Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как зная че има БОГ !?

Featured Replies

weselq,

неми говори за загубата на окосмяване и космите под мишниците и гениталиите.

Говори ми за еволюционната причина косите ни да стават дълги.

Нужно ли е да ти допълвам, че стават ненужно дълги и ни пречат (да ловуваме, да дебнем скрити, ако оттам смяташ, че сме

тръгнали по еволюционному)?!

Айде без паразитите и въшките, че става несериозно.

Пич както и при рогата на елена, опашката на пауна и прочие. Това е вторичен селективен белег, който те прави по-хубав и ти дава предимство в социалните вътревидови контакти. Е, хубостта е относително нещо, но явно гривите по главата и врата са често срещани и при други видове. Щото иначе ще остане въпроса по чий образ и подобие е създаден всеки един животински и растителен вид, а те са в цялата еволюция на Земята повече от милиард на брой и не ми се мисли дори, колко много богове трябва да са ги създавали по свое подобие, а християнството е монотеистична религия, която се концентрира само върху човека, а другите живи твари "кучета ги яли". ;)

Редактирано от weselqk (преглед на промените)

• Отговори 173
  • Прегледи 23,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• мен не ме интересува дали го има

• по този повод четох в една книжка с китайски трактати: "преди да се обърнеш към божествата или към демоните се обърни към себе си" така, че аз гледам да не затруднявам божествата...............

• Мога да добавя: Всеки се справя по своему с хаоса около себе си /а нали знаете че ентропията може само да се увеличава?/. На мен ми е достатъчно да вярвам в себе си, в собствените си сили и възможно

Дюд, мейт, омбре,

Пич както и при рогата на елена, опашката на пауна и прочие. Това е вторичен селективен белег, който те прави по-хубав и ти дава предимство в социалните вътревидови контакти.

Хубави ги правят шарките на оперенията им, а не дължината на перата им.

и недъгавият елен с превъзходни рога мисля, че по никой начин няма да го огрее със сърната.

Да си видял пауна да има нужда да стриже опашката си? И неговото е опашка и ПЕРА, а не коса в крайна сметка.

При елена са рога, а не коса!?

Ти възприемаш ли добре като четеш!? Лъвът може да се каже, че има коса... мъжките всъщност.

И все пак тя не му стига никога до задника или петите, защото ЩЕ МУ ПРЕЧИ.

При нас ще ми кажеш ли ЗАЩО МОЖЕ ДА НИ СТАВА ТОЛКОВА ДЪЛГА КОСАТА от еволюционна гледна точка?

Рога, пера и опашки са нещо, което ние НЯМАМЕ и те не ме вълнуват.

Маймуни с коси до задника не съм виждал, че и да се стрижат още по-малко!

Сега някой ще каже ли? (ако може антрополог-биолог-дарвинист и по възможност професор).

Другите живи твари, ако не си наясно са създадени доста преди нас.

Например овцата. В един шумерски текст се казва дори, че когато бил създаден човекът той

пиел вода от потоците заедно с овцете. И така да не се отплесваме - косата?

Редактирано от adXok (преглед на промените)

Уф, уважаеми, и тук ли почнахме да се делим на еволюционисти и креационисти, с безкрайни аргументи и контрааргументи...ако искате, да ви дам на "лични" десетина линка към такива форуми, където отдавна е безкрайно скучно.

Не е възможно с наличните си сетива и мислене да разрешим този спор. Трябва първо да се изчистим от астрална и ментална мръсотия и наслагвания, и тогава отговорът иде сам.

Иначе е само скърцане със зъби...

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Уф, уважаеми, и тук ли почнахме да се делим на еволюционисти и креационисти, с безкрайни аргументи и контрааргументи...ако искате, да ви дам на "лични" десетина ника към такива форуми, където отдавна е безкрайно скучно.

Не е възможно с наличните си сетива и мислене да разрешим този спор. Трябва първо да се изчистим от астрална и ментална мръсотия и наслагвания, и тогава отговорът иде сам.

Иначе е само скърцане със зъби...

:)

Ваше благородие, горд съм да заявя единомислието си с предоставената от вас перспектива, но сякаш не това и е благодатната почва...

:)

Ваше благородие, горд съм да заявя единомислието си с предоставената от вас перспектива, но сякаш не това и е благодатната почва...

За мен в момента

правилният въпрос е

ИСКАМ ЛИ ДА ЗНАМ "ИМА ЛИ БОГ?"

Вече няма да търся

ни огън, ни кал

ни бледи усмивки

по сковани лица

Вече няма да ставам

през предългите нощи

да гледам нагоре

разгневена луна

Вече нищо не трябва

да търся в града

в който никой не ходи

от еони, епохи

и към своите братя на тази земя

нямам вече въпроси,

нищо вече не прося...

Именно заради защитата на така наречената креационистска теория, което за мен не е теория, а голата истина,

получавах не толкова високите си оценки по биология.

Това разбира се стана около 2 години преди да завърша даскалото.

Добре че по всичко останало имах повече от петици, за да не повлияе ниската оценка по биология и химия.

И все пак, някой еволюционист ще защити ли нуждата от дълга коса при нас хората, а не гривите при коне и лъвове?

Само без смешните глупости, че чрез нея се освобождаваме от токсичните вещества, че ше стане като с въшките на

weselqk-a :)

Има много доказателства, факти, истини и какво ли още не с които мога да ви докажа че той съществува. Но, няма да го направя, именно защото Бог може да се достигне само и единствено с вяра, ако не вярваш, тогава ти просто не искаш да вярваш, как може да те убедя в нещо което отричаш, нещо което за тебе не съществува?

