Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как зная че има БОГ !?

Featured Replies

а съвсем друго знание, защото аз знам че Исус е дал живота си за нас, и именно заради това вярвам в него .. нещо което знаеш че е така, примерно аз знам че сутрин станах в 8, защото три часовника показваха толкова които са верни защото знам че ги сверявам до секунда ...

мисловния процес е нещо твърде обширно и мощно за да казваш че не е свързано с вярването в нещо, когато казваш на някой че вярваш в нещо, ти знаеш че е така, съответно изпращаш мисъл и показваш мисълта си с текст или говор, дори и картини ..

Мога само да потвърдя, че аналитичното мислене няма нищо общо с вярата. Те се изключват едно друго. При вярата нямаш анализ, нямаш еднозначи аргументи, имаш само мързеливо предоверяване, на нещо което ти се иска да е така. Вярата е плод на надеждата, а това е избор на една идея, която не си и не можеш да докажеш, но ти харесва да е истина. Ето защо е илюзия.

Дистанцирайки се от човешката глупост е все едно да кажеш "Леле, колко съм умен". А ти го правиш, защото осъзнаваш единствено собствената си реалност. Допускайки, че има и други реалности , които не познаваш се включва в моята идея за Бог. Че не съм толкова умен и завършен, че да знам, мога и разбирам всичко... Оставайки с нагласата, че света е непознаваем ,всеки миг мога да откривам по нещо ново за него. Да разширявам реалността си. Никога няма да разбера, какво е да бъда умен колкото теб. А ти като толкова много знаеш, можеш ли да ми обясниш защо не съжалявам за това?

Аз също не съм всезнаещ и никога не съм го твърдял, но знам повече от теб по реалните неща от живота, защото цял живот това уча и правя професионално и защото съм добър в работата си, даже много добър и това е факт, който се потвърждава и от факта, че работя, каквото работя, там където го работя. :clap:

Аз също се уча ежедневно, защото в един миг не може човек да научи всичко, нито пък има за какво да се срамуваш от това. Ако наричам някой глупав, е само заради избора който той/тя прави да вярва сляпо в илюзии без доказателства. Относително погледнато всеки има глупост в себе си и аз не абсолютизирам тези етикети. Това е просто динамична форма на критика, която може да ти е от полза, ако я допуснеш и приемеш.

• Отговори 173
  • Прегледи 23,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• мен не ме интересува дали го има

• по този повод четох в една книжка с китайски трактати: "преди да се обърнеш към божествата или към демоните се обърни към себе си" така, че аз гледам да не затруднявам божествата...............

• Мога да добавя: Всеки се справя по своему с хаоса около себе си /а нали знаете че ентропията може само да се увеличава?/. На мен ми е достатъчно да вярвам в себе си, в собствените си сили и възможно

weselqk,

спри да даваш ненужни и неоснователни сравнения между косата и ноктите.

Ноктите растат при всички животни, при някои са копита, при други остри и издължени. Те им трябват.

Те се изхабяват при ежедневно боравене с тях и ЗАТОВА растат и се подновяват.

Това няма нищо общо с косата при хората. Нищо.

Аз те питам за еволюционната причина КОСИТЕ ни "да се подновяват" и да могат свободно да стават дълги.

И не си прав. Този индиец от снимката е от хората, за които съвременният начин на живот не е грижа.

Той живее така както са живели неговите предшественици преди хиляди, хиляди години.

А сега ти ми кажи как разбра в каква точно мизерия са живеели хората преди 50 000 години!?

Нима имаш машина на времето и си проверил?!

И как тази мизерия се вписва в контекста на това косите ни да стават дълги?!

Може би за да не са виждали мизерията около себе си тогава хората ли?

Стига с тези смешни доводи. Звучиш като преподавател по някой учебен предмет като биологията.

Но ти каза нещо много важно. Че той е в грижа за косата си, опитвайки да наподобява бог.

как ще знае, че някой от техните там богове е имал такава коса, че да го имитира. Може би

чисто еволюционно е започнал да си пуска ли пуска косата за да привлича мадамите!?

Стига с несериозните доводи.

Каква е еволюционната причина КОСИТЕ ни да могат свободно да стават дълги?

Това ми е въпроса на който избягваш да отговориш.

За какво ни е дългата коса. Не са ли ни достатъчни няколко сантиметра, които да ни запазват топлината.

Или може би да ни пази задниците от студа, щото там сме загубили окосмяване... ама така като се гледам аз - не съм го загубил!?

Това "надали" го приемам като абсолютна неувереност в твърдението ти. Следователно е несъстоятелно.

Сравняваш някакви целенасочени действия като угояването при хора и прасета с "угояването на косата".

Не се ли усещаш колко смешен е този довод?

Дори да умираш от глад, косата ти ще си расте без всякаква потребна функционалност и няма нищо общо с ноктите.

Къде е тук еволюционната причина пак да попитам?

Давам много точно сравнение за косата и с ноктите и с рогата и прочие. Ти просто не искаш да го приемеш, защото си имаш нещо на ум. Написах ти вече няколко пъти, че всеки един анатомичен атрибут на тялото ти става толкова голям, дебел, дълъг и прочие, колкото от една страна генома ти е заложил и колкото средата ти на живо ще позволи. Косата ти също расте докато някой или нещо не я оскуби или да ти окапи или просто докато си жив. Косата е давала с обема си и формата си и продължава и днес да придава стил и привлекателна сила, това респектира другите, ето защо се е закрепила като вторичен белег, който няма пряко значение за преживяването ти, а щом не пречи да ловуваш то може да я имаш. Прав си да смяташ, че все пак тя пречи до някаква степен, но затова пък от дълбока древност хората за са почнали да си я решат и да си я връзват. Ето защо и не е било проблем, че става дълга. А и при средна продължителност има няма 30г. на живот в древните времена никой не е доживявал да има 5 метра коса. :) Ето това е многостранния механизъм на закрепване на белези които по-скоро помагат от колкото да вредят. Дано да съм успял този път да ти обясня причините. И пак те моля първо да оставиш на страна твоята фикс-идея за косата и да препрочетеш обяснението ми внимателно.

