

• Автор
Брей, не знаех че можете да го контролирате това чувство и да се отказвате от него, когато си поискате.

Може да се контролира това чувство...Сам му даваш воля и сам го спираш...колкото и да е тежко, понякога се налага...На някой може би не им се е налагало?!Не знам!Но знам, че когато е нужно и вредно за теб по-добре да спреш тези чувства...Чувствата се пораждат от начина на мислене...Мисълта контролира чувствата...Ние все пак сме хора и можем да контролираме, мислите си, чувствата си, и желанията си...

Какво значи да се откажеш от любовта? Нещо не разбрах?!?!

Ми на така, отказваш се и това е...Когато мислиш, че не могжеш да се справиш с това да си с един човек, който казваш, че обичаш се отказваш от любовта, защото те делят километри и другото е не искаш да работиш, за да си с човека, който обичаш...Абе сложна работа...За някой невъзможна...

А има и случаи в които трябва да се откажеш от любовта защото човека до теб има психични отклонения...Една приятелка имаше такова гадже, за което щеше да се жени, но се оказа, че има диагноза....която просто беше невъзможно да пренебрегне...децата и щяха да са болни от това, което и мъжа и...Тя нямаше избор просто трябваше да се откаже... sad.gif

Парите са преходни-кой ще ти гарантира,че за цяла една връзка или за един 25-30 годишен брак ще сте постоянно материално задоволени?

Така е преходни са...днес може да ги има, утре да ги няма и какво?!Сменяме човека ли?!? :rolleyes:

По въпроса с парите съм съгласна - ако имах, нямаше да ме е страх да родя дете и то не едно - три бих имала, само да имам с КАКВО да ги гледам. Остатъка от живота си ще посветя в гледане на деца, ако имах възможност да ги отгеждам. Любовта няма нищо общо с материализма... Там където съществува едното, другото не вирее :rolleyes:

Едно ще ти кажа, мила...Никога няма да ти стигат парите, за да имаш деца или дете...В днешно време е трудно и при тези заплати почти невъзможно да се устроиш сам без да си зависим от никой, без да разчиташ на никой...Сам да изградиш бъдещето си...Да имаш жилище, деца...Просто в днешно време това се намира в сферата на мечтите...Така, че ако сам не направиш мечтата реалност, може никога да не се решиш да родиш или да създадеш семейство...Знам, че е трудно и невъзможно...Но нито човек може сам, нито може да е безплоден...в каквото и да било...

Не мислиш ли, че е така в известна степен?!

Ако имам пари,едва ли ще ми е нужна любов.С пари се купува всичко,дори хубавите жени

А любов не може си купи!

Пф пари като вестници , днеска има утре нема ... това е ... когато беднотията влезе през вратата , любовта бяга през комина - народна мъдрост . И все пак всичко си има изключенията и всеки се стреми към някое от тях :rolleyes:

Така е днес ги има, утре ги няма...

А тази поговорка не я знаех?!

., а за любовта м/у двама възрастни... Ако аз съм в грешка, извинявам се. А и любовта не е едностранно чувство нали ?

Не си в грешка....

Да, любовта не е дностранно нещо...и не е едностранчива...Но любовта или я даваш на друг или не я даваш...

И наистина говорим за чувствата, които са душевното и емоционално състояние на нас като личности...

Всеки има нужда и търси любовта, освен, ако не е човек, който предпочита материалните неща...Но мисля, че тези неща зависят от възпитанието и средата в която е расъл човек!

Моята гледна точка е само едната страна на нещата...но винаги има две страни...ако двете страни в една връзка възприемат живота по различен начин...или в любовта...то няма начин дълго да останат заедно, не и в днешно време...не и в БГ...

Нещо не ми се връзва всичко написано...Вече стана токлова объркано.НО в едно съм сигурен,много хора тук които претендират,че обичат половинките си лицемерничат и комерсиалното в тях е в доста голяма степен

Нищо подобно не съм казал!Споделм мнение,че доста лицемерие виждам в хора които няма да го признаят дори и пред себе си.Вече имаше подобна тема във форума,но в друг раздел.

Не знам на колко години си,но не ти прилича да даваш оценка на мненията ми.