Именно заради защитата на така наречената креационистска теория, което за мен не е теория, а голата истина,

получавах не толкова високите си оценки по биология.

Аз бих ти поставил най-високи оценки по психология и философия заради официалния паралел между идеята и формата, който явно си се опитвал да прокарваш в царството на формата... И след това ще те вкарам в лудницата.

Но нищо, важно е доброто ти мнение за самия себе си. И блестящата ти интегрираност в настоящата тема.

Дюд, мейт, омбре,

Хубави ги правят шарките на оперенията им, а не дължината на перата им.

и недъгавият елен с превъзходни рога мисля, че по никой начин няма да го огрее със сърната.

Да си видял пауна да има нужда да стриже опашката си? И неговото е опашка и ПЕРА, а не коса в крайна сметка.

При елена са рога, а не коса!?

Ти възприемаш ли добре като четеш!? Лъвът може да се каже, че има коса... мъжките всъщност.

И все пак тя не му стига никога до задника или петите, защото ЩЕ МУ ПРЕЧИ.

При нас ще ми кажеш ли ЗАЩО МОЖЕ ДА НИ СТАВА ТОЛКОВА ДЪЛГА КОСАТА от еволюционна гледна точка?

Рога, пера и опашки са нещо, което ние НЯМАМЕ и те не ме вълнуват.

Маймуни с коси до задника не съм виждал, че и да се стрижат още по-малко!

Сега някой ще каже ли? (ако може антрополог-биолог-дарвинист и по възможност професор).

Другите живи твари, ако не си наясно са създадени доста преди нас.

Например овцата. В един шумерски текст се казва дори, че когато бил създаден човекът той

пиел вода от потоците заедно с овцете. И така да не се отплесваме - косата?

При един едно избива при друг друго. ;) Никъде никой не е казал, че трябва да имаш всички атрибути, които имат и другите. Един има по-яки мускули, друг по-бърз акъл. Ти да си чувал Веско Топалов да е рекордьор на планетата в спринта на 100м? ;)

Много идеалистично гледаш на нещата, косата та косата, пуснал си там някаква снимка на идийски аскет, дето сигурно смята, че грижата за косата и брадата му го извисява до бог и цял живот само това прави. Но забравяш, че древните хора преди 10 и повече хиляди години са живели при далеч по-мизерни усповия от този индианец на снимката ти, в сравнение с него те са тънели в такава мизерия, че за тях той би изглеждал като брунейския султан за същия този индиец. :wow: Средната продължителност на живота дори преди 3000г е била около 30г. Интересно ми е, защо не си се хванал и за ноктите на човека, май някаква американка държеше рекорда с нокти над 30см дълги. Сега ме питай защо стават толкова дълги ноктите. Или защо най-дебелия човек е тежал 400 или знам ли там колко кила. Генотипа ти предполага да можеш да развиеш даден белег до такива граници, но обикновено в дивата природа, никое диво животно няма нито времето нито условията да постигне такива крайности. Преди 3000г надали някой би си представил 400кг човек, но днес в САЩ сигурно има и по-дебели. Всичко е въпрос на взаимоотношенията на генотипа с околната среда. Ако едно прасе го храниш добре може сигурно и половин тон да стане, но можеш да го умориш от глад и надали ще направи и 50 кила. Същата работа и с косата. Недей да бъркаш днешните условия на спокоен живот с реалностите на дивата природа преди 5 и повече хиляди години. Тогава хората са си ходели брадясали и тревясали, но недохранването и непрекъснати инциденти надали са позволявали на някой да има дори и на половина толкова дълга коса като твоя приятел индиеца. :angry22:

Така че приятелю аз не само добре възприемам като чета, а и като ти обяснявам осъзнавам, какво ти обяснявам, ама ти държиш да получиш май един единствен отговор, който да пасва на предварителните ти очаквания. Опитай се понякога да променяш очакванията си в синхрон с адекватната обстановка около теб, помага! :)

По-горе съм ти обяснил ясно, че в природата става това което стане и което е възможно, а след като едно нещо се случи, то предопределя и понататъчната история. И пак ти казвам, кое е хубаво или впечатляващо се определя от търсенето на пазара, ако за теб през 2008г. мощната коса и брада не са респектиращи, може би преди 30000г. за събратята на онези брадясали наши предци са били всяващи респект или дори страх. Не дей да пречупваш всичко през твоят днешен изкривен мироглед, на човек, който няма и капка идея, какво точно е представлявал живота на предците ти преди 30000г. нито аз имам ясна идея за това, но затова и не си блъскам главата в дувара, защо та защо коса е трябвало да имаме, а не перушина. :) Опитай да приемаш някои дадености и играй си играта от там насетне, това е моят най-добронамерен и приятелски съвет. И наистина чети ме малко по-внимателно, за да не се налага да се повтарям, препрочитай дори, помага.

Успех,

За мен в момента

правилният въпрос е

ИСКАМ ЛИ ДА ЗНАМ "ИМА ЛИ БОГ?"