==========

Вярваш или не вярваш този индиец живее все едно като султана на Бруней сравнен с онези нещастници преди 10000 и повече години. Виж го на снимката, нахранен, сресан, измит, седи на прага на сграда. Кое от тези неща първобитните хора са познавали? Ти можеш ли да си представиш да си абсолютно в диви условия и да нямаш дори познания какво е брадва и какво нож? Какво е гребен и какво отверка? Можеш ли да си представиш дори за миг ти например да си лишен от цялото познание което имаш и само един глад в стомаха да те води напред към храна. Е когато можеш да си представиш това, тогава ще разбреш и разликата и ще видиш, колко много по-добре си живее този индиец. :)

===

Не ни трябва задължително ни коса, ни брада. Но се е появила, можело е да я има, не е пречила, затова е останала. Или май просто не ти се иска да приемеш фактите. :) Ти просто имаш фикс идея приятелю. Пази се от това. Така е в природата приеми го. Ето например дори някои гръбначни животни могат да си регенерират цели крайници и части от гръбначен стълб, бозайниците обаче са загубили тези си способности. Не защото са наказани, а защото са можели и без тях да преживеят. Натиска на естествената селекция обаче не би оставил на мира горкото малко гущерче живо, ако то не е способно да си откъсне опашлето, когато някой му го заръфа. Е ако имаше кой да ръфа косите на хората и да ги избива заради косите, то днес щяхме да сме без коси. :) Така действа естественият отбор. Което не те убива, ти остава да го носиш докато те убие. :)

Аз не очаквам от теб нищо, което не си способен да ми дадеш. Аз съм алтруист и обичам всички, защото всички вие сте от моят вид. Аз бих дал живота си за вас, ако се налага. Не заради астрални глупости. А заради познанията ми по Теория на Еволюцията.

......

Ако си християнин, може би си забелязал, че преди мен Иисус също е говорил срещу страстите в душите ни. Е аз за разлика от него мога и научно да ти докажа вредното им въздействие. А християните се отрекохте от Иисус и днес пак продължавате да се отдавате на стратите си. Аз за разлика от религиозните люде не мога да мразя. Тази страт съм я изкоренил от ума си. Но мога да изпитвам болка и ме боли всеки път като чета глупости за зодии, врачки и прочие лентяйски философии. Ако някой може да ми даде любов, добре за него, ако не може, голям праз. Имам си любов и не копнея за още и още, но бе бих я върнал. Все пак любовта не бива да се превръща в сляпа вяра, аз не искам никой да вярва в мен. Искам да се съмняват, искам да ме критикуват. Само така се чувствам в реалния свят. На другото му се вика сапунена опера. :)

Нямам идоли, не съм на никому идол. Идолизирането руши разсъдъка и способността за осъзнаване на реалността. А то май и Мойсей беше казал да не си правите идоли, но пък куриозното е, че сам той ви даде идол. :) Какво да се прави, мъдреците на древността не са били съвършени, дори един Нютон, който е бил много добър математик не е могъл да проумее, че времето не е вечно, а какво да очаквам от някой живял преди 2-3000 години, така че няма големи очаквания към никой мъдрец, съчувствам на незнанието му, иска ми се да оставя след себе си малко повече яснота, а не нови илюзии и идоли. :)

Вярата има огромния недостатък да лъже хората, така щото да правят дори злини. Фактите са ужасно много, не искам да почвам сега да сравнявам и отделните вероизповедания и кое е по-по-най кръвожадно. Ето защо се боря срещу вярата общо.

:):) най-сетне да чуя нещо разумно.

Осъзнал си собствената си доброта и любов към хората. По моята логика, избран си от Христа. Бориш се срещу кръвожадния Бог а Христос е изрекъл "и ето иде княза на тоя свят, а в мен той няма нищо". След тези думи всички знаем в чии ръце попада и колко от неговата кръв изтича...

Наричаш повечето хора "глупаци", а Христос "Прости им, те не знаят що вършат". "Незнанието" е "глупост", но за разлика от теб Христос им е простил...

А докато ти не простиш ще продължава да те боли...

Не знам колко си добър в работата си, но явно си по-добър от мен. Там са "делата ти", но делата на Христос са много по-силно послание за мен от твоите. Но приемам и възможността , че си по-добър от него...

Къде е тук еволюционната причина пак да попитам?

Ти друже просто искаш всяко нещо да има план и замисъл. А то няма. Но на теб не ти харесва тази идея. Затова продължаваш да настояваш, че тряба да има някакъв замисъл за косата. Ми няма. Приеми го. Просто не е имало негативен селективен натиск и затова е останала. Рогата на елена също му и пречат, но му и помагат в половия отбор. Когато имаш баланс между пречене и помагане от нещо, така щото общия резултат да е положителен, тогава въпросния белег остава в еволюцията, докато равностметката не стане негативна.

Ти наясно ли си какво значи думата "вяра"? Да не я я бъркаш с някоя друга дума ? Това което си казал няма нищо общо с вярата.

Как би казал, че вярата е като самоубийството ? Та хората без вяра се самоубиват...

Как вярата ще вреди на интелекта на хората ? С вяра или без вяра, интелекта си е същият. Тя вярата не може да промени интелекта.

Аз не твърдя, че съм учен, за какъвто явно се имаш ти. Не съм съгласен с това което казаваш

Ами аз съм без вяра и не съм се самоубил още. :) За сметка на това всяка година стотици сектанти се самоубиват от вярата в едно или друго нещо. Юда се самоубил, защото вярвал в Иисус, но в слабостта си го предал. Пак вярата убила. :) Много алтернативно ли ти идва? :) но е истина, сори.

Интелекта не може да се развива, там където вярата го приспива. Вярата е да го удариш през просото и да вървиш през просото вярвайки, че там ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да има път. Аналитичното мислене изисква първо да докажеш къде е пътят и едва тогава да тръгнеш по него. А не вярвайки си да вървиш надменно на някъде, където си вярваш е е твоето спасение.

Интересно, ако Бог е фантазия и помага на някой човек да се освободи от страховете си, а ти също казваш, че се бориш хората да не се страхуват, защо се опитваш да им го отнемеш? Ако без Бог се страхуват, това не е ли някакво противоречие към нещата за които се бориш?

Също Иисус е изрекъл : "На младенците е царството божие"? А ако сенките са реалност, а не фантазия, мислиш ли че има връзка между това и "избави ни от лукавия", в молитвата "Отче наш"?