Явно съм видял,явно съм разбрал,явно не е единичен случай,за да дам теза.

аз в момента съм пас, защото предпочитам съм сама отколкото да се правя, че обичам. Аз съм откровена и просто не мога да се огъна да правя нещо насила, така че съвсем умишлено си слагам очила срещу любов, ще видим докога ще им държи UV-то cool.gif

• Автор
аз в момента съм пас, защото предпочитам съм сама отколкото да се правя, че обичам. Аз съм откровена и просто не мога да се огъна да правя нещо насила, така че съвсем умишлено си слагам очила срещу любов, ще видим докога ще им държи UV-то cool.gif

Няма да е за дълго...Максимум няколко години...

Вече си мисля, че се отказва от любовта този, който не е готов за нея.... sad.gif

Аз не те виня във нищо нима наричаш любовта комерсиална.Може би не си срещнал човека който те иска колкото и ти него.........Да лицемерието е за др тема.Мислиш ли ,че лецимернича.Всеки изпитва чуства и всеки по различен начин.

Иво!

Казвам,че виждам лицемерие в изказванията,не искам да изпадам в конкретика.Всеки иска да бъде обичан...хубаво...но в много случаи не е така и когато се заговори повечето говорят за това което искат,а не за това което е.Аз съм обичал,обичам и мен са ме обичали.Знам какво е.Лошото е,че нещата с днешната младеж отиват по дяволите.

Живея в Студентски град,ела и виж за какво си говорим...не вярвам всички такива създания да са събрани само тук.А тук е цветно и разнообразно що се отнася до географско влияние и култура.

Няма да е за дълго...Максимум няколко години...

Вече си мисля, че се отказва от любовта този, който не е готов за нея.... sad.gif

така е, права си, изобщо не се чувствам готова и старателно я избягвам.

Не знам...лесно е да се самозаблуждаваме.А и възпитанието в къщи е такова,та сме стигнали до тук.

"Да прегърнеш лошото...

-Никога няма да бъдеш разочарован.

-Но всеки път това е свързано с огромна болка...!

M.A.

Редактирано от Lestath (преглед на промените)

Не знам...лесно е да се самозаблуждаваме.А и възпитанието в къщи е такова,та сме стигнали до тук.

За едно съм съгласна с Muqen, не е честно, да слагаш всички под един показател, относно комерсиалността ! Можеби ще ти е по лесно, ако се опиташ да повярваш в това, че има и различни хора. Дълги години бях възпитавана, че семейството е най важно, лбов, привързаност, семейно щастие и можеби е било за добро... Но след години разбрах, че съм живяла в едно привидно и за хората идеално семейство, а се оказа, че ябълката е гнила отвътре. Бога ми, аз не желая такова семейство !

За едно съм съгласна с Muqen, не е честно, да слагаш всички под един показател, относно комерсиалността ! Можеби ще ти е по лесно, ако се опиташ да повярваш в това, че има и различни хора. Дълги години бях възпитавана, че семейството е най важно, лбов, привързаност, семейно щастие и можеби е било за добро... Но след години разбрах, че съм живяла в едно привидно и за хората идеално семейство, а се оказа, че ябълката е гнила отвътре. Бога ми, аз не желая такова семейство !

Не съм сложил всички,а повечето.Има разлика.Много добре знам,че няма еднакви хора,както и идеални.Така,че запазвам мнението си,че има доста лицемирие в много изказвания.

• Автор
така е, права си, изобщо не се чувствам готова и старателно я избягвам.

Браво кажи как става, че и аз да започна по твоя начин? :headphones:

Не съм сложил всички,а повечето.Има разлика.Много добре знам,че няма еднакви хора,както и идеални.Така,че запазвам мнението си,че има доста лицемирие в много изказвания.

Лицемерие ще има винаги не мислиш ли?!

Редактирано от ^^ANGELSING^^ (преглед на промените)

Аз пък не смятам, че любовтта е нещо, което можеш да подминаваш и избягваш. Тя не е пътен знак, който можеш да не видиш. Това е чувство, което или изпитваш или не. Да, можеш да пиеш кафе със всеки сращнат, да си легнеш с всеки срещнат, но не можеш да обичаш всеки срещнат. На сърцето неможеш да заповядаш ! :)

А лицемерни и комерсиални хора винаги ще има. Но нали целта е ние да не сме от тях...

