Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За сираците в България

Featured Replies

Брей...Цял ден ме нямаше,и гледам - темата са развива...Все повече желаещи има да помагат...Супер! И аз се надявам до средата на седмицата да стартираме официално кампанията,и всеки един от нас да започва да рекламира идеята по всякакви възможни начини. Оптимист съм - виждам тук много добри хора,готови да окажат помощ...И мисля,че начинанието ни ще има успех. ;)

• Отговори 368
  • Прегледи 55,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

• Автор

Благодаря на всички, които отделиха време и направиха банери за нашата инициатива! Благодаря и на тези, които все още изготвят такива!

Относно това да се използват по-малки като размер банери в други форуми, мисля че няма да има проблем да се направят и такива. Важно е популизирането на идеята ни да бъде по-голямо.

По въпросът за смс-ите Динди е отговорила точно и ясно. Може би някога, по нататък във времето .....

Гласност ще има, тогава когато направим нещо и когато има резултат. Сега звучи несериозно.

Най-голямата ни реклама ще бъде осъществена с помощта на потребителите на www.kaldata.com в интернет и реалното пространство.

Тази акция е първа, за това е и толкова трудна. На пръв поглед всичко изглежда лесно и просто, но сами се убедихме, че не е така.

Освен обувки /в частност маратонки или гуменки/ и чорапи, децата имат нужда и от книжки за отцветяване, книжки с картинки, фулмастери, цветни моливи, блокчета за рисуване, кубчета за игра и др.

Още веднъж благодаря за помощта, която оказахте и която вярвам, ще продължите да оказвате!

Редактирано от RA4NA (преглед на промените)

Аз мога да направя клипче, с цялата информация за нуждите и изобщо ще включва всичко свързано с инициативата, и след това ще го качим в различни саитове(все ще спомогне мъничко за разспространението :rolleyes: ) .

тъй...

нямаше ни три дена и какво да видя - темата не само набъбнала откъм постове, а и откъм помощ...

супер сте...

преди да започна да чета бавно и внимателно да кажа относно размерите на банерите...

не разбирам от направата им, но според мен като се избере кой банер ще е, размерите ще бъдат в зависимост от сайтовете, които ще помагат да го слагат при тях...

като кажат големини и разположение, такъв и ще се прави...

тук може би по-голямо натоварване за известно време ще има човека, който го е направил...

още веднъж - евала на всички...

сега ще чета...

Редактирано от algor (преглед на промените)

Всичките ми опити да направя нещо се провалиха заради драстично нарастващият обем. Направо се чудя, защо изобщо реших да правя анимация! Ето един елементарен вариант:

projectanimation34ir6.gif

Всичко е редактируемо, ако има значение.

Всичките ми опити да направя нещо се провалиха заради драстично нарастващият обем. Направо се чудя, защо изобщо реших да правя анимация! Ето един елементарен вариант:

Всичко е редактируемо, ако има значение.

Много добре е направено, само че е много тъжно... sad.gif

тъй като в петък бяхме извън страната, докладвам сега...

в сметката в лева има 1500 лева, които сме дарили с Мадона...

в сметката в евро няма нищо...

използвам случая да помоля нещо...

когато дарявате пари (без значение колко) пишете си някъде имената...

дали в основанието, дали на друго място няма значение...

това ми трябва за да се изнася информацията с имената на дарителите...

тези, които не желаят да им се оповестяват имената като дарители, нека ми пишат ЛС, но да си попълват данните в документа при внасяне...

днес нямах никакво време, за да се видя с Ралица Филипова, но и това ще направя...

просто казвам, че не съм забравил, а е поради липса на време...

мерси...

пп.ще взема тия дни някакъв апарат и една карта мобилна...

моля да се идентифицира някой човек, който си стои в къщи предимно или работата му е свързана със стоене в къщи...

нека изяви желание да даде някакъв стационарен телефонен номер и този мобилния, който ще взема да бъде при него също, защото ще има хора, които ще се обаждат за информация, а и ще има такива, които ще звъннат просто ей така за да се уверят, че има живи хора, които наистина стоят зад тази инициатива...

без телефони сме за никъде...

Много добре е направено, само че е много тъжно... sad.gif

Ти нещо весело ли откриваш? Точно от теб да го прочета...