Не за мен вече няма отворен въпрос, защото знам, че мен не ме касае дали има или не Бог. Това което съм е резултат от условията на средата и аз винаги ще бъда част от нея, каквото и да си фантазирам. Най-важното за здравото психическо състояние на човек е да се пази от фантасмагории, които може и да му се услаждат, но надали са елемент на действителността. А въпроса дали има бог е една излишна и празна от смисъл фарисейщина, която на никой няма да даде нищо, освен фалшиво спокойствие за сигурност на самозаблуждаващите се.

Няма и никога не е имало нито една причина да си задаваме въпроса дали има Бог, освен нашето собствено суеверие и страх. Всичко е породено от нуждата да търсим майчин-закрилнически образ в нещо или някой след като майките ни престанат да са опората, която са за нас в ранните ни детски години. Ето от тази комплексираност още първобитните хора са имали нужда да обожествяват нещо, за да са спокойни, че някой ги закриля. Ако погледнете и в християнството ще видите, че отново се търси закрила от хората било в Иисус, било в "божията майка". Човека е вечно хленчещо и сополиво хлапе, което няма сили само да се изправи и да си живее живота, а все му трябва да се държи за полата на някой, в който вярва.

Има много доказателства, факти, истини и какво ли още не с които мога да ви докажа че той съществува. Но, няма да го направя, именно защото Бог може да се достигне само и единствено с вяра, ако не вярваш, тогава ти просто не искаш да вярваш, как може да те убедя в нещо което отричаш, нещо което за тебе не съществува?

Въпроса не е да вярваш или да не вярваш. Въпроса е да мислиш с главата си или да се предадеш на страховете си и да вярваш в Матрицата. Аз не вярвам в никаква Матрица. Аз не мога да вярвам, защото мога да мисля. Вярата е за слабаците, които нямат сили да приемат реалността. Вярата е като самоубийството, просто бягство от реалните проблеми. Вярата е една първобитна мисловна дейност, която вреди на развитието на интелекта на всички хора. А хора които прекалено дълго време вярват, загубват напълно връзка с реалността. От страх да не са на губещата страна обаче някои хитряги непрекъснато развиват идеята за Бог, повечето тук говорят все за някакви сили, за креационизъм, но не сте наясно дали всички вие вярвате в един Бог и колко богове има. Един говори за астрални работи, друг за Иисус, за Ванга трети, все разни феномени ви изкушават. А реално всички тези форми на вяра са несъвместими. Например Иисус е учил против врачките и не е давал да се ходи по такива. А по-късно християнската църква ги е преследвала като вещици. Цар Борис 1, който покръства българите избива тонове знахари, шамани и всякакви поклонници на старата вяра. Ванга, която се има за християнка по причудливата си луда логика ако бе живяла по времето на цар Борис 1, щеше да бъде убита по негова заповед. Но на хората откъснати от реалността всякакви такива подробности не им правят впечатление. За много от религиозните люде е нормално да смесват по малко от всички религии и вери и да мечтаят за някакви астрални глупости. Няма астрални, няма трансцедентални простотии. Има сурова и курава действителност, но много от вас живеят на топло и уютно, бачкат си някакви тривиални професийки за да си изхранват прехраната в реалния живот, и като онзи индиец седя по форумите и си сплитат и решат косите да стават дълги и хубави. :) Ах да се бяхте родили преди 3000г милички мои, как щяхте да сте гушнали букетчето вече и да сте изгнили в небитието на своята вяра, но техническия гений на хора стъпили здраво на земята направи възможно вие да седите и да си решите косите, и да си чешете езиците с глупави фантасмагории. Сори, все нелицеприятни истини, които надали ще се усладят на някой тук. Един приятелски съвет, не си губете времето с измишльотини, ами бачкайте и си живейте реалния живот, защото един имате, и той рано или късно ще свърши, а фантазиите за нещо "после" няма да ви го удължат, нито пък ще ви спасят от нещо, защото няма от какво да бидете спасявани, нито има къде. Времето тече тук и сега, сега минава и живота ви. Не го пилейте в илюзии. Живейте реално! Успех!

Редактирано от weselqk (преглед на промените)

При един едно избива при друг друго. :) Никъде никой не е казал, че трябва да имаш всички атрибути, които имат и другите. Един има по-яки мускули, друг по-бърз акъл. Ти да си чувал Веско Топалов да е рекордьор на планетата в спринта на 100м? :)

Много идеалистично гледаш на нещата, косата та косата, пуснал си там някаква снимка на идийски аскет, дето сигурно смята, че грижата за косата и брадата му го извисява до бог и цял живот само това прави. Но забравяш, че древните хора преди 10 и повече хиляди години са живели при далеч по-мизерни усповия от този индианец на снимката ти, в сравнение с него те са тънели в такава мизерия, че за тях той би изглеждал като брунейския султан за същия този индиец. :) Средната продължителност на живота дори преди 3000г е била около 30г. Интересно ми е, защо не си се хванал и за ноктите на човека, май някаква американка държеше рекорда с нокти над 30см дълги. Сега ме питай защо стават толкова дълги ноктите. Или защо най-дебелия човек е тежал 400 или знам ли там колко кила. Генотипа ти предполага да можеш да развиеш даден белег до такива граници, но обикновено в дивата природа, никое диво животно няма нито времето нито условията да постигне такива крайности. Преди 3000г надали някой би си представил 400кг човек, но днес в САЩ сигурно има и по-дебели. Всичко е въпрос на взаимоотношенията на генотипа с околната среда. Ако едно прасе го храниш добре може сигурно и половин тон да стане, но можеш да го умориш от глад и надали ще направи и 50 кила. Същата работа и с косата. Недей да бъркаш днешните условия на спокоен живот с реалностите на дивата природа преди 5 и повече хиляди години. Тогава хората са си ходели брадясали и тревясали, но недохранването и непрекъснати инциденти надали са позволявали на някой да има дори и на половина толкова дълга коса като твоя приятел индиеца. :)