Аз не искам да дам вечно нещастие на хората като им отнемам това, което ги кара да са доволни и спокойни. Аз искам да им помогна да са по-устойчиви, за да не дойде утре друга вяра, която да ги тласне в друга посока и тя да е вече откровено разрушителна. Ти обръщаш внимание само на резултата, а аз търся устойчиви методи за развитие. Бебето се ражда с плач, защото му отнемаш за миг рахата, който си има в утробата. Но когато го храниш и се грижиш за него достатъчно дълго време, то пораства и се научава, че освен с рев, нещата в живота могат да са приятни и да се постигат и с работа. Ти уви искаш да не закачам младенеца, но уви времето няма да позволи на младенеца да си остане младенец и ако днес не го научим да бъде човек, то той може да стане и звяр. На мен всеки човек ми е мил и не искам да загубя някой, който да се превърне заради грешна вяра в звяр. Тази метафора по-разбираема ли е? :)

Аналитичното мислене изисква първо да докажеш къде е пътят и едва тогава да тръгнеш по него. А не вярвайки си да вървиш надменно на някъде, където си вярваш е е твоето спасение.

Да се спасиш от болката ли имаш предвид?

http://www.youtube.com/watch?v=qtJ47Ec567c...feature=related

в случай, че не разбираш руски, уважаеми

Сатаната казва:

- ...твърдите, че ако отрежат главата на някой, животът му се прекръсва, той се превръща в прах и отива в Небитието. На мен ми е приятно да Ви съобщя в присъствие на моите гости, въпреки че те са доказателство за една друга теория, че Вашата теория е солидна и остроумна. Впрочем, всички теории са от един дол дренки. Има и такава, че на всеки ще му се отдаде дължимото според неговата вяра.

Да се сбъдне това! Вие заминавате в небитието!...

Благодаря за превода, в момента не мога да го чуя, защото нямам звук на ПЦ-то си, но довечера ще проверя дали превода е верен. :) И едва тогава ще коментирам, надявам се да ме разбирате защо. И все пак не забравяйте, че това е само роман :)

Интересно, ако Бог е фантазия и помага на някой човек да се освободи от страховете си, а ти също казваш, че се бориш хората да не се страхуват, защо се опитваш да им го отнемеш? Ако без Бог се страхуват, това не е ли някакво противоречие към нещата за които се бориш?

Също Иисус е изрекъл : "На младенците е царството божие"? А ако сенките са реалност, а не фантазия, мислиш ли че има връзка между това и "избави ни от лукавия", в молитвата "Отче наш"?

сенките не бяха реалност, майка ми ми го доказа. Затова и се успокоих. :)

сенките не бяха реалност, майка ми ми го доказа. Затова и се успокоих. :)

Мама така каза, и затова и повярва? Е това е вяра, която за теб е много силна... Не виждам никаква разлика межу теб и вярващите, заслепили сетивата си.

Осъзнал си собствената си доброта и любов към хората. По моята логика, избран си от Христа. Бориш се срещу кръвожадния Бог а Христос е изрекъл "и ето иде княза на тоя свят, а в мен той няма нищо". След тези думи всички знаем в чии ръце попада и колко от неговата кръв изтича...

Наричаш повечето хора "глупаци", а Христос "Прости им, те не знаят що вършат". "Незнанието" е "глупост", но за разлика от теб Христос им е простил...

А докато ти не простиш ще продължава да те боли...

Не знам колко си добър в работата си, но явно си по-добър от мен. Там са "делата ти", но делата на Христос са много по-силно послание за мен от твоите. Но приемам и възможността , че си по-добър от него...

Не вярвам да съм избран от някой в който не вярвам, просто уча и правя, това което съм научил, просто вървя по един път и нищо повече от това че се опитвам да го показвам на други хора. Пътя е един единствен, или градиш по него или рушиш. Но има различни фази на градеж. За да направиш къща, първо започваш да копаеш основите дълбоко в земята. За неукият може да изглежда, че ти правиш точно противното на градеж на къща и да ти се присмее дори. Но ... :) вярвам тази метафора също беше разбираема. Но няма да споря, че не винаги използвам най-добрите изразни средства. Не се имам за можещ всичко, но се уча, ето и чрез такава дискусия подобрявам изразните си средства. :)

Искам да можех да ти обясня, че аз не влагам в думата глупак презрение, всеки има глупости, аз също. Вярно е, че съжалявам, че ми се налага да науча някой, защото не копнея да съм учител. Свързано е с много неприятности, които бих си спестил с радост. Но като виждам сляпотата не мога да те оставя да пресичаш където е опасно. Е, това пак е само метафора. :)

Иначе за прощаването ... смятам че щом не чакам отплата от някой, значи съм му простил. Боли ме и ще продължава да ме боли не защото не съм простил. А защото губя индивиди от моя вид. Не знам, как иначе да го обясня. Не искам да правиш сравнения между мен и който и да било, че дори Иисус. Аз не полагам основите на никаква вяра. Просто искам да отворя очите на всеки. А то пътя тогава е ясен, че трябва само да се гради. :)

Мама така каза, и затова и повярва? Е това е вяра, която за теб е много силна... Не виждам никаква разлика межу теб и вярващите, заслепили сетивата си.

там пише, че ми го е доказала :)

Просто осъзнах, кои контури са предизвикали, кои образи. Това е. Не бе вяра, видях с очите си.

Да се спасиш от болката ли имаш предвид?

Това беше обща метафора, не точно за моята болка. :)Принципно говоря, че където и да искаш да преминеш, механизма е с анализ, а не с вяра.

там пише, че ми го е доказала :)

Просто осъзнах, кои контури са предизвикали, кои образи. Това е. Не бе вяра, видях с очите си.

Преди това виждаше с очите си друго, а след това повярва на мама... Спря да ги виждаш.

Преди това виждаше с очите си друго, а след това повярва на мама... Спря да ги виждаш.

Преди това виждах един контур и си представях страх. После видях че този контур не принадлежи на моят кошмар, а имал още много контури, които го правят безобиден стол с дреха на него.

