Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изключвате ли си компютъра

Featured Replies

Използвам Stand By с изключени Wake on Keyboard/Mouse/Lan от BIOS-а. Когато не го ползвам - задължително го пускам в Stand By.

Редактирано от Izzy (преглед на промените)

много рядко а за рестартиране почти секи ден по 1 пат според зависи де кво права

Изкарах 11 дни без да го гася. Чувствително се забелязваше забавяне при стартирането на приложения и обикновените неща, като media player-a, браузъра и другите програмки. След рестарта ми изкара съобщение, че трябва да провери диска. Пуснах го да проверява. 50 000 файла провери. Екрана ми приличаше на сцена от матрицата, само че беше в синьо. От тогава съм се наплашил и не го оставям повече от 1-2 дни.

Аз лично не го гася защото постоянно сидвам разни торенти в много тракери! По въпроса за гасенето и пускането някой по нагоре написа че ако не прави нищо по добре да е огасен и аз съм на това мнение ако е въпроса само да стой включен по добре да не е! По другия въпрос че ще се прецакат частите това са глупости освен токов удар и разбира се нашата не компетентност друго не може да го прецака хардуерно имам предвид! Пък вируси, червеи троянци и темподобни може да ги хванеш дори и ако 5 минути ти стой включен компа гаранция няма ;) !

П.С. Пък и моето лично мнение е: В момента излязоха такива части на пазара че вече се чудя как да натоваря процесора за повече време на ли за това са ги направили толкова производителни не да стоят изключени! Трябва постоянно да се мъчат ;)

здравеите!аз го гася /компютара/всяка вечер,но имам страх от него,по 1 времв ми запецваше и тогава изчетох много книги и там никъде не пише че трябва да върви нон стоп или да се гаси,но в 1 пишеше че е хубаво да се рестартира всеки ден,незнам до колко е вярно,аз пък си мисля че може да се повреди от много рестарти.а относно разклонителите против токов удар-сестра ми имаше но като включи в всички дупки по нещо той се изключва/нали има едно копче на него-червено/та той изключва. sad.gif

Ние с компчето работим по 12-15 часа всеки ден ама и нанкаме заедно

Той мърка като писанката ми,но мен ме дразни всеки шум през нощта,а и като няма работа защо да стои включен

;)

Даже и да тегля нещо си продължавам на другия ден,пък на който му сийдвам ще ме чака да се събудя

;)

Ние с компчето работим по 12-15 часа всеки ден ама и нанкаме заедно...

Присъединявам се към мнението на уважаемата дама, макар и да не ме дразнят странични шумове - спя като тапир. От постоянните токови удари няма спасение, няма да пропусна да изкажа милите си чувства към E.on или както там се наричат angry.gif .

Ползвам разклонител срещу токови удари, но не разчитам на това. Разходът на ток не е кой знае какъв, особено на нощната тарифа, но и той все пак е от значение.

Принципно харченето на ел.енергия не ме притеснява. Компютъра ми си работи без ограничения във времето. Ако тегля нещо, оставям го колкото време е нужно, понякога цяла седмица. Включвам го винаги, ако в близките два часа ще съм около него, дори да не ми трябва в момента. Използвам го на пресекулки т.е. не съм пред него постоянно. На домашното PC съм сложила програмката Switch Off. Шумът не ми пречи, и обикновенно таймера за автоматично изключване е нагласен за 3:00, когато вече сладко-сладко спя. Телевизора е на същия режим.

Принципно харченето на ел.енергия не ме притеснява. Компютъра ми си работи без ограничения във времето. Ако тегля нещо, оставям го колкото време е нужно, понякога цяла седмица. Включвам го винаги, ако в близките два часа ще съм около него, дори да не ми трябва в момента. Използвам го на пресекулки т.е. не съм пред него постоянно. На домашното PC съм сложила програмката Switch Off. Шумът не ми пречи, и обикновенно таймера за автоматично изключване е нагласен за 3:00, когато вече сладко-сладко спя. Телевизора е на същия режим.

Моят е на 00:00 - просто ми харесва как изглеждат цифрите-не за друго cool.gifЗа всичко останало-и аз съм така

Моят е на 00:00 - просто ми харесва как изглеждат цифрите-не за друго cool.gifЗа всичко останало-и аз съм така
biggrin.gif Телевизора е на 00:00 - просто е най-лесно и бързо за нагласяне с дистанционното, дори на тъмно. Пък и няма ОС която да чакам да се зарежда в случай, че съм още будна.
biggrin.gif Телевизора е на 00:00 - просто е най-лесно и бързо за нагласяне с дистанционното, дори на тъмно. Пък и няма ОС която да чакам да се зарежда в случай, че съм още будна.

Зарежете настолните -много са шумни в сравнение с лаптопа.А и трудно се пренасят.... cool.gifbiggrin.gif:)

Значи ще си купя лаптоп. Твоят каква марка е?

Зарежете настолните -много са шумни в сравнение с лаптопа.А и трудно се пренасят.... cool.gifbiggrin.gif;)

А как вървят игрите на лаптопите за 1200 лева няма да ви казвам. Направо да не повярва човек: Crysis 640x480 NoDetails 1fps ... боли ме, че ми шуми ПЦ-то ... Не се изказвай така. На някой хора не им вършат работата лаптопите.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

746129_t.jpg

....На работата ги научих да си гасат компютрите вечер защото при някаква аномалия може и пожар да стане.Да не говоря за разхода за ток.

Това е хубава приказка. Принципно дали работи или не, няма особена разлика за повечето части. Вентилаторите не се броят :headphones: . Затова го оставям винаги включен, но когато няма никой вкъщи го спирам. Също и вечер за да не вдига шум. Така че често го изключвам, но най-вече заради шума.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Всяка сутрин в 7.00 го включвам докъм 1ч.през ноща,тогава си лягам.Едно време като имаше торенти в дата.бг бях сийдър и работеше нон сттоп,слуявало се е по 20-30 дни да не го гася.

А как вървят игрите на лаптопите за 1200 лева няма да ви казвам. Направо да не повярва човек: Crysis 640x480 NoDetails 1fps ... боли ме, че ми шуми ПЦ-то ... Не се изказвай така. На някой хора не им вършат работата лаптопите.

Точно!

Значи ще си купя лаптоп. Твоят каква марка е?

Баща ми има Fujitso Siemens.

Зарежете настолните -много са шумни в сравнение с лаптопа.А и трудно се пренасят.... cool.gifbiggrin.gif:help:

Бе за кво ти е да го местиш?(пък и не е чак толкова труден за местене де) Няма да обикаляме светя я.. Както каза xactoR - не ме боли тва, че шуми.(което не е толкова силно... ) Както казах бащата има, лаптоп ама го ползва само за работа и да преработва филми(там VirtualDub и etc...) Има една две игри, ама те са там некво монополи и блек джек.(това не значи че лаптопа е боклучест... :headphones: ) Все пак друго си е ПЦ-то - има много по-добри параметри, много по-голям монитор следователни и картина.. Бе лаптопа не може да се сравнява с ПЦ-то

Редактирано от thedemonhunter (преглед на промените)

Разбира се че го изключвам... Вкъщи се прибирам по 3-5 часа на ден... Тогава го включвам... През останалото време съм или на работа (заобиколен от 15 компютъра) или навън с приятели... Нощем седи включен само ако дърпам нещо спешно... Иначе се изключва...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.