Така че приятелю аз не само добре възприемам като чета, а и като ти обяснявам осъзнавам, какво ти обяснявам, ама ти държиш да получиш май един единствен отговор, който да пасва на предварителните ти очаквания. Опитай се понякога да променяш очакванията си в синхрон с адекватната обстановка около теб, помага! :)

По-горе съм ти обяснил ясно, че в природата става това което стане и което е възможно, а след като едно нещо се случи, то предопределя и понататъчната история. И пак ти казвам, кое е хубаво или впечатляващо се определя от търсенето на пазара, ако за теб през 2008г. мощната коса и брада не са респектиращи, може би преди 30000г. за събратята на онези брадясали наши предци са били всяващи респект или дори страх. Не дей да пречупваш всичко през твоят днешен изкривен мироглед, на човек, който няма и капка идея, какво точно е представлявал живота на предците ти преди 30000г. нито аз имам ясна идея за това, но затова и не си блъскам главата в дувара, защо та защо коса е трябвало да имаме, а не перушина. :) Опитай да приемаш някои дадености и играй си играта от там насетне, това е моят най-добронамерен и приятелски съвет. И наистина чети ме малко по-внимателно, за да не се налага да се повтарям, препрочитай дори, помага.

Успех,

Не за мен вече няма отворен въпрос, защото знам, че мен не ме касае дали има или не Бог. Това което съм е резултат от условията на средата и аз винаги ще бъда част от нея, каквото и да си фантазирам. Най-важното за здравото психическо състояние на човек е да се пази от фантасмагории, които може и да му се услаждат, но надали са елемент на действителността. А въпроса дали има бог е една излишна и празна от смисъл фарисейщина, която на никой няма да даде нищо, освен фалшиво спокойствие за сигурност на самозаблуждаващите се.

Няма и никога не е имало нито една причина да си задаваме въпроса дали има Бог, освен нашето собствено суеверие и страх. Всичко е породено от нуждата да търсим майчин-закрилнически образ в нещо или някой след като майките ни престанат да са опората, която са за нас в ранните ни детски години. Ето от тази комплексираност още първобитните хора са имали нужда да обожествяват нещо, за да са спокойни, че някой ги закриля. Ако погледнете и в християнството ще видите, че отново се търси закрила от хората било в Иисус, било в "божията майка". Човека е вечно хленчещо и сополиво хлапе, което няма сили само да се изправи и да си живее живота, а все му трябва да се държи за полата на някой, в който вярва.

Виж, уважаеми, май ти е дошло времето да си задъдеш въпроса за същността и целта на съществуването ти, иначе нямаше да пишеш тук.

Независимо, че още не искаш/не можеш да си го признаеш.

Успех в търсенията ти и ти пожелавам нови хоризонти!

Въпроса не е да вярваш или да не вярваш. Въпроса е да мислиш с главата си или да се предадеш на страховете си и да вярваш в Матрицата. Аз не вярвам в никаква Матрица. Аз не мога да вярвам, защото мога да мисля. Вярата е за слабаците, които нямат сили да приемат реалността. Вярата е като самоубийството, просто бягство от реалните проблеми. Вярата е една първобитна мисловна дейност, която вреди на развитието на интелекта на всички хора. А хора които прекалено дълго време вярват, загубват напълно връзка с реалността. От страх да не са на губещата страна обаче някои хитряги непрекъснато развиват идеята за Бог, повечето тук говорят все за някакви сили, за креационизъм, но не сте наясно дали всички вие вярвате в един Бог и колко богове има. Един говори за астрални работи, друг за Иисус, за Ванга трети, все разни феномени ви изкушават. А реално всички тези форми на вяра са несъвместими. Например Иисус е учил против врачките и не е давал да се ходи по такива. А по-късно християнската църква ги е преследвала като вещици. Цар Борис 1, който покръства българите избива тонове знахари, шамани и всякакви поклонници на старата вяра. Ванга, която се има за християнка по причудливата си луда логика ако бе живяла по времето на цар Борис 1, щеше да бъде убита по негова заповед. Но на хората откъснати от реалността всякакви такива подробности не им правят впечатление. За много от религиозните люде е нормално да смесват по малко от всички религии и вери и да мечтаят за някакви астрални глупости. Няма астрални, няма трансцедентални простотии. Има сурова и курава действителност, но много от вас живеят на топло и уютно, бачкат си някакви тривиални професийки за да си изхранват прехраната в реалния живот, и като онзи индиец седя по форумите и си сплитат и решат косите да стават дълги и хубави. :) Ах да се бяхте родили преди 3000г милички мои, как щяхте да сте гушнали букетчето вече и да сте изгнили в небитието на своята вяра, но техническия гений на хора стъпили здраво на земята направи възможно вие да седите и да си решите косите, и да си чешете езиците с глупави фантасмагории. Сори, все нелицеприятни истини, които надали ще се усладят на някой тук. Един приятелски съвет, не си губете времето с измишльотини, ами бачкайте и си живейте реалния живот, защото един имате, и той рано или късно ще свърши, а фантазиите за нещо "после" няма да ви го удължат, нито пък ще ви спасят от нещо, защото няма от какво да бидете спасявани, нито има къде. Времето тече тук и сега, сега минава и живота ви. Не го пилейте в илюзии. Живейте реално! Успех!