Това не означава, че винаги и вечно има нещо, което не довиждаме, понякога един стол си е просто стол. :clap:

Вяра би било, ако просто бях се оставил да ме утеши, а аз от малък съм неутешим. И много говоря, мама ми го е казвала. :clap:

Аз не се оставям да ме успокоят докато не видя. :)

Преди това виждах един контур и си представях страх. После видях че този контур не принадлежи на моят кошмар, а имал още много контури, които го правят безобиден стол с дреха на него.

Това не означава, че винаги и вечно има нещо, което не довиждаме, понякога един стол си е просто стол. :clap:

Вярата, която подтиска сетивата е лъжлива вяра. Това е като да бъдеш излъган. Усещайки лъжата се бориш с нея привиждайки я на други места. Упреквайки слабостта си, че си се предал, е нещо като недоволство, че си избягал от истината.

Всъщност, можеш да ги виждаш и без да се страхуваш от тях.

mrsmithster

... а съвсем друго знание, защото аз знам че Исус е дал живота си за нас, и именно заради това вярвам в него ..

Увереността идва именно от знанието. А знанието е нещо, в което вярваш, защото си го проверил чрез опитност.

Ако не се приложи една идея на практика, как можем да бъдем сигурни, че тя е добра.

А ти от къде знаеш, че Исус е дал живота си за нас, видя ли това с очите си?

мисловния процес е нещо твърде обширно и мощно за да казваш че не е свързано с вярването в нещо, когато казваш на някой че вярваш в нещо, ти знаеш че е така, съответно изпращаш мисъл и показваш мисълта си с текст или говор, дори и картини ..

Мисловният процес е нещо ама много различно от вярата.

"Вярвам, защото е абсурдно. Ако беше достоверно щях да знам." - това не са мои думи...

а на Св. Тома Аквински

Вярата е аксиоматично приемане на някаква идея за истина. Приемане... на доверие. Тук мозъчни клетки изобщо не участват. Те се включват едва когато си глътнал в главата си тази идея и тя заработи там.

Редактирано от Maat (преглед на промените)

• Автор
Сатията е пълна с изводи направени върху това, че щом никой не е доказал създаването на нещо, то господ го е създал. Винаги ще има хора, който намират за по-лесно да вярват в господ и такива, който вярват е реални и земни неща, а не на някаква си там книга.

Сори че не съм влизал да си държа темата ама нямах нет.

О глупави народе, велики учени казват че има БОГ а вие невежите се имате за по умни и не им вярвате. Бог е навсякъде вище съвършенството навсякъде около вас. Казвате че науката е доказала как се е осъществило създаването на земята ама въобще не е така. Една от теориите е еволюцията нали така. Знаете ли какво е първото стъпало на тази теория че Нищото гръмва и се получава вселената и всичко което познаваме. Можете ли да си представите нищото и как това нищо което наистина е абсолютно нищо изведнъж гръмва и се създава всичко и то по един съваршен начин. Знаете ли че ако Земята се измести със няколко сънтиметра от орбитата си ще измръзне или ще изгори зависимост дали ще се приближи към слънцето или не. Всичко е създадено съвършенно и не може малко по малко то да се е изградило и да се е получило Нещо, всичко се е създало от велик интелект.

Казва се че еволюцията е тръгнала от няква проста клетка ( не се казва от къде идва и защо сега не съществува ) Изведнъж тази клетка излиза от водата на земята ( а земята се появява като гръмва от нищото ) и започва да се развива и се създава първия организъм ( ама как е съществувала до момента на създадения организъм не се знае ) Само да си представим като пример че първото еволюрало същество е жаба, тази жаба преди да бъде напълно готова тя как е оцеляла. Имала е да речем първо един крак, как се е хранила като няма стомах, как е мислила като няма мозък, как е съществувала като сърцето и не е функционирало нормално? Да предположим че всичко това е станало идва следващия въпрос Как от жаба става Динозавър biggrin.gif досега е доказано само едно нещо че еволюция ( развитие ) има само в рамките на даден вит ( както пише и в БИБЛИЯТА - размножавайте се според видовете ви ) не може от котка да стане куче biggrin.gif Имало мамути и съблезъби тигри и са се развили до сегашния си вид слон и тигар да речем, това е еволюция ( развитие ).

Ще пусна след един два дена още по подробна тема от тази която пуснах в първия си пост.

PSL: Креционистите ( учени които отхвърлят еволюцията и подкрепят сътворението ) в Англия доказаха че еволюцията е една теория без нито едно доказано доказателство. Еволюционистите направиха само една офицялна среща с тях и след като не можаха да кажат нито един правдоподобен аргумент от страх не пожелаха втори път да се срещнат. В всички големи страни като Англия, Америка, Германия теорията за еволюцията вече не се учи и е отхвърлена.

Сори че не съм влизал да си държа темата ама нямах нет.

О глупави народе, велики учени казват че има БОГ а вие невежите се имате за по умни и не им вярвате. Бог е навсякъде вище съвършенството навсякъде около вас. Казвате че науката е доказала как се е осъществило създаването на земята ама въобще не е така. Една от теориите е еволюцията нали така. Знаете ли какво е първото стъпало на тази теория че Нищото гръмва и се получава вселената и всичко което познаваме. Можете ли да си представите нищото и как това нищо което наистина е абсолютно нищо изведнъж гръмва и се създава всичко и то по един съваршен начин. Знаете ли че ако Земята се измести със няколко сънтиметра от орбитата си ще измръзне или ще изгори зависимост дали ще се приближи към слънцето или не. Всичко е създадено съвършенно и не може малко по малко то да се е изградило и да се е получило Нещо, всичко се е създало от велик интелект.

Казва се че еволюцията е тръгнала от няква проста клетка ( не се казва от къде идва и защо сега не съществува ) Изведнъж тази клетка излиза от водата на земята ( а земята се появява като гръмва от нищото ) и започва да се развива и се създава първия организъм ( ама как е съществувала до момента на създадения организъм не се знае ) Само да си представим като пример че първото еволюрало същество е жаба, тази жаба преди да бъде напълно готова тя как е оцеляла. Имала е да речем първо един крак, как се е хранила като няма стомах, как е мислила като няма мозък, как е съществувала като сърцето и не е функционирало нормално? Да предположим че всичко това е станало идва следващия въпрос Как от жаба става Динозавър biggrin.gif досега е доказано само едно нещо че еволюция ( развитие ) има само в рамките на даден вит ( както пише и в БИБЛИЯТА - размножавайте се според видовете ви ) не може от котка да стане куче biggrin.gif Имало мамути и съблезъби тигри и са се развили до сегашния си вид слон и тигар да речем, това е еволюция ( развитие ).