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Аз пък не смятам, че любовтта е нещо, което можеш да подминаваш и избягваш. Тя не е пътен знак, който можеш да не видиш. Това е чувство, което или изпитваш или не. Да, можеш да пиеш кафе със всеки сращнат, да си легнеш с всеки срещнат, но не можеш да обичаш всеки срещнат. На сърцето неможеш да заповядаш ! :)

Ето затова те обичкам, щото мислиш като мен kiss.gif

...да си легнеш с всеки срещнат, но не можеш да обичаш всеки срещнат.

Аз мисля че човек по-скоро може безусловно да обича хората, без да е необходимо да си ляга с всички тях. :)

Това е естествено качество, когато се отнася до безусловната любов. Тя е неразграничаваща.

Понякога наричаме любов една съвкупност от физическо привличане, чувство за собственост, ограничения, ревност, обещания, страст, страхове и надежди, но това е преходно (и може би не е любов, а по-скоро израз на егото ни).

Любовта не ограничава, тя дава свобода, радва се с радостта на другите, отворена е, не завижда, не се вкопчва и е тук и сега, а не някъде в миналото или бъдещето.

Редактирано от Вало (преглед на промените)

Ето и аз да се изкажа по тази прочувствена за всеки романтик тема.

Първо искам да внеса малко разяснение в темата да се откажем от любовта.По точно от коя любов, защото тук се стигна до противоречиви изказвания.

В гръцкия език има три думи за любов ЕРОС - сексуална любов, ФИЛЕО - нашенското обичам и АГАПЕ - Божествена любов. Предполагам Ангелсинг пускайки темата е имала в предвид за тази АГАПЕ любов,понеже в българския под любов се разбира и секс ,обич ,привързаност и съкровенната любов.И така мога ли да се откажа от тази АГАПЕ любов? Първо искам да поразсъждавам какво разбирам аз за тази агапе любов.За мен тази съкровенна любов е любов която може да съществува единствено и само между един мъж и една жена.Да го обясня по нагледно да приемем ,че мъжът и жената са като ключа и ключалката,т.е. има един единствен уникален ключ за една ключалка , в някои случаи ключът може да влезе но да не превърти ,в други случаи може с огромни усилия да превърти - това са двойка които имат еднакви интереси ,желания ,НО има една невидима преграда и тя се усеща ,спира ,чувстваш ,че отдаването не е на 100% .За това както за една ключалка има само един ключ,така и един мъж може да обича с тази АГАПЕ любов само една жена,респективно жената мъж.Да се откажа от тази любов? Хм ,да видиш радостта в очите на твоето прекрасно цвете,да изтръпваш всеки път само щом си помислиш за нея хууух,когато изтощен се прибираш в къщи от мърсотията и арогантноста на този свят ,и тя е там и те сгрява с топлината на своята усмивка можеш само да изтенеш " Боже благодаря ти за нея".

Не ,че вече съм я намерил ,но знам ,че като я видя ще я позная.И така не бих могъл да се откажа от истинската любов ,от всички нейни заместители да,но от тази агапе никога.Аз съм на мнение ,че тя е като искрица която тлее в дълбините на всяко човешко същество и чака само да бъде разпалена за открие един съвсем нов свят от чувства.Но мнозина я пренебрегват или съзнателно се опитват да я угасят,предавайки се на сласти ,егоизъм и сребролюбие.Но тя е там тлее.

Пожелавам на всички да изпитат тази истинска Агапе любов,даже и на тези които не вярват в нея. :)

• Автор
Ето и аз да се изкажа по тази прочувствена за всеки романтик тема.

Първо искам да внеса малко разяснение в темата да се откажем от любовта.По точно от коя любов, защото тук се стигна до противоречиви изказвания.