Аз не съм никоя страна.. реалността в която живеем трябва да се приема сериозно, както истината която съществува. Истина е че Бог съществува. Ванга не беше врачка, а мъченица за някой и светица, но въпреки това църквата не я призна. Тези които са били преследвани от християнската църква като вещици, са имали пряка връзка със злото, което е факт. Но, наистина тогава са постъпвали доста брутално, направо ад за вещиците, но поне сегашните такива сънуват кошмари че ги горят на клада и че ги гонят ангели да ги затворят в тъмница, и знам защото имах познати такива. Астралните "глупости" (както каза ти) всъщност са научно доказани. Дори Ванга твърди че Бог не може да бъде видят защото е кълбо от светлина, каквото е енергийното тяло на всеки един човек, но това Ванга не го е знаела, е ние го знаме и можем да докажем че тя е видяла Бог. Казваш: "Няма астрални, няма трансцедентални простотии. Има сурова и курава действителност" - Това са думи на човек който не вярва в нищо, как очакваш от хората любов без ти да им я даваш, как очакваш да получиш отворени сърца след като твоето е облепено с камък от лава? Бог не изпитва ли любов към всички нас, не дава ли всичко за нас? Хора стъпили здраво на земята, най-познатите хора на света - Айнщайн и много други са вярвали в силата - енергията на човек, мисловна най-вече и такава която може да твори с мисъл, а ти говори за тези които отричат астралното и всички истини около нас, защото такива хора не са успели. Вярата не те кара да губиш живота си!!! А да спасиш душата си!!! Дори и това да е загуба на живот, вярвам че всеки един вярващ би дал живота си за вярата и за Исус!!!

Редактирано от mrsmithster (преглед на промените)

mrsmithster

Дори и това да е загуба на живот, вярвам че всеки един вярващ би дал живота си за вярата и за Исус!!!

Аз не бих дала живота си за някаква идея, която граничи с фанатизъм. За човек бих го дала без да ми мигне окото, дори за непознат, но за идея - не.

Това е все едно да предам Христос. Защото идеите са абсолютни идоли, когато им се робува сляпо.

Същото е, когато човек не цени живота си и го пропилява в безсмислени щуротии.

Много лесно вярата се изражда във фантасмагории. И вече не е вяра, а илюзия.

...Аз не мога да вярвам, защото мога да мисля. ...

:) :) :)

Казано е както трябва. Псевдонаучните глупости от началния пост няма голям смисъл да се коментират.

mrsmithster

Дори и това да е загуба на живот, вярвам че всеки един вярващ би дал живота си за вярата и за Исус!!!

Аз не бих дала живота си за някаква идея, която граничи с фанатизъм. За човек бих го дала без да ми мигне окото, дори за непознат, но за идея - не.

Това е все едно да предам Христос. Защото идеите са абсолютни идоли, когато им се робува сляпо.

Мислиш много правилно, като направим някой изключения. Много глупости се говорят в медиите и дори в стари писания, които действително не са верни и наистина човек трябва първо да мисли преди да вярва в нещо. Аз именно заради това вярвам, защото мисля. Вярата не изисква да пропиляваш живота си, а точно обратното да го цениш и да не го пропиляваш.

mrsmithster

Аз именно заради това вярвам, защото мисля.

Макар мисловният процес да е нещо твърде далечно от вярването, аз те разбирам много добре какво искаш да кажеш.

И не защото ти вярвам, а защото мисля върху думите ти. Едно е сляпа вяра, съвсем друго - увереност.

Редактирано от Maat (преглед на промените)

mrsmithster

Аз именно заради това вярвам, защото мисля.

Макар мисловният процес да е нещо твърде далечно от вярването, аз те разбирам много добре какво искаш да кажеш.

И не защото ти вярвам, а защото мисля върху думите ти. Едно е сляпа вяра, съвсем друго - увереност.

а съвсем друго знание, защото аз знам че Исус е дал живота си за нас, и именно заради това вярвам в него .. нещо което знаеш че е така, примерно аз знам че сутрин станах в 8, защото три часовника показваха толкова които са верни защото знам че ги сверявам до секунда ...

мисловния процес е нещо твърде обширно и мощно за да казваш че не е свързано с вярването в нещо, когато казваш на някой че вярваш в нещо, ти знаеш че е така, съответно изпращаш мисъл и показваш мисълта си с текст или говор, дори и картини ..

Toва явно е място за хора, които се изказват без каквато и да е връзка с реалността. Започва дори да ми става забавно да чета глупостите тук. :clap:

Дистанцирайки се от човешката глупост е все едно да кажеш "Леле, колко съм умен". А ти го правиш, защото осъзнаваш единствено собствената си реалност. Допускайки, че има и други реалности , които не познаваш се включва в моята идея за Бог. Че не съм толкова умен и завършен, че да знам, мога и разбирам всичко... Оставайки с нагласата, че света е непознаваем ,всеки миг мога да откривам по нещо ново за него. Да разширявам реалността си. Никога няма да разбера, какво е да бъда умен колкото теб. А ти като толкова много знаеш, можеш ли да ми обясниш защо не съжалявам за това?

weselqk,

спри да даваш ненужни и неоснователни сравнения между косата и ноктите.

Ноктите растат при всички животни, при някои са копита, при други остри и издължени. Те им трябват.