Ще пусна след един два дена още по подробна тема от тази която пуснах в първия си пост.

PSL: Креционистите ( учени които отхвърлят еволюцията и подкрепят сътворението ) в Англия доказаха че еволюцията е една теория без нито едно доказано доказателство. Еволюционистите направиха само една офицялна среща с тях и след като не можаха да кажат нито един правдоподобен аргумент от страх не пожелаха втори път да се срещнат. В всички големи страни като Англия, Америка, Германия теорията за еволюцията вече не се учи и е отхвърлена.

Всичко което си написал е манипулация и лъжа. Нямаш и никакви доказателства. Само дето на теб доказателства не ти и трябват. Ти избираш да вярваш, на каквото си искаш. Примера ти с жабата е плачевен и показва, колко си неграмотен. Разбира се при такова ниво не можеш да осъзнаеш по-сложните неща в която и да е теория. От котка куче не може да стане, нито от човек със затворени очи - зрящ и умен. cool.gif

Вярата, която подтиска сетивата е лъжлива вяра. Това е като да бъдеш излъган. Усещайки лъжата се бориш с нея привиждайки я на други места. Упреквайки слабостта си, че си се предал, е нещо като недоволство, че си избягал от истината.

Всъщност, можеш да ги виждаш и без да се страхуваш от тях.

Вярата винаги подтиска сетивата, там е и проблема. Затова и съм срещу нея. :huh:

Истината можеш да видиш само когато имаш достатъчно информация, средства за наблюдение и пряк достъп до изследвания обект. Иначе няма как да откриеш истната. А иначе всеки се бори с това, което смята за лъжа. Проблема не е в хората, които налагат умишлено лъжи, защото дори да има такива те са много малко, а в масата от неграмотни хора, които чуват една дума и от нея сами си фантазират останалата част на дадена философия или теория. Все едно да очакваш този хеграмотен човек, който е започнал тази тема да разбере Т.Е. без да е изучил биология и да е наясно с основните понятия в нея. Той винаги ще се опира на някакви за него верни твърдения на не знам си какви учени и философи, но никога сам няма да види истината. Да си осъден да не видиш истината е истинската инвалидност, която е достойна за съжаление. sad.gif Уви вярата ни осъжда на интелектуална слепота, ето защо трябва да я победим.

Вярата винаги подтиска сетивата, там е и проблема. Затова и съм срещу нея. :huh:

Истината можеш да видиш само когато имаш достатъчно информация, средства за наблюдение и пряк достъп до изследвания обект. Иначе няма как да откриеш истната.

sad.gif Уви вярата ни осъжда на интелектуална слепота, ето защо трябва да я победим.

Съгласен съм със теб. Вярата в мама ни пречи да вярваме на очите си.

"Който има очи, нека вижда. Който има уши, нека чува". (Библията)

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

• Автор

Физика

Да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа, с целия си разум.

Алберт Айнщайн

1879 – 1955

133816.jpg

Очевидна е хармонията в космоса, но въпреки това, все още има хора, които казват, че Бог не съществува. А това, което наистина ме вбесява, е фактът, че тези хора твърдят, че аз поддържам техните възгледи.

Колкото по-дълбоко човек прониква в тайните на природата, толкова по-голяма става неговата почит към Бога.

МАКС ПЛАНК

(1858-1947)

133817.jpg

Нобелов лауреат за физика, създател на квантовата теория

Като физик, който е служил през целия си живот на трезвата наука, след всички мои изследвания мога да кажа следното: Не съществува материя сама по себе си! Тя произхожда от един интелигентен Дух, Който е Първопричина на цялата материя.

Ако някъде има утеха, тя е при Всевишния и аз смятам за Небесна благодат факта, че вярата ми във Бога е била дълбоко вкоренена в мен създател на квантовата теория

Гулиелмо Маркони

(1874-1937)

133818.jpg

-Нобелов лауреат за физика ,Изобретател на телеграфа

Аз съм горд, че съм християнин. Аз вярвам не само като християнин, но и като учен.Един безжичен апарат може да предаде в безкрая някаква вест, а човешкият дух може чрез молитва да изпрати във вечността вълни, които постигат своята цел пред Бога.

Астрономия

Уйлям Хершл

1738-1822

133819.jpg

Колкото повече се укрепва науката в знанието си, толкова изпъкват ясните доказателства за съществуването на Твореца и силата на Неговото могъщество. И геология, и астрономия, и математика, и естествена наука - всички науки принасят по един камък в храма, който трябва да се издигне в чест на Твореца - нашия БОГ

ЙОХАНЕС КЕПЛЕР

(1571-1630)

133820.jpg

– основател на физическата астрономия и на модерната оптика, откривател на законите за движението на планетите

Светът на природата, светът на човека и светът на Бога – всички те са в хармония помежду си. Ние виждаме как Бог, като един архитект, е сътворил света според реда и мярата, и пак според тях е изчислил всичко.”

Астрономията в Библията

Векове преди Коперник и Галилей и преди първите космически снимки, Библията говори за формата на земята и положението й в пространството:

“Той /Бог/ е Онзи, Който седи над кръга /сферичността/ на земята . “ Исая 40:22

“Когато /Бог/ прокарваше кръговата черта по лицето на бездната...”

Притчи 8:27

“/Бог/...окачил е Земята на нищо.” Йов 26:7

Химия

Майкъл Фарадей

1791–1867

133821.jpg

английски физик и химик, направил много открития в областта на

електромагнетизма и електрохимията. Открива и връзката между магнитното поле и светлината.

Хипотези, приятелю, нямам никакви. Аз имам сигурност. Благодаря на Бога, че не полагам умиращата си глава върху хипотези, защото знам в Кого съм повярвал и съм уверен, че Той е способен да опази до онзи ден онова, което съм Му поверил.

Луи Пастьор

1822 – 1895

133825.jpg

основател на микробиологията и имунологията

Повърхностните занимания с наука ще те отведат далеч от Бога, но задълбочените научни изследвания ще те заведат при Него. Колкото повече изучавам природата, толкова повече стоя изненадан и удивен пред делото на Твореца.