Най-после и аз се добрах до тази тема.Ще събера каквито дрешки имам и ще пусна някой лев по сметката другата седмица.Имам възможност да пътувам през почивните дни и понякога ще мога да отскачам до Илаков рът.Ако има някой от София на който да му се пътува с мен ще се разберем ей така да ги видим малките разбойници и да има занесем по някой шоколад или някакво друго лакомство.Това е от мен.Сори за закъснението.

Редактирано от ivo23 (преглед на промените)

Ти нещо весело ли откриваш? Точно от теб да го прочета...

Ми тъжно е, тъжна съм, защо приемаш думите ми погрешно?! sad.gif

Ми тъжно е, тъжна съм, защо приемаш думите ми погрешно?! sad.gif

По-весело. Знаеш ме какъв съм...

Един опит:

project76gw5.gif

Времетраенето се визуализира различно в ACDSee и Photoshop и може да го корегирам при нужда.

Редактирано от vorfax (преглед на промените)

p2od7.giffamom1.jpg

Браво breez, но ако не се бях върнала назад нямаше да ги забележа. То май е време да ги съберем всичките в един пост, да се обсъдят утре и да изберем крайния вариант...

Нека споделя моя опит. В 8-ми клас, в новото училище от моя клас се запознах с 1 момче. Станахме мн добри приятели и тн. След време тя ми сподели че всъщност е сираче и че няма родители. Гледах да внимавам по тази тема, да и помагам и тн. Към края на 10-ти клас, леля и, с която живееше, я изгони и тя трябваше да отиде в дом за сираци. Аз и моето семейсто веднага се отзовахме и я осиновихме. Само да кажа че процедурата трая мноооого дълго и не проключи. После ще разберете защо. И така лятото на миналата година я зехме да живе при нас. Наще направиха и невъзможното за да я заведът в гърция, щото още няма попечителски права над нея и фактически нямаха право, а те искаха да направят това за нея. Беше голяма разправия. В края на крайщата тя замина с нас. Жививя с нас. От нищо не беше лишена. Поличаваше пенсия за това че е сирак, майка ми и я внасяше в сметка да и се натрупват и ние сме и давали пари за всичко. В някой отношения имаше повече права и свобода от мене и определено и беше по-добре от колкото с леля и. Това тя го е казвала. И така минаха се около 6 месеца, дойде датата 30 декември 2007-ма и изведнъж получаваме писмо от нея, пртено през приятели, че тя се изнася от нас, че си е събрала нещата и да не я търсиме. И така на Нова година наще трябваше да дават обяснения във Закрила на детето, после я търсиха с полиция, беше голяма разправия. тя обяви че не ставаме за нейно семейство, че не иска да живее с нас и тн. Общо взето се отнесе много лошо. А най тъпото беше че имае само още 3 месеца до 18 години. Да беше седнала с нас да разговаря. Но тя избра да постъпи по тоя начин и убиди с думите си и действията си цялото ми семейство. Зарадост на тромавите процедири, осиновяването не беше проключило, та поне това не беше проблем. Но около 20 дена беше разкарване по институциите, писане на обяснения, нерви и скандали. Сега след като съм имал личен опит със сирак, и съм получил такова отношение, да отбележа че тя заеба и нащето приятелство, което беше доста силно, и след всичко това как да им помогна дори с 1 SMS? Знам че по 1 не трябва да се съди за всичко, но това няма да ме нкара да им пратя SMS по Коледа, Велик ден или когато и друг път да е...