Те се изхабяват при ежедневно боравене с тях и ЗАТОВА растат и се подновяват.

Това няма нищо общо с косата при хората. Нищо.

Аз те питам за еволюционната причина КОСИТЕ ни "да се подновяват" и да могат свободно да стават дълги.

И не си прав. Този индиец от снимката е от хората, за които съвременният начин на живот не е грижа.

Той живее така както са живели неговите предшественици преди хиляди, хиляди години.

А сега ти ми кажи как разбра в каква точно мизерия са живеели хората преди 50 000 години!?

Нима имаш машина на времето и си проверил?!

И как тази мизерия се вписва в контекста на това косите ни да стават дълги?!

Може би за да не са виждали мизерията около себе си тогава хората ли?

Стига с тези смешни доводи. Звучиш като преподавател по някой учебен предмет като биологията.

Но ти каза нещо много важно. Че той е в грижа за косата си, опитвайки да наподобява бог.

как ще знае, че някой от техните там богове е имал такава коса, че да го имитира. Може би

чисто еволюционно е започнал да си пуска ли пуска косата за да привлича мадамите!?

Стига с несериозните доводи.

Каква е еволюционната причина КОСИТЕ ни да могат свободно да стават дълги?

Това ми е въпроса на който избягваш да отговориш.

За какво ни е дългата коса. Не са ли ни достатъчни няколко сантиметра, които да ни запазват топлината.

Или може би да ни пази задниците от студа, щото там сме загубили окосмяване... ама така като се гледам аз - не съм го загубил!?

Тогава хората са си ходели брадясали и тревясали, но недохранването и непрекъснати инциденти надали са позволявали на някой да има дори и на половина толкова дълга коса като твоя приятел индиеца.

Това "надали" го приемам като абсолютна неувереност в твърдението ти. Следователно е несъстоятелно.

Сравняваш някакви целенасочени действия като угояването при хора и прасета с "угояването на косата".

Не се ли усещаш колко смешен е този довод?

Дори да умираш от глад, косата ти ще си расте без всякаква потребна функционалност и няма нищо общо с ноктите.

Къде е тук еволюционната причина пак да попитам?

Аз не съм никоя страна.. реалността в която живеем трябва да се приема сериозно, както истината която съществува. Истина е че Бог съществува.

Истината е нещо, което може да бъде доказано. Аз мога да ти докажа че имаш ДНК в клетките си, мога да ти докажа и теоремата на Питагор. Ти не можеш да ми докажеш, че има Бог, нито пък който и да е друг може да ми го докаже. Другото важно нещо, което също не можете да докажете е, че дори да има някъде някакъв "Бог" че той има значение за нашата система на съществувание. Начина по който функционира материята и енергията е описуем все по-добре и все по пълно от законите, които науката е установила. В нашата система всичко е взаимосвързано и обусловено едно от друго. В нашата система на съществуване просто няма място за Богове, освен в породените от страх фантазии на слаби човеци. Когато бях малък в тъмното виждах страшни фигурки и силуети. Беше ме страх да спя сам в стаята на тъмно. Ето долу горе това е положението и на хората, които искат да вярват в Бог. Аз порастнах и вече знам, че силуетите от мрака са били просто мои фантазии на базата на контурите на нормални предмети в стаята. Фантазията на човек е страшно оръжие, може да ти вдъхне кураж, а може да те убие от страх. Пазете се от фантазиите си и се научете да разграничавате фантазии от реалност.

Истината е нещо, което може да бъде доказано. Аз мога да ти докажа че имаш ДНК в клетките си, мога да ти докажа и теоремата на Питагор. Ти не можеш да ми докажеш, че има Бог, нито пък който и да е друг може да ми го докаже. Другото важно нещо, което също не можете да докажете е, че дори да има някъде някакъв "Бог" че той има значение за нашата система на съществувание. Начина по който функционира материята и енергията е описуем все по-добре и все по пълно от законите, които науката е установила. В нашата система всичко е взаимосвързано и обусловено едно от друго. В нашата система на съществуване просто няма място за Богове, освен в породените от страх фантазии на слаби човеци. Когато бях малък в тъмното виждах страшни фигурки и силуети. Беше ме страх да спя сам в стаята на тъмно. Ето долу горе това е положението и на хората, които искат да вярват в Бог. Аз порастнах и вече знам, че силуетите от мрака са били просто мои фантазии на базата на контурите на нормални предмети в стаята. Фантазията на човек е страшно оръжие, може да ти вдъхне кураж, а може да те убие от страх. Пазете се от фантазиите си и се научете да разграничавате фантазии от реалност.

Ми добре, благодаря за съветите.

Виж, уважаеми, май ти е дошло времето да си задъдеш въпроса за същността и целта на съществуването ти, иначе нямаше да пишеш тук.

Независимо, че още не искаш/не можеш да си го признаеш.

Успех в търсенията ти и ти пожелавам нови хоризонти!

Цел няма, смисъл има, смисъла е че съм родел от дадени закони и според тези закони трябва да функционирам. Ако правя революция и въвеждам в реалността моите фантазии, както правят набожните хора, то аз не изпълнявам смисъла на живота си. Смисъл в контекста на идеалистичните философии няма. Съществуват възможните неща. Ние всички сме просто турбулентни движения на материя и енергия, които постепенно гаснат и увеличават ентропията си. Следствие от 2-ри принцип на термодинамиката.