Поколенията един ден ще се смеят на нашата материалистическа философия.

Биология

Уилям Харви

(1578-1657)

133826.jpg

Основател на модерната медицина - физиологията, кардиологията и ембиологията

Всички творения са изобретени и подредени с неподражаема предвидливост, с Божествена мъдрост и с възхитително, неописуемо майсторство. А тези качества не могат да принадлежат на друг, освен на Всемогъщия Бог

ЕРНСТ ЧЕЙН

133827.jpg

Нобелов лауреат за медицина и физиология

Съществува само една теория, която се опитва да обясни развитието на живота – това е eволюционната теория на Ч. Дарвин и А. Уолас.

Но тя е доста хилав опит, който се базира върху толкова необосновани предположения, че едва ли може да бъде наречена теория.

По-скоро аз бих повярвал в съществуването на приказните феи, отколкото в такива безумни догадки за произхода на живота .

От много години твърдя, че те не водят доникъде, защото дори и най-простият жив организъм е прекалено сложен, за да бъде разбран посредством примитивната химия, която учените използват в своите опити да обяснят необяснимото, което се е случило преди хиляди години.

Според микробиологията информацията, записана само в една молекула ДНК, съдържа 15 милиона комбинации, записани в определен ред.

Дори най-простата бактериална клетка съдържа няколко хиляди вида протеини и множество ДНК, РНК и други молекули, аранжирани в сложни структури.

За да се появи дори само една жива клетка, е необходимо да се появят едновременно по случайност и в определен ред хиляди такива молекули

133828.jpg

Сложноста на клетката

133829.jpg

И Бог създаде големите морски чудовища и всяко одушевено същество според видовете им и всяка птица според вида и. Бог създаде земните зверове според видовете им, добитъка и всичко що пълзи по земята според видовете им.

133830.jpg

133831.jpg

Живият организъм се нуждае от всички системихранителна, духателна, отделна, нервна, включително и от механизъм за възпроизводство, иначе докато чака постепенно да се появят една по една системите му, ще изчезне видът му.

133832.jpg

133833.jpg

История на живота

Понеже от създанието на света , това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение.

Посланието на апостол Павел към римляните Глава 1:20

Моята ръка основа земята и десницата Ми разпростря небесата, когато ги извикам, те всички се представят. Исая 48:13

В началото беше Словото и словото беше у Бога, и Словото бе Бог и всичко чрез Него стана.

За да се превърне в обект на изучаване, светът трябва да бъде разглеждан като място, където събитията се разиграват по предсказуем начин и по определени закони, т.е. такъв какъвто е описан в Библията. Християнската вяра не се основава на самозалъгване или на сляпо следване на традициите, а на огромно количество обективни факти и научни доказателства.

Джеймс Максуел

(1831-1879)

133834.jpg

„Помислете за това, което Бог е решил да извърши с всички, които се предават на Неговата правда и желаят да получат Неговия дар - дарът на вечния живот в Исус Христос.

Максуел и Чарлз Дарвин са били съвременници. Ето какво е мислел един посветен християнин като Максуел за идеите на Дарвин:

“Естествено е научните хипотези, /като еволюционната/ да се променят много бързо, но не и тълкуването на Библията.“

Макс Борн

(1882-1970)

133835.jpg

Сега ако ни е нужен атеист за дебат, аз отивам във Философския факултет. Физическият факултет не върши работа.

Нобелов лауреат “за своите фундаментални изследвания в областта на квантовата механика “. Професор по физика в университетите във Франкфурт на Майн, Гьотинген, Единбург и Кембридж (Великобритания)

Позволете ми да кажа няколко думи за себе си и за атома. Ние – атомът и аз – бяхме задружни до съвсем скоро. Аз виждах в него ключ към най-съкровените тайни на природата, a той разкри пред мен величието на цялото творение и на Твореца. Много от учените вярват в Бога. А онези, които казват, че заниманията с наука правят човека атеист , са вероятно някакви жалки хора.

Чарлз Таунс

133836.jpg

Нобелов лауреат по физика откривател на лазера.

„Откъде се е появил Бог?“За мен това е почти безсмислен въпрос. Ако изобщо вярвате в Бога, специфично „къде“ не съществува. Той е винаги там, където трябва. Той обгръща всичко. За мен Бог е личностен и вездесъщ – велик Извор на сила и Който има огромно значение за мен.

Блез Паскал

(1623-1662)

133837.jpg

Блез Паскал е известен предимно като гениален математик и физик. Трудовете му се смятат за основополагащи в области като алгебрата, теорията на числата, теория на вероятностите, хидростатиката.

Изобретател е и на първата сметачната машина. По-малко известно е, че Паскал е бил убеден християнин и защитник на християнската вяра.

Нека се отнасяме със съжаление спрямо невярващите. Те и без това са нещастни, щом не вярват. Не би трябвало да ги хулим.

Нека поне да научат каква е религията, срещу която се борят, преди да я нападат.

Съвсем различно е отношението ми към онези, които прекарват живота си, без да се замислят за крайната му цел и само защото не намират в себе си достатъчно убедителни доводи, не си дават труд да ги потърсят другаде и да проучат основно дали християнската вяра спада към наивните вярвания на народа, или, макар и неясна за тях, се опира на много здрави и непоклатими устои.

Подобно нехайство по въпрос, който засяга самите тях, безсмъртието им, цялото им битие, по-скоро ме ожесточава, отколкото трогва. Тези мои думи не са продиктувани от благочестиво усърдие. Напротив, смятам, че човек трябва да стигне до това убеждение, воден от чисто човешки интерес и самоуважение: достатъчно е да види това, което виждат и най-непросветените.

Роберт Миликан

1868-1953

133838.jpg

Нобелов лауреат за физика

Аз мога със сигурност да заявя, че не съществуват научни основания за отричането на вярата. Не съществува конфликт между наука и вяра, тъй като техните сфери са абсолютно различни. Хората, които знаят твърде малко за науката, и хората, които знаят твърде малко за вярата често стигат до спорове, а страничните наблюдатели си въобразяват, че има някакъв конфликт между науката и религията, докато всъщност конфликтът е просто между два различни вида невежество.