Нека споделя моя опит. В 8-ми клас, в новото училище от моя клас се запознах с 1 момче. Станахме мн добри приятели и тн. След време тя ми сподели че всъщност е сираче и че няма родители. Гледах да внимавам по тази тема, да и помагам и тн. Към края на 10-ти клас, леля и, с която живееше, я изгони и тя трябваше да отиде в дом за сираци. Аз и моето семейсто веднага се отзовахме и я осиновихме. Само да кажа че процедурата трая мноооого дълго и не проключи. После ще разберете защо. И така лятото на миналата година я зехме да живе при нас. Наще направиха и невъзможното за да я заведът в гърция, щото още няма попечителски права над нея и фактически нямаха право, а те искаха да направят това за нея. Беше голяма разправия. В края на крайщата тя замина с нас. Жививя с нас. От нищо не беше лишена. Поличаваше пенсия за това че е сирак, майка ми и я внасяше в сметка да и се натрупват и ние сме и давали пари за всичко. В някой отношения имаше повече права и свобода от мене и определено и беше по-добре от колкото с леля и. Това тя го е казвала. И така минаха се около 6 месеца, дойде датата 30 декември 2007-ма и изведнъж получаваме писмо от нея, пртено през приятели, че тя се изнася от нас, че си е събрала нещата и да не я търсиме. И така на Нова година наще трябваше да дават обяснения във Закрила на детето, после я търсиха с полиция, беше голяма разправия. тя обяви че не ставаме за нейно семейство, че не иска да живее с нас и тн. Общо взето се отнесе много лошо. А най тъпото беше че имае само още 3 месеца до 18 години. Да беше седнала с нас да разговаря. Но тя избра да постъпи по тоя начин и убиди с думите си и действията си цялото ми семейство. Зарадост на тромавите процедири, осиновяването не беше проключило, та поне това не беше проблем. Но около 20 дена беше разкарване по институциите, писане на обяснения, нерви и скандали. Сега след като съм имал личен опит със сирак, и съм получил такова отношение, да отбележа че тя заеба и нащето приятелство, което беше доста силно, и след всичко това как да им помогна дори с 1 SMS? Знам че по 1 не трябва да се съди за всичко, но това няма да ме нкара да им пратя SMS по Коледа, Велик ден или когато и друг път да е...

:clap:

навремето бачках едно лято в ТПК "Освобождение"...

дърводелско предприятийце към ГДМПБУ...

в Хаджи Димитър се намираше...

под моста Чавдар отдолека...

та имаше там един циганин...Иван...

много чист, спретнат, изпълнителен, идваше половин час преди началния час за работа и си тръгваше последен...

жена му и децата му едни чисти и те...

просто невероятни и като правоговор и можеха да пишат и живееха в ж.к.Лагера...

не крадеше, не пиеше дори...

а бе ром-мечта...

и аз знам, че по 1 не може да се съди за всички, но това няма ли да те накара да си намериш една такава циганка и да се ожениш за нея...

струва си...

и няма да съжаляваш...

Благодарим на всички,включили се в изработката на банери за кампанията! Време е да изберем банерите,които ще представят навсякъде нашата инициатива...Най-удачният вариант би бил да изберем три варианта,които да бъдат официални - хубаво е все пак да има разнообразие. Пък и някои от анимираните банери са твърде големи и в някои сайтове може да не са съгласни да ги качат. Така че - първите 3 банера в класирането ще бъдат избрани за кампанията. Молим Ви да изберете Вашите 3 фаворита и да ги напишете. Анкета не може да бъде добавена,тъй като има ограничение в броя на възможните отговори.

Ето и всички предложения до тук,в реда им на публикуване в темата:

1. Автор - WhiteHart

newbancj5.jpg

2.Автор - WhiteHart

aaue6.jpg

3.Автор - Dixi

bannerjb3xa5.png

4.Автор - WhiteHart

novosm2.jpg

5.Автор - Breeze

opit3oi5.gif

6.Автор - Breeze

p2od7.gif

7.Aвтор - Breeze

famom1.jpg

8.Автор - Breeze

probapo8.gif

9.Автор - Breeze

detekw2.gif

10.Автор - Breeze

decakq6.gif

11.Автор - Deliverme

002gv2fl5.png

12.Автор - Deliverme

006by9.png

13.Автор - Deliverme

007qb3.png

14.Автор - Deliverme

008zm4.png

15.Автор - Deliverme

clic

16.Автор - Deliverme

clic

17.Автор - Deliverme

clic

18.Автор - Deliverme

clic

19.Автор - Shuurfak rai Shedler

banerqi9.gif

20.Автор - Shuurfak rai Shedler

banerwithsilouetesje0.gif

21.Автор - vorfax

22.Автор - vorfax

project76gw5.gif

23.Автор - Breeze

newfv7.gif

Краен срок за гласуване - до петък вечерта

Редактирано от WhiteHart (преглед на промените)

Такааа..време е за гласуване.Благодарим на всички,които се включиха в инициативата и изработиха банер ;);):camera2: Благодарим ви за усърдието и човечността.Харесвам всички банери,но според правилата се спирам на три:

23.Автор Брииз

11.Автор Деливърми

22.Автор Ворфакс

6 - Breeze

22 - vorfax

18 - Deliverme

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

• Автор

Браво! Чудесни разработки и добри идеи.

20. Автор - Shuurfak rai Shedler

23. Автор - Breeze

22. Автор - vorfax

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.