Всеки един от нас човеците има способност да осъзнва съществуването си и да избира между това да живее и да се самоунищожи. В природата оцеляват възможните неща, ако некой сектант реши да се самоубие, той просто с действията си показва, че нервната система му е била развита в грешна посока, която убива. Вид с такава анормална нервна система изчезва. Интелекта на животните се е развивал във възходяща линия в еволюцията, докато достигне при човека това ниво на самоосъзнаване на собствената мизерия. Една крава, ако ще да е в по-мизерно положение, тя не го осъзнава като нас. Ето защо кравата утре пак ще иде на паша, ще се изпраска с бика, ще си роди теле, ще го отледа и ще умре. Човека обаче от страх, че ще умре и загуби това което има, иска да си фантазира, ще няма да умре, а ако прави това или онова ще се спаси. Не, няма къде да се спасите. Раят е сега тук за всеки един от нас, ако мога така метафорично да се изразя. В момента в който умрем няма да има никакво значение нищо за никой от нас. Ние днес можете да изберем или да умрем (самоубийство) и да докажем на еволюцията, че акъла който ни е дала е бил прекалено много емоционално и страхово увреден. Или пък да намерим сили да изтраем целия си живот и да докажем, че талантите, които имаме са били на ниво за да позволят да просъществуват дадените форми на живот. Това е избора, който притежават човеците. Затова метафорично може да се каже, че ябълката на познанието трови живота на слабаците и те избират да се "спасяват" чрез илюзии. Аз лично избирам да живея и да градя, защото това ми е дадено, това мога, мога да харесвам, каквото правя и тези качества стигат за да оставя потомство и да просъществува вуда ми чрез мен. Всеки сам да избере. Този избор не ви го давам аз, той така си е заложен по законите на природата.

Вярата е за слабаците, които нямат сили да приемат реалността. Вярата е като самоубийството, просто бягство от реалните проблеми. Вярата е една първобитна мисловна дейност, която вреди на развитието на интелекта на всички хора. А хора които прекалено дълго време вярват, загубват напълно връзка с реалността. От страх да не са на губещата страна обаче някои хитряги непрекъснато развиват идеята за Бог, повечето тук говорят все за някакви сили, за креационизъм, но не сте наясно дали всички вие вярвате в един Бог и колко богове има.

Ти наясно ли си какво значи думата "вяра"? Да не я я бъркаш с някоя друга дума ? Това което си казал няма нищо общо с вярата.

Как би казал, че вярата е като самоубийството ? Та хората без вяра се самоубиват...

Как вярата ще вреди на интелекта на хората ? С вяра или без вяра, интелекта си е същият. Тя вярата не може да промени интелекта.

Аз не твърдя, че съм учен, за какъвто явно се имаш ти. Не съм съгласен с това което казаваш

Редактирано от needsleep (преглед на промените)

Интересно, ако Бог е фантазия и помага на някой човек да се освободи от страховете си, а ти също казваш, че се бориш хората да не се страхуват, защо се опитваш да им го отнемеш? Ако без Бог се страхуват, това не е ли някакво противоречие към нещата за които се бориш?

Също Иисус е изрекъл : "На младенците е царството божие"? А ако сенките са реалност, а не фантазия, мислиш ли че има връзка между това и "избави ни от лукавия", в молитвата "Отче наш"?

Ванга не беше врачка, а мъченица за някой и светица, но въпреки това църквата не я призна. Тези които са били преследвани от християнската църква като вещици, са имали пряка връзка със злото, което е факт. Но, наистина тогава са постъпвали доста брутално, направо ад за вещиците, но поне сегашните такива сънуват кошмари че ги горят на клада и че ги гонят ангели да ги затворят в тъмница, и знам защото имах познати такива. Астралните "глупости" (както каза ти) всъщност са научно доказани. Дори Ванга твърди че Бог не може да бъде видят защото е кълбо от светлина, каквото е енергийното тяло на всеки един човек, но това Ванга не го е знаела, е ние го знаме и можем да докажем че тя е видяла Бог. Казваш: "Няма астрални, няма трансцедентални простотии. Има сурова и курава действителност" - Това са думи на човек който не вярва в нищо, как очакваш от хората любов без ти да им я даваш, как очакваш да получиш отворени сърца след като твоето е облепено с камък от лава? Бог не изпитва ли любов към всички нас, не дава ли всичко за нас? Хора стъпили здраво на земята, най-познатите хора на света - Айнщайн и много други са вярвали в силата - енергията на човек, мисловна най-вече и такава която може да твори с мисъл, а ти говори за тези които отричат астралното и всички истини около нас, защото такива хора не са успели. Вярата не те кара да губиш живота си!!! А да спасиш душата си!!! Дори и това да е загуба на живот, вярвам че всеки един вярващ би дал живота си за вярата и за Исус!!!