Никога не съм познавал човек със здрав разум, който да не вярва в Бога. Без съмнение науката без религията ще бъде по-скоро проклятие, отколкото благословение за човечеството.” Тези класически eволюционни теории са всъщност едно вулгарно опростяване на една изключително сложна и заплетена маса от факти, и аз съм изумен, че от толкова дълго време тези теории се поглъщат съвсем безкритично и леко от толкова много учени, които дори не промърморват в знак на протест.

Бог не може да бъде омаловажен чрез такива наивни обяснения

Уилям Филипс

133840.jpg

– Нобелов лауреат по физика за развиването на методи за студено прихващане на атоми посредством лазерно лъчение.

Бог ни е дал невероятно очарователен свят – за да живеем в него и да го изучаваме. Аз вярвам в Бога. Мисля, че подредеността на физическата Вселена и изключително прецизно създадените условия за възникване на живота тук на Земята ни показват, че един интелигентен Творец е отговорен за всичко това. Аз вярвам в Бога и моята лична вяра е в хармония с всичко онова, което знам за науката.

Аз вярвам в един Бог, който е личност и е в съприкосновение със сътворения свят. Аз мисля Филипс създава и пее в църковния хор към Обединената методистка църква “Fairhaven” в Гейтърсбург, Мериленд. Също така е учител в неделното училище и води библейски изучавания. В събота следобед Уилям Филипс и неговата съпруга често пътуват до централната част на Washington – D.C. да вземат една сляпа 87-годишна жена от негърски произход, за да й помогнат с пазаруването и след това да вечерят заедно.

Химия

Майкъл Фарадей

1791–1867

133842.jpg

английски физик и химик, направил много открития в областта на електромагнетизма и електрохимията. Открива и връзката между магнитното поле и светлината

Когато Фарадей е бил на смъртно легло, негов приятел и доброжелател наминал да го види и му казал: „Сър Майкъл, какви хипотези ще направите сега?“ Този приятел се е опитал да внесе малко бодрост в обстановката. Разбира се, страстта в кариерата на Фарадей се състояла в това да прави научни хипотези, след което да се втурне към лабораторията, за да ги докаже или опровергае. Обяснимо е един приятел да попита такова нещо в трудна ситуация.

Фарадей приел въпроса много сериозно. Той отвърнал:

Хипотези, приятелю, нямам никакви. Аз имам сигурност. Благодаря на Бога, че не полагам умиращата си глава върху хипотези, защото знам в Кого съм повярвал и съм уверен, че Той е способен да опази до онзи ден онова, което съм Му поверил.

Луи Пастьор

1822 – 1895

133843.jpg

основател на микробиологията и имунологията

Повърхностните занимания с наука ще те отведат далеч от Бога, но задълбочените научни изследвания ще те заведат при Него. Колкото повече изучавам природата, толкова повече стоя изненадан и удивен пред делото на Твореца.

Биология

ФРАНСИС БЕЙКЪН

(1561-1626)

133844.jpg

– създател на научния индуктивен метод и на първата систематична класификация на науките

Съществуването на Бога се отрича само от тези, за които е изгодно Той да не съществува. Нищо не показва по-добре, че безбожието е по-скоро в устата, отколкото в душата на хората, от това, че атеистите постоянно си изказват мнението, сякаш сами не са твърдо убедени в своето безбожие и биха се радвали да бъдат подкрепени и одобрени от други хора.

Всичко което си написал е манипулация и лъжа. Нямаш и никакви доказателства. Само дето на теб доказателства не ти и трябват. Ти избираш да вярваш, на каквото си искаш. Примера ти с жабата е плачевен и показва, колко си неграмотен. Разбира се при такова ниво не можеш да осъзнаеш по-сложните неща в която и да е теория. От котка куче не може да стане, нито от човек със затворени очи - зрящ и умен. cool.gif

Казах пример, а не че е така, нещата са подобни ! angry.gif

Съгласен съм със теб. Вярата в мама ни пречи да вярваме на очите си.

"Който има очи, нека вижда. Който има уши, нека чува". (Библията)

именно, затова и никога не съм й вярвал и винаги съм ревял до последно докато сам с очите си не видя, кое как е. :rolleyes:

• Автор
именно, затова и никога не съм й вярвал и винаги съм ревял до последно докато сам с очите си не видя, кое как е. :rolleyes:

Йоан 20 глава 29 стих :

...Блажени, които не са видели и са повярвали. (Иисус)

Редактирано от david.emk (преглед на промените)

Според микробиологията информацията, записана само в една молекула ДНК, съдържа 15 милиона комбинации, записани в определен ред. ... Казах пример, а не че е така, нещата са подобни ! angry.gif

Един от нас двамата със сигурност е ку-ку, но кой ли. :rolleyes:

В горното твърдение няма никаква истина. Не знам кой го е написал, но е глупост, ако ще и Пастьор да е. Но това не е важно в случая. Да живота е сложен и не се е зародил от едно спонтанно явление на самосъбиране на 15 милиона или дори 15 молекули ДНК или каквото там познаваш от биологията. Процеса на развитие на живите молекули е протичал много бавно. Самото възникване на клетката е отнело 5 до 10 пъти повече време от колкото в последствие еволюцията при многоклетъчните организми. То е започнало с образуването на органични молекули от неорганични. А това е възможно събитие и в природата и в експерименти, че дори в индустрията. Днес цялата медицинска и органохимическа индустрия почива на възможността да се създават чрез органичен синтез органични молекули от неорганични. Ако случайно някога си пил аспирин или витамин Ц не се чуди, не е било отрова от дявола е, това са органични молекули, които са синтезирани от неорганични предшественици. Така че принципа действа и изобщо не ми пука, какви глупости си чел да е уж бил писал Пастьр, ако ли ги е писал толкова по-зле за него. Това нищо не доказва, освен че Пастьор ще да е казал глупост. Усложняването на молекулите е процес, който наистина се е състоял и днес в нашите клетки откриваме доказателствата за това. Ти си знаеш ДНК и протеини, но нямаш и капка идея, колко много още други неща има, които са останки от един консервиран археологичен модел на синтез на органични молекули. А доказателствата са толкова много и повсеместни, че чак ми е смешно и се чудя от къде да започна да те заливам с такива. Но то би имало смисъл, ако ти имаш поне малко идея от биология, а не просто да ми преписваш от твоите читанки слабостите и паденията на този или онзи, който креационистите размахват като доказатество. Всеки един от тези учени дори ако е казал въпросните си изцепки, показва, че всеки греши поради незнание. Молекулярната генетика се разви едва през последните 20-30 години. Идеята за генетичния код беше проумяна за първи път от хора като Франсис Крик и Сидни Бренер едва в началото на 60-те години. Не можеш да очакваш нито дори Дарвин да разбира що е това генетично доказателство или биохимично такова. А там доказателствата са много по-железни и задължаващи от колкото по хербариите на Дарвин. ;)