В гръцкия език има три думи за любов ЕРОС - сексуална любов, ФИЛЕО - нашенското обичам и АГАПЕ - Божествена любов. Предполагам Ангелсинг пускайки темата е имала в предвид за тази АГАПЕ любов,понеже в българския под любов се разбира и секс ,обич ,привързаност и съкровенната любов.И така мога ли да се откажа от тази АГАПЕ любов? Първо искам да поразсъждавам какво разбирам аз за тази агапе любов.За мен тази съкровенна любов е любов която може да съществува единствено и само между един мъж и една жена.Да го обясня по нагледно да приемем ,че мъжът и жената са като ключа и ключалката,т.е. има един единствен уникален ключ за една ключалка , в някои случаи ключът може да влезе но да не превърти ,в други случаи може с огромни усилия да превърти - това са двойка които имат еднакви интереси ,желания ,НО има една невидима преграда и тя се усеща ,спира ,чувстваш ,че отдаването не е на 100% .За това както за една ключалка има само един ключ,така и един мъж може да обича с тази АГАПЕ любов само една жена,респективно жената мъж.Да се откажа от тази любов? Хм ,да видиш радостта в очите на твоето прекрасно цвете,да изтръпваш всеки път само щом си помислиш за нея хууух,когато изтощен се прибираш в къщи от мърсотията и арогантноста на този свят ,и тя е там и те сгрява с топлината на своята усмивка можеш само да изтенеш " Боже благодаря ти за нея".

Не ,че вече съм я намерил ,но знам ,че като я видя ще я позная.И така не бих могъл да се откажа от истинската любов ,от всички нейни заместители да,но от тази агапе никога.Аз съм на мнение ,че тя е като искрица която тлее в дълбините на всяко човешко същество и чака само да бъде разпалена за открие един съвсем нов свят от чувства.Но мнозина я пренебрегват или съзнателно се опитват да я угасят,предавайки се на сласти ,егоизъм и сребролюбие.Но тя е там тлее.

Пожелавам на всички да изпитат тази истинска Агапе любов,даже и на тези които не вярват в нея. :rolleyes:

Аз Имах предвид любовта между мъжа и жената ...макар, че за да е истинска трябва да влючва всички видове любов написани в поста ти!Да, обичаш някой със сърце, с душа и ум, и сила...

Макар, темата да не е точно в тази посока, може би насоката ти не е излишна!

Темата се отнася за взаимоотношенията между двама души които се обичат и единия се отказва да се бори за любовта си понеже не иска да даде нищо от себе си, за да пордължи да има развитие връзката ...

Аз мисля че човек по-скоро може безусловно да обича хората, без да е необходимо да си ляга с всички тях. :)

Това е естествено качество, когато се отнася до безусловната любов. Тя е неразграничаваща.

Разбира се, че може човек да обича безусловно хората. Но има нещо друго - не е задължително това да се казва или показва, нали. Може и дори точно обратното да се показва.

Разбира се, че може човек да обича безусловно хората. Но има нещо друго - не е задължително това да се казва или показва, нали. Може и дори точно обратното да се показва.

Може, но показването на нещо, в бъдеще се превръща в самото нещо.Маската, която нахлузваш се сратва с теб и ти се превръщаш в нея.

Маските са странно нещо, Maat-тя е за пред другите, по нея те те оценяват и с нея се съобразяват.Според маската и отношението към маскирания.С течение на времето придобиваш тъкмо тия качества, с които в началото са били игра.

Тоест маскираният филантроп с течение на времето се превръща в мизантроп. cool.gif

Не е задължително да се показва.

Показването може да е само за показ наистина.

Всичко е изкуството на това, което е възможно и свободен избор.

Ако човек разбере че е по смислено да обича хората и да вижда качества, да търси възможности а не ограничения и избере съзнателно да бъде добър с другите и дори да ги обича, първоначално вероятно тази доброта и обич са малко изкуствени. Като маска.

Но един ден маската става твоето лице. И причината за това е че всъщност тази маска е отражение на същността ни. А лицето което сме имали преди това, егоистичното вкопчване, отхвърляне и отричане всъщност не са истински. Преходни са, зависят от причини. Егото ни всъщност е маската, която не осъзнаваме. Маската която създава всички проблеми.

Когато маската на егото падне (или се трансформира) остава това което сме - абсолютно безстрашие, спонтанна радост и активно съчувствие(любов).

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.