Ако Ванга е била светица, християнската църква щеше да я признае. Щом не я признава, няма какво да спорим, остава си вещица. Това разбира се от погледа на каноните на църквата, аз тук само съм прокурор. :P

Ако ти искаш да се изправиш срещу църквата и да й казваш, какво да прави ... в древни времена това се е наказвало от "светата инквизиция" и знай, че по каноните на църквата, ти уважаеми си разколник. :)

Така че ти си избери или да седиш кротко в лоното на ортодоксалната или която си там искаш църква или да правиш своя секта. :)

Аз не очаквам от теб нищо, което не си способен да ми дадеш. Аз съм алтруист и обичам всички, защото всички вие сте от моят вид. Аз бих дал живота си за вас, ако се налага. Не заради астрални глупости. А заради познанията ми по Теория на Еволюцията. Аз не съм изпитвал никога нищо астрално и не съм срещнал още човек, който да може да ми докаже някакви астрални фантасмагории. Ако имаш някъде научна публикация в истинско научно списание като "Природа" например, моля те да ми пратиш адреса на статията. Иначе няма смисъл да си говорим по инерция. Любовта е друга емоция, която доказва, че без емоции не можем, но и прекаленото емоции пак са пагубни. Ако си християнин, може би си забелязал, че преди мен Иисус също е говорил срещу страстите в душите ни. Е аз за разлика от него мога и научно да ти докажа вредното им въздействие. А християните се отрекохте от Иисус и днес пак продължавате да се отдавате на стратите си. Аз за разлика от религиозните люде не мога да мразя. Тази страт съм я изкоренил от ума си. Но мога да изпитвам болка и ме боли всеки път като чета глупости за зодии, врачки и прочие лентяйски философии. Ако някой може да ми даде любов, добре за него, ако не може, голям праз. Имам си любов и не копнея за още и още, но бе бих я върнал. Все пак любовта не бива да се превръща в сляпа вяра, аз не искам никой да вярва в мен. Искам да се съмняват, искам да ме критикуват. Само така се чувствам в реалния свят. На другото му се вика сапунена опера. :)

До днес само за Айнщайн не бях чувал, че и той вярвал в Бог, но нейсе доживях и това. Ами не знам дали е вярвал в Бог, но и да е вярвал толкова по-зле за него. Нямам идоли, не съм на никому идол. Идолизирането руши разсъдъка и способността за осъзнаване на реалността. А то май и Мойсей беше казал да не си правите идоли, но пък куриозното е, че сам той ви даде идол. :) Какво да се прави, мъдреците на древността не са били съвършени, дори един Нютон, който е бил много добър математик не е могъл да проумее, че времето не е вечно, а какво да очаквам от някой живял преди 2-3000 години, така че няма големи очаквания към никой мъдрец, съчувствам на незнанието му, иска ми се да оставя след себе си малко повече яснота, а не нови илюзии и идоли. :)

Вярата има огромния недостатък да лъже хората, така щото да правят дори злини. Фактите са ужасно много, не искам да почвам сега да сравнявам и отделните вероизповедания и кое е по-по-най кръвожадно. Ето защо се боря срещу вярата общо.

mrsmithster

:hush::clap: най-сетне да чуя нещо разумно.
Цел няма, смисъл има, смисъла е че съм родел от дадени закони и според тези закони трябва да функционирам. Ако правя революция и въвеждам в реалността моите фантазии, както правят набожните хора, то аз не изпълнявам смисъла на живота си. Смисъл в контекста на идеалистичните философии няма. Съществуват възможните неща. Ние всички сме просто турбулентни движения на материя и енергия, които постепенно гаснат и увеличават ентропията си. Следствие от 2-ри принцип на термодинамиката.

Всеки един от нас човеците има способност да осъзнва съществуването си и да избира между това да живее и да се самоунищожи. В природата оцеляват възможните неща, ако некой сектант реши да се самоубие, той просто с действията си показва, че нервната система му е била развита в грешна посока, която убива. Вид с такава анормална нервна система изчезва. Интелекта на животните се е развивал във възходяща линия в еволюцията, докато достигне при човека това ниво на самоосъзнаване на собствената мизерия. Една крава, ако ще да е в по-мизерно положение, тя не го осъзнава като нас. Ето защо кравата утре пак ще иде на паша, ще се изпраска с бика, ще си роди теле, ще го отледа и ще умре. Човека обаче от страх, че ще умре и загуби това което има, иска да си фантазира, ще няма да умре, а ако прави това или онова ще се спаси. Не, няма къде да се спасите. Раят е сега тук за всеки един от нас, ако мога така метафорично да се изразя. В момента в който умрем няма да има никакво значение нищо за никой от нас. Ние днес можете да изберем или да умрем (самоубийство) и да докажем на еволюцията, че акъла който ни е дала е бил прекалено много емоционално и страхово увреден. Или пък да намерим сили да изтраем целия си живот и да докажем, че талантите, които имаме са били на ниво за да позволят да просъществуват дадените форми на живот. Това е избора, който притежават човеците. Затова метафорично може да се каже, че ябълката на познанието трови живота на слабаците и те избират да се "спасяват" чрез илюзии. Аз лично избирам да живея и да градя, защото това ми е дадено, това мога, мога да харесвам, каквото правя и тези качества стигат за да оставя потомство и да просъществува вуда ми чрез мен. Всеки сам да избере. Този избор не ви го давам аз, той така си е заложен по законите на природата.

http://www.youtube.com/watch?v=qtJ47Ec567c...feature=related

в случай, че не разбираш руски, уважаеми

Сатаната казва:

- ...твърдите, че ако отрежат главата на някой, животът му се прекръсва, той се превръща в прах и отива в Небитието. На мен ми е приятно да Ви съобщя в присъствие на моите гости, въпреки че те са доказателство за една друга теория, че Вашата теория е солидна и остроумна. Впрочем, всички теории са от един дол дренки. Има и такава, че на всеки ще му се отдаде дължимото според неговата вяра.

Да се сбъдне това! Вие заминавате в небитието!...

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.