И разбери най-сетне, за ученият няма идоли. Просто е, но явно е трудно за проумяване от хората на религията. :wors:

Пожелавам ви утре приятен ден на труда, аз отивам да почивам сега. ;)

• Автор
Един от нас двамата със сигурност е ку-ку, но кой ли. :wors:

В горното твърдение няма никаква истина. Не знам кой го е написал, но е глупост, ако ще и Пастьор да е. Но това не е важно в случая. Да живота е сложен и не се е зародил от едно спонтанно явление на самосъбиране на 15 милиона или дори 15 молекули ДНК или каквото там познаваш от биологията. Процеса на развитие на живите молекули е протичал много бавно. Самото възникване на клетката е отнело 5 до 10 пъти повече време от колкото в последствие еволюцията при многоклетъчните организми. То е започнало с образуването на органични молекули от неорганични. А това е възможно събитие и в природата и в експерименти, че дори в индустрията. Днес цялата медицинска и органохимическа индустрия почива на възможността да се създават чрез органичен синтез органични молекули от неорганични. Ако случайно някога си пил аспирин или витамин Ц не се чуди, не е било отрова от дявола е, това са органични молекули, които са синтезирани от неорганични предшественици. Така че принципа действа и изобщо не ми пука, какви глупости си чел да е уж бил писал Пастьр, ако ли ги е писал толкова по-зле за него. Това нищо не доказва, освен че Пастьор ще да е казал глупост. Усложняването на молекулите е процес, който наистина се е състоял и днес в нашите клетки откриваме доказателствата за това. Ти си знаеш ДНК и протеини, но нямаш и капка идея, колко много още други неща има, които са останки от един консервиран археологичен модел на синтез на органични молекули. А доказателствата са толкова много и повсеместни, че чак ми е смешно и се чудя от къде да започна да те заливам с такива. Но то би имало смисъл, ако ти имаш поне малко идея от биология, а не просто да ми преписваш от твоите читанки слабостите и паденията на този или онзи, който креационистите размахват като доказатество. Всеки един от тези учени дори ако е казал въпросните си изцепки, показва, че всеки греши поради незнание. Молекулярната генетика се разви едва през последните 20-30 години. Идеята за генетичния код беше проумяна за първи път от хора като Франсис Крик и Сидни Бренер едва в началото на 60-те години. Не можеш да очакваш нито дори Дарвин да разбира що е това генетично доказателство или биохимично такова. А там доказателствата са много по-железни и задължаващи от колкото по хербариите на Дарвин. ;)

И разбери най-сетне, за ученият няма идоли. Просто е, но явно е трудно за проумяване от хората на религията. :)

Пожелавам ви утре приятен ден на труда, аз отивам да почивам сега. :)

"Въх ти обаче си СУПЕР" :rolleyes:;) Еволюционистите дори казват че не могат още да докажат тия неща а ти ги казваш като факти и като 100% сигурна теория. Ако ти беше учил малко Биология щеше да разбереш че нещата са много сложни и е НЕВЪЗМОЖНО да се образуват за колкото години си искаш, вероятноста това да стана е 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000........, 1.

А за учените наистина са ги казали тези неща, били са християни ама разбира се това е по-удобно това да не се споменава. По в първите коментари казахте на един че ще е най-великия ако успее да докажа че БОГ съществува твойто изказване е същото biggrin.gif Тези неща които казваш не са факти а предположения ! angry.gif

david.emk

Йоан 20 глава 29 стих :

5. Исус каза: Знай какво е пред тебе.

Това, което е скрито, ще се разкрие.

Евангелие от Тома

Да. Същият този Тома - неверника, комуто вярата е истинска, защото е проверил и се е убедил сам и който е бил дръпнат от Исус настрана, за да му се разкрият тайни, които останалите ученици не биха могли да понесат. Защо ли.

• Автор
david.emk

Йоан 20 глава 29 стих :

5. Исус каза: Знай какво е пред тебе.

Това, което е скрито, ще се разкрие.

Евангелие от Тома

Да. Същият този Тома - неверника, комуто вярата е истинска, защото е проверил и се е убедил сам и който е бил дръпнат от Исус настрана, за да му се разкрият тайни, които останалите ученици не биха могли да понесат. Защо ли.

Евангелието от Тома не е прието че е част от БИБЛИЯТА и че е БОГОВДЪХНОВЕННА книга, смята се че е писана по късно и не е била писана от него или от учениците му.

david.emk

Евангелието от Тома не е прието че е част от БИБЛИЯТА и че е БОГОВДЪХНОВЕННА книга, смята се че е писана по късно и не е била писана от него или от учениците му.

По-голямата част от Посланията на ап. Павел също не са били писани от него, но се приемат от ортодоксията за канонически текстове.

Интересно кое определя нещо като боговдъхновена книга.

Редактирано от Maat (преглед на промените)

• Автор
david.emk

По-голямата част от Посланията на ап. Павел също не са били писани от него, но се приема от ортодоксията за каноническо.

Интересно кое определя нещо като боговдъхновена книга.

Павел е написал всичките си книги и те по точно са писани към църкви и хора като писма. Евангелието от Тома е писано много по късно според откритата хартия което означава че е писано от човек който не е бил свидетел на тези събития и не е се е срещъл с Тома. Има други книги от Библията като книгата от Марко който не е бил точно свидетел на събитията но е получил позволението от Павел и е имал насоки от него.

Библията е книгата на БОГ и той е насочвал кое да се пише и кое да се вкарва в свещенното писание, макар и писана от човешка ръка тя е божие дело, щом сегашния и вид е такъв значи БОГ е отредил така да е.

Редактирано от david.emk (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.